telefonszámla behajtás


gerbera317 # 2014.10.12. 08:17

Van-e jogi lehetőség, a visszaadására

Az nincs. De egy próbát megérhet, hogy az eladó megfelelően rugalmasan tudja-e kezelni a problémát. Hangsúlyozom, hogy nem köteles rá.

gerbera317 # 2014.10.13. 13:45

Mi van akkor, ha nem fizetem a résztelet, de felajánlom

Ezt hívják szerződésszegésnek.

Megyünk bíróságra. Mit fog mondani a bíróság?

Azt, hogy szerződést szegtél, és elvesztetted a pert.

Proh # 2014.10.25. 11:14

Kedves Felhasználók!

Az esetemben részben már találtam hasonló választ, részben nem, így inkább új kérdésként feltenném. 2009 végén kötöttem egy mobilnet szolgáltatást a pannonnal/telenorral. Állandó műszaki hiba miatt nem tudtam használni a szolgáltatást, a készüléket állandóan szervizbe hordtam, a végén bedühödtem, s nem fizettem be két számlát. Kijött a levél, hogy felmondták a szolgáltatást, kötbért kell fizetni, s kiadták az ügyet egy behajtó cégnek. Közben egy másik címre költöztem, amiről a behajtó cég is értesült. Leveleztünk egy darabig, elküldtem az összes szervizes papír másolatát, vitattam a kötbért, de a tartozást nem! A végén 2011. 02.16-án kértem egy helyszíni mérést is a telenortól -elküldtem a levél másolatát a behajtó cégnek-, mivel a szerződésben szerepelt garantált 512 KByte letöltési sebesség, amit nem ért el nálunk a szolgáltatás. Ez a mai napig nem történt meg.
Most jön az a rész, mihez segítséget kérek. 2011. szeptemberben visszaköltöztem a címre, ahol a szolgáltatást használtam. Elvileg a behajtó cég is tudta a változást, mivel 2012-ben küldött egy sima, egyszerű -nem ajánlott vagy tértivevényes- levelet, miszerint visszaadta az ügyet a telenornak. Ma keresett meg egy másik behajtó cég, miszerint nem hagyják elévülni az ügyemet, ha nem vagyok hajlandó fizetni, akkor bíróságra viszik az egészet. Említettem a telefonban, hogy a Hírközlési törvény alapján 2 év az elévülési idő, s az már régen letelt. Erre azt a választ adták, hogy 2013-ban küldtek egy tértivevényes levelet arra a címre, ahonnan elköltöztem, s azt átvették. Mivel 3 éve nem lakok ott, így fogalmam sincs, ki vette át a tértivevényes levelet. Azt mondták, hogy őket ez nem érdekli. Mondtam, hogy küldjék el a tértivevény másolatát, mivel ha az én nevem szerepel rajta, akkor okirat hamisítás miatt azonnal rendőri feljelentést teszek. Legalábbis remélem, hogy ez az a kategória -más írja alá a nevemet-. Azzal búcsúzott a behajtó cég munkatársa, hogy küldik a levelet, s mennek a bíróságra. A kérdésem a következő: Szerintem az ügy elévült. Amennyiben valaki tényleg átvette a nevemben a levelet, s a behajtó cég a bíróságra megy, akkor mivel védekezhetek? Tegyek rendőrségi feljelentést? Megakasztja ez az egész az elévülést, vagy sem? Ha viszont az átvevő a saját nevét használta, akkor megszakadt az elévülés, vagy sem?

Előre is köszönöm a segítséget!

Proh # 2014.10.27. 14:08

Annyiban kell javitanom magam, hogy 128 kbit a garantált sebesség, rosszul emlékeztem. De a lényegen ez nem változtat. Ez a rossz helyre küldött levél, ha létezik, megakasztja az elévülést, vagy sem? Várjak bírósági értesítésre? Menjek be személyesen elkérni a tertivevény másolatát? Ilyen helyzetben még nem voltam...
Előre is köszönöm a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.27. 16:03

Egy év az elévülési idő.

Proh # 2014.10.27. 16:50

Köszönöm a választ!
Pontos dátumokat írtam. Elképzelhető, hogy csak meg akart téveszteni,hogy fizessek? Mert ahogy kicsit olvasgattam, azt találtam, hogy a befizetett tartozást-hiába évült el a követelés-, nem kell visszafizetni. Mást így nem tudok gondolni, miért fenyegetőzött bírósággal és behajtóval.

emge66 # 2014.12.15. 15:54

Üdvözletem !
Tanácsot szeretnék kérni az esetemmel kapcsolatban. Mobil internet előfizetést nem fizettem végig 2009-ben.A telenor rám terhelte a teljes összegét a szerződés idő elötti megszüntetése miatt.Ez 56e ft volt,amihez még 2012 januári felszólító levél szerint hozzájött kb 20e ft. Ezt jan 25-én befizettem.(2012-ben !) 2012 dec. 12-vel jött a levél a bírósági végrehajtótól,hogy fizessem be a 76e ft-ot. Felhívtam őket,és utasításúkra e-mail-ben elküldtem a befizetési bizonylatot a részükre.Egy hónap múlva érdeklődtem a végrehajtónál,azt mondták,továbbították a telenornak a bizonylat másolatát.A következő levél szintén a bírósági behajtótól jött 2014 szeptemberében újra felszólítottak a fizetésre. Személyesen bementem hozzájuk. Kiderűlt,hogy elnézték a befizetés dátumát 2013januárnak nézték.Felhívták a telenort,akik elismerték a befizetés tényét.de szerintük a hiányzó azonosító miatt (a nevemet tudták ,hiszen a saját bankszámlámról utaltam),a pénz a "levegőben lógott" náluk. (2012 jan.25-től minimum dec 12-ig,kb 11 hónapon keresztűl !! ) Most követelik rajtam a végrehajtás költségeit,egy olyan összegről ami időben be lett fizetve.Kérdésem lenne,hogy mennyire jogszerű ez,ill. milyen htósághoz fordulhatok,(pl. fogyasztóvédelem? ) ? Köszönöm a segítséget .

gerbera317 # 2014.12.16. 13:08

Ha úgy fizetted meg a tartozásodat, hogy a szolgáltató elégtelen közlemény miatt nem tudta azonosítani a befizetést, akkor az a te mulasztásod. És szintén mulasztottál, amikor a fizetési meghagyásnak nem mondtál ellent.
Most ugyan sikerült azonosítani és elismerni az akkori befizetést, de először indokolatlan fmh-költséget okoztál nekik a hanyagságoddal, másodszor indokolatlan végrehajtási költséget okoztál nekik a azzal, hogy hagytad a fizetési meghagyást jogerőre futni. Úgyhogy jogosan követelik rajtad azt a költséget, amit ezekkel okoztál nekik. Ezzel nem fordulhatsz sehová, legfeljebb végrehajtás megszüntetése iránti pert indíthatsz a Telenor ellen, de valószínűleg ott is azt ítélnék, hogy az fmh- és a vh-költség a te sarad, és fizesd meg. A fogyasztóvédelemnek aligha van beleszólása már ítélt dolgokba.

kevajof # 2015.06.25. 06:31

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődni szeretnék, hogy a telefonszámla tartozás mennyivel lesz több, ha behajtó céghez kerül? Konkrétan 11 ezer Ft-os tartozásra 4000 Ft-nál többet vagy kevesebbet számolnak-e rá?