végrehajtás kérdések


Fruskagóra # 2018.11.24. 21:44

Kedves Beryary!
Igazán nincs mit, itt nagyon érdekes emberek vannak. Úgyvédekkel is vigyázz mert egyik hülyébb mint a másik. Csak a pénz dominál, gyakorlati kérdésben nem biztos hogy kapsz választ. Minden tisztelet a kivételnek. Továbbra sem értem h milyen alapon inkasszózhatná le más számláját a végrehajtó. A házastársadét igen, de nem értem miért hiszik h vagyonközösségben lennél a fiaddal, a szüleiddel, jancsikával, vagy juliskával. Hát hogy inkasszózná le az ő számlájukat a te adósságod miatt. Ja és hidd el sajnos sokan vannak ilyen helyzetben. Minden jót kívànok neked!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.11.24. 22:28

Talán ha egy kicsit figyelmesebben olvasnál. Senki nem beszélt "vagyonközösségről". Annál inkább fedezetelvonó ügyletről - amit közeli hozzátartozók között vélelmeznek - és ezekről:
A harmadik személy gyerek bankszámláját egyébként kétféle módon lehet végrehajtás alá vonni: 1) adóssá (dologi kötelezetté) lehet tenni, vagy 2) a nála lévő összeget követelésként le lehet foglalni.

Fruskagóra # 2018.11.25. 18:03

Ja ha ti vagytok az okosak inkább tényleg az ellentéte vagyok. Köszi a jsz-i hivatkozást ennél több jsz-ból dolgozom. Biztos ti tudjátok jól én csak 9 éve melozom a gyámhatóságnál. Nem vitatkozom veletek ezen a területen okoskák.

drbjozsef # 2018.11.25. 18:11

Nem szeretném tudni, mi vagy Te ott.
bery ary-nak meg hajrá, tegye csak amiben (és akinek) hisz.
Ez egy szabad ország.

bery ary # 2018.11.25. 18:16

Tisztelt Ügyvéd Úr és Bori-Bori!

Közjegyzői válasz: Helyileg illetékes végrehajtó kérheti a pénzintézeteket én /adós/ adataim/ név,lakcím,anyja neve,szül.idő és hely/ adatok alapján köteles nyilatkozni a megkeresett pénzintézet arról,hogy kezel e lakossági folyószámlát/ és csak folyószámlát!!!/ a fentebb említett adatok alapján! Tehát ad abszurd-FRUSKAGÓRÁNAK-volt igaza! A közjegyző szerint a "fedezetelvonás" ebben az esetben nem állja meg a helyét! Egyéb iránt a végrehajtó nem juthat ilyen információhoz a banktól,hiszen az már minden határon túl menne,de ha még is megállná a helyét valamiféle csoda folytán a végrehajtó a gyermek számláját nem inkasszózhatja csak egy külön Bírósági eljárás után de ez már az UFO és a gömbvillám kategória!!!?
Ad.2 A gyermek SEMMIKÉP nem"örökölheti" a még élő szülő tartozásait,azokért semmilyen felelősséggel nem tartozik és a végrehajtásba be nem vonható csak a szülő halála esetén a hagyatéki...........de ezt már mindenki tudja!
Kicsit szomorú vagyok mert úgy jöttem ide,hogy itt most mindent megtudok de ehelyett nem együttérzést,sorsközösséget és segítséget kaptam hanem dezinformációkat és kioktató lekezelő unintelligens néhol flegma megjegyzéseket/bori bori/!
Én is hozhattam volna a jogszabályokat de direkt arra kértem a Közjegyző Urat,hogy számomra érthetően mint aki az "okos ellentéte" ismertesse a lehetőségeimet! Nos a hasonló helyzetben lévő sorstársaimnak üzenem,van megoldás az inkasszó elkerülésére......!
Fruskagóra,még egyszer köszönöm és ha lesz még bármi nemű jogi kérdésem,ismét számítanék rád!
Hiszen mint azt a helyzetem is mutatja,csak te értesz a HÜLYÉK nyelvén,is!
Még egyszer KÖSZI!
Bery Ary.

Vadsuhanc # 2018.11.25. 18:27
  • -"A közjegyző szerint a "fedezetelvonás" ebben az esetben nem állja meg a helyét!...”"

Ez közjegyző által aláírt pecséttel ellátott papíron van ? És ez a vélemény milyen eljárásban született. A közjegyző ebben nem szokott állást foglalni de érdekelne neked ezt hogyan sikerült elérned?

Itt senki nem azt írta, hogy a gyermeked örököli a tartozást. KBS válaszában egyértelműen és egyszerúen benne van mikor tudják a gyermeked számláját megterhelni.

Azt sem értetted meg, hogy az inkasszót elkerülted, de a fizetésedből történő levonást nem fogod tudni elkerülni a maradék 17 százalékra mert azt már a munkáltatód fogaja levonni a bankszámládra el sem fog érni a fizetésed fele.

