szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

Zazu05 # 2013.11.24. 13:46

Sziasztok!
Az alábbi könyveimet eladnám (akár külön-külön is):

Európai közösségi jog (Dr. Jeney Petra, Dr. Kende Tamás, Dr.Lövenberg Viktória)
Novissima Kiadó 2011.

Alkotmányjog (Dr. Csink Lóránt)
Novissima Kiadó 2012.

Közigazgatási jog (Dr. Hoffman István, Dr. Rixer Ádám, Dr. Szilvásy György Péter)
Novissima Kiadó 2013.

Társadalombiztosítási jog (Molnárné dr. Balogh Márta, Dr. Molnár-Hidassy Dóra
Novissima Kiadó 2013.

Munkajog (Dr. Horváth István, Dr. Szladovnyik Krisztina)
Novissima Kiadó 2013.

Ár: 13 000 Ft

Ha kérdésetek van a (70)3305437 számon vagy az e-mail címemen értek el.

Üdv.: Zazu05

sennafan # 2013.11.25. 02:15

Sziasztok!

Én csak jövőre fogok vizsgázni, addig még erőt és anyagot gyűjtök.

Kérlek, küldjétek el hozzá az Ates-jegyzetet!

Köszönöm szépen előre is, és gratulálok mindenkinek, aki túl van rajta!

Aki pedig most még küzd vele, hajrá!:)

drkriszti # 2013.11.25. 18:35

Borsopanna, hogy vagy, hogy állsz az ismétléssel? És Dini, Te bírod még? :)

Vasy09 # 2013.11.25. 20:08

Nekem már nagyon elegem van! Ott tartok, hogy az egészet kihajítom az udvarra! :) De remélem, hogy meglesz, és szerdán délután, este már boldogan jövök haza! :) Kitartást mindenkinek!

dini4 # 2013.11.25. 21:01

Sziasztok!

drkriszti: Köszi! :) Muszáj, bár a mai napom semmit sem ért,annyira álmos voltam, hogy azt sem fogtam fel, mit olvasok. Próbáltam 1/2 órát aludni, nem sikerült. Nem tudom mi volt ez, most küzdök az OGY-vel:(

Te hogy állsz? Ugye 6-án lesz a polgár?

Vasy: Már csak 1 nap!!! Kitartás és várjuk a beszámolódat a sikeres vizsgád után :)Mert ugye ez nem is kérdés!

Borsopanna: Remélem a Te napod jobb volt mint az enyém és sikerült ismételned! Holnap még egy keményebb nap, aztán szerdán elérkezik Te napod is! Szorítani fogok!

Kitartást mindenkinek!

Vukka # 2013.11.25. 22:00

Borsopanna, Vasy! Kitartás, sárga papírt adnak, szép lesz! Ne felejtsétek: Add el a lovat!!! :) És kerûljétek a trollokat a folyosón. Aludjatok egy nagyot előtte, fontos, hogy helyére kerüljenek a dolgok a fejetekben. Utána pedig lehet családozni, jegyzetet az udvarra dobálni... Kinek mi tetszik;)! Mi pedig Dinivel és drkrisztivel itt fogunk szurkolni Nektek és nagyon várjuk a bejelentkezést! Én még megvárom, hogy lenyomjátok, aztán nekiugrok a polgárnak. Pffff. :)

Borsopanna # 2013.11.26. 07:05

Jó reggelt, kis Csapat! :)

Micsoda aranyos, kedves üzenetek, köszönöm szépen! :)

Vasy: te is szerdán jössz? :) Szerencsenap lesz, érzem! Még ne hajítsd ki, várj vele pár órát, utána viszont csodálatosan ívelt pályán hajítsd ki a csudába! :) Egyezményes jel, hogy a fórumosok megismerjék egymást? Álljunk végig fél lábon! Vagy tegyük a copfunkat közvetlenül a homlokunk fölé! (Bocs, kivagyok...:))

Krisztikém, szia! :) Lelkivilágod? Remélem, stabil, úgy drukkolok... Utolsó! :)
Az én programom: ma délelőtt 11-ig Mt-Tb ismétlés, utána olyan 5-ig EU, aztán muszáj átismételnem a Ket-et. Alaptv. ismétlés szerdán a vonaton, a Mötv-t meg úgyis most hétvégén tanultam.
Ábszolút be vagyok pöröve és nagyon várom a holnapot! :)))

