szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

Scuderiafan # 2013.04.06. 20:19

Sziasztok!

Május végén nekem is szembe kell néznem a C résszel. A fórumot olvasgatva láttam, hogy sokan dícsértétek az ATES féle jegyzetet. Segítene egy kedves sorstársam és megküldené részemre a jegyzetet? E-mail címem: robert.kozma@outlook.com

Előre is köszönöm!

IROB # 2013.04.07. 12:00

Sok sikert a holnap írásbelizőknek!
Van köztetek aki holnap ír?
Válaszoljon, légyszi, hogy erősítsük egymást!
Köszönettel s nagy kalappal!
I

azebu83 # 2013.04.07. 18:04

Jó volt hallani rólad Mókusok!
Sajnos sok múlik a bizottságon, bár még nem tapasztaltam, de sokaktól hallottam. Ha jófejek, akkor az emberből könnyebben kijön a tudás, ha nem, akkor meg még lehet, az is leblokkol, aki egyébként tisztességgel tanult.
Gratulálok!!!

azebu83 # 2013.04.07. 18:08

Na, majd elfelejtettem:

A TB 57-es, szoc. biztonsági rendszerek koordinálásáról.. tételhez van esetleg valakinek vmi hsználható anyaga a két borzalom EU rendeleten kívül?
Nagyon nincs erőm azokból csemegézni...

A2013 # 2013.04.08. 07:00

Sziasztok!

Van valakinek olyan kidolgozása alkotmányból, amely tartalmazza az AB határozatok lényegét röviden? Küldje már el legyen szíves a deandrea@freemail.hu címre.

Gyheni # 2013.04.08. 10:57

Sziasztok,

ha minden igaz, június 27-én vizsgázom ebből. még hangolódok, két hete sem vagyok túl a polgáron. A C lesz az utolsóm.

anyagot már gyűjtök, de olyan távol áll ez tőlem hogy hajajj.
van vmi jó tanulási technika, tipp? AB határozatok mennyire kellenek? mert egyesével elolvasni, ááá...inkább ki sem nyomtatom, papírpazarlás:(

aki túl van rajta, hatalmas gratula, és a többieknek akik küzdenek, nagy lelkierőt kívánok- köztük magamnak is előre :))

Heni

GMoncsi # 2013.04.09. 06:06

Sziasztok!
Most készülök szakvizsgázni és a munkámból adódóan a C résszel kezdenék. Sokat olvasgatom a fórumokat ezzel kapcsolatban, és már nagyon sok jót olvastam bizonyos "ATES" jegyzetről. Munka mellett elég nehéz tanulni, ezért nagy örömmel venném, ha valaki el tudná nekem küldeni ezt a következő e-mail címre: garami.monika@gmail.com
Előre is nagyon köszönöm!

karvera # 2013.04.09. 13:28

Sziasztok Kedves Vizsgázó Sorstársak!

Nekem ez a c rész lesz az utolsó vizsgám. ahogy most olvasgatom a kommenteket, többször szó esik egy bizonyos ATES féle jegyzetről... valaki lenne olyan kedves elküldeni nekem is? Őszintén szólva kinyomtattam az összes hatályos joganyagot a vizsgához és meg kel hogy mondjam eléggé kétségbeejtő a mennyiség, szóval, ha valóban elég ez a jegyzet, nagyon megköszönném, ha valaki elküldené, vagy esetleg más hasznos anyagot/tanácsot is a felkészüléshez.

Előre is köszönöm és mindenkinek egy HATALMAS KALAPPAL!!!

az e-mailem:

vera.karcagi@gmail.com

creeks # 2013.04.09. 19:39

Sziasztok!

Átküldtem sok sorstársnak az ATES-féle jegyzetet, aki kérte. Ha még valakinek szüksége van rá, írjon nekem és szívesen továbbítom.
kozmareka@gmail.com

Csincsin # 2013.04.09. 20:51

Köszönöm az ATES jegyzetet!!!! Ezer hála!

Fru22 # 2013.04.10. 17:19

Sziasztok!
Én levizsgáztam márciusban, és alkotmányból én a Csink könyvre esküszöm. Benne van a jogszabályok lényeges magyarázata, és az AB határozatok röviden, szintén azok lényege. Én nem álltam neki egyesével magolni a törvényeket, a könyv alapján vettem át az anyagot.

Mókusok # 2013.04.11. 07:49

Amiket a tegnapi vizsgáról hallottam na az is valami agyrém, komolyan a BH-k sorszáma a legfontosabb kérdés, ami miatt buktatni kell?

n.beregszaszi # 2013.04.11. 09:18

Pedig pont ezen gondolkoztam tegnap, hogy kell-e tudni.. Tényleg csak ezért buktatták meg?Legalább valami "fontosabb" volt vagy valami kevésbé lényeges?

