Végrehajtás!!!


Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.10. 14:22

Ha a fizetési meghagyás kézbesítési vélelemmel emelkedett jogerőre, akkor az adós, amikor értesül a végrehajtásról, a végrehajtási költségek egyidejű megfizetése mellett 15 napon belül ellentmondhat. Akkor az eljárás perré alakul.
Ez mindenképpen haladék, és van esélye, hogy tényleg elévült már az a követelés.

Nadilla # 2016.05.10. 11:07

És mi az amit most tehetek?

Kb 2,5 éve tudok arról a tartozásról amit 6,5 éve írtak elő.
A párom ráadásul azt mondta a behajtó cégről hogy az valami "kamu izé"... és hogy olyan nincs hogy egyik napról a másikra kijön egy 2x összegről tartozás. Én meg jól elhittem neki. Mindaddig amíg nem jött a levél, hogy bírósági a dolog. Na ekkor küldtem azt a levelet amihez tanácsot kaptam. Viszont fogalmam sincs hogy mi hiányzott róla mivel a levelet nem volt lehetőségem átvenni.

Azt se tudom ilyenkor mi fog történni, üljek a fenekemen és kész? Várjam amíg ideérnek és közöljem hogy nincs semmim (ráadásul ide se vagyok bejelentve) és nézzük majd egymást pislogva hogy akkor most mi van...?

Vagy van lehetőség ezt elintézni úgy, hogy leírom hogy tényleg nincs semmim ráadásul jelenleg munkát sem tudok vállalni (ki venne fel 6 hónapos terhesen) hogy fizetésből tudjanak vonni és ráadásul el kell majd látnom egy pici babát így fél éves koráig szintén nem fogok tudni dolgozni, nem lesz jövedelmem.... és azt se bánom ha utána újra kiküldik a csekket egy az egyben csak addig valahogy tegyék félre dolgot és ne emeljék az összeget mert akkor újra nem fogok tudni fizetni....?

végrehajtó1 # 2016.05.10. 10:51

Hibát hibára halmoztál. Bár szerintem az már több mint naivitás.

veszett ügy...

Nadilla # 2016.05.10. 10:45

Tisztelt Fórum tagok!

Óriási bajban vagyok. Mivel a Végrehajtás topikot választottam nyilván az oka egyértelmű.

Több mint 6,5 évvel ez előtt kezdődött a történet amikor is az akkori párommal külön mentünk. Volt egy Pannon előfizetésünk több sim kártyára is ami mind az én nevemen volt mivel az ügyintéző akkor kijelentette hogy az az első munkanapja és több óráig bénázott amit idő hiányában az akkori párom nem tudott megvárni. Így került az én nevemre az összes. A hűségidőből pár hónap hiányzott volna, ám ,,bosszúból" a kedves exem olyan telefonszámlát produkált amit én nem tudtam fizetni (50ezer ft).

Idő közben egy évig külföldön tartózkodtam és habár a családom átvette a leveleimet ezek felém nem lettek továbbítva. Azóta született egy gyerekem és jött egy hideg zuhany amikor is eljuttattak hozzám a családtagjaim egy levelet közel 300 ezer ft-os tartozásról. Gyesen voltam mellette próbáltam lediplomázni...

2 évvel ezelőtt sikerült egy vállalkozást csinálnunk amit pályázat keretein belül nyertünk. Igaz nem óriási összeg de úgy terveztem ha végre utalják a pályázati pénzt akkor a fizetésemhez elszámolt összegből kifizetem mivel az aki a kiszúrt velem már addigra réges rég külföldön élt. Ekkor jött egy újabb jeges víz. Ugyan is a pannon aki közben valami más nevet váltott átadta egy behajtó cégnek a tartozást ami így már 550 ezer ft lett. Ezt már nem tudtam volna fizetni ráadásul a pályázat olyan sokat csúszott hogy addigra semmi nem maradt belőle csak a lyukakat tömtük be vele...

Egy ideig jöttek levelek amiket én már mindig fél éves csúszásokkal kaptam kézhez mivel nem én vettem át őket. Aztán beköltöztünk pár hónapja abba a házba ahol felnőttem és ahova a levelek jöttek. Hivatalosan egyébként nem vagyok ide bejelentve, a régi albérleti címem van a lakcím kártyámon. Egyik nap a párom átvett egy levelet amiben végrehajtás előtt állt a dolog. Írtunk rá valami kifogásolás vagy ellentmondás (nem tudom mi a neve már). Ám később a kedves postás nem csengetett be mikor itthon voltam csak értesítőt hagyott és lakcímkártya híján át se vehettem a levelet. Ez után jött egy másik, az első levél amit én vettem át. Ebben azt írták hogy hiányos volt amit írtam és az előző levélben volt a részletezés hogy miért és hogy a végrehajtás jogerős stb... Volt 15 napom elvileg bejelenteni az ingóságaim listáját vagy ilyesmi és hogy az összeg már 660 ezer ft!!!

