Végrehajtás!!!


végrehajtó1 # 2011.12.10. 13:15

LIII tv.

végrehajtó1 # 2011.12.10. 13:14

Illetev vannnak dvd-im amiknek egy része irott egy része eredeti. Ezeket elviheti?

Elvihetné de nem fogja.Értsd már meg.A helyszini eljárás során elég ha a szüleid valószinüsítik hogy az övék a házban lévő ingóság.

A végrehajtó pontosan mit vihet el?

Az nincs pontosan meghatározva.
Csak az van mit nem foglalhat le.
Üsd be a gugliba: 1994. LII. tv.nézd meg a végrehajtás alól mentes vagyontárgyak fejezetnél.

egy másik forumon egy ügyvéd irta, hogy minderöl áfás számla kell, hogy tudjam igazolni azt, hogy mi az enyém és mi a nem.

hülyeség

sandor.poloss@gmail.com # 2011.12.10. 13:05

Mostanában tv-t sem nézek nemhogy amerikai filmet.

Csak fontos ezeket tudnom mert nem akarok meglepetéseket és egy másik forumon egy ügyvéd irta, hogy minderöl áfás számla kell, hogy tudjam igazolni azt, hogy mi az enyém és mi a nem.
Szüleim tudják ezta dolgot és megebszéltem velük. Nem akarok kilógni a fizetés alol de a szüleimet akarom megvédeni, hogy amit ök 1 életen át összegyüjtöttek az ne vesszen el. Csak ennyit akarom.
Elhiheti, hogy ez elég kemény tanuló pénz a számomra és ebböl tanulok is.
Csak fontos ezeket tudni, hogy mire számitsak.
A szomszédom az ügyvéd tehát azért neki nem kell fizetnem smemit. Ö ajánlota fel, hoygha kell akkor segít szivesen. Gyerek kori haverok vagyunk még az oviból.

De a lakásba befog jönni a végrehajtó szétnézni.
Illetev vannnak dvd-im amiknek egy része irott egy része eredeti. Ezeket elviheti? Csak kérdezem eddig nem volt iylenben részem de azt hiszem, hogy nem is fog lenni ha ezeket letudom.

A végrehajtó pontosan mit vihet el?

végrehajtó1 # 2011.12.10. 12:55

Bocsika! De jól vagy?:)

Sok amerikai fílmet nézel?

Ha ügyvédre van pénzed akkor azt inkább a tartozásba fizesd be.
Nem kell ügyvéd.Nem teherautóval megy.Nem kell rendőr.Engedd be.Jegyzőkönyvezi hogy nincs semmid és már ott sincs.
Nav nem kötelez(het) senkit sem közmunkára.Szüleid vagyonából nem visz el semmit.Egy magnót nem fog lefoglalni mert nem tudja értékesíteni és a végén vissza kell adnia neked.
Úgy hogy nyugalom, csigavér:)

Ezt a sok blődséget honnan szeded?:(

sandor.poloss@gmail.com # 2011.12.10. 12:49

Bocsánat ezek miatta sok kérdés miatt de mindig jutnak eszembe újabbak.

A diakhitel tartozásom miatt a NAV kötelezhet közmunkára?

sandor.poloss@gmail.com # 2011.12.10. 12:36

Lemaradt még egy dolog.
Van -e jogom a végrehajtás teljes menetéről videófelvételt késziteni illetve esetleg a sajtó nyilvánosságot bevonni?

sandor.poloss@gmail.com # 2011.12.10. 12:35

Köszönöm aválaszt. valamennyire úgymond megnyugtató.

És hadd kérdezzem meg, hogy ha jöna végreható akkor a szüleimnek kell-e valamilyen tulajdont igazoló okiratokat előkésziteni ami igazolja, hogy az adott házban pl mik a szüleimé.
Pl Traktór, egyéb föld művelést segítö eszközök,

Ha a lakásban vannak pl tv, ágy, szekrény, hűtő, fagyasztóláda, Magnő és hozzá tartozó hangfalak. S mivan ha pl a Magnórol amit kaptam szülinapomra de nincs róla áfás számla akkor ezt elvihetik. Illetve hogyan zajlik egy ilyen végrehajtás menete illetve ilyenkor nagy teher autóval érkezik. Induljunk onnan, hogy megérkezett az állandó lakcímre. Ügyvédet van -e lehetőségem fogadni és ö ott lehet -e az egész procedúra alatt mint jogi képviselő. Ha esetleg jogtalannak vagy számomra illetve a családom ellen jogsértés történik akkor azonnal hívhatok rendőrt. Illetve mi van akkor ha megérkezik a végrehajtó, de úgy döntök hogy csakis úgy engedem be ha rendőrt hívok saját biztonságom érdekében. Ehhez van -e jogom.
A végrehajtó őneki lesz valami igazolványa amivel tudja igazolni magát?

