szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

Bogarka85 # 2012.10.23. 15:48

Kedves Fórumozók!

A közszolgálatos tételekhez kidolgozott, hatályos jegyzet nagyon jól jönne.

Tud valaki küldeni? Nagyon köszönöm előre is.

nemesanita80 # 2012.10.23. 16:14

Sziasztok!

Szeretnék egy pár dolgot kérdezni tőletek új fórumozóként.

Megvettem a novissimás könyveket alk.jogból, euból a C részhez. Szerintetek elég, ha csak azokat tanulom meg, plusz közigből, munkából, tb-ből a törvényt? Másra nagyon nincs időm. mennyire kellenek részletesen a törvények? munkajogból ti milyen BH-kat, állásfogalásokat tanultatok?

köszönöm a segítségeteket!

Anita

fágica # 2012.10.24. 06:24

Sziasztok!
Két hete voltam vizsgázni a c) részből, viszont sajnos alkotmány-közigből újra kell mennem..
Most munka mellett próbálok újra megbarátkozni ezzel a résszel, mivel a szabijaim elfogytak.
Beszereztem mindkét kiadó szakvizsga könyvét, most a Csink-félével ismerkedem.Biztos velem van a baj, de szinte képtelen vagyok kihámozni a lényeget, megint elkapott a hév, hogy mindent elolvassak, aminek általában az a vége, hogy semmi nem marad meg.Van valakinek egy jó technikája alkotmányjog tanulásra? Nagyon megköszönném a tippeket.

boriska83 # 2012.10.24. 07:45

Sziasztok!

A KK-at én is megköszönném.

boriska83@gmail.com

nagyjok # 2012.10.24. 12:19

kedves fágica!
leírnád a tapasztalataidat, a vizsga hangulatát stb. Én jövő héten megyek az első vizsgámra. Azt hiszem én is abba a hibába estem mint te, elkezdtem minden jogszabályt elolvasni és ezzel el is ment minden idő amit a felkészülésre szántam. Most ott tartok hogy van amit egyáltalán nem olvastam, a többit meg egyszer. Elég kevésnek érzem...
Egyébként a korábbi fórumos véleményeket olvasva a dilaog campus könyv jó. Nem kell olyan részletességgel csak általános fogalma legyen az embernek.

Danina # 2012.10.24. 13:00

Sziasztok!

Decemberre van elfogadott időpontom, van más is itt, aki akkor fog vizsgázni?

Továbbra is érdekelnének a tanulási tapasztalatok a novissimás alkotmány és eu könyvekről.

Dzsuzsanna, veled mi lett végül? levizsgáztál vagy halasztottál? most olvastam csak vissza...

Pippa # 2012.10.24. 18:43

Sziasztok!

Megválnék az alábbi könyvektől: Dialóg Campus kiadó Chronowski Nóra: Alkotmányjog és Közigazgatási jog I. és Rózsás Eszter: Alkotmányjog és Közigazgatási jog II. A két könyvben összesen kb. 10 oldal van kihúzva egy színnel, 2011. január 31. és 2011. március 31. lezárásúak. Újan az áruk 4480 Ft/db volt, én 5000 Ft.-ért adnám a kettőt együtt, mely ár a postaköltséget is tartalmazza. (a II. rész jelenleg nem kapható). Akit érdekel, az a markacs.adrienn@gmail.com címre írjon. Nagy kalappal mindenkinek aki most tanul!

Danina # 2012.10.27. 09:26

Sziasztok!

Eladó egy teljesen új, alig használt Csink-féle, legújabb kiadású novissimás szakvizsgakönyv alkotmányjogból. Az eredeti 3500 Ft-os ára helyett 3000 Ft-ért.
Érdeklődni itt, privát üzenetet írok.

Telstar # 2012.10.27. 11:36

Kedves Danina!

Engem érdekelne az alkotmányjog könyv!

KÍN (törölt felhasználó) # 2012.10.29. 13:02

Sziasztok!

Kéréssel fordulok mindenkihez! Akinek volna hatályos Alkotmány-közig tételkidolgozása, nagyon...nagyon...nagyon szépen kérném, hogy küldje el e-mail címemre!!!!!!! Cserébe tudok küldeni hatályos EU tételeket (komplett)!
Aki netán pénzé akarja értékesíteni, az is írjon, mert ha meg tudunk egyezni, akkor érdekel, mert nagyon kell!

Köszönöm!

mrswarr # 2012.10.29. 21:51

Milly 28!Én anno közigre jogszabályokat tanultam (Ketet alaposan), alkotmányra Alaptv-t+ Dialógos könyvet, ami sok volt, részletes és némileg hatálytalan (:)), de az AB határozatok jól össze voltak foglalva. EUból szintén Dialógos könyvem volt és ami onnan hiányzott, azt a jogiszakin lévő kidolgozásból. Munka részhez csak tv-t, TBhez a TB minimumot hatályosítottam.

