Keresek jó állapotban lévő, friss kiadású dialóg campus könyveket megvételre, büntető szakvizsgára.
köszi 30/678 1493
Keresek jó állapotban lévő, friss kiadású dialóg campus könyveket megvételre, büntető szakvizsgára.
köszi 30/678 1493
Szia Thetys!
Kicsit kirándultam a kínlódás előtt:)
Szóval én is április 19 körül adtam fel a levelet és eddig semmi. Na nem mintha örülnék egy szeptember elsejének...Az tényleg az eleje:)
Mindenesetre az jó, hogy időben értesítettek, legalább jóval előtte.
dr.csilla,
ige, mát túl :-) és nagyon jól is sikerült, klassz bizottságot kaptam az OIT-ban.Ráadásul pénteken az utolsó ember voltam, így villámgyorsan lezavarták, f3kor már kint voltam az épületből :-)
Szerintem nem nagyon van értelme könyvből tanulni, én a BTK általános részhez néhol hozzánéztem az egyetemi könyvemet, de amúgy törvény, esetleg néhol, ha valami nem érthető, akkor kommentár.
Kedves drpony!
Ezek szerint már túl vagy rajta!
A dialogos veszett drága könyv nem aktuális...pedig ez évi lezárású!!! Csomó elvesztegetett idő!! Egyszerűbb a törvényből nyomni!
Kedves Thetys! Hogy haladsz? Én nagyon nehezen ... :o(
Tegnap jött a szeptember elejei értesítő. Szerintem hamarosan Te is megkapod. Dolgoznak a szakvizsga bizottságnál.
Sziasztok!
Csatlakoznék én is, szintén szept. elejére kértem időpontot, ezek szerint inkább a közepére számítsak, mivel még nem kaptam behívót... Május végén jelentkeztem egyébként. Nekem ez lesz az első vizsgám, büntető anyagiból írásbelizek. Sikerült szereznem egy jó kis összefoglalót a szankciórendszer változásairól, ha lesz érkezésem feltelepíteni a scannert itthon, akkor felpakolom webatura, hogy a köz javát is szolgáljam ;) Én jelenleg büntetővel foglalkozom a gyakorlatban, a vizsgafelkészülést pedig most kezdem, nem állítom, hogy guru vagyok, de ha kérdésetek lenne, próbálok segíteni, amennyire tőlem telik...
a büntető kemény dió, ha nincs gyakorlatotok benne. Én ekkor éreztem a legjobban, hogy a bizottságon sok múlik, nekem mákom volt, mert bár kérdeztek gyakorlati dolgokat, de semmi olyat, amit a törvényből nem olvashatsz ki. nekem is kínai volt az egész, főleg a Be, egyszerűen gyűlölöm azt a törvényt, szenvedtem is vele. De ne parázzatok, még bőven időben vagytok. Sokat fog ülepedni a dolog, ahogy haladtok előre, sok minden megvilágosodik majd. Azt javasolnám, hogy a Be-t, vegyétek elő többször, érdemes átfutni, belenézegetni. Btk-ból általános részt kívülről belülről kell tudni, különös részből viszont szelektáljatok, ott a tételsor, meg azért érzi az ember, hogy egy épeszű viszgáztató mire nem kérdez rá. Ha nem épeszűhöz kerültök, akkor szívás, de ezt nem lehet befolyásolni. Bv-t nem lebecsülni, olvasmányosnak, könnyűnek tűnik, de nem az, hagyjatok rá elég időt, nem olyan kevés, mint elsőre tűnik.
BK-k, Bje-k nem nagyon kellenek, de sok mindenre rávilágítanak, így szerintem egy gyors átolvasást megérnek.
Babszi.. nem akartam. Én is annyira bizonytalan vagyok, ez kínai, japán, héber... nekem nem is jog...
Szerintem így szept. 15 körül lehetsz. 22-én kaptam meg a levelet, és ápr. 20-a körül jelentkeztem.
Tételsorba biztos nem nyúlnak, csak épp a vizsgáztató kérdezhet valami "érdekeset". Engem ez a gyakorlati kérdezősködés rémiszt. Életembe nem voltam se büntis tárgyaláson, se börtönben, se rendőrségen.. honnan tudjam?!?
Sziasztok!
Én is szept. első két hetére kértem az időpontot, de egyelőre még nem jött levél, remegve várom ma a postást, mert jelen állás szerint 2 hét plusz is rengeteget számítana... Thetys, megijesztettél! Te mikor kaptad szept.1-re a behívót? Én csak jogszabályból tanulok,anyagi jogot 1x olvastam, most Be-vel kínlódok az elején, de szintén kínai, az államvizsgám óta (8 éve) nem foglalkoztam büntivel. Egyébként nekem a 2. lesz, júniusban voltam a vegyesből. Szerintetek még képesek most belenyúlni a tételsorba? Vajon erről adnának telefonon felvilágosítást?
próba üzi küldése
Édrien, még nem kaptál levelet? Én is úgy írtam, hogy szept. eleje, erre megbombáztak a szept. 1-el (hát tényleg az eleje... de azért ennyire?!?) Azt hiszem 2009-es ez a tételsor... Sajnos én csak rosszat hallottam, mármint a "figyelembevételről".