S ha időközben Kijelentkezem az állandó lakcímem-röl akkor a szüleimet foglyák keresni?
A szüleim vagyonából elvihet a banki végrehajtó bármit is? Persze jelzem , hogy csakis az én nevemen vana tartozás senki másén és adós társam sincs.

Angliába mennék ki.

A Dunacorp Faktorház Zrt.nél mondták ezt nekem.

Köszönöm megtisztelő mi hamarabbi válaszát.
Tisztelettel: P Sándor.

végrehajtó1 # 2011.12.10. 12:08

Azt szeretném megkérdezni,hogyha jön az állandó lakcimre a végrehajtó akkor a szüleimnek kötelessége -e be engedni?
Igen, de nem kell félni tőle.Jegyzőkönyvben rögzíti az általatok elmondottakat.

A szüleimtől elvehetnek-e valamit,
Ha a Nav is végrehajtót küld rám akkor a szüleimtől is elvehetnek-e valamit?

Nem

Tervezem, hogy ki megyek külföldre dolgozni pont a hitel visszafizetés miatt egyrészt. A külföldi fizetésemből vonhatnak-e le tölem?
Ha igen akkor mennyit?

Attól függ melyik országban.Fizetés függő is.

Illetve a szüleim ingatlanából kilakoltathat-e a végrehajtó.

Ezt a hülyeséget hol hallottad?:)Nem

A bedölt diakhitel az miután átkerül a Nav-hoz adótartozásnak minősül ez igaz?
Ettöl kimehetek külföldre dolgozni?

Nem adó tartozás hanem adók módjára behajtandó tartozás.
Kimehetsz dolgozni ha akarsz

sandor.poloss@gmail.com # 2011.12.10. 11:16

Elnézést elirtam a dátumot tehát a mobil szolgáltató által megbizott cég 6 hónapja nem jelentkezett.

sandor.poloss@gmail.com # 2011.12.09. 20:24

Jó estét mindenkinek.

Elmondom az én kis történetemet.

Szóval évekkel ezelőtt( Amikor volt munkám igényeltem 2 hitelkártyát külön bankoknál és részletre vettem az egyik mobilszolgáltatónál egy laptopot és egy telefont is. Hozzá teszem korábban felvettem diakhitelt is.
Sajna idővel elvesztettem az állásomat de mielött ez megtörtént mind 2 bank fele jeleztem mire ök azt jelezték vissza, hogy öket ez nem érdekli.Bedölt mind 2 hitelkártyám és a részletfizetéses laptop és telefonom is.
Telt múlt az idő és az adósságomat mind 2 bank és a mobilszolgáltató eladta egy behajtó cégnek. Majd történt egy kis dolog.

Kb 6 éve nem jelentkezett a mobilszolgáltató által kiadott behajtó cég. az 1. bank levélben keres meg. a második bank kintlevőségénél annyi változás van, hogy egy másik behajtó cég vette át. de e 2 cég változása előtt kb majd egy év telt el s addig senki nem jelentkezett.

És sajnos a héten bedőlt a diákhitelem is.

Azt azért mondanám , hogy papír szerint állandó lakhelyem az a szüleimnél van vidéken. A hitelek csakis az én nevemen vannak nincs adóstársam sem.

A nevemen csak a bedőlt részletre vett laptopom van és a mobil. semmi más. Eddig egyetlen egy végrehajtó cégtől nem kerestek meg.
A legjobb tudomásom szerint a Diákhitelközpont tovább adja az adósságot a Nav-nak. Ja hozzá teszem 2 éve nincs munkám.

Azt szeretném megkérdezni,hogyha jön az állandó lakcimre a végrehajtó akkor a szüleimnek kötelessége -e be engedni? Hiszen mint fentebb irtam a nevem sem ingatlan, sem autó sem egyéb ilyen dolgok nincsenek.
A szüleimtől elvehetnek-e valamit,
Ha a Nav is végrehajtót küld rám akkor a szüleimtől is elvehetnek-e valamit?

Tervezem, hogy ki megyek külföldre dolgozni pont a hitel visszafizetés miatt egyrészt. A külföldi fizetésemből vonhatnak-e le tölem?
Ha igen akkor mennyit?

