Mire számíthatok?


multixxx95 # 2016.01.19. 19:16

Üdv mindenkinek!

Amiben segítséget szeretnék kérni az a következő lenne:

Még a múlthéten összetörték az autómat. A szituáció:

Buszmegállóban álló buszt éppen kikerültük, utána én előzésbe kezdtem. Mikor az előzendő jármű mellé értem, észrevettem, hogy egyre jobban jön át az általam használt sávba (bal oldalra), be akart kanyarodni balra. Egyből padlóféket nyomtam, húzódtam le baloldalra az árokba, de még így is elkaptam az előzendő jármű első ajtaját.

Félreálltunk, baleseti bejelentőt kitöltöttük, a másik sofőr elismerte a vétkességét a bejelentőn is. Rendőrt nem kellett hívni. (Volt ott rendőr, de csak a baleseti bejelentőt segített kitölteni, egyébként nem intézkedett.)

Az előzendő jármű előtte nem indexelt, én főúton haladtam lakott terülten belül (bár főút tábla nincs kint, az összes kis utcánál ott van az elsőbbségadás tábla).

Elvittem az autót szervizbe, ott volt kint egy kárszakértő, de ő csak annyit mondott, hogy majd elküldi az anyagot a vétkes fél biztosítójának, és majd tőlük is kimegy egy kárszakértő.

Kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok? Ez az első "koccanásom".

Plusz mondtak valami Kárelismerő nyilatkozatot, hogy azt kiküldik a vétkes félnek. Ha ő azt nem írja alá akkor mi történik?

Előre is köszönöm a segítséget.