telefonszámla behajtás


Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.30. 15:55

Azért nem kizárt. Ha 2010-ben indult a végrehajtás, és eredménytelen, akkor azóta lehetett egy olyan egyéves időszak, amelyben nem történt végrehajtási cselekmény.

Kukucsi4 # 2013.10.30. 15:56

Viszont nekem is lenne egy kérdésem.
Barátnőmnek is volt kb. 25 ezer Ft-os elmaradása internet kapcsán. Ez ügyben valószínűleg felszólította a szolgáltató. Aztán most kapott egy levelet egy követeléskezelőtől, miszerint megvették a követelést. Rz szintén tartalmazza 2011 jan. , feb., márc. a számlákat kb. 25 ezer Ft értékben. Viszont 2012 július 30.-i dátummal betettek valami 30 ezres számlát is a követelésbe, majd kezelési díjat és késedelmi kamatot, így 64 ezret követelnek.

Szóval amit nem értek, hogy tegyük fel a 2012. 07.30. időpontra való számla az kötbér (mivel a hűségidő 2011.márciusában járt le. Ezt követelhetik ennyivel később? Valamint hogy ha befizeti a 3 havi számlát, akkor ezt nem kell kifizetni. Hiszen a hűségidő végigment kikötés nélkül csak 3 havi számlatartozása van.
És amúgy eladhatják csak így a követelést, személyes adatok átadásával?????
Azt mondjuk vágom, hogy a kezelési, admin. díjat nem köteles kifizetni, annál is inkább mivel hivatalosan nem tudhatja, hogy eladták a "tartozást".

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.30. 16:03

Ennek nagy része nem jogi kérdés, ami meg az, abban eléggé el vagy tévedve.

Kukucsi4 # 2013.10.30. 16:21

Hát szerintem teljesen jogi kérdés :) Valóban elvagyok tévedve, de csak abban hogy jogos vagy nem jogos.

A kezelési költséget nem köteles kifizetni ezt tudom, a tőketartozást és a késedelmi kamatokat köteles az is tuti, viszont a 30 ezres extra számát (valószínűleg kötbér) nem tudom megítélni. És tulajdonképpen ez itt a kérdés :) Szerintem ha befizeti a 3 havi számlát és ezzel rendezve van az éves előfizetési díj, akkor a kötbért már elég vitatott lenne bíróságon követelni.

Kukucsi4 # 2013.10.30. 16:23

Fiatalember!

Ennek így semmi értelme.... Ha elismered a tartozást és részletfizetést kérsz a végrehajtás kapcsán, akkor már mi értelme a másik két levélnek???

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.30. 16:46

A kezelési költséget nem köteles kifizetni ezt tudom
Rosszul tudod.

Apucikum # 2013.10.30. 20:55

Köszönöm a segitsèget!Megîrtam a kèrelmet.Remèlem sikerrel järok.

didier # 2013.10.31. 03:41

Kedves Kukucsi!

Valamint hogy ha befizeti a 3 havi számlát, akkor ezt nem kell kifizetni. Hiszen a hűségidő végigment kikötés nélkül csak 3 havi számlatartozása van.” - késedelmes fizetés esetére is lehet kikötni kötbért, meg kell nézni a szerződést, hogy felmondás, késedelmes fizetés vagy bármely szerződésszegés esetére volt-e kikötve a kötbér, az utóbbi 2 esetben sajnos jogos...

És amúgy eladhatják csak így a követelést, személyes adatok átadásával?????” - el. Személyes adatok hiányában hogy tudná az új jogosult érvényesíteni a követelését?

prime1989 # 2013.11.07. 17:15

Jó estét Mindenkinek.
T mobile nál vásároltam 2 telefont előfizetésre februárban. fizettem rendesen a számlákat.
aztán májusban megszűnt a munkahelyem, 2 hónapig nem tudtam fizetni, szeptemberben kifizettem 70 ezret.
utána megint megcsúsztam 50 ezerrel ez volt november.
erre jött egy számla 200 ezerről hogy tartozok 50 ezerrel, és hogy 150 ezer kötbérrel tartozok.
nos

a kérdésem az hogy amennyiben bemegyek hozzájuk tárgyalni mire hivatkozva mit kéne kérnem hogy minél kevesebbel megússzam.