Illetve a szüleim ingatlanából kilakoltathat-e a végrehajtó.
Illetve mi van akkor ha kijelentkezek az állandó lakhelyemröl akkor is a szüleimet foglyk keresni továbbra is. Mert pl kiköltözöm külföldre.

Illetve az mit jelent, hogy lekértem a Barlistát és uyge mivel 2 bank rárakot de mégis ez áll rajta.

Bekövetkezés 2010.08.30 Hátralék összege: 223,375 ft
Megszűnés: 2011.09.14 Megszűnés módja: Az ügyfél rendezte

De én nem fizettem még ki a banknak ezt a pénzt, akkor most hogy is van ez, Fenn áll az adósságom?

A bedölt diakhitel az miután átkerül a Nav-hoz adótartozásnak minősül ez igaz?
Ettöl kimehetek külföldre dolgozni?

Várom mi hamarabbi válaszukat.
Köszönöm.
Tisztelettel: P. Sándor

gyurmika # 2011.12.09. 01:13

Tisztelt ügyvéd úr!

Röviden, tömören elmondanám a problémámat. Apukám X éve egy viszonylag idősebb illető rávette, hogy lízingeljen neki egy gépjárművet annak fejében, hogy mindent fizet. Nem fizet szinte semmit a gépjárműre, csinálta nekünk a tartozásokat, cserbenhagyásos gázolást is csinált (összetört egy másik járművet). Ez még nem minden az egyik biztosítóhoz is bement az illető és az apukám saját szülőjének adta ki magát (szóval okirat hamísítást csinált). Többször felszólítottuk az illetőt, hogy szolgáltassa vissza nekünk a gépjárművet, de ő nem tett semmit e téren, lejárt iratokkal járkál az illető a gépjárművel. A rendőrségen nem csinálnak semmit e téren. 2009 óta a banktól nem kaptunk csekket és felszólítást. Tegnap kaptunk egy végrehajtási felszólítást, hogy közel 4M tartozásunk van. A levélben benne van, hogy 2010. Februártól nem fizette a lízinget. Eddig ide a címünkre nem jött semmi levél és most érdekes tudták a címünket hirtelen. A végrehajtó cég rátette a kezét az ingatlanunkra. Anyukám nyugdíjas, apukám szociális járulékot kap, öcsém még tanul, én meg egyedül nevelem a most 8 hónapos lányomat. Nem tudom, hogy kihez tudnánk fordulni még, vagy mit csináljunk e téren.

gerbera317 # 2011.12.04. 20:19

Ha a végrehajtó a befolyt összegeket nem utalja a jogosultnak, annak több oka is lehet:

  1. Megtámadták azt a végrehajtási cselekményt (letiltást, inkasszót, követelés lefoglalását, árverést), amelynek során a pénzösszeg befolyt.
  2. Ha árverés volt, és felosztási terv készítése szükséges, és az árverést megtámadták, akkor még a felosztási terv sem készült el.
  3. Árverés történt, és felosztási terv készült, de azt valamelyik végrehajtást kérő megtámadta. A jogerős elbírálásig nincs kiutalás.
  4. Az összeg kiutalható, a kiutalás bankszámlára megy, de a jogosult azt "nem kereste", vagy a jogosult helytelenül adta meg a számlaszámot, és a többszöri felhívásra sem adja meg azt helyesen.
  5. stb., pl. lusta a végrehajtó. Sürgetni kell, és célszerű végrehajtási kifogással kell fenyegetőzni. Viszont nem célszerű végrehajtási kifogást benyújtani, mert amíg azt el nem bírálják, addig nincs kiutalás. ;-P

Egy dolog nem lehet ok, mert az elvi képtelenség, és ezt jól tessék megjegyezni: a végrehajtó letéti számláján nem kamatoznak a pénzek, tehát a végrehajtó efféle haszonszerzési szándéka kizárt.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.04. 16:44

Első sorban a végrehajtóhoz. Aztán ha nem ad magyarázatot - vagy még inkább nem utal -, lehet a bírósághoz kifogást benyújtani.

Csillagszem63 # 2011.12.04. 16:32

Tisztelt Ügyvédúr!

Volt egy végrehajtásom (én voltam a végrehajtást kérő), mely címén eladtak egy személygépkocsit. Az adósomnak és nekem is megküldte a végrehajtó iroda az elszámolást kb. 1 hónapja, de a mai napig nem utalták át a pénzt.
Kérdésem az lenne, hogy a végrehajtási eljárás lezárta után is van jogerő? Mennyi időn belül köteles kifizetni a végrehajtó a részemre járó összeget? Kihez fordulhatok segítségért?

