Intrum Justitia


Julcsikám # 2018.03.15. 11:56

Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
És azt is, hogy ezt emberi hangon tette.
További szép napot!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.15. 11:39

Ennek az ügynek már mindegy, a jövőre nézve mondom a tanulságot:

  • Ha fizetési meghagyást kapsz, és úgy gondolod nem tartozol a benne követelt összeggel, 15 napon belül mondj ellent.
  • Ha nem tudsz a fizetési meghagyásról, de végrehajtásról értesülsz, amely egy jogerős fizetési meghagyáson alapszik, akkor 15 napon belül döntsd meg a kézbesítési vélelmet, és mondj ellent. Ha a kézbesítés szabályos volt - mert például a nagymamád átvette, vagy "nem kereste" jelzéssel ment vissza - akkor 15 napon belül a végrehajtásban már felmerült költségek megtérítése mellett mondj ellent.

+1 Akkor kérdezz a Fórumon, amikor a probléma felmerül (itt konkrétan: amikor tudomást szerzel a végrehajtásról) ne egy évvel később.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.15. 11:34

Sehova nem vezet ez az önérzeteskedés. Úgy elvakít, hogy észre sem veszed, hogy kaptál választ:

  • Jogerős fizetési meghagyás van veled szemben az Intrum javára. (Ez volt az, amelyet a közjegyző bocsátott ki; hogy hol van a székhelye, az teljesen közömbös, az elektronikusan benyújtott kérelmeket a kamara országosan osztja ki.)
  • A jogerős fizetési meghagyás a bírósági ítélet hatályával bír. Ahogyan az ítélet csak kivételesen lehet kérdésessé tenni, ugyanúgy a meghagyást is.
  • Valóban ilyen ok lehetne, hogy a bírósági meghagyás bűncselekmény eredményeképpen jött volna létre. Ezt azonban te sem állítod, hiszen nem a fizetési meghagyást hamisították, hanem egy magánokiratot. A fizetési meghagyás nem azért lett jogerős, mert van ez a - szerinted hamis - magánokirat, hanem mert nem mondtál neki ellent. Mindezek tetejébe a nyomozást megszüntették; így végképp nem hivatkozhatsz perújítási okként, hiszen ahhoz egy jogerős, marasztaló büntetőítélet kellene.
gerbera317 # 2018.03.15. 11:30

Én is gratulálok neked, Julcsika. A fórumtársaknak pedig kellemes győzködést.

Julcsikám # 2018.03.15. 10:47

Gratulálok "Gerbera"! Amiket írtál, nem tartom hiteles válasznak. Csupán a stílusa miatt. Ilyen lekezelő, ellenséges bánásmódban nem volt még részem sehol! De nem is úgy jöttem ám ide, hogy egy ilyen eszmecserébe legyen részem...márc. 15.-én.
Nincs érdemi mondanivalóm? Csupán, mert veled szemben kell a saját érdekeimet védenem!
Segítségért jön ide az ember és ezt kapja? Ki vagy te? Intrum jogi képviselője? Nagyon szánalmas...

gerbera317 # 2018.03.15. 10:42

Szánalmas, amikor már nincs érdemi mondanivalód, a válasz tartalmával pedig nem tudsz mit kezdeni, akkor elkezded az egyébként használható hozzászólás stílusát kritizálni.
Inkább olvasd el újra, miket írtam, hátha rájössz, hol cseszted el. Ha pedig továbbra sem érted, olvass bele az ajánlott topikba.

Julcsikám # 2018.03.15. 10:32

Sajnálom "Gerbera" de én ezt a stílust, amit Te képviselsz, nem tartom elfogadhatónak. Senkit nem állt szándékomban kioktatni. Csupán bemásoltam egy sort a levélből, melyet a végrehajtó küldött.
Nem értem az ellenséges hozzáállásodat sem...
Segítséget kértem (mivel ez egy jogi fórum), de ellenben Te ezt vágod hozzám!? Mire föl?
Esetleg megsértettelek valamivel?
Ha nem tetszik, amit írok, ne válaszolj és ne adj nekem utasításokat!
Hálás köszönettel

gerbera317 # 2018.03.15. 10:26

Jópofa, hogy te tartasz itt oktatást a fórumnak a fizetési meghagyásos eljárás természetéről. Én a helyedben most abbahagynám, és inkább szélsebesen elkezdeném tanulmányozni a MOKK fizetési meghagyás című topikot, a hamisításos témával pedig sürgősen kivonulnék innen.

