Virágláda ablakpárkányra - közös képv.


mosómedve84 # 2014.04.10. 15:21

az lesz a vége...
De akkor olyan érzés lesz benne, hogy ellene vagyok, holott valóban :D És az emberek többsége nem szeret konfrontálódni feleslegesen. Én legalábbis nem, főleg hogy fogalmam sincs igazam van-e. Valamiféle tudásháttérrel lehet csak vitába bocsátkozni.

MajorDomus # 2014.04.09. 20:34

Hol olvastam én a pincefolyosót?

Mosomedve

Miért nem kéred el a közös képviselötöl az szmsz-t és az Alapitot?

mosómedve84 # 2014.04.09. 09:35

Azt mondták a földhivatalban, hogy az SZMSZ és az alapító okirat valószínű megtalálható, de az ügyintéző aki ezek szakértője ma nem dolgozik. A tűzvédelmi szabályzatot azért át fogom olvasni, bár tegnap fel lett hívva a kk. és csak erősíti, hogy ez nem az ő ellenállása, hanem EZ A TÖRVÉNY... :S
Ha a tűzvédelmi szabályzat átolvasása után látok reményt, akkor aláíratok egy ívet a lakótársakkal, hátha lesz egy többségi engedélyezés.
A tűzoltóságot is megpróbáltuk megkérdezni, de még nem vették fel a telefont.
Nem közlekedőben van tárolva, hanem egy külön pinceszinten levő helyiségben.

nanemaaa # 2014.04.09. 07:22

MD
Alighanem lemaradtál valahol (vagy én maradtam le valamiről). Szó nincs róla, hogy közlekedőben lenne a motor. Arról volt szó, hogy pincében. Meg arról, hogy a kk SZERINT sérti a tűzvédelmi előírásokat.
Ezzel két apró probléma van szerintem: 1. Nem sért tűzvédelmi előírást; 2: ha pincében is van, és közlekedőt is szűkít (amiről eddig nem volt szó), akkor sem fog a tűzvédelmi hatóság kínlódni, hiszen a pince biztosan nem kiürítési útvonal, így a motor nem akadályozhatja a kiürítést, vagy mentést.

Összességében az a lényeg, hogy a kk. fenyegetőzik, mert neki valami nem tetszik, holott nem tulajdonos és nem is ott lakik (vélhetően nem fizetnek neki "bérleti díjat", és ezért mindenféle hülyeséget kitalál, hogy hivatalos látszatát keltse a nemtetszésének.

MajorDomus # 2014.04.08. 19:54

nanestb

Leirta a lényeget.a tüzvédelmi szabályok nem teszik lehetövé benzinüzemü jármü tárolását,zárt térben gyulékony anyagok közelében.

Ha akadályozod vele a közlekedést,leszükited a folyosot,110 cm alá,az a második hatvanezres tétel.

nanemaaa # 2014.04.08. 13:14

Nem azonos, és nem található meg a földhivatalnál. ;)
Tűzvédelmi szabályzat egy van, OTSZ-nek hívják (28/2011. (IX. 6.) BM rendelet), és megtalálható az online jogszabálytárban.
KK. akkor szavazhat, ha tulajdonos. Ellenkező esetben legfeljebb mosolyog. ;)

Én is így gondoltam, hogy tolható, azért is nem foglalkoztam a kérdés ezen részével. :)

Döntés alapból elegendő ha egyszerű többség, kivéve, ha alapító okirat módosítása is cél (gondolom nem).

mosómedve84 # 2014.04.08. 13:07

Holnap utána fogok nézni az SZMSZ-nek, állítólag a földhivatalban lehet hozzáférni. Ez nem azonos az alapító okirattal, ugye? Meg van valami tűzvédelmi szabályzat is, de sajnos nem találtam meg otthon, az biztos a kk.-nél hozzáférhető.
A kk. amúgy nem ott lakik, így is van egy szavazata?

Értem ezt a kipufogógáz problémát, de ennél a segédmotornál nem állna fenn ez, mivel ugye ott beindítva nincs, pallón van fel- és letolva.

