telefonszámla behajtás


kevajof # 2015.06.25. 06:31

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődni szeretnék, hogy a telefonszámla tartozás mennyivel lesz több, ha behajtó céghez kerül? Konkrétan 11 ezer Ft-os tartozásra 4000 Ft-nál többet vagy kevesebbet számolnak-e rá?

gerbera317 # 2014.12.16. 13:08

Ha úgy fizetted meg a tartozásodat, hogy a szolgáltató elégtelen közlemény miatt nem tudta azonosítani a befizetést, akkor az a te mulasztásod. És szintén mulasztottál, amikor a fizetési meghagyásnak nem mondtál ellent.
Most ugyan sikerült azonosítani és elismerni az akkori befizetést, de először indokolatlan fmh-költséget okoztál nekik a hanyagságoddal, másodszor indokolatlan végrehajtási költséget okoztál nekik a azzal, hogy hagytad a fizetési meghagyást jogerőre futni. Úgyhogy jogosan követelik rajtad azt a költséget, amit ezekkel okoztál nekik. Ezzel nem fordulhatsz sehová, legfeljebb végrehajtás megszüntetése iránti pert indíthatsz a Telenor ellen, de valószínűleg ott is azt ítélnék, hogy az fmh- és a vh-költség a te sarad, és fizesd meg. A fogyasztóvédelemnek aligha van beleszólása már ítélt dolgokba.

emge66 # 2014.12.15. 15:54

Üdvözletem !
Tanácsot szeretnék kérni az esetemmel kapcsolatban. Mobil internet előfizetést nem fizettem végig 2009-ben.A telenor rám terhelte a teljes összegét a szerződés idő elötti megszüntetése miatt.Ez 56e ft volt,amihez még 2012 januári felszólító levél szerint hozzájött kb 20e ft. Ezt jan 25-én befizettem.(2012-ben !) 2012 dec. 12-vel jött a levél a bírósági végrehajtótól,hogy fizessem be a 76e ft-ot. Felhívtam őket,és utasításúkra e-mail-ben elküldtem a befizetési bizonylatot a részükre.Egy hónap múlva érdeklődtem a végrehajtónál,azt mondták,továbbították a telenornak a bizonylat másolatát.A következő levél szintén a bírósági behajtótól jött 2014 szeptemberében újra felszólítottak a fizetésre. Személyesen bementem hozzájuk. Kiderűlt,hogy elnézték a befizetés dátumát 2013januárnak nézték.Felhívták a telenort,akik elismerték a befizetés tényét.de szerintük a hiányzó azonosító miatt (a nevemet tudták ,hiszen a saját bankszámlámról utaltam),a pénz a "levegőben lógott" náluk. (2012 jan.25-től minimum dec 12-ig,kb 11 hónapon keresztűl !! ) Most követelik rajtam a végrehajtás költségeit,egy olyan összegről ami időben be lett fizetve.Kérdésem lenne,hogy mennyire jogszerű ez,ill. milyen htósághoz fordulhatok,(pl. fogyasztóvédelem? ) ? Köszönöm a segítséget .

Proh # 2014.10.27. 16:50

Köszönöm a választ!
Pontos dátumokat írtam. Elképzelhető, hogy csak meg akart téveszteni,hogy fizessek? Mert ahogy kicsit olvasgattam, azt találtam, hogy a befizetett tartozást-hiába évült el a követelés-, nem kell visszafizetni. Mást így nem tudok gondolni, miért fenyegetőzött bírósággal és behajtóval.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.27. 16:03

Egy év az elévülési idő.

Proh # 2014.10.27. 14:08

Annyiban kell javitanom magam, hogy 128 kbit a garantált sebesség, rosszul emlékeztem. De a lényegen ez nem változtat. Ez a rossz helyre küldött levél, ha létezik, megakasztja az elévülést, vagy sem? Várjak bírósági értesítésre? Menjek be személyesen elkérni a tertivevény másolatát? Ilyen helyzetben még nem voltam...
Előre is köszönöm a válaszokat!

Proh # 2014.10.25. 11:14

Kedves Felhasználók!