Ne gondolt, hogy ellened vagyok magam is adósként adóspárti vagyok, de nem szeretném, hogy feleslegesen ringasd magad téves információl alapján abban, hogy a végrehajtás elkerülhető lesz.

drbjozsef # 2018.11.25. 18:39

bery ary,

MÉG EGYSZER :

A harmadik személy gyerek bankszámláját egyébként kétféle módon lehet végrehajtás alá vonni: 1) adóssá (dologi kötelezetté) lehet tenni, vagy 2) a nála lévő összeget követelésként le lehet foglalni.

Másrészt : még élő szülőtől örökölni nem lehet, még idézőjelben sem, értem én, de az a pénz, ami a gyerek számlájára megy NEM a gyerek pénze.

Próbálj meg egy gondolatkísérletet : egy idegen számlájára menne a fizetésed (mondjuk elírt számjegyek miatt a bankszámlaszámban, ami nem könnyű, de nem lehetetlen). Az a pénz az idegené ezek szerint? Nem kérnéd vissza? Jogosnak éreznéd, ha elköltené? Ugye nem.

gerbera317 # 2018.11.25. 19:19

Elképesztő ez a fingreszelés amit itt műveltek. Hát nem olvastátok KBS 2018.11.24. 23:28-i hozzászólását?

Vadsuhanc # 2018.11.25. 19:32

Olvastuk ezért is írtam:

"KBS válaszában egyértelműen és egyszerúen benne van mikor tudják a gyermeked számláját megterhelni..."

Mellesleg a Te válaszod is benne van, ha nem is szó szerint de a lényege:

" Egyébként, ez az egész csak fin§reszelés. Az inkasszó csak egyszeri végrehajtási cselekmény. Ha a szülők jövedelme fizetés, azt a végrehajtó egyébként is letiltja, még mielőtt a bankhoz odajutna..."

Próbálkozik az ember segíteni a segítő válaszok segítségével, de aki nem érti, hogy mi a segítség annak tényleg kár segíteni-

Fruskagóra # 2018.11.25. 21:07

Drága Beryary
A lényeg, h megoldódjon a problémád. Ezért óvtalak az úgyvédektől, mint itt is. Önjelölt meg talán "valódi" ügyvédek. Közhelyként dobáloznak jogszabályokkal, de félő olykor nem is értik mit beszélnek, ha meg mégis nem segíteni igyekeznek. A hozzáállásuk nagyon szomorú, nem véletlen hogy itt tart ez az ország. Gyaláztak itt engem is rendesen pedig ha tudnák... Nyilvánvaló hogy nem egy oldalon állunk, sebaj mi hülyék tartsunk össze. :)

Vh-ügyes # 2018.11.26. 04:47

Fruskagora

Gyámügyben kéne tanács, (csak nem "ezektől") kérdezhetlek email-ben?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.11.26. 05:52

Na de emberek! Ki gyalázta szegény Fruskagórát?

oligaliga # 2018.11.26. 07:10

Úgy látszik, sajnos ugyanabba a hibába esett, mint a legtöbb laikus közszolga: egy területhez a jogban nagyon ért, ezért úgy gondolja, a többi is megy.

Fruskagóra # 2018.11.26. 08:32

Vh ügyes
Persze írok hamarosan. Nem csak gyám, hobbiból végeztem jogot kíváncsi voltam mennyre nehéz :) nekem ne sztárolják itt magukat "ezek". Dehát nekik biztos nehéz volt így azt hiszik nagyobb rakások mint itt bárki. Nagggyon felhígult a szakma. Nem jellemezném milyen emberek lesznek ügyvédek. Akinek nem inge.....

oligaliga # 2018.11.26. 08:41

Fruskagóra

Kicsit túllőttél a célon. Ha tanultál jogot, akkor tudod, hogy a bejegyzésed súrolja a becsületsértést.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.11.26. 08:47

Ehhez képest őt gyalázzák... Ő viszont olyan hidegen szakmai, mint egy orvosi szike pengéje.

