Végrehajtás!!!


ObudaFan # 2009.02.27. 16:47

Egy-két teljes fizetést még kapsz.

lolyta # 2009.02.27. 16:31

Kedves Mindenki!

A segítségeteket szeretném kérni.
Sajnos, másnak vettem fel személyi kölcsönt, mert bajban volt, akkor a jó fizetésem miatt fel tudtam venni személyi kölcsönt 3.500.000 HUF csak a fizetésemre. Azóta elvesztettem a munkám, és sajnos csődbe mentem. Semmilyen tulajdonom nincs, sem lakás, sem autó, sem semmi.

Kaptam egy levelet két hete a banktól, hogy végrehajtásra kerül az ügyem. Mennyi az átfutási ideje a levéltől számítva? Ez banktól függ vagy mitől? Csak azért kérdezem, mert sikerült állást találnom, és jó lenne, ha még 1-2 teljes fizetést kapnék.
Ugye csak a fizetésemet tudják majd vonni az APEH-en keresztül, mert másom nincs.

Előre is köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # 2009.02.27. 11:40

5 év alatt évül el, de minden végrehajtási cselekmény megszakítja az elévülést, a végrehajtóhoz általad írt levél is. A végrehajtónál tudsz érdeklődni az ügy állásáról, és az elszámolásról.

nokia # 2009.02.26. 22:31

Tisztelt hozzáértők!

Volt egy albérlőm aki jelentős tartozást felhalmozva angolosan távozott.
Szerződés alapján bepereltem, a tartozást a bíróság megitélte.
Kiderítettem a lakcímét, ügyvéd segítségével megbíztuk a helyileg illetékes végrehajtót.
A végrehajtó kiment hozzá és jobb híján letiltotta a fizetése 33%-át.
Pénzt azóta sem kaptam információim szerint leszámolt (legalábbis papíron).
Most nem tudom hol lakik ill. hol dolgozik.

Hová fordulhatnék jogos igényem behajtása ügyében?
Mennyi idő után évül el ez az ügy?
Van e olyan behajtó cég aki úgymond megvásárolná a követelésemet? Jelenleg kamatokkal, költségekkel kb. 350.000 Ft a tartozás.

Köszönöm segítségüket!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.02.24. 13:29

Attól függ

Ezt úgy kell értelmezni, hogy ha meg tudnak veled egyezni, akkor te is megveheted, vagy lakottan árverezik a férjed tulajdoni hányadát, de úgy nem fogják tudni, ezért mennek inkább foglalni.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.24. 13:09

Igen, igen, attól függ.

Ennek mi ilyenkor a járható útja?
Minek?

ff24 # 2009.02.24. 12:32

Tisztelt Fórumozók.

A férjemmel van egy közös házunk 1/2 1/2 részben.
A férjemnek a 1/2 részére (egy per kapcsán egy cég megnyerte az ügyet) és 3.000.000 Ft értékben végrehajtói jogot jegyeztek be.

  • Az lenne a kérdésem hogy mivel bejegyezték már telekkönyvileg a végrehajtói jogot, attól függetlenül kijöhetnek e lefoglalni egyéb dolgokat a házhoz?
  • Vagy esetleg árverésre kerülhet e a 1/2 rész? és ha igen akkor engem is kilakolhatnak a házból vagy ennek mi ilyenkor a járható útja?

Köszönöm Válaszaitokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.12. 06:09

De miért ne lehetne kijelenteni?

navratil # 2009.02.12. 01:58

Kérem segitsenek, és okuljanak a példámon.

Kérdés: lányom tartozása miatt foglalhatnak-e és mit a saját tulajdonu lakásomban az én ingóságaim terhére?
SMS fizetős kérdést tettem fel ez ügyben más weblapon. Azt a megnyugtató választ kaptam, hogy "nem az ön tulajdonára nem foglalhatnak". De nem nyugtatott meg a válasz, böngésztem a jogban, és a ptk.ban találtam egy passzust, hogy az egy háztartásban élő rokon is u.ugy mint egy élettárs tulajdont szerez a hozzájárulása (házimunka is) mértékéig, vagy ha ez nem dönthető el, fele-fele arányban. Ezt megtudva újabb kérdést tettem fel az sms online-jogásznak, hogy hát akkor ez alapján a jogszabály alapján hogy is van ez? (Ennyit az ügyvédi válaszról - kidobott pénz volt a 3 eFt.) Azt a választ kaptam, hogy a végrehajtó azt foglalja le, amiről "valószinüsithető" hogy a lányom tulajdonában van, de ha az mégis az enyém, igényperrel élhetek.
Na ettől kezdve lettem ideges igazán. Ugyanis ettől kezdve a végrehajtó azt visz, amit ő gondol, én meg majd perelhetem vissza a sajátomat!?
Valahol azt is mondták, amit számlával tudok igazolni nem vihetik, de nem tudom ez igaz-e fenti ptk. értelméban. Arról nem is beszélve, vannak régi ingóságok amiről nincs "igazolásom". Az éppen eljáró végrehajtót is kérdeztem arról ilyenkor mit tehetek. Azt ajánlotta jelentsem ki a lányomat a lakásomból.