Az esetemben részben már találtam hasonló választ, részben nem, így inkább új kérdésként feltenném. 2009 végén kötöttem egy mobilnet szolgáltatást a pannonnal/telenorral. Állandó műszaki hiba miatt nem tudtam használni a szolgáltatást, a készüléket állandóan szervizbe hordtam, a végén bedühödtem, s nem fizettem be két számlát. Kijött a levél, hogy felmondták a szolgáltatást, kötbért kell fizetni, s kiadták az ügyet egy behajtó cégnek. Közben egy másik címre költöztem, amiről a behajtó cég is értesült. Leveleztünk egy darabig, elküldtem az összes szervizes papír másolatát, vitattam a kötbért, de a tartozást nem! A végén 2011. 02.16-án kértem egy helyszíni mérést is a telenortól -elküldtem a levél másolatát a behajtó cégnek-, mivel a szerződésben szerepelt garantált 512 KByte letöltési sebesség, amit nem ért el nálunk a szolgáltatás. Ez a mai napig nem történt meg.
Most jön az a rész, mihez segítséget kérek. 2011. szeptemberben visszaköltöztem a címre, ahol a szolgáltatást használtam. Elvileg a behajtó cég is tudta a változást, mivel 2012-ben küldött egy sima, egyszerű -nem ajánlott vagy tértivevényes- levelet, miszerint visszaadta az ügyet a telenornak. Ma keresett meg egy másik behajtó cég, miszerint nem hagyják elévülni az ügyemet, ha nem vagyok hajlandó fizetni, akkor bíróságra viszik az egészet. Említettem a telefonban, hogy a Hírközlési törvény alapján 2 év az elévülési idő, s az már régen letelt. Erre azt a választ adták, hogy 2013-ban küldtek egy tértivevényes levelet arra a címre, ahonnan elköltöztem, s azt átvették. Mivel 3 éve nem lakok ott, így fogalmam sincs, ki vette át a tértivevényes levelet. Azt mondták, hogy őket ez nem érdekli. Mondtam, hogy küldjék el a tértivevény másolatát, mivel ha az én nevem szerepel rajta, akkor okirat hamisítás miatt azonnal rendőri feljelentést teszek. Legalábbis remélem, hogy ez az a kategória -más írja alá a nevemet-. Azzal búcsúzott a behajtó cég munkatársa, hogy küldik a levelet, s mennek a bíróságra. A kérdésem a következő: Szerintem az ügy elévült. Amennyiben valaki tényleg átvette a nevemben a levelet, s a behajtó cég a bíróságra megy, akkor mivel védekezhetek? Tegyek rendőrségi feljelentést? Megakasztja ez az egész az elévülést, vagy sem? Ha viszont az átvevő a saját nevét használta, akkor megszakadt az elévülés, vagy sem?

Előre is köszönöm a segítséget!

gerbera317 # 2014.10.13. 13:45

Mi van akkor, ha nem fizetem a résztelet, de felajánlom

Ezt hívják szerződésszegésnek.

Megyünk bíróságra. Mit fog mondani a bíróság?

Azt, hogy szerződést szegtél, és elvesztetted a pert.

gerbera317 # 2014.10.12. 08:17

Van-e jogi lehetőség, a visszaadására

Az nincs. De egy próbát megérhet, hogy az eladó megfelelően rugalmasan tudja-e kezelni a problémát. Hangsúlyozom, hogy nem köteles rá.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.10.11. 20:56

.

Dr. Jégember # 2014.10.11. 20:51

Ez kb. olyan, mint hogy a tehén amit vettem nem ad annyi tejet amire várok.......

Azt gondolom, hogy a figyelmetlen vásárlás az eladónak nem felróható.