Köszönöm a választ! További szép estét kívánok!

Riccardo # 2011.12.02. 18:43

Szeretnék tanácsot kérni, hogy zálogkötelezett adóstársként, hogyan tudnám megmenteni, védetté tenni, egy másik, tehermentes ingatlanomat? Köszönöm a javaslatokat.
Szabó Richárd

Szandi 03 # 2011.12.02. 18:22

Kedves Ügyvédúr!
Nagyom szépen köszönöm a megnyugtató, és megtisztelő válaszát
További szép estét.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.02. 18:18

Végrehajtást kérhet az adós ellen, de az ingatlant nem fogják lefoglalni.

Szandi 03 # 2011.12.02. 17:39

Tisztelt Ügyvédúr!
A kérdésére válaszoltam, én is kérem hogy irjon nekem róla valamit?
Köszönöm. Várom válaszát

Szandi 03 # 2011.12.02. 13:52

Ez a férfi édesanyám, volt élettársa, akkor még a haszonélvezetet a testvérem adta neki, édesanyám kérésére, aki tavaly elhunyt, igy én lettem az ingatlan örököse. Szeretett volna a lakásba beköltözni, de az ingatlant megosztani nem lehet,a haszonélvező önszántából költözött ki 2000, ben az ingatlanból, van is neki hol lakni, csak hogy a bíróság, használatidíjat itélt meg az édesanyámnak, aki fízetni nem tud neki, ezért árverezést kér az ingatlanra.
Megteheti?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.02. 13:43

Annak valószínűleg nincs jelentősége, hogy a hitelező éppenséggel haszonélvezője az ingatlanodnak. Arról az adósságról kellene egy kicsit többet elárulnod.

Szandi 03 # 2011.12.02. 13:27

tisztelt Ügyvédúr!
Egy gyors választ szeretnék kérni, ha lehet.
Azt szeretném megkérgezni, hogy haszolélvező kérhet-e árverezést, egy olyan ingatlanra, aminek a tulajdonosa ő felé nem tartozik?
A lakás az én nevemen, van,(ezen van a haszonélvezet, ami az ingatlan felerész) az adós pedig az édesanyám.
Válaszát köszönöm.

nagycsalád # 2011.12.02. 12:36

Adóstárs vagyok egy személyi hitelben.Adós a volt férjem.Két éve váltunk,nem rendeztük ezt az adósságot,rámhárítaná,hisz elköltözött a közös lakásból,ami 1/1 tulajdonos.A bíróságon megállapodtunk,enyém lesz a fele ház,másik a gyerekeké.Két év várás után,hogy mikor lesz hajlandó átíratni,megtudtam,nem kötelezhető ilyenre,de mivel csak így fizettem volna a tartozást,most ott tartunk,hogy nemsoká behajtás alá kerül az adósság.Így nem is vállalom be,férjem nevén a ház,fifti-fifti alapon nem hajlandó,mert neki még külön van ugyanennyi,ami úgyszintén behajtás alá kerül,Mivel a lakcimen mi lakunk a gyerekekkel,ő a váláskor elvitte az ingóság felét és testvéréhez költözött,ha jönnek a behajtók,töllem foglalnak,hisz ő mondván másnál lakik,semmije sincs.Gondolkodtam az elköltözésen,hisz úgyse miénk a ház,és ígyis-úgyis ide terhelik a férjem összes adósságát,még azt is,amihez semmi közünk,de oda is jönnének a végrehajtók?És hogy tudom bebizonyítani,hogy pl.a tv-t a gyerekeknek kölcsön adta egy jóbarátunk,hisz az apukájuk a váláskor elvitte a miénket?Névre szóló blokk nincs rólla,vagyez hogy megy?

Ercsi71 # 2011.11.29. 14:00

Köszi, kedves pazs!
Azt fogom tenni.
Ott tartok amúgy, hogy nem bízok senkiben.Ezt hozza a tapasztalás ebben a polgári peres "kis" ügyemben.Eddig pedig hittem az igazságszolgáltatásban, de már erősen meginogtam.
Hmmm.


Ercsi

pazs # 2011.11.29. 13:54

Ercsi71: ne várj a bíróra, beszélj az ügyvédeddel.

Ercsi71 # 2011.11.29. 13:37

Köszönöm, kedves Kovács B.Sándor!
Akkor ha látszik, hogy nem boldogul a Bíró az ügyemmel úgy, ahogy én gondolom az igazamat, akkor én kérem, hogy vonjanak be szakértőt.


Ercsi