Dini: fel a fejjel és NE vessz el a részletekben! Ha valaminél nem fog az agyad és már elment vele egy csomó idő és még mindig ugyanazt a sort olvasod, akkor valahogy éledj fel (kávé, pici séta, ugrabugrálás) és próbáld meg azt a részt még1x. Ha így sem akar megragadni, akkor ne vacakolj, menj tovább! Majd visszatérsz rá! Ne vessz el = ne hagyd, hogy az anyag húzza az időt (és az erődet) :) Te irányíts!

Vukka: halló!!! :))) Az a rajz... :D Hatalmas! :D Polgár: csütörtöktől felvesszük a napirendi pontok közé, szuper lesz! :)

Na összekapom magam, aztán belehúzok.
Mindannyian legyetek nagyon ügyesek, kitartóak! :)
Szép napocskát! :)

Vasy09 # 2013.11.26. 08:46

Jó reggelt mindenkinek! Köszi szépen a bíztatást mindenkinek, én is remélem, hogy meglesz! Meg kell lennie, mivel tanultám rá eleget! (Bár még mindig úgy érzem, hogy van új a Nap alatt) Nekem még közig van délelőtt, utána meg EU ismétlés, aztán szerintem be is fejeztem! Bízom benne, hogy rendesek lesznek, és nem arra fognak rámenni, hogy mit nem tud az ember, vagy éppen, hogy hogyan szivassák meg!

Borsopanna: Igen, én is szerdán megyek, vagyis holnap így vagy úgy, de véget ér a szenvedésünk! Mármint ami ezt a blokkot illeti, mert még a polgár vissza van nekem!Kitartás, megcsináljuk! Ami meg a copfot illeti, részemről elég macerás lenne, lévén, hogy rövid tüsi hajam van, és mert fiú lennék! :)

Egy szó mint száz, megcsináljuk, mert muszáj, és különben is, ha másnak is sikerült, nekünk is fog! KITARTÁST! :)

dini4 # 2013.11.26. 16:41

Borsopanna: Remélem sikerült terv szerint ismételni és minden a fejben! Gondolok rád holnap és megy a hatalmas drukk 13 h-tól! Jelentkezz, amint tudsz! ADD EL A LOVAT!

Vasy: Neked is szorítok, hogy minden tervek szerint alakuljon, hadd repüljenek azok a jegyzetek! Hajrá!

Mindketten ügyesen, a holnap legyen a Ti napotok és nagyon jó bizottságot kívánok Nektek!

Kriszti: Milyen napod van/volt?

Vasy09 # 2013.11.26. 17:14

dini4: Köszi szépen, próféta szóljon belőled! Holnap minden kiderül!

drkriszti # 2013.11.26. 18:37

Borsopanna, olyan tipikus ez a "11-ig, meg 5-ig" időbeosztás. :D Őrület, hogy így élünk hetek-hónapok óta...
Neked utolsó nap, lassan utolsó óra. :)) Annyira drukkolok, hogy nagyon!!! Ügyes leszel, simán eladod a lovat!! ;)

Vasy09 hajrá Neked is! :)

dini, én megvagyok, egy nagyon hajrás-megtáltosodós nappal. ;) És Te? Mikor lesz a Te napod? :)

Vasy09 # 2013.11.26. 20:02

Köszi! Remélem az én lovam is megtáltosodik! :) Én mára befejeztem! :) Aki még nyomja, kitartást!

Borsopanna # 2013.11.26. 21:26

Sziasztok! :)

KÖSZIIIIIII!!!!! :)
Este, amikor hazaértem, jelentkezem :)
Vasy - copf: oldd meg! :DDD
Holnap ügyesen mindenki! :)

Goyes # 2013.11.27. 10:24

Sziasztok!

Lenne olyan kedves valaki, hogy elküldi nekem az ATES féle jegyzetet?

