"Állás"hirdetések.....


_Wasp_ # 2009.08.25. 20:05

na hiszen... én se vagyok prekoncepció nélkül való :)

pedig a jogifórumos talin mintha még említetted volt amit az imént is...


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kacsa1111 # 2009.08.25. 19:43

Kedves wasp,

nem nyert:)
nem kishazánk egyetemén ismerkedtem meg ezen ügyekkel...
ott csak hozzánk vágtak egy tonnányi döntést, hogy olvasgassuk, aztán majd beszélünk róluk;)
prekoncepció nélkül olvastam őket elsőízben...később alkakulhatott ki valszeg:)))


Kacsa11

_Wasp_ # 2009.08.25. 16:07

Pl. a Defrenne ügyben a hölgy azért kapott kevesebbet, mert a légitársaság megállapított egy fizikai fittségi szintet, aminek a munkavállalóknak meg kellett felelniük, és a hölgy (szerinte nem tunyaságából, hanem korából és neméből fakadóan) nem felelt meg. Ha nem ismernéd a döntést, milyen oddsal fogadnál?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.08.25. 15:55

nyilván mind a két ügyet úgy tanultad (te is), hogy az abból levont következtetések jogelvekbe átmentésének megismerése után ismerted meg magát az esetet

lássuk be ez adhatott némi tápot a prekoncepcióid kialakulásának....


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kacsa1111 # 2009.08.25. 09:31

Kedves wasp,

a von Colson ügyben nem nagyon látom a másik oldal jó érveit...
a defrenne ügyben sem...
persze lehet, hogy prekoncepcióim vannak az ügyekkel kapcsolatban:)


Kacsa11

_Wasp_ # 2009.08.25. 09:06

nekem nem is a jogot értelmező, hanem a jogot alkotó funkciók ellátásával kapcsolatban vannak ellenérzéseim. Önmagában nem lesz jó egy ítélet attól, hogy jól van megindokolva, mert az említett jogesetek például épp attól váltak ismertté, hogy mindkét oldalon jó érvek voltak, és valamilyen okból az egyik mellett döntöttek.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kacsa1111 # 2009.08.25. 07:29

Kedves Eweol,

tökéletesen egyetértek azzal, amit írsz...
a parlament kenyérfényesítők gittegylete a bírósághoz képest...


Kacsa11

Eweol # 2009.08.24. 22:05

A Bíróság sokszor állt már ki ítéletein keresztül akarva-akaratlanul is a gyengébb fél, munkavállalók vagy a fogyasztók - a tagállamok "kisembereinek" érdekei mellett, ne bántsuk azt a kétszer 27 (korábban sokkal kevesebb) jogászt indokolatlanul. Konkrét döntések helyes- vagy helytelenségéről lehet vitatkozni, de az EU egyik leghasznosabb intézményét ők alkotják, viszonylag kis apparátussal. A tagállamokból deportált majdnem 800 EP-képviselők "munkáját" asszisztenseikkel, szakértőikkel, tanácsadóikkal és gyakornokaikkal együtt sokkal több jogos kritika illethetné.

_Wasp_ # 2009.08.24. 16:43

az EU-ban a féllábúak álljanak futárnak, a rondák hostessnek, a transzvesztiták pedagógusnak, a dagadtak aerobic oktatónak, a dadogósok vásári kikiáltónak.

ha valamilyen rejtélyes okból nem vennék fel őket, vagy ha neadj'isten kevesebbet keresnének a cingár gyerekek a szénbányában mint a hátukon a bányászlovat felcipelő ogrék, akkor még mindig tudnak perelni valamilyen jogcímen.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Ildikóka82 # 2009.08.24. 16:36

Emlékeztet a Defrenne II ügyre, Defrenne légikísérő kisasszony esete, amikor keresetet indított a brüsszeli munkaügyi bíróságon, mivel kevesebb fizetést kapott ugyanazon munkáért a férfi kollégáinál. Bár ez nem a munkafelvétellel, hanem a bérrel kapcsolatos...
áhhh utálom az EU-t :DDDD