Üdv:

Dr. Jégember

ius latratus # 2014.10.11. 18:24

Először is: a.vásárlás után mikor döbbentél rá, hogy nem azt a tudást nyújtja, mint a Millennium Falcon vezérlőpultja?
Másodszor: ha túl későn, akkor nem nagyon gondolkodhatsz már semmin, legfeljebb azon, hogy mielőbb kifizesd, s cserélheted egyik sokkal zseniálisabb készülékre.
Ami, -ugye -két hónap múlva már buta, mint egy teve.

winsaint # 2014.10.10. 13:32

Tisztelt Fórumozók.
Egy furcsa esettel kapcsolatba kérném a hozzáértők tanácsát.
2011 novemberéig egy albérletben Inviteles internet előfizetésünk volt. Decemberben kijelentkeztünk, megszüntettük a szerződést, majd kiköltöztünk Németországba.
Először kb fél éve megkeresett egy behajtócég, hogy tartozom 11 havi díjjal plusz a hozzá tartozó behajtási díj stb. Azóta rendszeresen zaklatnak és mindig másik számról. Nem kívánok ezért az ügyért hazautazni MO.-ra és ha hazamegyek néha, nem ilyen butaságokkal akarok foglalkozni. Elmondtam a behajtócégnek, hogy a vélt tartozás nem jogos és keresse fel az Invitelt, de gondolom mindenki tudja a választ...
ők nem keresnek senkit, én fáradjak be ezzel és ezzel a papírral. Kérdésemre, hogy a befáradásom költségét ki téríti, egyértelmű választ kaptam, senki. A tartozás nem nagy összegű, kb 20-30 E Ft, de mivel nem jogos, nem szeretném kifizetni. A A kérdésem csupán annyi lenne, hogy kell e ezzel a céggel egyáltalán foglalkoznom, külföldi főlakcímesként lehet e ebből valami bajom, vagy csak egyszerűen szakítsam meg a hívásukat.
Segítségeket és véleményeket előre is köszönöm.

prunus # 2014.10.01. 18:59

Tisztelt Szakértő!

2014. május 22-ei fizetési határidős Telenor számla nem került befizetésre határidőben. Az első fizetési felszólítás után sárga csekken, június elején az összeg befizetésre került.
Az összeg rendezése után azonban, még júniusban érkezett a 2. fizetési felszólítás. Az ügyfélszolgálattal történt telefonbeszélgetés során ekkor kérték faxon a sárga csekk feladóvevény másolatát. A fax elküldése megtörtént, majd az ügyintéző azt az információt adta, hogy tartozás nincs.
A mai nappal azonban érkezett egy fizetési meghagyás, ami az érintett május 22-ei számla összegét+ügyvédi díjat+késedelmi kamatot, több mint 17 ezer forint értékben tartalmazza.
Az ügyfélszolgálattal folytatott mai beszélgetés alapján a május 22-ei tartozás valóban fennáll...Azt tanácsolták, mivel a fizetési meghagyás határideje 10 nap, mindenképp be kell fizetni, mert az összeg csak nő. Utána lehet járni az ügynek, de az min. 1 hónap és akkor sem biztos, hogy igazat adnak, illetve visszajár a pénz befizetés esetén.
Sajnos a sárga csekk feladóvevénye pár hete kidobásra került...
Kérdésem a következő lenne, mit lehetne tenni ez ügyben?
A júniusi ügyfélszolgálati beszélgetés rögzítésre került, így elvileg az visszahallgatható.
Mit tanácsolnának?
Válaszukat várva köszönettel

Andris1 # 2014.08.30. 18:13

Nem tudom hogy valóban küldték-e bíróságra vagy közjegyzőhöz, mert nem tudják az új címemet,tehát a bíróság sem tud levélben elérni.

pappcs # 2014.08.30. 18:06

Az emailes fenyegetés nem érdekes. Ha egy évig nem megy közjegyzőhöz agy bírósághoz elévült a tartozás, sőt még az adataid sem kezelheti tovább.

