Kedves Fórumozók!
A közszolgálatos tételekhez kidolgozott, hatályos jegyzet nagyon jól jönne.
Tud valaki küldeni? Nagyon köszönöm előre is.
Kedves Fórumozók!
A közszolgálatos tételekhez kidolgozott, hatályos jegyzet nagyon jól jönne.
Tud valaki küldeni? Nagyon köszönöm előre is.
Sziasztok!
Szeretnék egy pár dolgot kérdezni tőletek új fórumozóként.
Megvettem a novissimás könyveket alk.jogból, euból a C részhez. Szerintetek elég, ha csak azokat tanulom meg, plusz közigből, munkából, tb-ből a törvényt? Másra nagyon nincs időm. mennyire kellenek részletesen a törvények? munkajogból ti milyen BH-kat, állásfogalásokat tanultatok?
köszönöm a segítségeteket!
Anita
Sziasztok!
Két hete voltam vizsgázni a c) részből, viszont sajnos alkotmány-közigből újra kell mennem..
Most munka mellett próbálok újra megbarátkozni ezzel a résszel, mivel a szabijaim elfogytak.
Beszereztem mindkét kiadó szakvizsga könyvét, most a Csink-félével ismerkedem.Biztos velem van a baj, de szinte képtelen vagyok kihámozni a lényeget, megint elkapott a hév, hogy mindent elolvassak, aminek általában az a vége, hogy semmi nem marad meg.Van valakinek egy jó technikája alkotmányjog tanulásra? Nagyon megköszönném a tippeket.
kedves fágica!
leírnád a tapasztalataidat, a vizsga hangulatát stb. Én jövő héten megyek az első vizsgámra. Azt hiszem én is abba a hibába estem mint te, elkezdtem minden jogszabályt elolvasni és ezzel el is ment minden idő amit a felkészülésre szántam. Most ott tartok hogy van amit egyáltalán nem olvastam, a többit meg egyszer. Elég kevésnek érzem...
Egyébként a korábbi fórumos véleményeket olvasva a dilaog campus könyv jó. Nem kell olyan részletességgel csak általános fogalma legyen az embernek.
Sziasztok!
Decemberre van elfogadott időpontom, van más is itt, aki akkor fog vizsgázni?
Továbbra is érdekelnének a tanulási tapasztalatok a novissimás alkotmány és eu könyvekről.
Dzsuzsanna, veled mi lett végül? levizsgáztál vagy halasztottál? most olvastam csak vissza...
Sziasztok!
Megválnék az alábbi könyvektől: Dialóg Campus kiadó Chronowski Nóra: Alkotmányjog és Közigazgatási jog I. és Rózsás Eszter: Alkotmányjog és Közigazgatási jog II. A két könyvben összesen kb. 10 oldal van kihúzva egy színnel, 2011. január 31. és 2011. március 31. lezárásúak. Újan az áruk 4480 Ft/db volt, én 5000 Ft.-ért adnám a kettőt együtt, mely ár a postaköltséget is tartalmazza. (a II. rész jelenleg nem kapható). Akit érdekel, az a markacs.adrienn@gmail.com címre írjon. Nagy kalappal mindenkinek aki most tanul!
Sziasztok!
Eladó egy teljesen új, alig használt Csink-féle, legújabb kiadású novissimás szakvizsgakönyv alkotmányjogból. Az eredeti 3500 Ft-os ára helyett 3000 Ft-ért.
Érdeklődni itt, privát üzenetet írok.
Kedves Danina!
Engem érdekelne az alkotmányjog könyv!
Sziasztok!
Kéréssel fordulok mindenkihez! Akinek volna hatályos Alkotmány-közig tételkidolgozása, nagyon...nagyon...nagyon szépen kérném, hogy küldje el e-mail címemre!!!!!!! Cserébe tudok küldeni hatályos EU tételeket (komplett)!
Aki netán pénzé akarja értékesíteni, az is írjon, mert ha meg tudunk egyezni, akkor érdekel, mert nagyon kell!
Köszönöm!
Milly 28!Én anno közigre jogszabályokat tanultam (Ketet alaposan), alkotmányra Alaptv-t+ Dialógos könyvet, ami sok volt, részletes és némileg hatálytalan (:)), de az AB határozatok jól össze voltak foglalva. EUból szintén Dialógos könyvem volt és ami onnan hiányzott, azt a jogiszakin lévő kidolgozásból. Munka részhez csak tv-t, TBhez a TB minimumot hatályosítottam.
