Kedves Mária!
NAGYON köszönöm a gyors reagálását :-)
Legislator, talán volt egy kis átfutási idő, most már okés a törlés :-)
Ezentúl jobban megfontolom, hogy milyen topikot nyitogatok :-(
Kedves Mária!
NAGYON köszönöm a gyors reagálását :-)
Legislator, talán volt egy kis átfutási idő, most már okés a törlés :-)
Ezentúl jobban megfontolom, hogy milyen topikot nyitogatok :-(
NEXTGENERATION: Én is tudnék mesélni:-). De nem fogok.
Sunshine after the rain.
Legislator
Nagyon rossz lett volna ha az illetékes (anyukám) ezt látta volna, a topiknyitás óta féltem ettől :-( De most már oké. :-)
Ha szeretnél nyugodtan mesélj csak, szívesen hallgatnám.
Majd gyere el fórumtalira, és ott elmesélem:-D.
Sunshine after the rain.
Okés, de most akkor ne offoljuk tovább e topikot :-)
Mégegy kérdésem, ha esetleg tudod: hogy lehet listázni az összes hozzászólásom, ha lehet ilyet?
én már 8 éve írok ide, szóval nálam már nem számít az offolás:-D.
hehe, itt sehogy.
Sunshine after the rain.
Talán nem egyedül vagyok, akiben az alábbi kérdések merültek fel:
Stb., stb., stb.,
Azt gondolom, hogy nem. Viszont akkor az is felmerül, hogy elég-e, ha az ilyen fórumozó által nyitott egy-egy topic-ot szüntetik meg? Hiszen sorra nyitja, vagy írja tele a többit is.
Tisztelettel
J.
(Más: esetleg megoldható lenne, hogy a hibásan írt topic címeket kijavítsák? Nem csak a „Főszekresztő”-re, hanem a hibásan író kérdezők „találmányaira” is gondolok.)
Szerinted ezt el lehet ilyen élesen különíteni?
Majd ha a jogi szakmai dolgokba nem pofázik bele a politika (azaz sohanapján), akkor talán.
Mert amíg politikai eszközökkel nyúlnak bele egy olyan, tisztán szakmai konszenzus alapján létrehozandó nagy kódex megalkotásába, hatályba lépésébe, mint például az új Ptk., vagy politikai kampánycélokra használják fel a Büntető Törvénykönyv módosítását, vagy politikai okokból módosítanak évente három-négyszer olyan törvényeket, amelyeket szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban 10-20 évente szoktak, addig nem teljesen értem a problémádat.
A közszereplőknek meg az Alkotmánybíróság által is deklaráltan, többet kell elviselni, mint az "egyszerű embernek", ha valaki abból él, hogy kiáll a nyilvánosság elé, és hülyeségeket beszél, meg olyan jogszabályokat szavaz meg, amelyekkel nyomorba dönt igen sok embert, vagy politikusként lop, csal, hazudik, az igenis viselje el, ha emiatt kicikizik...
Amíg pedig a Fórumon lehet beszélgetni a pókerről, a piáról, magánügyekről, lehet vicceket mesélni, stb., nem értem, hogy miért ne lehetne politizálni.
Ha annyira fájnak ezek a topicok, ne olvass bele, és kész...
Az viszont engem egy igen sötét korra emlékeztet, hogyha valaki el akarja mondani a nekem nem tetsző politikai véleményét, az törölni, betiltani, elhallgattatni.....
Ne haragudj, Egyjogász, de félremész!
Ha úgy gondolod, hogy justizmord topic-jai az általad megfogalmazott elvárásoknak megfelelnek, szerintem tévedsz.
A korrekt, nem személyeskedő, alpári jelzőket mellőző véleménynyilvánítás ellen semmi kifogásom. Szerinted lehetséges lenne úgy véleményt mondani, hogy ne alázd pejoratív jelzőkkel az ellenfelet? Szerintem igen. Szóban nehezebb, de itt, írásban, lehetőséged van arra, hogy meggondold, mit közölsz. Közölj tényeket. Érveket. Az indulataidat, alpári jelzőidet tartsd meg magadnak. Ennyi.
A másik, ha odáig jutottunk, hogy amikor gyámügyi eljárásban kérek véleményt, segítséget, akkor a fenti nick azt tanácsolja, hogy fogjam a gyerekem, és több ország külképviseletén kérjek politikai mentességet, mert ebben az ilyen-olyan országban, ahol ilyen-olyan vezetők butítják a népet, ez a megoldás, akkor azt hiszem, baj van.