babikaa # 2013.11.16. 22:50

Jo estét! Érdeklödnék hogy megtamadhato-e ha a Telenor előzetes felszolítas nélkül behajto cégnek adta a tartozast? Jogilag ez rendben van-e?
Röviden: fent nevezett szolgaltatonal miutan felmondtak a szerződésemet, megallapodtunk írasban, hogy 12 részletben fizetem ki a hátralékot+kötbért. 6 hónap után azonban elmaradtam a fizetéssel, ezutan kaptam egy ajánlott levelet a Credit Expressztől, hogy a Telenor megbízta őket a tartozás behajtásával.
Ezzel ugymond nincs gond, mert tartozom es tudom h a cég megbízhat harmadik felet is a behajtassal - erről értesítenie sem kell- na de nem kéne legalabb 1 fizetési felszolitast küldeni előbb a Telenornak es leirniuk, hogy ha nem fizetem be az immaron teljes tartozast akkor kulső céget fognak megbízni a mar esedékessé valt teljes tartozas miatt?? Enélkül jogos atkerülni behajtohoz?
Én ugy gondoltam ezt a lépést meg kellett volna tenniük, ezért személyesen, írasban panaszt tettem, melyre 10 honapja nem kaptam valaszt a Telenortol, pedig 30 napon belül "kellett volna" írasban reagalniuk. Panaszommal -a felszolítas hianyara hivatkozva- azt a 18ezer forintos plusz költseg befizeteset szerettem volna elkerülni, melyet a CE rarakott a tartozasra
A Credit Expressz első (és egyben utolso) tértis levelére valaszolva kertem a türelmüket , hivatkozva arra, hogy varom a Telenor valaszat. Illetve kertem megbízasi szerzödes masolatot is, erre nem reagalt a kedves CE.
Nulla Telenor (es egyeb mas) reagalas utan kaptam most egy levelet a MOKK-tol, mely egy fizetesi meghagyas. Nem tudom viszont hogy erdemes-e ellent mondani (egyaltalan jogos-e) arra hivatkozva, hogy a szolgaltato nem küldött fizetési felszolitast hanem e nelkül behajtonak adott at, illetve irasos panaszomat is valasz nelkül hagyta. Ha nem érdemes ez miatt ellent mondanom, részletfizetést fogok kérni, viszont ha van valami alapja, akkor a CE költsegeit nem szeretném kifizetni. Kérem aki tud segítsen! Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.17. 09:42

Rosszul gondoltad.

Ciel00 # 2014.03.11. 16:37

Kedves Fórumozók!

Problémám a következő:
Tavaly egy hamis állásajánlattal ismeretlen illető megszerezte személyi igazolványom másolatát-tudom,végtelenül buta dolog kiadni-majd ezzel néhány nap múlva a Telekomnál nevemre kötött egy előfizetői szerződést illetve vásárolt egy telefont részletre interneten keresztül.Később kiderült az is,hogy a DHL szállítóval küldték ki a csomagot,akik-tapasztalatból tudom,lakótársaim,mostohatestvérem csomagját elég sokszor vettem már át-nem ellenőrzik(vagy nem ellenőrizhetik) a személyazonosságot,így bárki átvehette.

Én persze erről csak akkor szereztem tudomást,amikor megjött a címemre az első levél arról,hogy mivel nem fizettem,behajtják az összeget.

Ekkor jeleztem a Telekom felé első alkalommal,hogy én soha semmilyen szerződést nem kötöttem velük,majd tanácsukra feljelentést tettem a rendőrségen.Megvan a csalóval zajlott e-mailváltás,melyben elkéri az adatokat,és szállítási címként az illető nyilván olyan címet adott,amihez semmi közöm,elvégre valahol át kellett vennie a vásárolt telefont.

Ez után a Telekomnak kérésükre elküldtem a rendőrségi jegyzőkönyvet és egy kézzel írt nyilatkozatot arról,hogy a szerződéskötés egyetlen pillanatához sincs semmi közöm.Azt mondták ezek kellenek ahhoz,hogy szüneteltessék a behajtást és amennyiben bizonyításra kerül,hogy nem én szerződtem úgy meg is szüntessék.Ez zajlott decemberben.

