12-re kell menni. Ma mész? Egy kamionnal kívánok Neked!
szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)
Köszi, rámfér az egész kamion :)
Sziasztok! Szia Márti! :)
Az alkotmányban vannak most április 1-től élő változások...vagyis kiegészítések...de szerintem nem vészes!
Egy kalappal Mindenkinek!!
Jön valaki júni 19-én?
Szia Lana! :) újra együtt senyvedünk... :) én júni 26-án megyek. Lana elkezdted már a tanulást?
Ti is úgy értelmeztétek, hogy a 2013. évi 36. tv-t elvileg csak az Ogy. képv. és az Eu Parl. képv.-nél kell tanulni? Már teljesen össze vagyok keveredve.
És lehet, hogy hülkérdés, de ti az egész Alaptörvényt megtanuljátok?
Lana84! Milyen változások vannak az alkotmányban ápr.1-től?
Lana84! Az Alaptv.4.módosítására gondolsz?
Rockmachine! nem tudnánk kérvényezni, hogy nyissanak még egy időpontot? gondolom Te már mindent megpróbáltál... hátha összegyülne még 6-8 fő????
jogijogi hahóóóó....... ugye minden rendben volt?
Kedves Henihuszár! De, tudnánk! Fel is teszem akkor a kérdést, ki szeretne még júniusban "C" részből vizsgázni és nem kapott időpontot??? :)
Halihó!
Nem tudom hanyadik módosítás, csak a netjogtár honlapjáról töltöttem le, és ott vannak azok a kezecskék, amelyek jelzik a módosítást...
Igen Márti már elkezdtem tanulni...vagyis olvasni az alkotmányt.... massza az egész, nehezebben is ülök le mellé....sajnos...de muszáj!!!!!
Kitartás mindenkinek!!!!! Remélem összejön a plussz időpont!
Sziasztok! Múlt héten voltam vizsgázni, gondoltam leírom a tapasztalataimat.
Az írásbelin a jogeset dióhéjban a következő volt: XY munkavállaló felmond, de nem akar tovább dolgozni a munkahelyén, nem is adja át a munkakörét sem, másnap be sem megy dolgozni. Munkaszerződése határozatlan időre szól. A munkáltató nem egyezett bele abba, hogy ne dolgozza le a felmondási időt. Írja meg a munkáltatói keresetlevelet az igényérvényesítéssel kapcsolatban.
Szóbeli:
munka: minden a felmondásról, szabadságok, jogeseteken keresztül
tb: üzemi baleset
alkotmány: alapvető jogok, azok korlátozhatatlansága
Ket: belföldi jogsegély, bírósági felülvizsgálat, döntések
Eu: eu-s állampolgárság, jogforrások
Még volt pár kérdés, sajnos nem emlékszem mindegyikre, de lényegében ezek voltak. Rendes bizottság volt, próbáltak segíteni, ha nem ment.
Sok sikert mindenkinek!!
Kedves Sorstársak! Júniusra a szakvizsgaidőpontok beteltek egytől egyig, tehát már csak szeptemberre van hely! Ha valaki június 26., 27., 28-ra jelentkezett és még nem biztos benne, hogy elmegy vizsgázni, azt kérem, hogy lehetőleg a vizsga előtt legalább 30 nappal korábban jelentkezzen le (és hívja a "C" részből Vígh Réka üi-t a KIM-ben: 0617951889, aki segít áttenni az időpontot szeptemberre!) és jelezze itt a fórumon, így aki a nyár előtt vizsgázna (jómagam is), még be tudna jelentkezni a helyére! Legyünk együttműködőek! köszönöm és üdv
Sziasztok!
Most kezdtem az EU-t tanulni, van valami infó arról mennyire részletesen kérik az egyes jogeseteket? Elég csak, hogy milyen rendelkezést hozott a bíróság vagy mindegyiknél tudni kell részletesen a tényállást?
Köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Jön valaki 27-én munkajog-TB írásbelire?
Úgy hallottam, nem árt, ha az azonos témából írók közel ülnek egymáshoz...
Hozzám lehet csatlakozni, ismertetőjegyem egy szép nagy pocak :-)
Persze lehet, más is jön pocakkal, annál jobb lenne, még inkább sorstársnak érezném :-)
Üdv:
Azebu
Szia azebu! Én jövök, és a 16 hónaposomra a mama vigyáz majd! :)
Sziasztok!
Egy kis segítség az EU 22. tételhez (jogellenesen beszedett adók visszatérítése):
Zsuzsa1013!
Akkor majd keresd az elefántot a folyosón :)
Ugye, jól gondolom, hogy a Szalai utcába kell mennünk a Min-ba? Elektronikusan jelentkeztem, és semmi visszajelzést nem kaptam ezügyben...
Üdv:
Azebu
Sziasztok!
Elképesztő, hogy egyetlen kérésre mennyien küldtétek el az Ates jegyzetet! Ezúton nagyon köszönöm mindenkinek, jó érzés, hogy ilyen összefogás van a szakvizsgára készülők között. Bár úgy alakult, hogy a szeptemberi vizsgára tudok csak felkészülni, akinek most van szüksége az anyagra írjon mailt, és amit kaptam természetesen szívesen továbbítom.
Minden júniusi vizsgázónak a legjobbakat, egy kamionnal.., sok sikert, illetve mindenkinek ami beválik, a lényeg, hogy jól sikerüljön:)
Azebu! Igen oda kell menni. Kellett volna kapj visszajelző email-t (én kaptam) abban 8 órára hívnak. Szalai u. 16. fszt.33.
Sziasztok!
Én júni 24-én írásbelizek munkából, és 27-én szóbelizek. Aki szintén írjon. Jó lenne tudni ki hogy áll, mit miből tanul stb.
Írjatok.
Üdv: Zsuzsi
Igen, közben rájöttem, hogy rögtön az elején kaptam visszaigazolást, és abban ott van, de azt hittem az még nem tuti:-)
Sziasztok!
Csatlakozom bodza 11 szavaihoz! Hihetetlen ez a fórum!Én is sok segítséget kaptam, mind az Ates jegyzetekben, mind a kérdéssort illetően. Köszi! :)
Sziasztok!
Ma voltam írásbelizni és a köv. feladatot húztam: Mváll. targoncavezetőként dolgozik, mbére havi 120eFT. 2012.júl.16-án a mttó telephelyén figyelmetlenül vezette a targoncát, fának ütközött,és az ütközés következtében a targonca felborult és az áruban 250eFT kár keletkezett. A mv. a károkozás tényét elismerte.
A mváll vétkes kötelezettségszegése miatti kártérítési kötelezettségre hivatkozva felszólítottam a 250eFT megfizetésére.Elismerte a károkozást. Bár a tv. a mv.kártérítése esetén max 4 havi távolléti díjat enged, mivel itt ez nem lépi át, azért a teljeset kértem. (?)
A távolléti díj számítása kapcsán azonban azóta felmerült bennem némi kétség h vajon jó így...Szerintetek?
Ezen túlmenően tájékoztattam a jogorvoslatról.
Kérem, hogy ha vkinek van véleménye, tanácsa a feladattal kapcsolatban, írja le.
Előre is nagyon köszönöm.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02