Nagyjok: nem beleszólásnak szánom, de szerintem a GYIK-ok átnézése hasznos- ha kevés az időd, azok adhatnak némi támpontot, hogy ismétlésnél mire helyezd a hangsúlyt. Nekem segítettek.

nagyjok # 2012.10.30. 07:05

kedves mrswarr,
köszönöm a tippet. Másfél napom van még a szóbeliig, azt kihasználom :)
Azt is megtudtam, hogy a KIM Kossuth téri épületébe megyek. Arról hallott esetleg valaki, vagy lehet következtetni, hogy mire lehet számítani?
Köszönöm.

bani83 # 2012.10.31. 15:08

Sziasztok!

Ha valaki nekem is el tudná küldeni a KK 23, 25, 27-et a bonita1213@freemail.hu-ra sokat segítene.

Előre is köszönöm!

Zsófika84 # 2012.10.31. 16:48

Sziasztok!

Valaki segítene nekem abban, hogy a helyi önkormányzatokra vonatkozó részt honnan tanuljam? Valakinek kidolgozott tétel? Mert ugye a novissimás könyv erről nem szól.. :(

Köszönöm!

E-mail címem: irodajusticia@gmail.com

valykaly # 2012.10.31. 17:08

Kedves KÍN! Sajnos nincs alkotmány-közig kidolgozásom, én a hatályos Csink-féle könyvet vettem meg,másoktól is hallottam, hogy nagyon jó.a többi pedig törvényből. Viszont ha nem jelentene gondot el tudnád küldeni nekem az eu-t? nagyon kellene a hatályos kidolgozás. Köszi előre is.(valykaly@freemail.hu)

KÍN (törölt felhasználó) # 2012.11.02. 16:58

Van kidolgozott Alk. tételeim!!!!! Csink L. könyv alapján!

Közig. tételeket keresek cserébe!

Sziasztok

tabula # 2012.11.06. 06:40

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy nov. 12-én jön valaki írásbelizni?
Tegnap kaptam egy értesítést, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában lesz az írásbeli, erről a változtatásról van infótok?

D.
kado63@citromail.hu

fágica # 2012.11.06. 07:33

Helytakarékosságból tűnt el a november az elektronikus felületről?

Zsófika84 # 2012.11.06. 07:38

Kedves KIN!

El tudnád nekem küldeni a kidolgozott EU tételeidet? Nagyon megköszönném!
E-mail címem: irodajusticia@gmail.com

Üdv, és kitartást!!

Danina # 2012.11.06. 08:07

Fágica, szerintem nem, hanem azért, mert így akarják biztosítani azt, h 30 napnál korábbi időre senki ne jelentkezhessen. kiv lennék, h működik-e már, h ha nem fizeti be a jelölt a vizsgadíjat a megadott határidőben, akkor törlik a rendszerből...

más, tudom, h még távolinak tűnik a december, de van itt olyan, aki akkor jön vizsgázni? én a jövő héten kezdek tanulni és december közepén megyek.

valykaly # 2012.11.06. 09:19

Kedves Danina. Én is december közepén megyek vizsgázni, utolsó lenne, ha..de annyira távol áll tőlem ez a terület, hogy hihetetlen..Te is így vagy vele?

Danina # 2012.11.06. 10:19

Szia Valykaly!

de jó, végre egy sorstárs!!! :) nekem ez még "csak" a második lesz, de elég távol áll tőlem is a dolog, főleg a munka-tb miatt izgulok. még az egyetemi évekből rosszemlékű a téma... te mikor kezdesz neki? mennyi időt tudsz rászánni? miből tervezel készülni?

én megvettem eu-ból és alkból a novissimas könyveket, de egyébként jogszabályokat nyomtattam. ahogy itt sokan írták is, az önkormányzatos, ket-es, munka, tb tételeket törvényből fogom tanulni, a többit innen-onnan összeszedegetve.

kikk # 2012.11.07. 21:02

Eladnám a legfrissebb lezárású (2011. március) novissimás EU jog szakvizsga könyvemet. A könyv egy színnel van egyszer kihúzva. Ha valakit érdekel, a devkinga@freemail.hu címen egyeztessünk.

valykaly # 2012.11.09. 09:53

Danina! Teljesen ugyanaz a felkészülési séma nálam is, mint nálad: alkotmányból a csink-féle könyve,eu-ból a novissimás, a többi jogszabályból. Nagyon nagy az anyag, rengeteg törvény kell hozzá, és megmondom őszintén már elég fáradt az agyam, jelenleg még nem tudom, hogyan fogom ezt teljesíteni..talán meghatja majd a vizsgabizottságot a karácsony közeledő szelleme.:) (ha megadod az e-mail címed, ott is tarthatjuk a kapcsolatot, csakhogy ne zavarjunk másokat)

Berényi Miki # 2012.11.09. 12:41

Akik decemberben mennek, hogy viszonyulnak az Ötv. január 1-től hatályos rendelkezéseihez?