Nagyjok: nem beleszólásnak szánom, de szerintem a GYIK-ok átnézése hasznos- ha kevés az időd, azok adhatnak némi támpontot, hogy ismétlésnél mire helyezd a hangsúlyt. Nekem segítettek.
kedves mrswarr,
köszönöm a tippet. Másfél napom van még a szóbeliig, azt kihasználom :)
Azt is megtudtam, hogy a KIM Kossuth téri épületébe megyek. Arról hallott esetleg valaki, vagy lehet következtetni, hogy mire lehet számítani?
Köszönöm.
Sziasztok!
Ha valaki nekem is el tudná küldeni a KK 23, 25, 27-et a bonita1213@freemail.hu-ra sokat segítene.
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Valaki segítene nekem abban, hogy a helyi önkormányzatokra vonatkozó részt honnan tanuljam? Valakinek kidolgozott tétel? Mert ugye a novissimás könyv erről nem szól.. :(
Köszönöm!
E-mail címem: irodajusticia@gmail.com
Kedves KÍN! Sajnos nincs alkotmány-közig kidolgozásom, én a hatályos Csink-féle könyvet vettem meg,másoktól is hallottam, hogy nagyon jó.a többi pedig törvényből. Viszont ha nem jelentene gondot el tudnád küldeni nekem az eu-t? nagyon kellene a hatályos kidolgozás. Köszi előre is.(valykaly@freemail.hu)
Van kidolgozott Alk. tételeim!!!!! Csink L. könyv alapján!
Közig. tételeket keresek cserébe!
Sziasztok
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy nov. 12-én jön valaki írásbelizni?
Tegnap kaptam egy értesítést, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában lesz az írásbeli, erről a változtatásról van infótok?
Helytakarékosságból tűnt el a november az elektronikus felületről?
Kedves KIN!
El tudnád nekem küldeni a kidolgozott EU tételeidet? Nagyon megköszönném!
E-mail címem: irodajusticia@gmail.com
Üdv, és kitartást!!
Fágica, szerintem nem, hanem azért, mert így akarják biztosítani azt, h 30 napnál korábbi időre senki ne jelentkezhessen. kiv lennék, h működik-e már, h ha nem fizeti be a jelölt a vizsgadíjat a megadott határidőben, akkor törlik a rendszerből...
más, tudom, h még távolinak tűnik a december, de van itt olyan, aki akkor jön vizsgázni? én a jövő héten kezdek tanulni és december közepén megyek.
Kedves Danina. Én is december közepén megyek vizsgázni, utolsó lenne, ha..de annyira távol áll tőlem ez a terület, hogy hihetetlen..Te is így vagy vele?
Szia Valykaly!
de jó, végre egy sorstárs!!! :) nekem ez még "csak" a második lesz, de elég távol áll tőlem is a dolog, főleg a munka-tb miatt izgulok. még az egyetemi évekből rosszemlékű a téma... te mikor kezdesz neki? mennyi időt tudsz rászánni? miből tervezel készülni?
én megvettem eu-ból és alkból a novissimas könyveket, de egyébként jogszabályokat nyomtattam. ahogy itt sokan írták is, az önkormányzatos, ket-es, munka, tb tételeket törvényből fogom tanulni, a többit innen-onnan összeszedegetve.
Eladnám a legfrissebb lezárású (2011. március) novissimás EU jog szakvizsga könyvemet. A könyv egy színnel van egyszer kihúzva. Ha valakit érdekel, a devkinga@freemail.hu címen egyeztessünk.
Danina! Teljesen ugyanaz a felkészülési séma nálam is, mint nálad: alkotmányból a csink-féle könyve,eu-ból a novissimás, a többi jogszabályból. Nagyon nagy az anyag, rengeteg törvény kell hozzá, és megmondom őszintén már elég fáradt az agyam, jelenleg még nem tudom, hogyan fogom ezt teljesíteni..talán meghatja majd a vizsgabizottságot a karácsony közeledő szelleme.:) (ha megadod az e-mail címed, ott is tarthatjuk a kapcsolatot, csakhogy ne zavarjunk másokat)
Akik decemberben mennek, hogy viszonyulnak az Ötv. január 1-től hatályos rendelkezéseihez?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02