Iwikó

Eweol # 2009.08.24. 16:15

ezen nem veszünk össze, szerintem utazási költség volt, de kompromisszumszerűen nevezhetjük a pályázattal kapcsoltban felmerült költségeknek is :-)

még van pár ilyen diszkriminációs eset a raktáron, csak le kellene porolni őket, elvileg a közösségi jog szent és sérthetetlen :-)

Kacsa1111 # 2009.08.24. 16:06

Kedves Eweol,

én úgy emléxem, hogy az a pályázati díj volt...:)


Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.08.24. 16:05

Kedves Szegednapfény,

Sajnos az én érzékenységemmel van probléma, mikor a munkavállalói oldal érdekeit is nézem, de hát vessek magamra!

csak azt nem értem, hogy itt hol sérül a munkavállalói oldal érdeke...?

Ha én nem akarok felvenni valakit, akkor okosan mondok valamit, vagy szó nélkül átveszem a jelentkezését és a szemétbe dobom, de nem mondom azt, hogy " már rég betelt" és utána még hónapokig öles betűkkel hirdetem.

mi a különbség abban, hogy szó nélkül dobod kukába a jelentkezését, vagy mielőtt kidobnád, azt mondod neki, hogy betelt az állás...vagy akármit?


Kacsa11

Eweol # 2009.08.24. 15:59

Kacsa igen, természetesen a szóbanforgó 76/207 irányelvvel.
A diszkrimináció tényét ha jól emlékszem a német "hazai" bíróság sem vitatta - de azt mondta, hogy a BGB (ptk.) alapján ennyi jár, nincs mit tenni - a csajok az összeget tartották nevetségesnek. Teljesen jogosan.

A német bíróság végül köteles volt a tagállami nemzeti jogot úgy alkalmazni, hogy az összhangban legyen a konkrét irányelv elérni kívánt céljaival, a megítélt 7,20 német márka kártérítésnek (ma kb EUR 3,60 lenne) nem volt elegendő elrettentő ereje. Ha jól tudom, a hét márka az oda-vissza vonatjegy ára volt esetükben. Régi, szép idők.

senki nem szabhatja meg neki, hogy a sok jelentkező közül ki feleljen meg neki” kivéve a luxemburgi bírák, ha úgy tartja kedvük :-)

Szegednapfény # 2009.08.24. 15:26

Én magával a munkáltatói hozzáállással nem értek egyet. Sajnos az én érzékenységemmel van probléma, mikor a munkavállalói oldal érdekeit is nézem, de hát vessek magamra!
Természetesen mindenki azt vesz fel azt alkalmaz akit akar, én is ezt teszem!
Bár a fórumozók egy része elutasítja a diszkrimináció valós tényét és itt nem teljesen a faji-ra gondolok, - a diszkriminációt lehet alkalmazni , de legalább okosabbat kell kitalálni ( ami nem ellenőrizhető és a cég image-ét nem rontja)
Ha én nem akarok felvenni valakit, akkor okosan mondok valamit, vagy szó nélkül átveszem a jelentkezését és a szemétbe dobom, de nem mondom azt, hogy " már rég betelt" és utána még hónapokig öles betűkkel hirdetem.
Nem tudom így már eléggé érthető -e ez az ellentmondás ?
A média ontja magából a valótlan hirdetések tömkelegét,(a piramisállások biztos megélhetési forrását stb.) a statisztika érdekében erre a munkáltatók pénzt és energiát nem kímélnek, de hát a munkavállaló igenis ha munkát akar, akkor olvassa el valamennyi hirdetést és alázatosan vegye, ha elutasítják is !
További szép napot kívánok minden kedves fórumozó munkáltatónak és munkavállalónak!