Ha az SZMSZ-ben nincs benne, akkor hogyan tovább? Nem tudom milyen többséggel kellene jóváhagyniuk a lakóknak...

nanemaaa # 2014.04.08. 12:24

mosómedve84
A kérdést másként tenném fel. Van-e joga a közös képviselőnek fenyegetőzni, a társasház ügyeiben egyedül dönteni.
Szerintem ha az szmsz erre nem ad szabályozást, akkor a kérdésben a lakógyűlésnek kell döntenie, ahol a kk. szavazat egy a sok között. ;)

A kk ott van eltévedve, hogy pincében személygépkocsi tároló csak meghatározott feltételek esetén létesíthető. Ez a meghatározott feltétel pedig a mesterséges szellőzés, mely az elhasznált, kipufogó gázzal szennyezett levegőt a padlószint közeléből juttatja ki a szabadba, tekintettel arra, hogy a mérgező kipufogó gáz nehezebb a levegőnél, és pincébe le, illetve onnan felfele egy autót kitolni nem igen lehet, illetve nem szokás. Ez egyébként szintén nem tűzvédelmi, sokkal inkább közegészségügyi előírás. ;)

mosómedve84 # 2014.04.08. 09:45

Ha már felcsillantottad a reményt, kérlek fejtsd ki bővebben mire hivatkozhatnék a mélyen tisztelt közös képviselővel szemben!

(A közös képviselőnk szerint nemhogy a motornak, de egy fának is alattomos gondolatai vannak, és képes helyváltoztatásra, ezért ki kellett vágni az összes fát a ház körül 30-40 év után, természetesen 0-ra jött ki pontosan az egyenleg a végén.)

nanemaaa # 2014.04.08. 09:41

mosómedve84
Tudom, hogy nem garázsról van szó. Én mindössze arra próbáltam már az elejétől rávilágítani, hogy a garázs is része egy lakóépületnek (akár lakásnak is), így kizártnak tartom, hogy egy motor tárolása bárhol a házban (akár lakásban is) önmagában tűzveszélyesnek minősülne és a tűzoltók lelőnék, vagy felakasztanák a motort, vagy a gazdáját.

mosómedve84 # 2014.04.08. 09:31

MajorDomus: miért kétszer 60.000.- Ft? (Hozzáteszem, azért számítottam arra, hogy IDEIGLENESEN elnézi a motort, mivel ingyen pecsételés az mindig ment neki, borravalóhegyek vízdíjra, valamint nem tudom helyettünk miért nem a SOHA vizet nem fizető rejtett erőforrásokkal foglalkozik.)
Milyen hitelszerződést említesz? A lakás tíznél több éve a sajátunk, akkor is volt fizetve a víz, mikor évekig nem laktunk ott és le lett bontva ránk is.
Nem PINCEFOLYOSÓT szűkítettünk le, hanem a saját tulajdonunkban levő pinceszinten levő tárolóban tároltuk a motort.

Mufurc, kinek kéne fizetni kinek a tárolásért?

nanemaaa: nem garázsról van szó (sajnos!!), hanem pincéről

A motorok komplett műszaki elemzéséhez nem tudok hozzászólni. Csak annyit, hogy egy tűzoltóságos fórumon olvastam olyasmit, hogy a segédmotorkerékpár (esetünkben az) nem minősül gépjárműnek, és lehet tárolni pincében.

Remélem jól címeztem név szerint az üzeneteimet, mert elég sokat írtatok szerencsére :)

MajorDomus # 2014.04.04. 17:09

Nem hiszem,csak elindulna a levelezés!Egy konténer rakodással meg van egy ötvenesből!

Zoltanuss # 2014.04.04. 03:06

És meg is adom a választ - néha hatásosabb a névtelenség. Egy másik eset. a társashaázban csináltak egy olyan rokkant kocsi / mozgássérült feljárót. össze csapta a vállalkozó.
most fogok vitatkozni velük , Megírtam a hirdető táblára akövetkzőt :

kedves vállalkozó ez a feljáró egy harmadrangú tsz -ben elmenne gané talicska feltolónak, de itt nagyon ciki, ronda” „trehány munka és ez vonatkozik arra is aki átvette.

és láss csodát 3 hét múlva egy takaros feljárót építettek.
mi lenne ha kiírnám .

közösköltség hátralékosok nem fizetők ronda potyások vagytok !
Ha hatástalan a következőben vérszívó tetveknek titulálnám őket. javulna a fizetési hajlandóság ??

Zoltanuss # 2014.04.04. 02:57

Most csak azon meditálok, hogy nyíltan tegyem meg a javaslatomat vagy névtelenül.

Melyik a hatásosabb ?

Ő sem tehet a sok potyázó nem fizetőről, de az is tarthatatlan hogy a pince úgy néz ki ahogy kinéz - ráadásul ez egy menekülő útvonal is. Nem egy nagy összeg egy konténer és pár zsák. Akkor most jobb ha a katasztrófa védelem dönt némi büntetéssel alátámasztva.
Félre értés ne essen nem egyéni ügyben harcolok hanem a közösségi ügyében ilyenkor jobb a névtelenség. mi a fenének haragudjanak rám.