Az ügyről még annyit, nyugdijas vagyok 38 év m.viszony, sose volt tartozásom, a lányom 14 éve jószerivel itt sem lakik, külföldön dolgozik, kemény drogos volt, link, tartozása számtalan (kocsik 3!!, bkv, t-mobil, parkolás stb) nemhogy minden pénze elfolyt, de még nálam is csak kárt okozott (összetört, kiégetett, elhordott tőlem dolgokat, a bankkártyámat is kilopta egy alkalommal). Amig tudtam kisegitettem pénzzel, jelzáloghitelt vettem fel, tovább nem tudok.

Én aztán tényleg vétlen vagyok és igy megszivat a jog??!!
Hogy tudom kivédeni a lakásból való kijelentésen tul hogy nálam ne foglalhassanak? van még tipp??

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.04. 12:45

Igazság szerint ez nem annyira a te problémád.

pista111 # 2009.02.04. 12:36

Kérem ha valaki tud segitsen!Olyan problémám van,hogy a végrehajtó lefoglalt Tölem ingoságokat,ezzel egyidöben ugyanazon dolgokat,de más ügyböl a volt feleségemtöl is lefoglalta.A volt feleség nyilatkozata a végrehajtó által jegyzökönyvezve lett-miszerint minden ingoság az ő tulajdona-ennek ellenére árverezést tüztek ki NEKEM,de ÉN az Ő ingoságaival nem rendelkezem.Már több árverési kifogást terjesztettünk be,válasz nem érkezett,és most a napokban ismét árverezni akarnak.Mit lehet most tenni?

minike # 2009.02.02. 20:14

Kedves bparipa!
Ugyan ügyvéd nem vagyok, csak a saját példámat tudom elmondani, hátha le tudsz belőle vonni némi tanulságot.
Vállalkozó voltam, úgy mint te, először ment, utána nagyon nem. Felszámoltuk a vállalkozást, kb 1,5 millió forint adótartozást hagyva magam után.hát az az igazság hogy közel két év múltán megjelent nálam egy emberke, aki egy bizonyos követeléskezelő zrt munkatársa, hozzáfűzném hogy a lakáson,- majd közölte, hogy nem számít mennyi idő telt el, a tartozásom az tartozás marad, és mint olyan ki kell fizetnem, ha tetszik, ha nem, ha akarom ha nem, illetve ha tudom ha nem.Életkörülményeket ők nem vesznek figyelembe. Nekik átadta az APEH az én tartozásomat, innentől kezdve az ő dolguk rajtam behajtani. Végülis sikerült egy számomra nagyon előnyös megállapodást kötni velük, továbbá engedélyeztek egy emberi mértékű részletfizetést is.Ma már bánom hogy eddig húztam halasztottam az ügyat, mert sokkal egyszerűbb lett volna hamarabb felvenni a kapcsolatot, ami révén sok idegeskedést megspóroltam volna magamnak.Annyit tudok ajánlani, hogy amikor az első felszólító levelet megkapod, ha már ki nem küldték ugye, rögtön érdemes velük felvenni a kapcsolatot, mert úgysem hagynak békén még öt év múlva sem.
Sok sikert kívánok.

bparipa # 2009.02.02. 16:53

Sziasztok kérdésem lennnne..

2004.10. óta ev vagyok. jól indult de sajnos nem ment.
2009 01 22-én adtam le. sajnos tartozássaal az apeh felé kb 1 m. ezen kívül van még 3 db hitelkártyám felhasznált hitelkerettel és nem tudom ezeket a tartozásokat rendezni.

Kérdésem a következő : van egy lízinges autóm is 2 éve az fizetve van rendesen én csak üzemben tartó vagyok a tulajdonos a bank. az autót ha fizetem akkor nem vehetik el ugye?

Ha a tartozásokat nem tudom már kifizetni akkkor mikor évül el?

regisztrált munkanálküli lettem 1 hete.

Előre is köszi.

orbán # 2008.11.08. 20:43

s.o.s.
6 kiskoru gyermekel élek egy nagyházba(86m"2)sajnos a volt páromra biztam a ház fizetését,aki kiderült másra költöte a pénzt.Részletfizetés kérelmet szeretnék megirni,de nem szeretnék butaságot írni ehez kéne segítség.

erzsó55 # 2008.11.08. 18:34

Kovács_Béla_Sándor!

