szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

Tündi(Nano) # 2013.06.03. 15:41

Sziasztok!

Eu-ból tudnátok esetleg küldeni vmi hatályos kidolgozottat? Hálás lennék érte! (email: porcsalmitunde@gmail.com) Köszönöm előre is a segítséget!

Tündi

Tündi(Nano) # 2013.06.03. 15:55

légysziiiii vki nekem is küldje el az Ates jegyzetet!!!!!! :)

KissGyula75 # 2013.06.05. 08:14

Sziasztok!

Június végén vizsgázom C részből, tudna valaki küldeni egy ún. ATES jegyzetet? Továbbá van valakinek információja arról, hogy milyen feladatok voltak mostanság az írásbelin a közig-alkotmány részből? Köszönöm! Gyula

KissGyula75 # 2013.06.05. 09:51

Sziasztok!

Június végén vizsgázom C részből, tudna valaki ATES jegyzetet küldeni?

email: kiss.gyula75@citromail.hu

Köszönettel: Gyula

szakvizsgázó1217 # 2013.06.05. 16:33

Halihó!

Bírjátok még? Júni 26-án jön valaki?

szakvizsgázó1217 # 2013.06.06. 13:34

Gyheni hogy vagy? Bírod még?

Gyheni # 2013.06.06. 14:08

Sziasztok!!

milly: Euból Ates jegyzet+ neten rákerestem a versenyjogra, Munkajoghoz 57-es tétel szintén Internet.

szakvizsgázó1217: köszi a kérdést egyébként, megvagyok, fogytán az energia, de küzdök és közben dolgozok. ez utóbbi nem olyan jó. haladok szerencsére az anyaggal, de ezerrel magolni nincs már türelmem. 27-én vizsgázok. te hogy vagy szakvizsgázó ?:))

szakvizsgázó1217 # 2013.06.06. 14:12

Én is hasonlóan, köszi :) magolni kellene pedig, mert másképp nem lehet. próbálom megjegyezni a dolgokat. szerintem az eu sem könnyű, pl. a jogeseteket nem tudom megjegyezni.

Gyheni # 2013.06.06. 14:21

az EU brutál szerintem is. nekem az a leggázabb meg az alkjog, úgy érzem.

igyekszem memorizálni, de így a 3. vizsgánál már eléggé le vagyok fáradva. június 18-tól leszek szabin.

bízok benne hogy ott majd előjön és addig is amennyire erőmből telik, tanulok. meglátjuk..

kitartást mindenkinek, mindjárt vége, reméljük!!!!

Csajszika # 2013.06.06. 20:16

Kedves Vizsgázók/Fórumozók!

Szeretnélek megkérni Benneteket arra, hogy akinek meg van, az küldje el részemre a bizonyos "Ates jegyzetet"!

Előre is nagyon-nagyon szépen köszönöm!!

És sok sikert...nagy hajrát a vizsgázóknak!!

Az e-mail címem: anettmagocs@yahoo.com

roxan24 # 2013.06.07. 19:44

Sziasztok!

Június 26-án megyek a "C" részből szakvizsgázni és nagyon szeretném elkérni azt a legendás Ates jegyzetet. Legyetek kedvesek segíteni, ha tudtok. Előre is köszönöm! E-mail címem: roxan24@freemail.hu

WordWizard # 2013.06.09. 13:56

ELADÓ! kihúzás, aláhúzás nélkül, új állapotban - 2500 HUF+postaköltség

Szalayné Sándor Erzsébet, Mohay Ágoston, Karoliny Eszter, Komanovics Adrienne, Pánovics Attila
JSZS: Az Európai Unió joga (2011)

Elfaba # 2013.06.09. 17:16

Emberek, nem sokon múlt, h ma megkaparom magam az EU-tól...a "vajas eseten" se nagyon tudtam, h sírjak v. nevessek inkább, de a kukoricagríz export-engedélyezésével kapcs. kaució esete nagyon kemény..:)

drszo # 2013.06.09. 20:18

Sziasztok!

Aki rendelkezik "Ates" jegyzettel azt nagyon szépen kérem, hogy küldje el nekem is a drszo@freemail.hu címre. Előre is köszönöm.

drszo # 2013.06.09. 20:20

Sziasztok!