gerbera317 # 2018.11.26. 09:43

Még egyszer visszatérve az eredeti kérdéshez (hogy van-e kockázata annak, ha harmadik személy (a gyerek) bankszámlájára utalják fizetésüket az adósok):
Igen van. Nem az, amin itt lovagolnak egyesek, hogy harmadik személy bankszámlája végrehajtás alá vonható-e, mert ez nem kérdés: nem vonható. Csakhogy ezt senki nem is állította: az emiatt kitört flame-t neveztem én fin§reszelésnek, és ezt nem fogom visszavonni. Több más kockázata van viszont:
1. Ha a végrehajtást kérő vagy a végrehajtó tudomására jut, hogy az adósnak harmadik személy számláján is van pénze (egyébként kicsi a valószínűsége, de a lehetőség fennáll), akkor a végrehajtó ezt, mint az adós követelését lefoglalhatja a harmadik személytől. Aki persze nem fog teljesíteni, mire a végrehajtást kérő pert indíthat ellene, amit ha megnyer és a harmadik személy továbbra sem teljesít, végrehajtást lehet ellene indítani, ami során már mint adós ellen, bármilyen végrehajtási cselekmény foganatosítható, többek között a bankszámlája is inkasszálható.
2. Ennél lényegesen gyengébb megoldás Ptk. 6:120. § (1)-(3) szerinti fedezetelvonásos úton elindulni, de a lehetőség itt is adott.
3. További kockázat, ráadásul erre már precedenst is láttam, ezért nem csak elméleti síkon létezik, hogy a harmadik személy ellen végrehajtás indul. Ez bármilyen követelés lehet, egy pöcs parkolási díjtól kezdve a telefonos számlatartozáson át a személyi kölcsönig bármi, és a végrehajtó nem nézi, kinek a pénze van a bankszámlán, csak inkasszálja. Ne tudjátok meg, milyen hiszti tud lenni ebből, és még soha senki nem kapta így vissza a pénzét.
Elhangzott itt egy ostoba felvetés is, miszerint a harmadik személy (akinek a számláján van az adós pénze) nem kötelezhető helytállásra az adós helyett. Hát először is: de, lásd a fenti 1. pont második felét. Másrészt, az a pénz nem a harmadik személyé, hanem az adósé, tehát szó sincs az adós helyett történő helytállásról. Ha viszont a kérdező azt állítja (márpedig azt állítja), hogy az a pénz már a harmadik személyé, akkor a) az fizessen szja-t, b) adós ne akarja azt viszontlátni.
És amitől leginkább fin§reszelés ez az egész, és ahogy már az elején megírtam: A kutya nem fog itt leskelődni az adósok fizetése után, ha abból már megtörtént a letiltás. A maradékot oda utaltatják, ahová csak akarják, akár más a saját bankszámlájukra is. A letiltás és az inkasszó ütközéses balesete a végrehajtás kezdetén szokott megtörténni, amikor a végrehajtó egyszerre adja ki ezeket (mert nem tudja, melyik lesz eredményes), és előfordul, hogy mind a kettő eredményre vezetett, és az bizony nem törvénysértő.

Bori Bori # 2018.11.26. 11:30

Szerintem ne fényezd magad annyira, mert akinek volt már dolga gyámüggyel, az pontosan tudja, hogy az egyik legnagyobb időhúzó gépezet az övék. Esetemben az se esett le nekik, hogy a gondnokolt nagykorú, és nem egy lakcímen lakik a gondnokjelölttel, így hát teljesen felesleges, kiskorúra vonatkozó eljárásokkal húzták az időt, és csak akkor voltak hajlandóak döntést hozni, mikor megkínáltam őket egy sérelemdíjjal és egy panasszal. Szakmailag és emberileg 0 (nulla).

Fruskagóra # 2018.11.26. 12:46

Mint az ittlévők zöme :)

Blackjack21 (törölt felhasználó) # 2018.11.26. 13:01

Frusztráltgóra

Meg kell hagyni, hogy nem vagy gyàm(oltalan)!

:D

Ott kell hagyni a köziget, és meg lehet mutatni a béna ügyvédeknek, hogyan kell ezt mívelni!

Fruskagóra # 2018.11.26. 13:47

:))))
Megyek magamtól. Gondolkozzatok, szégyenkezzetek! Aki segìtségért jön ide azt rugdossátok, ez a humorérzék. Ti sértegetitek a bajbajutottakat, én mondtam h akinek nem inge... de úgy tűnik az. Nemhogy a segítséget igyekeznétek közérthetővé tenni. Ja itt nem kaptok érte gempát. Jajjj de nagy a baj...

oligaliga # 2018.11.26. 14:03

Ilyenkor szoktam az illetőre rácsukni az ajtót, ő meg elsétál abban a biztos tudatban, hogy elméje és erkölcse magasan fölötte áll mindenkiének, aki nem ért egyet vele. Legyen boldog!

Fruskagóra # 2018.11.26. 15:55

Az vagyok. Boldog. De nem ettől a fórumtól. Ezen felsírtam. De te se bánkódj, küldök egy interkontinentális buksisimogatást.

nyomi01 # 2018.11.26. 17:47

Üdvözlet!

Egy olyan problémám lenne,hogy 1 6-od részben tulajdonosa vagyok egy osztatlan közöz teleknek.Egy másik tulajdonos valamilyen tartozása (számomra ismeretlen) miatt árverésre kerül az ingatlan.Az lenne a kérdésem,hogy én indulhatok az árverésen és licitálhatok,mint részben tulajdonos?

Köszönöm!

gerbera317 # 2018.11.26. 17:55

Licitálhatsz.