Mire írtad a nem-et?
Kifejtenéd kicsit bővebben.
Előre is köszönöm:
Erzsó

nandy # 2008.11.08. 11:26

Egyáltalán ebben az esetben hogyan határozzák mega vh. költségeket?

Ezt megtaláltam. De én 38.000,-Ft körüli összeget számoltam, ezzel szemben a végrehajtó - szóban - 70 ezer forintnál is több költséget említett.
Nem volt ügygondnok, kézbesítés, stb. Saját autónkkal mentünk oda.

nandy # 2008.11.08. 10:19

Most nézem a foglalási jegyzőkönyvben sem szerepel a beltag szóbeli nyilatkozata az ingóság tulajdonjogát illetően.
Továbbá nincs beírva semmilyen vh. költség, az a rész tök üres. Akkor mégis honnan tudja az adós, hogy mennyit kell fizetnie? Egyáltalán ebben az esetben hogyan határozzák mega vh. költségeket?

Ja, és nevetségesen alacsony becsértéket állapítottak meg (lehet, hogy már meg is van a vevő???). Ezt hogyan lehetne korrigálni?

nandy # 2008.11.08. 09:55

(Egyébként egyértlemű, hisz a Bt. mérlegében nem szerepelnek, mint eszköz)

nandy # 2008.11.08. 09:47

Nem volt rá lehetőség, hogy a papírokat előszedje.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.07. 23:45

Igazolta a beltag a foglaláskor nyomban, hogy az ingóságoknak ő a tulajdonosa?

nandy # 2008.11.07. 22:47

Lehet egy kérdésem?

Sztori röviden: egy Bt. üzlethelyiséget bérelt, melyet egy ideje már nem használt, de az ingóságok még ottmaradtak. A bíróság kötelezte a Bt.-t a helyiség kiürítésére.
Mivel a kiürítés nem történt meg, ezért végrehajtásra került az ügy. A végrehajtó a vh. költségek fejében lefoglalta az üzlethelyiségben található összes ingóságot (egyéb követelés nincs).
De az ingóságok nem a Bt., hanem a Bt. beltagjának tulajdonában vannak - erről nyilatkozott a végrehajtónak is. A bíróság nem kötelezte még a beltagot semmire, csak a céget.

Vajon jogosan foglalt a végrehajtó? Jogosan árverezheti el a Bt. beltagjának tulajdonában lévő ingóságokat?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.07. 22:10

Nem.

erzsó55 # 2008.11.07. 20:46

A fent jelzett díjakat a végrehajtás elindításakor fizettem.
A kérdésem:
Ha azt akarom, hogy csináljon továbbra is valamit a végrehajtó, akkor időről időre újra meg újra fizetnem kell a végrehajtónak?
Mondhatja -e azt a végrehajtó, hogy Ő házon és kocsin kívül nem foglal más kisebb értéket, mert azt nem tudja úgy sem eladni, ezért ha fizetek neki, attól még továbbra sem fog csinálni semmit érdemben, csak ezt érhetem e, hogy nem évül el a behajtás?
Tényleg nekem kell figyelnem, hogy mikor évül el az ügy ha nem fizetek neki, illetve tényleg nekem kötelességem nyomozatni az adós után, hogy lenne -e valami behajtható? Úgy gondoltam, hogy ez az Ő dolga lenne, hisz én ilyen adatokhoz nem is juthatok hozzá...

erzsó55 # 2008.11.06. 17:24

Voltam a végrehajtónál .
Ö ugy tájékoztatott,
hogy csak akkor megy ki ujra,ha én bejelentek változást.
Ezt írásba is megkaptam:
"Új cím vagy fedezet bejelentésig az ügyiratot szüneteltetéssel irattárba helyezem."
Én egyszer fizettem ::
Munkadíjat+ költségáltalányt,
Készkiadások::/postaköltség, utiköltség./
Kérdés : Akkor ujra kell fizetnem a végrehajtónak, ha ezeket fizettem?
Lehethogy csak én nem értem de a végrehajtó azt mondta mindig fizetni kell ha kimegy, és még a lejárati idöt is nekem kell figyelni , mert ö nem figyeli.

ObudaFan # 2008.11.05. 20:33

Az eljáró végrehajtót nem te jelölöd ki. Ha konkrétan semmit nem csinál, akkor vh. kifogást nyújthatsz be a végrehajtást foganatosító bíróságon, és a bíróság kijelölhet másik végrehajtót, de nem nagyon hiszem, hogy ebben az esetben erről van szó. A végrehajtónál belenézhetsz az ügy irataiba, és érdeklődhetsz, hogy milyen újabb intézkedéseket foganatosított. Ha a díjelőleget megfizetted, akkor további költséged nem lesz.