Egyszerűbben és rövidebben is megfogalmazom:
Kedves Egyjogász:
Ha azt mondom neked, nem értek veled egyet, méghozzá ebben és ebben, ezért, meg ezért, az egészen más, mintha csak annyit írok, hogy ez az Egyjogász egy biboldó barom, majd, később újra jövök, és közlöm, hogy mit tudtam meg a múltadról, képeket töltök fel, és azt mondom: Egyjogász fikát zabál, stb.
Legalább egy jogi fórumon tegyünk már különbséget a véleménynyilvánítás és a kaki-pisi humorral tarkított lejáratás és megalázás között.
Aki bulvárt akar, az menjen a bulvároldalra, és ne ide idézze be a bulvár oldalait.
Én ezt nem tapasztaltam eddig (kivéve egy hozzászólót), jogi témákban ilyen jellegű "érvelést" én nem olvastam a Fórumon. Konkrétan melyik topicokra gondolsz?
OLyan van, hogy különböző politikai irányultságú vicceket ír valaki, videókat tölt fel, de engem ez nem zavar, ami nem érdekel nem nézem meg.
Olyan is van, hogy egyes hozzászólók nem jogi (és nem is politikai) csevelyük során beszólogatnak egymásnak, de nem ilyen stílusban.
Ja, és nem vagyok zsidó:))))))) de ha az lennék, sem szégyellném...............
Mely topic-okban olvastam? Mostanában többnyire minden justizmord-osban.
A „nem nézek oda” érvelés nem igazán jó megoldás ezekben az esetekben. Vannak helyzetek, amikor „vétkesek közt cinkos, aki néma”. Ez ilyenkor méginkább így van, mint akkor, amikor reklám és egyéb linkek törlésére hívnak fel fórumozók, vagy a zavaros gondolkodású Magdolna1-et, Tamás123-at próbálták eltűntetni.
A nagy magyar „fehér” átlaghoz tartozom. Ezért nem várhatok arra, hogy a gúnyolt származású, párthoz tartozó, szexuális beállítottságú, stb., szóljon a saját védelmében.
Nekem még az is evidensnek tűnik, hogy akkor sem emlegetem a származásodat, ha egyébként az vagy, amit állítok, és vállalod. (Természetesen nem is rólad volt szó.) Ez nem érv, na meg, nem is méltó gondolkodó lényekhez. Nem utolsó sorban – még ha a szándékot nehéz is bizonyítani –, uszításra alkalmas.
Azt gondolom, az emlegetett sötét korszak mellett, nem az elszabadult, alpári, köpködős lesz a világos.
Ezek nem az én mimóza lelkem elvárásai, hanem általánosságban, minden kultúrált emberi közösségé. Szerintem.
Kedves kaméleon,
tény, hogy justizmord, hunfrakk, cat981 és Berényi Miki gondolkodása - mondjuk így - különös...:)
de azért az uszítás kicsit súlyos vádnak látszik...
Kacsa11
Súlyos lenne? Tudj’ Isten. Suttogásokból lesznek a sikolyok.
Talán azért is külön a szívemen viselem az ilyesmit, mert én már futottam a torkomban dobogó szívvel könnyen befolyásolható, téveszmékkel átitatott agyú fiatalok elől csak azért, mert egyikük azt mondta, zsidó vagyok. Oszt’ senki nem állt meg, hogy érveken és ellenérveken gondolkodjon, de én sem láttam lehetőséget arra, hogy magyarázni kezdjem a születési bizonyítványt. Aztán, volt egy lelkes liberális időszakom is, még közvetlenül a rendszerváltás után, amikor a Charta jelvényét a kabátomon hagytam, de csak addig, amíg meg nem hallottam a hírekben, hogy a metrón összevertek egy fiatalembert, aki ilyen jelvényt viselt. Mindig az első lépéseknél kell demonstrálni, hogy azok, akik ellen ilyen zavaros eszmékkel, agresszív kifejezésekkel lépnek fel, nincsenek egyedül, illetve, hogy akik olcsó jelszavakkal, mítoszokkal befolyásolnak szociálisan és érzelmileg gyermekded nemzedékeket (Popper P.), nincsenek elegen.