Ma valakik csengettek, civil ruhában, de éppen zuhany alól jöttem ki és csak kikukucskálni volt időm, mert mire felöltöztem elmentek. Lehetséges hogy végrehajtók voltak? 2x csengettek...

Jelenleg munka nélkül vagyok, nem vagyok bejelentve munkanélkülire. A cégben is csak addig voltam 6 hónapig bejelentve amíg a pályázati időszak volt. Elég az ottani járulékokkal is bajlódni mert csúszunk vele nemhogy még járulékot fizetni saját fizetés után.

Minden bútor minden ami itt van az vagy a szüleimé vagy a párom vette de alig van valamiről papír. Én nem is tudtam volna mit venni egész életemben hiszen annyit nem dolgoztam papíron hogy ezt megtehessem... közben pedig 6 hónapos terhes is vagyok.
Van egy pályázat amin lehetőségünk lenne indulni és sok mindent megváltoztatna viszont hosszú a lefolyási ideje.

Tény, hogy jelenleg nem tudnék havi 60ezer ft-okat fizetni részletként... még 10-15 ezer ft-ot csak-csak (a párom keresetéből) de kizárt hogy ezt megengedjék. Mivel pár hónap múlva szülni fogok megint gyesen leszek. Gyesből nem tudnak vonni.

Kérdésem, hogy tekintettel arra, hogy az ég világon semmim nincs, és jelenleg a kisbabám fél éves koráig nem is vállalhatok munkát van arra lehetőség, hogy ezt legalább addig valahogy elnapoltassam úgy, hogy közben ne emelkedjen újabb több százezer ft-al a tartozás? Valójában azzal számolok, hogy addigra ezt az összeget ki akarom fizetni, de nem tudok erre minden hónapban azonos összeget félretenni. Ráadásul papíron erre nincs is lehetőségem tehát erre nem hivatkozhatok, hogy miből lesz.

Valami olyasmit olvastam, hogy börtönbüntetés esetén is lehetőség van a kisbaba fél éves koráig elhalasztani a dolgot... nincs ilyesmi végrehajtási ügyben? Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tehetnék.

A párom ismer egy ügyvédet aki azt mondta hogy ha megírom azt a levelet amit utólag hiányosság miatt elutasítottak akkor el tudom majd húzni az időt ameddig ki nem tudom fizetni. Most viszont ez nem így alakult, az ismerőst pedig sajnos nem érem el egy ideje.

Elnézést kérek az igen csapongó fogalmazásomért.

Grave7 # 2016.05.03. 20:52

@Peter88: Ennyi információ alapján azt tudom mondani, hogy fizesd ki. Egybként tényleg le fogja vonni a nyugdíjból a végrehajtó.

Peter88 # 2016.05.03. 18:07

Tisztelt mindenki!

Édesanyám eladta a lakását volt több mint 3 millió deviza tartozása ki lett fizetve kb 1hónapja megkapta a 0-ás igazolast is (már el is költözött az új tulaj is birtokba vette a lakást) 3 napja jött a papír (bírósági végrehajtó jegyzőkönyv) fizessen még több mint 300ezer forintot A folyamatos törvényi változások miatt, az ügyviteli rendszert működtető informatikai program is változott tévesen került kiszámolásra. xx számú díjjegyzéket visszavonom (ez kondolom az igazolás) a kérdésem az lenne hogy mit lehetne tenni ez ügyben? Mert attól félek ha nem fizetünk levonják kamatostul anyám nyugdijából
A válaszokat előre is köszönöm

Kata985 # 2016.05.02. 17:37

Ez a baj,hogy esze ágában sincs fizetni.a tartozás azt hiszem otp személyi kölcsön és provident..Az igazság az,hogy nem igazán szeretnék malyd egyszer sok-sok év múlva 1-2millio ft. tartozást örökölni.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.02. 15:14

Ne tudjátok meg. Anno belistáztak, mert kezese voltam egy nem fizető adósnak, és kezesként kifizettem helyette a tartozást. Mondom, az után listáztak be, hogy fizettem helyette. Mert hogy egy nem fizető adósnak voltam a kezese.

ius latratus # 2016.05.02. 13:07

Arról meg nem beszélve, hogy attól, hogy valaki szerepel a khr-ben, még nem feltétlenül van ellene végrehajtási eljárás.

pazs # 2016.05.02. 09:19

Lehet, hogy közben már kifizette a tartozásait. a BAR-listán nem csak azok vannak, akiknek van fennálló tartozásuk.