Julcsikám # 2018.03.15. 09:59

Végrehajtó "letiltás" c. levelében van feltüntetve csak, hogy Dr....Ibolya közjegyző által ...számú határzata alapján a végrehajtást elrendelő közjegyző által kiállított ...számú végrehajtói okirat szerint az Intrum Justitia Zrt. végrehajtást kérőnek....(adatok), felhívja a munkahelyem figyelmét, hogy a béremből vonjanak.
Utánanéztem ki ez a közjegyző, a lakhelyemtől 200 km-re van...ennyi utalás történt csak.
Ezt nem nevezném közjegyzői okiratnak.

Julcsikám # 2018.03.15. 09:53

Nem volt...

Burn Out # 2018.03.15. 09:47

Julcsikám: azért egy közjegyzői fizetési meghagyásnak még kellett volna lennie az aktában? mit csináltál amikor azt megkaptad?

Julcsikám # 2018.03.15. 09:40

Valóban büntetőjogba tartozik az okirathamisítás. Ezt ott kell tovább feszegetni.
De ne felejtsd el "Gerbera", hogy ezt a bűncselekményt az Intrum követte el (valószínűsíthető, hogy ott bűnözők dolgoznak).
Egyébként én semmilyen közjegyző előtt nem írtam alá semmit, nem történt ilyen. Éppen ezt kikerülve használta fel a végrehajtó a "Jelentés személyes felkeresésről" c. dokumentumot. Soha nem ismertem el sehol ezt a tartozást! Soha senki nem keresett meg ez ügyben. Csupán a fizetésem levonásával szembesültem.
A bűncselekményt tehát, az Intrum követte el. Ez melyik topikba tartozik?

gerbera317 # 2018.03.15. 08:05

Teljesen mindegy, ki hamisított mit, és ki kinek a pereputtya, ha a kérdező közjegyző előtt elismerte a tartozását. Amit ti feszegettek, nem végrehajtási kérdés. Lehetett volna az, a végrehajtásról való tudomást szerezéstől számított 15 napig, de most már nem az. Javaslom, vonuljatok át ebből a topikból a büntetőjoghoz.

peti-56 # 2018.03.15. 07:48

Ne hagy annyiba mert sajnos ebben az országban úgy néz ki hivatalosan lehet hamisítani szerződésekbe becsempészni oldalakat -a rendőrség ugyanúgy felelős ha el akarja sikálni az meghamisítást EZ VISZONT FIGYELEMRE MÉLTÓ (tehát valószínű szándékos sikálás )A rendőr alezredes és a Bírósági végrehajtó Édestestvérek!
LXXI. Fejezet
Felelősség közhatalom gyakorlásával okozott kárért
6:548. § [Felelősség közigazgatási jogkörben okozott kárért]
(1) Közigazgatási jogkörben okozott kárért a felelősséget akkor lehet megállapítani, ha a kárt közhatalom gyakorlásával vagy annak elmulasztásával okozták, és a kár rendes jogorvoslattal, továbbá a közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálata iránti eljárásban nem volt elhárítható.
(2) Közigazgatási jogkörben okozott kárért a közhatalmat gyakorló jogi személy tartozik felelősséggel. Ha a közhatalmi jogkör gyakorlója nem jogi személy, a kárért az a jogi személyiséggel rendelkező közigazgatási szerv tartozik felelősséggel, amelynek keretében az eljárt közigazgatási szerv működik.
6:549. § [Felelősség bírósági, ügyészségi, közjegyzői és végrehajtói jogkörben okozott kárért]
(1)126 A bírósági és az ügyészségi jogkörben okozott kárért való felelősségre a közigazgatási jogkörben okozott kárért való felelősség szabályait kell megfelelően alkalmazni, azzal, hogy a kárigényt bírósági jogkörben okozott kár esetén a bírósággal, ügyészségi jogkörben okozott kár esetén a Legfőbb Ügyészséggel szemben kell érvényesíteni. Ha az eljárt bíróság nem jogi személy, a kárigényt azzal a bírósággal szemben kell érvényesíteni, amelynek elnöke a nem jogi személy bíróság bírái tekintetében az általános munkáltatói jogkört gyakorolja. A kártérítési keresetnek előfeltétele a rendes jogorvoslat kimerítése.
(2) A közjegyzői és a végrehajtói jogkörben okozott kárért való felelősségre a közigazgatási jogkörben okozott kárért való felelősség szabályait kell megfelelően alkalmazni. A kártérítési keresetnek előfeltétele a rendes jogorvoslat kimerítése.

gerbera317 # 2018.03.15. 07:45

És egyébként örömet szerez neked ez a fingreszelés? Csak azért kérdem, mert a végrehajtás nem ez alapján indult ellened.