Szomorú, hogy ez 2010-ben újra nem egyértelmű.
Hát kaméleon, van egy jó hírem: a te időd következik. Hitelesebben lehet most majd rettegni, mint az előző nyolc éveben bármikor - mert kormánypártiként mégiscsak visszás.
És közben még csak nem is fenyeget semmiféle veszély.
"Suttogásokból lesznek a sikolyok."
A z óvatlan suttogásból valóban lehet sikoly, ha az alábbi srác közeledik felétek a ffi vécében:-D:
Sunshine after the rain.
„a te időd következik. Hitelesebben lehet most majd rettegni, mint az előző nyolc éveben bármikor – mert kormánypártiként mégiscsak visszás.”
Sajnálom, ha a szándék ennyire félreérthető. Ha nem az, akkor még inkább elszomorítónak tartom a reakciót.
Kbs, tőled megszoktam az elhamarkodott ítéleteket és azt is, hogy azokat időnként nem igazán korrekt módon hozod az olvasók tudtára, de talán nem láttad még tőlem, hogy bárkit a párt- és politikai preferenciái alapján ítéltem volna meg. Most sem ezt történt.
A kultúrált viselkedésnek az égadta világon semmi köze semmilyen kormányhoz, vagy pártossághoz. Hogy valaki ilyenkor ide lyukad ki, az már baj. Nem először fordul elő. Ez az, amire utaltam. A személyes tapasztalatok ellenére, általában nem rettegek, nem rettegtem, sőt! Viszont, nem szívesen látok olajat a tűzön. Ha nem szólok, csak akkor, amikor engem ér inzultus, nem vagyok méltó arra, hogy egy társadalom egyenrangú tagja legyek.
„„És közben még csak nem is fenyeget semmiféle veszély.””
Te így látod. Én meg a múlt héten azt láttam, hogy ugyanazért a szabálytalanságért, amelyet többen elkövettünk, az egyik tanárunk egyedül a roma csoporttársamat hurcoltatta, és szégyenítette meg. Nem azért emelem fel én a szavam a roma helyett, mert jobb, vagy baloldali vagyok.
Egyes pártoktól rosszul vagyok, másoktól kevésbé rosszul. Egyiknek sem vagyok, voltam tagja, és egyik zászlaját sem lengetem. Normális, civilizált, kultúrált életteret szeretnék. Nem csak magamnak, hanem a környezetemben másoknak is. Ha másoknak nincs, én sem érezhetem jól magam.
Azt gondoltam, hogy ezen a fórumon több az értelmes ember, és azt a bizonyos ici-pici lángocskát nem szítani, hanem oltani fogják. A fórum nem a tulajdonom, nem én szabom az irányt. Tudomásul veszem, hogy jogászok, pl. kbs. aláírással, teljesen másra vonatkozó kérdést azzal minősítenek, hogy a kérdezőről megállapítják, ez is csak egy SZDSZ-es, vagy kormánypárti. Esetleg, az élettársi vagyonközösségről érdeklődő azonos neműnek azt írhatják, hogy a „buzik” kössenek szerződést. Végülis, lehet, hogy ezek a „kis” dolgok nem adódnak össze, nem hatnak senkire, nem támogatnak meg semmilyen zavaros eszmékkel telt fejet abban, hogy (jó esetben) záptojással vadásszon az így emlegetett embertársaira. Hogy miért éppen most csúcsosodott ez ki? Miért most erősödnek azok a hangok, amelyeket nem szívesen hallanánk a gyermekeink szájából? Miért jut valakinek erről a problémáról párt és kormány az eszébe? Azt nyilván nem nekem kell egyedül tudni, de én a gondot, és nem pártot (pártokat) neveztem meg. Ahhoz, hogy valamire figyeljünk, figyelmeztessünk, meg kell várni, míg valóban ok van a rettegésre? Szóval, én továbbra is azt gondolom, jobb azt a csikket eltaposni az erdőben, mert akármilyen nevetségesnek tűnik, képes hatalmas lángot éleszteni.
Tessék megnyugodni, több szót erre a témára nem vesztegetek. Úgy látom, itt ezek az elvek csak rám érvényesek, és értelmes ember elfogadja a többség akaratát.
http://www.jogiforum.hu/forum/21/9835
2011.10.05. 08:37
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |