Amikor az a feladat egy írásbelin, hogy hozzon ítéletet, akkor a formája is olyan legyen? Mármint hogy úgy kezdödjön, hogy kitalált ügyszám, Magyar Köztársaság nevében!, ítélet aztán indokolás, végül dátum aláírás?
Ès minden más hivatalos levélnél is abszolút betartva a formai követelményeket?
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
cimó én 21-től leszek szabin, munka mellett nyomom én is, elég fáradt vagyok, de azon a héten már ismételni szeretnék csak a tervek szerint :-)
perla gratulálok, a kérdéseidet megírhatnád, köszi
Sziasztok!
Múlt heti sikeres "C" részvizsgát követően szívesen továbbadnék 3 spirálozott és aláhúzott formában lévő felkészítő könyvet. Dialóg Campus-os Alkotmány-Közig I-II., és Novissimás Európai Közösségi Jog. Mindhárom 2011-es.
Ha valakit érdekel, akkor 2.000 Ft-ért szívesen továbbadom a hármat egyben.
Üdv,Perla
Szia Diandra, munkából és tb-ből, remélem inkább munkából :) Sztem jól állsz, nekem sajnos közben vissza kell mennem dolgozni, de előtte egy hétig megint itthon leszek.
Szia drkriszti, küzdök és optimistán állok hozzá, hogy végülis csak a vizsgadíjat bukhatom :)
Hallottatok azóta vmit, hogy az írásbelin továbbra is olyan szigorúak?
cimo miből írsz? egy napon írásbelizünk. én munkából...
drkriszti dec.2-án lesz a szóbelim és az alkotmányt holnap fogom befejezni, aztán eu, tb, munka és ismétlés. sztem nem állok jól, de annyira rosszul se.
Novemberben vizsgázók!! Ki hogy áll? Ki hogy bírja? Ki ismétel, és ki tanul még? Hajrá-hajrá!! :)
Sziasztok, pár hete olvasgatom a fórumotokat, nov. 28-án írok, dec. 1-jén lesz a szóbeli. Gratulálok azoknak akiknek sikerült!
basszus még olvastam is és ezen az oldalon van. áááááááááááááááááááááááááá erről ennyit :-)
köszi
Diandra!
Pitypang75 október 27-én beírta dióhéjban az új médiatv. szabályait. :)
mrsbean nekem 2 hétig nem igazolták vissza a joggyakorlatomat, akkor meguntam, mert attól tartottam lemaradok a mostani időpontról és gyorsan jelentkeztem írásban.
az új médiatv legfontosabb változásit nem foglalná vki gyorsan össze? vagy elküldené ha van róla anyaga...kösziiiiii
Mrs Bean!
Február vagy március, amikor elengednek szabira. Nekem az elektronikus regisztrációra 1 hónapot kellett kb. várnom, de az nyár közepén volt. Most viszont 1 hét után feltöltötték az eredményeimet, tudok is jelentkezni a következőre.
Skacok!
Az első vizsgámra papír alapon jelentkeztem, viszont most hogy hálistennek a C sikerült, gondoltam, jelentkezem a többire elektronikusan...
Regisztráltam, kaptam is visszaigazolást. Majd feltöltöttem a joggyakorlati időt, ami SEHOL nem jelenik meg. Feltöltöttem ezért ma újra, de már kezdek aggódni, hogy lecsúszom a januári időpontról, ha semmi sem történik. Valaki tudja, mennyi időbe telik, mire visszaigazolják a joggyakorlati időmet, és feltöltik a rendszerbe a sikeres vizsgámat?:)
mrsbean köszi!!! ezt nem akarom húzni:-) ahány vizsgáztató annyi megoldás? bleeeeeee
drkriszti előttem mész. én 28-án írok és dec 2án szóbelizek. eddig a ketet vettem át ma kezdem az alkotmányt. szarul állok sztem, bár attól függ milyen kérdést kapok, ha csak ketet kérdeznek akkor nagyon jól állok. a jogász kollegám viszont aznap megy amikor te. ő már ismétel, de neki nagyon jó főnöke van, feszt el van engedve :-D én mától csak félnapozok, mert rájöttem ebben a tempóban bajban leszek hamarosan. én az eut hagyom a legvégére. max egyelőre ketről tudok érdemben értekezni. érdekes sokaktól nem is kérdeznek ketet, ez feltűnt. na megyek is tanulni...
továbbra is nagyon örülnék, hogy ha akinek van megoldással együtt munkajog írásbeli kidolgozva az megküldené, a jogszakin néztem, de a legtöbb kérdéshez nincs megoldás, eléggé időspórolós lenne ha vkinek meglenne, köszi.
drkriszti: én csak a héten állok neki az Eu-nak. Ma megvettem a friss dialogus könyvet, remélem jó lesz belöle tanulni. Te két héttel mész korábban mint én.
Ja es Pippa, januar vege fele szeretnek nekifutni az A-nak!! Te?