Problémám itt kezdődik,ugyanis:
Azóta semmiféle kommunikáció nem volt sem rendőrségi,sem telefonszolgáltatói részről egészen a múlt hétig,amikor is közölték,hogy átadták az ügyet egy behajtónak és 1 héten belül utaljam át az adott ügyvédi irodának a teljes tartozást,különben megkezdik a behajtó eljárást.

Kérdéseim:

  • Ha a Telekom továbbra is ragaszkodik a behajtáshoz,milyen lépéseket ajánlott tennem?
  • Ha ténylegesen behajtanak,van-e értelme például perelni őket?
  • A levelezés,a tőlem teljesen független szállítási cím elég bizonyíték-e arra,hogy csalók kötötték a szerződést,akkor is,ha adataim mellett az igazolványon szereplő aláírást is lemásolták?
  • Úgy alapvetően,milyen lehetőségeim vannak?
Agent Cooper # 2014.03.14. 09:36

Kedves Ciel00!

Ellentmondással élhet a fizetési meghagyással szemben, ami ez által perré alakul. Mondjuk egy peres eljárás során nem árt, ha nem felkészületlenül megy el a tárgyalásra... A rendőrségtől semmilyen határozatot nem kapott?
Egyébiránt Önnek nem kell perelnie senkit, Önt fogják perelni! Az ügyrészletes ismeretében lehetséges csak abban állást foglalni, hogy mit érdemes tenni. Például nagy jelentősége lehet annak, hogy mikor jelentette be az okmányai eltűnését...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ius latratus # 2014.03.14. 09:43

Nem jelentette be, nem eltűnt az okmány, visszaéltek a másolatával...
Igaz, különösebb jelentősége -szerintem- nincs.

Ciel00 # 2014.03.14. 11:44

Kedves Agent Cooper!

Azt hiszem néhány dolgot félreértett.

A rendőrségtől a feljelentéskor kapott jegyzőkönyv volt az első és utolsó ami hozzám került,azon kívül semmi.
Az okányaim nem vesztek el.
Az ügyet ennél részletesebben nem tudnám igazán leírni,mivel nincs több részlet leszámítva a konkrét adatokat,mint a csaló által megadott levelezési cím.De azt hiszem az,hogy mely városba szállították a telefont jogi szempontból irreleváns.

Mindenesetre köszönöm a segítséget.Tulajdonképpen az érdekelt főként,hogy nekem kell bizonyítanom,hogy nem én kötöttem a szerződést,vagy a Telekomnak kell bizonyítania,hogy én tettem amit nem tettem. :)

Kenderice # 2014.03.14. 12:41

"majd tanácsukra feljelentést tettem a rendőrségen."
WTF!??
Már bocs, de Őket verték át, nekik keletkezett káruk, nekik kell feljelentést tenniük, nem?

Agent Cooper # 2014.03.14. 16:32

Ius latratus, tényleg, most már figyelmesebben elolvastam. Hát így már nagyon sárkányosnak tűnik ez az egész történet... De az biztos, hogy a szolgáltató - az ellenkező bizonyításáig - attól fogja követelni a vételárat, akinek az adatai szerződő félként nála vannak.
Azért szívesen belekukkantanék a nyomozási iratokba, kíváncsi vagyok, hogy mire jutottak...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Andris1 # 2014.08.30. 16:34

Kedves Fórumozók!
A következő kérdésem lenne.
Megszűntettem a Tel. előfizetésemet,de az utolsó számlámat nem fizettem be.
Valószínűleg küldtek felszólító leveleket, de mivel új lakcímre költöztem nem kaptam meg.
Az előfizetés nem élt ezért eszembe sem volt hogy még egy számlával tartozom.
Telefonon nem tudtak hívni mert ugye megválltozott a számom.
Napokban megnyitottam egy rég nem használlt e-mail címet ahol látom hogy, több hónapja egy utoló felszólítás érkezett,hogy ha nem fizetem be bírságra küldik.
A tartozás akkor nem érte el a 3000 ft.-ot.
Most nem akarok rákérdezni a szolgálltatónál, mert kamatokkal valószínű már több tízezret követelnének, nem akarom bolygatni az ügyet.
Ha valakinek van hasonó tapasztalata, kérem írja le valóban bírósághoz küldik ezt az összeget ?
Köszönöm

pappcs # 2014.08.30. 18:06

Az emailes fenyegetés nem érdekes. Ha egy évig nem megy közjegyzőhöz agy bírósághoz elévült a tartozás, sőt még az adataid sem kezelheti tovább.