Kata985 # 2016.05.02. 09:09

Üdvözlöm.Olyan kérdésem lenne,hogy édesanyám 2x-es bar listás,már több mint 10 éve.Most februárban volt 1 éve,hogy öregségi nyugdíjat kap.Miért nem vonják tőle?ingatlan nincs a nevén.

ilus49 # 2015.11.03. 21:34

Tisztelt szakértők.

A társasházunk kiadott egy üzlethelységet határozott időre.

Eleinte fizettek, de az első perctől kezdve, nem jelentkeztek be a főtávhoz. Igy a ház fizeti a mai napig is helyette a fütésszámlát

A szerződés határideje lejárt..2015 januárja óta nem nyitott ki , a bérleti dijat nem fizeti, a közös ,fmh küldött neki. Arra sem reagált. felszólitotta a ház, hogy üritse ki a helységet.

A mai napig nem üritette ki a helységet teljesen, a levelek visszajönnek nem kereste jelzővel

Ilyenkor mit lehet tenni jogilag

Várom segitő válaszukat

Ilona

varga edit # 2015.09.07. 16:58

tisztelt szakértők.
a következő esethez kérnék állásfoglalást.
Apósomék kérésére a családi házukra vettünk fel kiváltó hitelt amihez én és fiuk az adós.28.milliót vettünk fel az AXÁ-tól portfolió kombinációval és ők már nem segítenek a törlesztésben.havi 270.000.-ft.az én és férjem fizuja nettó 550.000.-ft amiből még fizetjük a saját házunk törlesztését is havi 100.000.-ft.sajnos apósom nem egyezik bele az ingatlan eladásába,azt mondja a saját fiának,hogy azt csinálunk amit akarunk 2 kiskorú gyerekeinkkel együtt.mit lehetne csinálni?bedönteni a hitelt,hogy elárverezzék?mennyit tud levonatni a bank ebből a fizetésből,amit már most kifizetünk ugye az már 370.000.-ft?vagy van valami megoldás jogilag?
Várom segítő válaszukat,
köszönettel,Edit

gerbera317 # 2014.08.26. 07:07

van jövedelme, tiltatni fogják..ez valóban így fog működni?

Ha a bank ennyivel beéri, akkor igen. De tudd, hogy ezzel nem szabadultál a kötelemből.

anyuka3 # 2014.08.26. 07:07

és még annyit szeretnék megkérdezni, hogyan lehetséges az, hogy az én egyhatod részemre rákerült a végrehajtási jog, az ő házukra pedig semmi? legalábbis 2011-ben így volt, utánakérdeztem a végrehajtónál, és mondta, hogy én vagyok adósként megjelölve, az én ingatlanrészemre került a végrehajtás...

anyuka3 # 2014.08.26. 06:44

Köszönöm a választ! Nekem jövedelmem nincs, mivel gyesen vagyok az új házasságomból született babámmal, számlám nincs, ingatlanom csak ez az egyhatod rész, a volt férjemnek van bejelentett állása, a tulajdonában van 25% ingatlanrész, a kezes az édesanyja, neki 50% tul.része van..a takarékkal egyeztettem, azt mondták, hogy nem az én haszonélvezettel terhelt egyhatod részem fogja érdekelni, ezt békén hagyják, mert képtelenség lenne árvereztetni, ha a fő adósnak van jövedelme, tiltatni fogják..ez valóban így fog működni? köszönöm!

gerbera317 # 2014.08.26. 06:35

és gyerektartást sem fizet, meg hitelt sem, mit tehetek?” - Kérd a gyermektartás végrehajtásának elrendelését.

Élhetek a végrahajtónál kifogással, hogy ez a tényállás?” - Nem. A végrehajtó eljárását ezzel nem támadhatod meg.

Hogyan vonhatom ki magam a végrehajtás alól?” - Ha a bank nem enged ki - márpedig nem fog -, sehogy.

Illetve adhatok-e be ilyen esetben is kérelmet a takarékhoz, hogy vegyenek ki az adósságból, mert ez a megállapodás van köztem és a férjem között?” - A bank nem köteles figyelembe venni, hogy az adóstársak és kezesek hogyan állapodnak meg egymás között. A tartozás bármelyik adóson behajtható, és hogy ezt az adósok hogyan rendezik le egymás között, az az ő belső ügyük, amibe a bank sem beleszólni nem akar, sem figyelmbe venni nem köteles.

anyuka3 # 2014.08.26. 06:05

Azt még elfelejtettem hozzáírni, hogy a felújított ingatlan a volt férjem és anyja nevén van, illetve a volt férjem húga nevén, és én ott hagytam mindent, csak a ruhákat és a gyerekeket hoztam el, na meg azokat a bútorokat ajándékoztam az unokahúgomnak, amiket édesapámtól kaptam..minden ott maradt...köszönöm!

