csendháborítás


xtree # 2016.08.14. 08:34

Tisztelt Fórum!

Az alábbi kérdésben szeretném a segítségüket kérni:
Mivel a legfrissebb bejegyzés is 2 éves már, ezért szeretnék tisztán látni, hogy mik a jelenlegi lehetőségeim ebben a témában.

Kis faluban lakunk, ahol az utcában 3 házzal arrébb van egy szomszéd, aki hétvégeken rendszeresen hangosan hallgatja a tuc-tuc zenét az udvarán (hol hangfalakkal, hol autóból). Különösen a mélynyomó basszus teszi próbára az idegeinket, hiszen ütemesen dübörög folyamatosan. Ezen felül minden hétvégén naponta minimum 1x, de gyakran többször is, barátunk cross motorkerékpárjára pattan és le-föl száguldozik az utcán és a házak között, ijesztően hangos, repedt hangú kipufogójával.
Kértem, legyen tekintettel másokra is. Semmi eredmény.

Kérdésem: Milyen konkrét lehetőségek közül választhatok és azok esetében milyen reális eredményre számíthatok? Értem ez alatt, hogy milyen hatóságokhoz fordulhatok, és azoknak meddig terjed a jogköre. Minden jogszerű lehetőség érdekel!
Előre is köszönöm a segítséget!

Egyjogász # 2016.08.14. 12:17

Tuc-tuc zene: jegyző

Száguldozás: rendőrség (ha mindezt fél liter tömény után teszi, pláne)

Ha megtudja, hogy te mószeroltad be, és egy este négy-öt ismeretlen péppé ver: sebészet

(Nálunk volt hasonló száguldozó, aki négy öt törköly után vasárnap délután mindig azt hitte magáról, hogy ő a motoros gyorsasági világbajnok, de aztán a motorja szorosabb ismeretséget kötött egy traktorral, mióta meg kijött a kórházból nem motorozik.)