Andris1 # 2014.08.30. 18:13

Nem tudom hogy valóban küldték-e bíróságra vagy közjegyzőhöz, mert nem tudják az új címemet,tehát a bíróság sem tud levélben elérni.

prunus # 2014.10.01. 18:59

Tisztelt Szakértő!

2014. május 22-ei fizetési határidős Telenor számla nem került befizetésre határidőben. Az első fizetési felszólítás után sárga csekken, június elején az összeg befizetésre került.
Az összeg rendezése után azonban, még júniusban érkezett a 2. fizetési felszólítás. Az ügyfélszolgálattal történt telefonbeszélgetés során ekkor kérték faxon a sárga csekk feladóvevény másolatát. A fax elküldése megtörtént, majd az ügyintéző azt az információt adta, hogy tartozás nincs.
A mai nappal azonban érkezett egy fizetési meghagyás, ami az érintett május 22-ei számla összegét+ügyvédi díjat+késedelmi kamatot, több mint 17 ezer forint értékben tartalmazza.
Az ügyfélszolgálattal folytatott mai beszélgetés alapján a május 22-ei tartozás valóban fennáll...Azt tanácsolták, mivel a fizetési meghagyás határideje 10 nap, mindenképp be kell fizetni, mert az összeg csak nő. Utána lehet járni az ügynek, de az min. 1 hónap és akkor sem biztos, hogy igazat adnak, illetve visszajár a pénz befizetés esetén.
Sajnos a sárga csekk feladóvevénye pár hete kidobásra került...
Kérdésem a következő lenne, mit lehetne tenni ez ügyben?
A júniusi ügyfélszolgálati beszélgetés rögzítésre került, így elvileg az visszahallgatható.
Mit tanácsolnának?
Válaszukat várva köszönettel

winsaint # 2014.10.10. 13:32

Tisztelt Fórumozók.
Egy furcsa esettel kapcsolatba kérném a hozzáértők tanácsát.
2011 novemberéig egy albérletben Inviteles internet előfizetésünk volt. Decemberben kijelentkeztünk, megszüntettük a szerződést, majd kiköltöztünk Németországba.
Először kb fél éve megkeresett egy behajtócég, hogy tartozom 11 havi díjjal plusz a hozzá tartozó behajtási díj stb. Azóta rendszeresen zaklatnak és mindig másik számról. Nem kívánok ezért az ügyért hazautazni MO.-ra és ha hazamegyek néha, nem ilyen butaságokkal akarok foglalkozni. Elmondtam a behajtócégnek, hogy a vélt tartozás nem jogos és keresse fel az Invitelt, de gondolom mindenki tudja a választ...
ők nem keresnek senkit, én fáradjak be ezzel és ezzel a papírral. Kérdésemre, hogy a befáradásom költségét ki téríti, egyértelmű választ kaptam, senki. A tartozás nem nagy összegű, kb 20-30 E Ft, de mivel nem jogos, nem szeretném kifizetni. A A kérdésem csupán annyi lenne, hogy kell e ezzel a céggel egyáltalán foglalkoznom, külföldi főlakcímesként lehet e ebből valami bajom, vagy csak egyszerűen szakítsam meg a hívásukat.
Segítségeket és véleményeket előre is köszönöm.

ius latratus # 2014.10.11. 18:24

Először is: a.vásárlás után mikor döbbentél rá, hogy nem azt a tudást nyújtja, mint a Millennium Falcon vezérlőpultja?
Másodszor: ha túl későn, akkor nem nagyon gondolkodhatsz már semmin, legfeljebb azon, hogy mielőbb kifizesd, s cserélheted egyik sokkal zseniálisabb készülékre.
Ami, -ugye -két hónap múlva már buta, mint egy teve.

Dr. Jégember # 2014.10.11. 20:51

Ez kb. olyan, mint hogy a tehén amit vettem nem ad annyi tejet amire várok.......

Azt gondolom, hogy a figyelmetlen vásárlás az eladónak nem felróható.

Üdv:

Dr. Jégember

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.10.11. 20:56

.