Művelt jogász nem mondja, hogy paragrafus, a művelt jogász szakaszt mond. :)
Paragrafus - § - jelentése
A 2007 06 18-ban ezt én már rég leírtam. Én sem használom sem jogászok, sem nem jogászok előtt. Amit az eredetéről írtam, azt fenntartom. Lehet, hogy jogi jelentősége nincs, a kérdések azért vannak azonban, hogy megválaszoljuk azokat.
Sunshine after the rain.
Kedves Impossible,
akkor én elég műveletlen lehetek...
simán használom mind a kettőt, ahogy a nyelvemre esik...
ugyanis nem ez a lényeg...:)
Kedves hunfrakk,
tapsztalatom szerint a laikus is megérti azt, hogy szakasz.
Kacsa11
Kedves Kacsa,
"akkor én elég műveletlen lehetek…"
Hát ha te mondod, biztos úgy is van. :D
Kedves Impossible,
te vagy a legműveltebb munkanélküli...:)))
ha a "jogászkodás" lényeges dolgait próbálnád elsajátítani, nem pedig azt, hogy "szakasz vs. paragrafus" kérdésben miként kell vélekedni, akkor már lenne állásod...
egyébként olyan anyagba, ami kikerül a kezeim közül konzekvensen szakaszt írok, de ilyen blődli mellett(„Művelt jogász nem mondja, hogy paragrafus, a művelt jogász szakaszt mond. :)”) nem tudok elmenni szó nélkül...:)))
Kacsa11
Kedves Kacsa,
ha csak amiatt nem lenne állásom, hogy paragrafus helyett szakaszt mondok, átszoknék a paragrafusra. :D A művelt jogász szakaszt mond dolgot pedig egy tanár mondta, nem én találtam ki. Egyébként meg miért ne legyünk precízek a kifejezéseket illetően? Ez a szakma erről is szól.
Kedves Impossible,
azért ne legyél precíz, hogy ne tűnjél fontoskodónak...
emlékeztetőül: „légy elegáns!légy sármos!”
precízkedve nem lehetsz egyik sem...:)))
Kacsa11
ja lemaradt még két dolog:
1)
mindent a maga helyén...a precizitást is...
2)
precíznek lenni és precízkedni nem ugyanaz...:)))
Kacsa11
mint ahogy az sem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik...
;)
Kacsa11
Jól van, rádhagyom. :D
Látom, a szokásos...
Sunshine after the rain.
Ha kacsa nem lenne, szegényebb lenne a fórum.
Szóval én örülök, hogy van, igazán kivételes személyiség, és a maga módján jófej.
Szóval én örülök, hogy van, igazán kivételes személyiség, és a maga módján jófej.
Szerintem is nagy arc. A jogi Dr. House:-D.
Sunshine after the rain.
azt a karaktert rólam lopták...pert fontolgatok...:)
Kacsa11
Dr. House egy önelégült köcsög. Szóval ha ügyvéd lennék, vállalnám kácsa képviseletét. Tényleg róla lopták azt a karaktert. :DDD
én imádom House MD.-t szerintem az egyik legjobb karakter..nem unalmas :)
Azt nem tudom, hogy Kacsa mennyire House-os :)
"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."
Imp,
te viszont egyre rondábban beszélsz..
"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."
Rúgj pofán! :D
sztem azt megteszed te magad...:D
Hogy rúgjam magam pofán? Lehetetlen. :D Meg aztán jobb, ha más csinálja.
Kedves Impossible,
először próbáld ki a hagyományosat...csak utána nyissál szado-mazo irányba...:)))
Kacsa11
Ó, az emberek sok olyasmit meg tudnak tenni, ami fizikailag elvben lehetetlen:-D.
Sunshine after the rain.
House MD-ben az a szimpatikus, hogy megtalálja a megoldást. Kérdés, hogy egy magyar kórházban mennyire viselnék el őt, bár az orvosok között van tekintélytisztelet, de biztos van szakmai féltékenység is.
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02