Egy régi ügy. Egy társasházban egy mókus az egységes ablakszinttől eltért, valami kékre mázolta az ablakát. Szólt neki valaki elküldte melegebb éghajlatra. meg beszéltül, hogy névtelenül írjuk a felszólítást és hogy figyelünk. Megúnta csóka, nem tudta ki az ellenfél, elő az ecset és bemázolta a többi színnel azonosra az ablakát.

Zoltanuss # 2014.04.04. 02:25

MD !

Akkor nálunk sok minden baj lehet. Az egyik pincénk tele van lomokkal, de nem csak a rekeszek hanem a folyosó is. Igaz fele nem gyúlékony, hanem sitt, illegális sitt. Mostanában volt a közgyűlés . Kiderült, hogy sok a kintlevőség a ház fele el van maradva a közös költséggel.
Például a kéményseprő járdákat kéne javíttatni azaz újat építeni. Lesz vagy másfél milla. Hab a tortán, hogy nem elég a nyomorult gazembereknek az hogy van róla kivitelezői papír ők még külön statikai szakvéleményt is kérnek.
Így a pince marad úgy ahogy volt.
Pedig kéne egy konténer, kb. 15 db sittes zsák és 5 évre el lenne intézve a dolog.
Mennyi lenne annak a költsége ? Nem egy nagy összeg.
Sőt lehetne társulni. Évente van egy két felújítás amihez konténert rendelnek. Ezeket mindig félig 2/3 ig töltve viszik el. csak be kéne társulni. A konténerbe fér az ott dolgozok meg szívesen beteszik a konténerbe persze némi pénzért. nos ez lesz a javaslat a közös képviselőnek.

MajorDomus # 2014.04.03. 21:30

csak a lényeg sikkad el.
,,egy közös képviselő előtte szól,,

ez megtörtént,magas C fokozatban!

va ugye szmsz amk szabályozza,hogy a pincefolyosókat a ,,mosómedvék,,
mire használhatják!

én
még nem láttam motortárolási,lehetőséget pince
területén.

na mármost ha leszükiti a pincefolyosót
110 cm alá,az 60.000 ft bemelegitésnek,
ha a közelben gyulékony anyagok vannak vagy tűzcsap akkor szintén zenész
s akkor még nem beszéltünk a közös tulajdonu területingyenes kisajátitásáról!

Mufurc_nagyon # 2014.04.03. 15:12

Kedves nanemaaa!

Csalafinta tetszik lenni.
A nagy mocik tankja a motor felett van és a tankban nincs búvárcső. A benzinszivattyút nem azért használják, hogy a benzint felszívja

A robogók egy részénél a motor is hátul van.

A tanksapka egyforma mindkét kategóriánál.
Viszont a gépkocsikat körülményes az oldalukra fordítani. Nem az a stabil helyzetük.

A motoroknál pedig egy kisgyerek meglöki és már is az oldalán van. Felállítani viszont emberes meló.

Én is 15 évig motoroztam, de tudom, hogy veszélyességi szempontból magasabb besorolást élvez.
Akár közlekedési akár tűzveszélyességi szempontból.

Vajon a gázüzemű autókat miért tiltja ki a katasztrófa védelem a teremgarázsokból?;-)))
Nem veszélyesebbek egy gáztűzhelynél ;-)))


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Zoltanuss # 2014.04.03. 14:29

Kérdésem: MIT TEHET KONKRÉTAN ez ügyben ténylegesen a közös képviselő?
kérdi Maci . Hát egyedül feljelenthet.

A többi már nem az ő dolga.
De egy közös képviselő előtte azért szól.

jóban kell lenni vele. !

Zoltanuss # 2014.04.03. 14:26

mosómedve84#e-mail 2014.04.02. 13:25
Magyarországon mindenkinek alapvető joga a feljelentés. Ezt vagy figyelembe veszik, vagy sem.

nanemaaa # 2014.04.03. 12:32

Néhány benzinpumpás 4 ütemű motortípus:
YAMAHA túramotorjai (pl XTZ750)
Ducati Diavel
KTM túra és krosszmotorok
Honda CBF125.....
Kawasaki Ninja és egyéb versenymotorok
A robogók java része, ahol vagy a vázba rejtve, vagy az ülés alatt van a tank. ;)

A Simson SB50, Pannónia P10-20-21... Jawa 250-350, Czetka 250-350, Mz, MTZ...stb ejtőtankosak.

A motorkerékpár tanksapkáján lévő szellőzőlyuk rendszere teljesen megegyezik az autók tanksapkáján találhatókkal. ;)

Ezek szerint otthon még senki nem öntött ki körömlakklemosót, netán lakkbenzint...stb. Én pl már törtem is össze ilyen üvegeket (véletlenül) nem mindig üres állapotban.