anyuka3 # 2014.08.26. 06:04

Üdv. Mindenkinek! Egy elég összetett problémám lenne...volt férjem 2008-ban lakásfelújításra felvett takarékszövetkezetes személyi kölcsönt. feleségekén, gyesen voltam éppen, jövedelem nélküli adóstársként lettem bevonva, édesanyja pedig kezes volt..2010-ben elváltunk, a bíróságon úgy számoltuk ki a gyerektartás összegét, hogy a kölcsöntörlesztések felét tegye ki, és abban állapodtunk meg, hogy a gyt fejében fizeti a hiteleket, kvázi nem fizet gyerektartást, hanem belefizeti helyettem a törlesztésbe..2011-ben a takarék felmondta a hitelt nemfizetés miatt, és végrehajtás alá került a számlám, és édesapám tulajdonában, és életfogytig tartó haszonélvezettel ellátott ingatlanára terhelték, melyben nekem öröklés jogcímen van egyhatod részem. Ekkor a volt férjemre szóltam, hogy ha már nem fizet gyt-t, akkor ezt intézze el, vagy végrahajtóhoz küldöm az ügyet a gyerektartásról..beadott egy nyilatkozatot a takaréknak, hogy ő fizeti a hitelt, kéri a végrahajtás szünetelését nálam, és megállapodást kötött a takarékkal, hogy havi x összegben törleszti a fennálló tartozást..én innentől nem foglalkoztam vele, de tegnap kaptam egy levelet a végrehajtótól, hogy a takarék nyilatkozott, hogy a hitel nincs törlesztve, ezért a kúria döntése után újra végrehajtásra kerül..felhívtam a takarékot, kiderült, tavaly márciusban fizette utoljára, és előtte sem rendszeresen fizetett, a tartozás a 2011-es 570ezer forintról most több, mint egymillióra ugrott, melyet végrehajthatnak rajtam..kérdésem az lenne, ha ő nyilatkozatot tett, hogy vállalta a hitel törlesztését, és gyerektartást sem fizet, meg hitelt sem, mit tehetek? Élhetek a végrahajtónál kifogással, hogy ez a tényállás? Hogyan vonhatom ki magam a végrehajtás alól? Illetve adhatok-e be ilyen esetben is kérelmet a takarékhoz, hogy vegyenek ki az adósságból, mert ez a megállapodás van köztem és a férjem között? Köszönöm a gyors válaszokat! Tisztelettel: Szilvi

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.04. 19:54

Ellentmondással kell élni az fmh ellen
Ha jól olvasom, akkor az alaposan elkésett. A közjegyző már végrehajtási záradékot állított ki.

gerbera317 # 2014.08.04. 15:20

ez jogilag megtehetik?” - Igen.
mit lehet ez ellen tenni?” - Ellentmondással kell élni az fmh ellen, aztán vagy bejön, vagy nem. A te esetedben valószínűleg nem.

bevike # 2014.08.04. 14:43

Egy gyors kérdés!

Az EOS Faktoring egy kis semmi behajtó cég/semmi joguk semmihez,lépten nyomon ezt hangoztatják mindenfelé/, hogy tehette végrehajtásra a behajtandó hitelem????Már jött a levél a MOKK-tól..és a végrehajtást kérőnek az EOS van beleírva...ez jogilag megtehetik?ha igen miért?ha nem,mit lehet ez ellen tenni??

köszönöm

lewho # 2014.08.01. 08:21

akkor nosza, szaladj a NAV-hoz, és kérd a vh felfüggesztését. Persze igazold, h nemsokára el fogod adni olyan áron, ami fedezi a tartozást.

A leendő vevő elől meg jól titkold el a vh-t, nehogy az árverésen olcsóbban megvegye:)

sziszike! # 2014.08.01. 07:49

Segítsetek!
Érdeklődnék, hogy van egy szépségszalonom amiben van egy szoláriumgép. Tartozásom van a Nav felé és a szoláriumot el akarják árverezni. Egyszer már volt időpont kitűzve árverezésre, de nem jelent meg senki, így törölték, viszont akkor a végrehajtók nem írták bele a jegyzőkönyvbe, hogy a szoláriumot csak úgy tudják ki vinni az üzletből, ha a falakat bontják és még a távirányítója is be van építve a falba.
Kérdésem, hogy így elárvereztethetik a szoláriumot, hogy szét bontják a falat, mert akkor ezt a kárt ki teszi helyre??!
Ha a héten megtörténik az árverezés és megveszik akkor lehet még ez ügyben tenni valamit, hogy ne bontsák szét? Mert 08.14-én meg megvennék az üzletet a szolival együtt (nem hitelből) és ki tudnám fizetni a tartozásomat.

gerbera317 # 2014.07.16. 08:23

ítéletet a vh elrendelésében hoztak

Mi???