Andris1 # 2014.08.30. 16:34

Kedves Fórumozók!
A következő kérdésem lenne.
Megszűntettem a Tel. előfizetésemet,de az utolsó számlámat nem fizettem be.
Valószínűleg küldtek felszólító leveleket, de mivel új lakcímre költöztem nem kaptam meg.
Az előfizetés nem élt ezért eszembe sem volt hogy még egy számlával tartozom.
Telefonon nem tudtak hívni mert ugye megválltozott a számom.
Napokban megnyitottam egy rég nem használlt e-mail címet ahol látom hogy, több hónapja egy utoló felszólítás érkezett,hogy ha nem fizetem be bírságra küldik.
A tartozás akkor nem érte el a 3000 ft.-ot.
Most nem akarok rákérdezni a szolgálltatónál, mert kamatokkal valószínű már több tízezret követelnének, nem akarom bolygatni az ügyet.
Ha valakinek van hasonó tapasztalata, kérem írja le valóban bírósághoz küldik ezt az összeget ?
Köszönöm

Agent Cooper # 2014.03.14. 16:32

Ius latratus, tényleg, most már figyelmesebben elolvastam. Hát így már nagyon sárkányosnak tűnik ez az egész történet... De az biztos, hogy a szolgáltató - az ellenkező bizonyításáig - attól fogja követelni a vételárat, akinek az adatai szerződő félként nála vannak.
Azért szívesen belekukkantanék a nyomozási iratokba, kíváncsi vagyok, hogy mire jutottak...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kenderice # 2014.03.14. 12:41

"majd tanácsukra feljelentést tettem a rendőrségen."
WTF!??
Már bocs, de Őket verték át, nekik keletkezett káruk, nekik kell feljelentést tenniük, nem?

Ciel00 # 2014.03.14. 11:44

Kedves Agent Cooper!

Azt hiszem néhány dolgot félreértett.

A rendőrségtől a feljelentéskor kapott jegyzőkönyv volt az első és utolsó ami hozzám került,azon kívül semmi.
Az okányaim nem vesztek el.
Az ügyet ennél részletesebben nem tudnám igazán leírni,mivel nincs több részlet leszámítva a konkrét adatokat,mint a csaló által megadott levelezési cím.De azt hiszem az,hogy mely városba szállították a telefont jogi szempontból irreleváns.

Mindenesetre köszönöm a segítséget.Tulajdonképpen az érdekelt főként,hogy nekem kell bizonyítanom,hogy nem én kötöttem a szerződést,vagy a Telekomnak kell bizonyítania,hogy én tettem amit nem tettem. :)

ius latratus # 2014.03.14. 09:43

Nem jelentette be, nem eltűnt az okmány, visszaéltek a másolatával...
Igaz, különösebb jelentősége -szerintem- nincs.

Agent Cooper # 2014.03.14. 09:36

Kedves Ciel00!

Ellentmondással élhet a fizetési meghagyással szemben, ami ez által perré alakul. Mondjuk egy peres eljárás során nem árt, ha nem felkészületlenül megy el a tárgyalásra... A rendőrségtől semmilyen határozatot nem kapott?
Egyébiránt Önnek nem kell perelnie senkit, Önt fogják perelni! Az ügyrészletes ismeretében lehetséges csak abban állást foglalni, hogy mit érdemes tenni. Például nagy jelentősége lehet annak, hogy mikor jelentette be az okmányai eltűnését...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Ciel00 # 2014.03.11. 16:37

Kedves Fórumozók!

Problémám a következő:
Tavaly egy hamis állásajánlattal ismeretlen illető megszerezte személyi igazolványom másolatát-tudom,végtelenül buta dolog kiadni-majd ezzel néhány nap múlva a Telekomnál nevemre kötött egy előfizetői szerződést illetve vásárolt egy telefont részletre interneten keresztül.Később kiderült az is,hogy a DHL szállítóval küldték ki a csomagot,akik-tapasztalatból tudom,lakótársaim,mostohatestvérem csomagját elég sokszor vettem már át-nem ellenőrzik(vagy nem ellenőrizhetik) a személyazonosságot,így bárki átvehette.

Én persze erről csak akkor szereztem tudomást,amikor megjött a címemre az első levél arról,hogy mivel nem fizettem,behajtják az összeget.