Az, hogy valaki fizet, vagy nem a parkolásért (arról most ne essék szó, hogy kinek és milyen jogcímen) szerintem nem tekinthető tűzbiztonsági szempontból külön veszélyességi tényezőnek. :D

De hogy leegyszerűsítsem a problémát: A lakás tűzveszélyességi osztálya az OTSZ szerint D-IV, a garázsé dettó. ;) Ez persze nem jelenti azt, hogy ha bármelyiket telepakolod tűzveszélyes termékekkel, akkor nem követsz el tűzvédelmi szabálysértést. Mindössze annyit tesz, hogy bármelyik rendeltetésszerű használata esetén nincs tűzvédelmi probléma. (Kb erre próbáltam utalni az elején.)

Mufurc_nagyon # 2014.04.03. 11:13

Kedves nanemaaa!

Kérem soroljon fel egy-két márkát, ahol az üzemanyagtartály nem a motor felett van.

A befecskendező elektronika nem akadályozza meg a "tank"-ból való kifolyás lehetőségét.
Én még nem láttam búvárcsővel ellátott motortankot, de nem kizárt, hogy van ilyen;-)))

A teremgarázsoknál az a bibi, hogy

  • illegálisan viszik be a mocikat(nem fizet)
  • akadályozzák a gk. közlekedését/beállását.

A motorbenzin nem homogén anyag.
A párolgása már igen alacsony -5-+5 fokkon elkezdődik a lepárlási összetételétől függően.
A benzingőz biztosított;-)

A többi vegyszer amit említett (elvileg) felügyelt és légmentesen zárt. A mocitankra ez nem igaz.


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

nanemaaa # 2014.04.03. 10:54

Kedves Mufurc!

A korszerű 4 ütemű motorcsodák java része már nem elégszik meg az ejtővezetékes benzinellátással. A komoly elektronikával rendelkező szerkezetek nem engedhetnek meg ennyi hibalehetőséget az egyenletes benzinellátás terén. ;)
Ellenben az én véleményem kialakításánál a jogszabályokra próbáltam alapozni, ahol is nincs olyan, hogy elektromos befecskendezős, illetve ejtőtartályos motorok esetében megkülönböztetett garázs. Egyszerűen gépjármű tároló van és kb ennyi.
Egyebekben az üzemanyag kifolyása önmagában akkor jelent veszélyt, ha az el is párolog, hiszen a benzin magában nem gyúlékony, mindössze a porlasztott változata, vagy a gőze ami robbanhat (benzinbe mártva az égő gyufa alapból eloltható).
A kiszivárgó benzin gőze kisebb tömörségű robbanó elegyet képez normál esetben, mint a szivárgó gáztűzhely. És akkor még nem beszéltünk a lakás kamrájában tartott oldószeres festékekről, netán a feleségek, illetve más személyek, ez irányban elkötelezettek pipere eszközeként használt körömlakk lemosóról.

Mufurc_nagyon # 2014.04.03. 09:13

Kedves nanemaaa!

Valóban a motorkerékpár többsége robbanómotorral üzemel.
A veszélyességét az adja meg a robbanómotoros gépjkocsikkal szemben, hogy az üzemanyag ellátása a motorkerékpárnak ejtőtartályos. A gépkocsiknál (manapság) külön szivattyú gondoskodik a motor üzemanyag ellátásáról. (az üzemanyag tartály a motorhoz képest alacsonyabban/távolabb van és nem melegíti a tartályt)
Tehát a mociból "csak úgy" a gravitáció hatására is folyhat a benzin (hibás csap/tűszelep). Ráadásul, ha eldől akkor semmi sem akadályozza meg az üzemanyag kifolyását.


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

nanemaaa # 2014.04.03. 06:50

Alighanem lemaradtam valamiről. Egy motor mitől lenne tűz- és robbanásveszélyes? Nem ezért hívják robbanó motornak. :)
Egy lakóépületben természetes velejáró a garázs, sokszor a lakás része, ugyanis a tűzvédelmi besorolása és a tűzveszélyességi osztálya tökéletesen azonos a lakáséval. Ezen az alapon a gáztűzhely és a benzines öngyújtó is tűzveszélyes. Nem beszélve a gyufáról. :D

Mufurc_nagyon # 2014.04.02. 19:59

Kedves mosómedve84!

Itt nem csak a robbanás veszély a tárolás ellenjavallata.
Szerintem nem fizet semmit a tárolásért.

Az emberi megfigyelő kameráért legyen hálás, mert az Ön ingatlanát is védi, ha isemretlen sétálót fedez fel a házban.


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