Adócsalás


Gabicsek # 2012.04.06. 13:23

Zalatnayt is lecsukták elsőre, a kárérték sokat számít, hogy felfüggesztett, vagy végrehajtandó.

Dr.Attika # 2012.04.06. 10:45

laki79!
A bírói gyakorlat az, hogy "első bűntettesek" esetén ebben az esetben felfüggesztett szabadságvesztés bűntetést szabnak ki. Nem szempont, hogy "Győzike" vagy "Bea Asszony" a terhelt. Vélhetően ki fogják fizetni az "adósarat", így büntetésük a 2012. január 01-től hatályos ,ezen bűncselekményre alkalmazandó korlátlan enyhítést fogja alkalmazni a bíróság.

Magánnyomozó # 2012.04.04. 17:35

Jó estét!

Áfára irányuló 318.§ (7).

  • 4 cég, az legelső dől-fiktív számlákkal tudja igazolni a beszerzéseit. Ez az ügyészség alapja, terhelő vallomással nincs tanúja a vádnak. Áfa visszaigénylő a tettes a többi cégvezető bűnsegéd. Egyértelmű bizonyíték, vallomás nincs.

Tudom, hogy az ügy ismereteinek hiányában nem lehet véleményt adni,de fontos volna tudnom, hogy fikcióra alapuló zárt logikai lánc elég lehet vh. ítélethez?

C a s a b l a n c a # 2011.09.19. 12:34

Az attól függ, hogy ebből a vádból mit sikerül ténylegesen a nyakukba akasztani.

A kimenetelre példa lehet Sas József esete...

laki79 # 2011.09.18. 15:27

Idézet:

A szóvivő közölte: G. Gy.-t egy rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás, egy rendbeli, az adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás bűntettével, valamint kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségével, míg feleségét, G.-né B. B.-t egy rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettével és egy rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolják.

Vajon showman barátunk letöltendőt fog kapni, vagy megússza felfüggesztettel? Mit jósolnak a jogász urak / hölgyek? Tudtommal még nem volt büntetve. Mi a jellemző ítélet ilyen ügyekben?

Dr.Attika # 2011.09.10. 05:41

A Nav nyomozószerveire tartozik az adócsalás elkövetése esetén a nyomozás. Ha náluk bejelentést tett, akkor nekik kell lefolytatni az eljárást. A rendőrség ugyanezt fogja mondani, de a feljelentésről nekik is kötelességük felvenni a jegyzőkönyvet és át kell tenniük a NAV-hoz.

azbezt # 2011.09.10. 03:04

A fenti témában kérnék segítséget.

Adott egy cég (volt munkáltató) aki nagy értékű adócsalást követ, követett el.
Ez nagy értékű áruk számla nélküli értékesítését jelenti.

Megtettem a bejelentést az APEH-nál, de furcsán néztek rám és nem igazán hiszem, hogy érdemben történik bármi is ez ügyben.

Természetesen bizonyítani tudom a csalást.

Az APEH-nál említették, hogy tettem-e rendőrségi feljelentést.

Nem tettem, de a kérdésem az, hogy van-e értelme megtenni a feljelentést?

Köszönöm a hozzáértők válaszát.