Kedves Diandra es Mindenki! A kerdesemre vegulis a vizsgaztato szerint az volt a legegyszerubb megoldas, hogy ha tappenzt akar, akkr kerheti de tajekoztatnI kell arrol, hogy kaphat de tekintettel arra, hogy atlagkeresetre jogosult, vissza kell fizesse a ketto kulonbozetet...mondtam h akkor nem ertem, miert szerepel az "elutasitas" a feladatban..mondta h o sem...:)
Szoval nem tudom, a feladat kitalaloi szerint mi a jo megoldas:)
Netusufloro! Nagyon gratulálok! De jó már neked, hogy túl vagy rajta!
Vicaversa27! Úgy néz ki, hogy nem lehet bevinni AB határozatokat, BH-kat, jogegységiket, kommentárt, iratmintákat...stb, csak a csupasz törvényt. Én is örülök neki, nem értem, ha eddig lehetett, akkor most miért nem.
Bogarock! Szerintem nem a részletszabályokat kérdezik, vagyis remélem, mert én is csak felszínesen nézem át ezeket a törvényeket.
Netusufloro, gratulálok a sikeres vizsgádhoz, és ahhoz, hogy túl vagy az egészen! :) Nem is tudom, hogy mit adnék azért, ha a helyedben lehetnék...;)
Én egyenlőre az eu-jog kellős közepén állok, lassan kezdek befordulni, és még hol van 23-a?! :(
Kellene is egy kis segítség eu-ból. A következő tételeket mennyire kell tudni? Mert képtelen vagyok elmerülni a mélységeikben...
- Az előzetes döntéshozatali eljárás és a magyar bírósági jogalkalmazás összefüggései.
- Az AB határozatai az uniós jog magyarországi érvényesülésével kapcsolatban.
- A szabadság, a biztonság és a jog érvényesülésén alapuló térség.
- A polgári és büntető ügyekben való igazságügyi együttműködés.
Ki az, aki novemberben vizsgázik? Jó lenne összetartani, panaszkodni, egymást bátorítani. ;)
Kedves midnenki! Azzal kapcsolazban szeretnék érdeklődni, hogy a vizsgára alkotmánybírósági határozatot be lehet e vinni..........Elég fontos lenne.......köszönöm előre is És ha valaki alkotmány- vagy közigjogból írt le tudná írni a kérdését? előre is köszi
Sziasztok!
Úú,hogy én milyen irigy vagyok...:))
Gratulálok mindenkinek!
Általános kérdésem h Ktv, Kjt és főleg a kormtisztviselők jogállásáról szóló törvényt mennyire kérdezik? én mondjuk köztisztviselő vagyok ezért azt jobban megnézném, de a másik kettőt annyira nem.
de ha jól érzékelem, azért elég alap dolgokat kérdeznek (kopp-kopp-kopp meg ámen meg minden...)
Kedves Fórumozók!
Pénteken korona került erőfeszítéseimre, a sikeres C vizsgával befejeződtek a nehéz hónapok!
Kérdéseim (nem teljes a lista)
EU: a Szociális és Gazdasági és a Régiók Bizottsága, milyen újításokat vezetett be a Liszaboni Szerződés
Munkajog /TB : munkajogviszony megszűnése, megszüntetése, táppénz, saját jogú nyugellátások
Alkotmány /Közig: oszétek magyar nemzetiséggé válnának, mi az eljárás, hová kell fordulni, mi menete, népi kezdeményezés
Az OITH fsz 1/A-ban voltunk, hárman 1. vizsgázók voltak, közülük kettőnek nem sikerült az EU, mindig volt egy intézményi kérdés.
Az egyik cenzor kijött cigarettázni és azt mesélte, nem tudják, hogy lesz az új vizsgáztatás, de hogy rosszabb lesz, az biztos, mert a közigből mindig lesz egy cenzor, de a másik kettő bárhonnan jöhet, az új rendszert nem egyeztették az ügyvédi kamarával... nagy a káosz... év végéig lehet még ebben a rendszerben vizsgázni, de utána (szerinte) nem... szóval most jó túl lenni rajta!
HAJRÁ mindenkinek! Utána lenni JÓÓÓÓÓÓÓ
Esetleg a jogalkotó úgy gondolta, hogy 50 fö alatt nincs értelme a kollektív szerzödésnek, olyan kis közösségröl lévén szó.
Felmerült bennem egy kérdés: (lehet egyszerü, de ha felteszik vizsgán, és nem tudom...)
kollektív szerzödést hogy köt az a szakszervezet a munkáltatóval, ahol nincs üzemi tanács, mert mondjuk 49-en vannak?
úgy h alakítanak üzemi tanácsot? Mt. szerint 50 fö felett kötelezö az üzemi tanács. Ergo ha kevesebben vannak, maguk eldönthetik, hogy akarnak-e? De akkor meg üzemi megbízott van 15 - 50 fös munkáltatónál.
Pippa köszi szépen!
MrsBean! Gratulálok! Te is ügyes voltál! Végül mondtak valamit, hogy mit kellett volna írnod, hogy 100%-ig jó legyen? Én is szeretnék ilyen kérdéseket kapni :)

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02