Kacsa1111 # 2009.08.24. 14:08

Kedves kbs,

nehogy felhúzd ezen magad:)))


Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.08.24. 14:07

Kedves Eweol,

viszontpontosítás: nem a közösségi joggal általában állt volna ellentétben, hanem konkrétan egy irányelvvel...ha jól emléxem...:)


Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.08.24. 14:06

Kedves Eweol,

köszönöm a pontosítást.:)

Kedves Szegednapfény,

kicsit félreértettél, úgyhogy tegyük tisztába...
semmi közöd nincs ahhoz, hogy ki, mire, milyen állást hírdet, és hogyan teszi azt...
nem is értem, hogy mit zavar az téged, hogy valaki tényleg keres-e embert vagy sem.
Mi az amiben meg kéne fékezni a munkáltatókat??? csak akkor hírdethessenek állást, ha tényleg munkát akarnak adni, hogy ne csillanjon hamis remény a munkanélküli szemekben???
vagy mi a gondolatod???
és ha ő tényleg keres embert, de még nem talált megfelelőt? senki nem szabhatja meg neki, hogy a sok jelentkező közül ki feleljen meg neki...


Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.24. 13:59

Jut eszembe: milyen példái voltak Kacsának, amelyek "irányultak"?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.24. 13:57

A kérdésemet egyedül talán Kedves „Kacsa 1111 " értette meg
És arról ki tehet, Drága?

Szegednapfény # 2009.08.24. 13:38

Kedves Fórumozók !
Nem gondoltam volna, hogy ilyen vélemény és "ötletelési lavinát" indítok el.
Kedves "Kada 01" és " Kovács Béla Sándor" !
Annak ellenére, hogy a jogi kérdés alapvetően arra irányult, hogy a munkáltatók " ármánykodásait" egy mezei munkavállaló hogyan védhetné ki, és arra , hogy a jelenlegi szűk munkaelhelyezkedési piacon a munkaadók nagyon sok esetben egyoldalú pozícióját hogyan lehetne legalább egy kicsit megfékezni ( bár a statisztikák szerint nincs is olyan nagy munkanélküliség Magyarországon - kár, hogy a gyakorlat nem ezt igazolja ) - tehát a kíváncsiság kielégítése végett: a jelentkező egy fiatal 22 éves csinos fehér egyetemista volt.
Természetesen akinek tuti munkahelye van, az kissé másként értékeli azokat, akik diploma és egyéb szakvégzettséggel próbálnak biztos talajt fogni a munkaerőpiacon.
Valóban a jogi nyelv, a jog nem mindenre adhat megoldást,de remélem , hogy most a nagy kodifikációk idején azért stabilabb kódexekhez fogunk jutni.

A kérdésemet egyedül talán Kedves "Kacsa 1111 " értette meg, hiszen példái is erre irányultak.
Érdekes, hogy egy szakmai véleményt váró kérdés is " elpolitizálódhat"

Eweol # 2009.08.24. 12:02

pontosabban a német polgári jog szerint csak a pályázatra költött pénzüket kaphatták volna vissza (Vertrauensschaden), ez a szabályozás azonban ellentétben állt volna a közösségi joggal, így végül többet kaptak.

Kacsa1111 # 2009.08.24. 11:43

Kedves kadaj01,

Ilyet a romák szoktak csinálni, többnyire.

ez most szakmai vélemény volt???
hogy jött ez ide?

Kedves Szegednapfény,

nyomd fel őket!:)

Kedves Grád András,

a "von Colson - Kamann v. Nordrhein-Westfalen ügyben két hölgy szolciális munkásnak jelentkezett férfibörtönökbe, de a páylázatukat elutasították, és két kevésbé kvalifikált férfit alkalmaztak inkább...
nemi diszkrimináció miatt indítottak eljárást...ha jól emléxem a sztorira...
végül a csajok nyertek, de csak a pályázatra költött pénzüket kapták vissza...ha jól tévedek...
valamiért eszembe jutott ez az ügy...;)


Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.24. 11:07

Ilyet a romák szoktak csinálni, többnyire.
Minthogy többnyire őket éri diszkrimináció.

kadaj01 # 2009.08.24. 10:55

Véleményem szerint itt arról van szó, hogy egy cipő-ruha-ilyesmi üzeletbe keresnek dekoratív(csinos, jótest, széparc, stb, nem a bizonyitvány a fontos) lányokat eladónak. A kedves Szegednapfény (feltételezem férfi ilyen néven nem kérdez) nem ütötte meg az elvárt szinvonalat külsőleg, és kicsit sérti a büszkeségét a dolog, ezért megy ez a feljelentési dolog. Ilyet a romák szoktak csinálni, többnyire.