Ekkor jeleztem a Telekom felé első alkalommal,hogy én soha semmilyen szerződést nem kötöttem velük,majd tanácsukra feljelentést tettem a rendőrségen.Megvan a csalóval zajlott e-mailváltás,melyben elkéri az adatokat,és szállítási címként az illető nyilván olyan címet adott,amihez semmi közöm,elvégre valahol át kellett vennie a vásárolt telefont.

Ez után a Telekomnak kérésükre elküldtem a rendőrségi jegyzőkönyvet és egy kézzel írt nyilatkozatot arról,hogy a szerződéskötés egyetlen pillanatához sincs semmi közöm.Azt mondták ezek kellenek ahhoz,hogy szüneteltessék a behajtást és amennyiben bizonyításra kerül,hogy nem én szerződtem úgy meg is szüntessék.Ez zajlott decemberben.

Problémám itt kezdődik,ugyanis:
Azóta semmiféle kommunikáció nem volt sem rendőrségi,sem telefonszolgáltatói részről egészen a múlt hétig,amikor is közölték,hogy átadták az ügyet egy behajtónak és 1 héten belül utaljam át az adott ügyvédi irodának a teljes tartozást,különben megkezdik a behajtó eljárást.

Kérdéseim:

  • Ha a Telekom továbbra is ragaszkodik a behajtáshoz,milyen lépéseket ajánlott tennem?
  • Ha ténylegesen behajtanak,van-e értelme például perelni őket?
  • A levelezés,a tőlem teljesen független szállítási cím elég bizonyíték-e arra,hogy csalók kötötték a szerződést,akkor is,ha adataim mellett az igazolványon szereplő aláírást is lemásolták?
  • Úgy alapvetően,milyen lehetőségeim vannak?
Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.17. 09:42

Rosszul gondoltad.

babikaa # 2013.11.16. 22:50

Jo estét! Érdeklödnék hogy megtamadhato-e ha a Telenor előzetes felszolítas nélkül behajto cégnek adta a tartozast? Jogilag ez rendben van-e?
Röviden: fent nevezett szolgaltatonal miutan felmondtak a szerződésemet, megallapodtunk írasban, hogy 12 részletben fizetem ki a hátralékot+kötbért. 6 hónap után azonban elmaradtam a fizetéssel, ezutan kaptam egy ajánlott levelet a Credit Expressztől, hogy a Telenor megbízta őket a tartozás behajtásával.
Ezzel ugymond nincs gond, mert tartozom es tudom h a cég megbízhat harmadik felet is a behajtassal - erről értesítenie sem kell- na de nem kéne legalabb 1 fizetési felszolitast küldeni előbb a Telenornak es leirniuk, hogy ha nem fizetem be az immaron teljes tartozast akkor kulső céget fognak megbízni a mar esedékessé valt teljes tartozas miatt?? Enélkül jogos atkerülni behajtohoz?
Én ugy gondoltam ezt a lépést meg kellett volna tenniük, ezért személyesen, írasban panaszt tettem, melyre 10 honapja nem kaptam valaszt a Telenortol, pedig 30 napon belül "kellett volna" írasban reagalniuk. Panaszommal -a felszolítas hianyara hivatkozva- azt a 18ezer forintos plusz költseg befizeteset szerettem volna elkerülni, melyet a CE rarakott a tartozasra
A Credit Expressz első (és egyben utolso) tértis levelére valaszolva kertem a türelmüket , hivatkozva arra, hogy varom a Telenor valaszat. Illetve kertem megbízasi szerzödes masolatot is, erre nem reagalt a kedves CE.
Nulla Telenor (es egyeb mas) reagalas utan kaptam most egy levelet a MOKK-tol, mely egy fizetesi meghagyas. Nem tudom viszont hogy erdemes-e ellent mondani (egyaltalan jogos-e) arra hivatkozva, hogy a szolgaltato nem küldött fizetési felszolitast hanem e nelkül behajtonak adott at, illetve irasos panaszomat is valasz nelkül hagyta. Ha nem érdemes ez miatt ellent mondanom, részletfizetést fogok kérni, viszont ha van valami alapja, akkor a CE költsegeit nem szeretném kifizetni. Kérem aki tud segítsen! Köszönöm!