Mókusok # 2013.04.11. 09:26

Utólagos engedelmével a tegnapi napot elszenvedett egyik fél beszámolójából: "2-en mentek át a csoportból s ugyebár hihetetlen, de tőlem is az Ae-t!!!!! kérdezte a köziges ,munkajog meg egy tévesztésem volt, nyugdíjnál az ált elévülést 3 évet mondtam, de nem sikerült….ezt sem hittem

s eu jogból hiába kaptam jó jegyet.

sajnos ma a csoportból 2 első vizsgást engedtek át, még az ismétlőset sem, s mellettünk a fszt.en pedig amíg én nem mentem be, csak 2nek sikerült, de volt még kint 2 várakozó

a végét nem tudom, de olyat is megbuktattak munkajogból aki a pécsi tudegyetem munkaügyis előadója, ki volt akadva nagyon s neki is ismételni kell, tőle az alkj-os a magzatvédő BH-k számát kérdezte………."

Ezúton is sajnálom, fel a fejjel!

n.beregszaszi # 2013.04.11. 09:36

Hát ez nem túl biztató.. Még annyira nem mélyedtem el anyagban, de mi az Ae?

Mókusok # 2013.04.11. 09:49

Feltételezem, h az 57. évi IV. tv. az Államigazgatási eljárásról szóló, ami a Ket. elődje volt, de ezt aki nincs ebben benne az nem vágja, főleg, h már rég nem hatályos. ha mást jelent akkor bocsi...Nekem ez ugrik be elsőnek róla:)

Mókus1985 # 2013.04.11. 11:09

Sziasztok!

Olvasom, hogy van valami ATES jegyzet. Átküldené nekem is valaki? dr.keszthelyiand@gmail.com Nagyon köszönöm!!!

dunakavics # 2013.04.11. 17:12

Szasztok!

A C részből megyek vizsgázni csatlakoznék én is az ATES jegyzetet kérők táborához!
Valaki kegyelmezzen meg nekem!!! Előre is köszönöm!

b.emese70@gmail.com

lemon # 2013.04.11. 20:13

Sziasztok!

Valakinek meg van röviden és érthetően a 30/1998 (VI.25.), 32/2008 (III.12) AB határozat és a 143/2010
(Vii.14.) AB határozat? EU 11. tételéhez kellene.
Ha igen, kérlek küldjétek át az e-mailemre!
Előre is köszönöm!

Napraforgo85 # 2013.04.12. 08:34

Eladó Jogi szakvizsga könyvek C modulhoz új állapotban, nincs kihúzva, nincs megtörve!

1)Dr. Rixer-Dr. Hoffmann-Dr. Szilvásy: Közigazgatási jog, Novissima Kiadó, 2011.
2)Dr. Csink Lóránt: Alkotmányjog, Novissima Kiadó, 2012.
3)Dr. Dudás-Dr. Horváth: A régi és az új Munka törvénykönyve összehasonlítása – kiegészítve a továbbélő bírói gyakorlattal, Novissima Kiadó, 2012.

Az ár 9000 Ft, ami a 3 db könyvre vonatkozik !

Személyes átvétel Budapesten a V. VI. és VII. kerületekben a nagyobb csomópontokban lehetséges a késő délutáni órákban.

érdeklődni: napraforgo85@indamail.hu

szakvizsgázó1217 # 2013.04.15. 09:21

Sziasztok!

Volt vki mostanában? Ates jegyzteből tanultok? Én hamarosan nekiállok, és tanácstalan vagyok, hogy elég-e a jegyzet. Alkotmányból a Csink könyvet gondoltam, Munkajogot a tv-ből, a többö részét Atesből, és nem tudom, hogy az EU-t jegyzetből vagy könyvből tanuljam-e.

Más hogy rakja össze? :)

Mindenkinek kitartást, aki már tanul!

Mókus1985 # 2013.04.15. 09:33

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Van-e valaki aki a "C" résszel kezdett és írásbelit írt? És a "C" részen belül miből érdemes írni? Én közigazgatásban dolgoztam és abból szeretnék írni. Valaki tud nekem segíteni, hogy honnan tudok beszerezni ehhez anyagot és mi várható? Nagyon köszönöm előre is!

Zsuzsa1013 # 2013.04.16. 09:30

Sziasztok!

A Ket. kapcsán az elektronikus közigazgatásról (59.tétel) van valakinek kidolgozott anyaga? Ha van, kérem küldjétek el. Köszönöm előre is.

dr.klau # 2013.04.17. 09:08

Sziasztok!
Én is nagyon-nagyon szeretném az Ates jegyzetet, küldjétek el légyszi-légyszi :-)
klaudia.mako@gmail.com

Köszönöm előre is!

esther1 # 2013.04.17. 12:40

Sziasztok!

Jön valaki innen ápr. 22-én írásbelizni (munka-tb)?