Julcsikám # 2018.03.15. 07:10

Természetesen elárulom: "Jelentés személyes felkeresésről", melyben alá van hamisítva az aláírásom három helyen. Elfogadtam vele a tartozásomat és azt behajthatják rajtam.

gerbera317 # 2018.03.15. 07:06

Gondolom, azt, ha megnyúznak, sem fogod elárulni nekünk, mi az a "papír", aminek a valódiságát annyira vitatod. Jól gondolom? :-)

Julcsikám # 2018.03.15. 06:59

Kedves Fórumozók!
Sajnos már végső elkeseredésemben írok. Nem tudom, hogyan tovább...
nagyjából egy éve történt, hogy a munkáltatómtól, hogy a fizetésemet vonni fogják, ez és ez a Bírósági végrehajtó kérésére. Felhívtam a végrehajtót, közölte, az Intrum kérésére. Telefonáltam oda is, elmondta, 2010-es Telenor. Az Ügyintéző a "diskurálás" közepette (adatok egyeztetése) közben, véletlenül elszólhatta magát, mert azt mondt, hogy van egy dokumentum, mit én 2015- ben aláírtam, elismerve a tartozásomat. Természetesen tudtam, hogy én ilyet nem írtam alá. Személyesen bementem az Intrumhoz, elkértem eme dokumentumnak a másolatát. Ezzel a lendülettel bementem az első Rendőrségre feljelentést tenni, okirathamisítás miatt. Közben hívtam a Végrehajtót, hogy azonnal tegyen valamit, mert bűncselekményből származó okirattal próbál az Intrum tőlem pénzt behajtani. Még aznap leállította a végrehajtást! Telt a nyomozati idő (2017.április) a végrehajtó mégis csak foganatosította az Intrum tartozást. Levonatta a 38ezer Ft-ból keletkezett 146ezer ft-ot. Erről már előtt nem értesített senki. Telefonálhattam már bárhova, nyomozás ideje alatt is levonták. Ezalatt több kihallgatáson voltam, szembesítetek az állítólagos ügyintézővel, aki "aláhamisíthatta" a nevem. Írásszakértő azt állapított meg, hogy akár még én is aláírhattam. Lezárták nyomozást. Természetesen az Ügyésztől kértem, hogy nyissák meg az ügyemet és új írásszakértővel végezzék l a vizsgálatot. Tegnapi napon újra lezárták a nyomozást. Még valami kiderlt számomra tegnapi napon: A rendőr alezredes és a Bírósági végrehajtó Édestestvérek!
Segítséget szeretnék kérni! Nem írtam alá semmilyen papírt, mi alapján behajthatóvá válhatna, elismerő dokumentumot (mely ezen a papíron egyértelműen látszik).
Legalább annyit szeretnék elérni, hogy az igazamat bebizonyítsam.
Köszönöm előre is a segítséget!

nonolet # 2018.03.11. 00:33

Akkor radírozd már le a monitorról...

Majd akkor LESZ belőle írás, ha kinyomtatod pl.

gerbera317 # 2018.03.10. 20:07

Attól még írás marad.

nonolet # 2018.03.10. 09:34

kódsorozat...

gerbera317 # 2018.03.09. 22:13

alapban nem írás
Hát micsoda? Hangüzenet?

nonolet # 2018.03.09. 20:33

A normál email, mint elektronikus üzenet, alapban nem "írás".

Csak annak tűnik....

Mert van pár nagy hibája.

  • nem garantált a célba érése
  • nagyon könnyen hamisítható! a feladó is!!!
  • könnyen megváltoztatható
  • NINCS rajta a feladót azonosító aláírás!!!!
  • nincs rajta megbízható keltezés

Vita esetén nem sima ügy
egy normál email-ről bizonyítani,
hogy
az eredeti tartalom került bemutatásra.

gerbera317 # 2018.03.09. 18:11

és kérd írásban is.

Az e-mail az micsoda? Hangüzenet?

nonolet # 2018.03.09. 17:48

Vulpius

Igazold vissza, hogy
a lezáró emailt megkaptad és kérd írásban is.

Nem kerül semmibe, de ha elküldik, akkor jó.

A kapott emilt pedig nekik is archiválni kell (gondolom).

Magadnak meg nyomtasd ki és tedd el.