Sziasztok!
Nem tudtok arról, hogy a jelenlegi tételsorok mikor kerültek kiadásra? remélem nem mostanság kívánnak új tételsort közzétenni...
Én is szeptember első felére kértem időpontot és mint Emma írta, szintén bízom abban, hogy figyelembe veszik azt, hogy nem ezen a területen dolgozunk.:)
Sziasztok!
Lepti, állítólag az az anyag bőven elég. De nekem már az is soknak tűnik...
Sziasztok,
Én is szeptemberben megyek most szedegetem az anyagokat. Ti a bv.-t miből tanuljátok a webatus anyag jó?
Szia Thetys!
Én is ugyanazokat tapasztaltam az elmúlt napokban, mint te.Büntetőjoggal nem foglalkoztam a három éves gyakorlati idő alatt. A Be. nyelvezete nagyon más, mint a Pp. volt, de remélem, ez a néhány hét elég lesz ahhoz, hogy valamennyire elsajátítsam az anyagot.
A szakvizsgán pedig bízom abban, hogy figyelembe veszik, hogy közigazgatásban dolgozom. :)
Szia Emma!
Én örültem, hogy "kevesebb" az anyag, addig, amíg bele nem olvastam. Nehéz szülés lesz. Az alapfogalmakra sem emlékszem egyetemről (ezzel dobtam félre az általános részt), most a Be-vel próbálok barátkozni, a 14 §-ig jutottam, az is kiakasztott. Annyira más a nyelvezete, minden. Ez nekem kínai.
Én is szeptemberre kértem vizsgaidőpontot, de nem tudom, hogy a hónap melyik hetére osztanak majd be.
Biztos ami biztos alapon már összeszedtem az anyagot, és tegnap neki is álltam az általános résznek.
Nekem ez lesz az utolsó vizsgám, és lehet, hogy nem olyan sok az anyag, de ez sem lesz könnyű menet!
Ki jön szeptemberben? Elkezdtétek már?
Még egy:
Balogh Ágnes, Kőhalmi László: Büntetőjog I. - Dialóg Kiadótól közvetlenül - 4.365,- Ft.
Szerintem nézzetek körül több helyen is, mert több ezer forinttal olcsóbban is ki lehet jönni.
Én rendeltem neten, nem dolgozó embereknek tervezik ezeket a nyitvatartásokat. A Bv. könyvvel megszívtam, így csak a Balogh-Kőhalmi általános részt vettem, mivel a Be. könyv nem a tételsor szerint megy, így azt passzoltam... nekem meg nincs kapacitásom bogarászni.
Szóval: Különös + Be + Szabsért + Bv. törvényből megy majd.
Done: Végül úgy címeztem, hogy KIM, alatta zárójelben IRM :-)
Azóta beszereztem a Dialógos könyveket, a Herke-féle Be. könyv+a hatályos tv. tökéletes lesz, a Btk. álatlános részére a Balogh-Kőhalmi könyv+ a vizsga napján hatályos törvény elégnek tűnik, a Btk. különösből nincs csak 2008-as könyv, az sem kapható már, abból marad a jogszabály, mint ahogy a bv.+szabs.-ból is.
Novemberre kértem időpontot, hét megjelölése nélkül (második vizsga lesz, c.) rész kipipálva).
Btk. különösből csak törvényból tanultok?
Dialóg Campus-os könyveket vennék, lehetőleg frisseket. Ha esetleg lenne valakinek ilyen eladó ...
Kedves john36
Jó a kérdésfelvetés, szerintem a KIM-hez... :o))) tekintve, hogy hatályos a törvény.
Mikorra kéred magad?
Köszönöm a segítséget, a Herke-féle Be. könyvnek utánanéztem, 2010. április 15-i zárású, 6225 Huf,
Btk. általánosból Balogh-Kőhalmi könyvet találtam, 2010. feb.28-i zárással, 5980 Huf, mindkettő JOgi szakvizsga felkészítő Dialógos könyv (Pécsen náluk vizsgáztam anno:-).
Ezeket szerintem beszerzem, meg majd a novemberi hatályos törvényeket mellé.
Ja, és még 1 "apró" kérdés:
Holnap fel akarom adni az újabb kérelmemet.
Most kinek címezzem az újabb kérelmemet?
IRM-nek vagy már a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak? A 2010. évi XLII. törvény szerint már KIM van...
Sziasztok!
Most észleltem, hogy a szabálysértési tételeknél a 30. után 35. jön. Ez számozási hiba vagy utólag kivettek kérdéseket? Esetleg véletlenül hibás tételsor kering?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02