Sziasztok!
Nagyon köszönöm a sok biztatást, átmentem. :) Nem tudtam írni a 2 vizsga között, mert Kaposvárról mentem Bp-re, és az utolsó napokat egy havernál töltöttem "albérletben".
A tapasztalatok: az írásbeli technikailag a következőképpen nézett ki: kb 35-40-en írtunk egyszerre mindenféle részekből, emiatt aztán ültetési rendet nem tudtak csinálni a felügyelők, mert nagyon sokan voltunk. Én iszonyat jó tételt húztam, a 109-est, amikor a vezető munkavállalót (Rt. vezérigazgatója) kirúgják (értsd: rendes felmondás), mert egy hasonló profilú kft-vel saját nevében ügyletet kötött... biztos ismeritek, fent van a példák között. A 35 emberből harmadikként adtam be, nem volt még 11 óra sem. Erről sokkal többet nem érdemes mondani. A felügyelők figyelmeztetnek, hogy mit szabad használni, mit nem, de nem nézik át a cuccokat. Tképpen azt viszel be, amit akarsz.
Szóbeli: Az OIT-ben voltam, fsz. 36-os terem, valami apró kis könyvtár. 3 férfiember vizsgáztatott, egyikük az OEP-ből, másikuk az AB-tól, harmadikuk nem tudom honnan, neki nem is magyar neve volt, és az EU-t kérdezte. Elsőként mentem be, így utólag már nem bánom. Ha ez az első blokkod, akkor nem választhatsz, hogy melyikkel szeretnéd kezdeni, muszáj azzal, amiből írtál. Szóval munka-TB-vel kezdődött, és azt hiszem: igenis nagyon sokat számít az írásbeli eredménye, merthogy sokkal többet se munkából, se TB-ből nem kérdeztek. TB-ből a TB alapelvei voltak műsoron, nagyon nem ilyesmire számítottam. Egyébként az egész vizsga alatt elég fura kérdéseket kaptam, teljesen másra gondoltam volna magamtól. Aztán alk-közig, ahol is meg kell jegyeznem, hogy az egyetlen tárgyból, amivel foglalkozom a munkám során (Ket.), egyetlen kérdést sem kaptam... Kicsit durva volt. Az alkotmányjog kérdések nagyjából végig a gyülekezési jogra vonatkoztak, de itt is kicsit furán feltéve, nagyon gyakorlatias szemszögből. EU: ez sem minden szempontból volt kiszámítható, de azért kicsit talán konkrétabb volt, mint a másik kettő. Végül kb fél órát voltam bent, és 4,3,3-at kaptam. Megmondom őszintén: amikor kijöttem, max kettesre számítottam mindenből, ehhez képest nagyon jóindulatú volt a bizottság.
A legnagyobb gáz az egészben az, hogy azonnal kell válaszolnod mindenre. Ezt nagyon nem szerettem.
Lényeg a lényeg: szétizgultam magam, de véleményem szerint nem arra megy ki a játék, hogy meghúzzanak. Kitartás, ezt meg lehet csinálni (csak egy kicsit több önbizalom kell, mint ami nekem volt). :)))
Ha van még itt a fórumon valaki, aki a fsz. 36-osban vizsgázott, leírhatná a tapasztalatait.
Kitartás! Rohadt szívás ez az anyag, de csak a lényeges dolgokat kérdezik, kicsit kifacsarva! Hagyjátok az apró részleteket a fenébe!