Aki rendelkezik "Ates" jegyzettel azt nagyon szépen kérem, hogy küldje el nekem is a drszo@freemail.hu címre. Előre is köszönöm

Norellina # 2013.06.10. 08:07

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: akinek a birtokában van a híres Ates-jegyzet, legyen szíves elküldeni az e-mail címemre: dr.ordognora@gmail.com
Nagyon hálás lennék érte és előre is köszönöm :)

Egy kis útmutatót is kérnék tőletek: szerintetek mennyire érdemes a novissimás szakvizsgára felkészítő könyvekből tanulni és azzal vesződni??

Köszönöm szépen és mindenkinek kitartást kívánok :)

Gyheni # 2013.06.10. 15:03

Sziasztok, aki kérte küldtem a jegyzetet.

nekem az egész EU hajtépős... meg lassan már minden. közeleg a nagy nap számomra is.

eredményes hetet mindenkinek tanulás terén!

Gyheni # 2013.06.10. 15:20

Noreilla:

én EUhoz elővettem a novissimás könyvet, de nagyon részletekbe menő.

Közig hatálytalan az Ök. része a Kethez meg alig tsz hozzá valami érdemit azon kívül hogy beollózza a jogszabályt.

Munkajogból ha jól tudom nincs könyv, így kommentért néztem ahol nem volt világos valami számomra. Tb-ből, közszolgálatból Ates jegyzetet tanultam hozzánézve a vonatkozó jogszabályokat.

Alkotmányjog Csink Lóránt Ates egy az egyben a könyvet írta le, szóval szerintem szintén felesleges a könyv.

A dialóg Campusos kiadványokról jobbakat hallottam ebből a részből, de azok nekem nincsenek meg.

persze ez csak az én véleményem, ha megvannak a könyvek, ártani nem árt :)

Diza # 2013.06.11. 07:14

Kedves Gyheni!

Ha van egy kis időd nekem is át tudnád küldeni a nevezetes anyagot a zarad@freemail.hu e-mail címre?

Egyébként mikor vizsgázol?

Én még most kezdem az anyagot gyűjteni, nemrég voltam B részből.

Norellina # 2013.06.11. 07:50

Gyheni, nagyon köszönöm az instrukciókat :)

Gyheni # 2013.06.11. 12:39

Norellina: nincsmit :) és ezúton is bocsánat, mert elsőre nem jól írtam le a neved.

Diza: küldtem a jegyzetet. én június 27-én vizsgázom. és sajna június 18-án még dolgozom, szóval halál...neked jó feltöltődést a B után!! :)

Diza # 2013.06.11. 13:18

Kedves Heni!

Köszi szépen, megkaptam!
Jó lesz az a nyolc nap aktív tanulás, egyébként is szerintem hosszabb idő alatt nagyon elfáradnál!

Egy nagy kalappal és kitartást a felkészüléshez!

Gyheni # 2013.06.11. 15:12

Diza, köszi a bíztatást :)))

Szakvizsgázó1217 eltűntél, hogy vagy? majdnem egy napon megyünk, úgyhogy írjál mi van veled.

Elfaba, te mikor vizsgázol?

mindenkinek kitartást (saját magamnak is) :)))

szakvizsgázó1217 # 2013.06.11. 15:38

Szia Heni!

Nem tűntem el, csak néha kikapcsolok.

Nem tudom megítélni, hogy most hogy állok. az előző kettőnél vizsga előtt két héttel nagyjából már összeállt a kép, ha nem is teljesen, de azésrt képben voltam.

Most pedig? Pfff... néha konkrétan alapvető dolgok megjegyzése is nehézséget okoz. mire az egyiken átérek, az előző már teljes homály.

Nem tudom, hogy hogyan lehet ezt teljesíteni, de komolyan. próbálkozzunk...

EU-ból lehet hogy nem jó a taktikám, de én a jogeseteknél csak a döntést nézem, kivéve azt az ominózus 6-8 jogesetet. úgysem lehet megjegyezni, és max. 1-et kérdeznek úgy is.

szakvizsgázó1217 # 2013.06.11. 15:41

Heni, az utolsó 8 napban fogsz ismételni? nem semmi azért, hogy munka mellett csinálod, le a kalappal!