Nagyon szépen köszönöm!

e-mail cím: drnagygabor85@gmail.com

drkriszti # 2013.11.27. 11:58

Borsopanna és Vasy09 màr a rajtnàl. Most még felkészülés és néhàny perc mùlva indulààààs! ;-)

Vukka # 2013.11.27. 16:31

Borsopanna, remélem már a vonaton borozol és SÁRGA papírrepülőt hajtogatsz...
Vasy, mindjárt kihajíthatod az egészet az udvarra! Jajj, de jó lenne, ha már jelentkeznétek.... :)

dini4 # 2013.11.27. 17:25

Én is állandóan nézem a gépet és várom a híreket!

drkriszti: remélem tart a lendület :)

drkriszti # 2013.11.27. 18:53

Borsopanna, Vasy mikor jöttök máááár??? :)

Ááá, dini, hagyjuk a lendületet, mára semmit nem sikerült átmenteni belőle. :(

Nálad helyzet? ;)

Borsopanna # 2013.11.27. 19:14

Halló Fiatalok! :)

SÁÁÁRGA PAPÍÍÍÍR!!! :))))))))))

Köszönöm szépen a drukkolást, annyira jól esik, hogy el sem tudom mondani! :)))) Köszi Vukka, Kriszti, Dini! :))))
Vukka, ezer hála a mindig kedves szavakért.
Kriszti, Dini: nektek is köszönöm a kedves rám gondolást és szívből kívánom, hogy mihamarabb a kezetekben legyen a színes papír. Jövök majd lelket tartani! :)
Holnap megírom a beszámolót - most nem tudom, mert az agyam Budapesten maradt... :) Ráadásul a vonaton rájöttem, hogy holnap lesz az első munkanapom az új helyemen. Micsoda hét! :D
Vasyról nem tudok - nem volt homlokcopfja! :)

Aludjatok jót, és legyetek ügyesek! :)

dini4 # 2013.11.27. 19:26

De jó!!!!!!!!!!!!
Szívből gratulálok! Nagyon szorítottam Érted!

Hát nem semmi, ez a hét, tényleg:) Így kell ezt csinálni, holnaptól "új" élet. Nincs vizsga, visszakapod a családot és lesz egy remélhetőleg szuper új munkahelyed!

Gyorsan szeretgesd meg a családot és pihenj egy nagyot reggelig. Jó éjt!

dini4 # 2013.11.27. 19:28

Kriszti: Én folyamatos álomkórral küzdök, így lassan haladok, pedig van minden, kávé, levegő, ugrálás (szigorúan csak Pöttöm Pannával), nem igazán használ. Lehet, hogy a vizsgán is elalszom? :)))

De majd holnap ismét megtáltosodunk! Mert muszáj!!!!!!

Vukka # 2013.11.27. 19:47

BP: Így kell ezt csinálni! Szép volt! :)))))
Dini, Kriszti sok erőt nektek a következő napokra!

drkriszti # 2013.11.27. 19:53

Hála égnek Borsopanna, hogy sikeresen túl vagy rajta. :-) Milyen érzés? :-)

Holnap írj majd arròl is légyszi, hogy hányan voltatok, hányadik voltál, mikor mentél be, meddig voltál. Kíváncsi vagyok mire számìthatok, vajon hazaérek-e majd mire megérkezik a Mikulás? :-)

dini4 # 2013.11.27. 21:27

Kriszti: A Mikulás nem 5-én este jön? Bárhol vagy is, a Mikulás megtalál, remélem egy szép (nem tudom milyen színű) papírt fog Neked vinni a puttonyban!

Vasy09 # 2013.11.27. 22:02

Helló mindenki! Öröm hír! Sárga lapot kaptam én is! :))) Már csak egy van vissza! Köszönöm mindenkinek a támogatást, és a drukkot, sikeres volt! Borsopanna nagy gratula neked is! Örülök, hogy sikerült eladni a lovat! :) Elnézést, hogy ilyen későn írok, de vizsga után még elmentünk a keresztlányomékhoz! :) Én a Kúrián voltam, nagyon rendesek voltak! Mondjuk tőlem szinte alap dolgokat kérdeztek:

alkotmány:

• milyen nemzetközi egyezményeket ismer, - ezek milyen intézményekez hoztak létre,
  • mondjon két alapjogot, ami mindegyikben nevesítve van, ehhez jött még az AB hatásköre, feladatai, azon belül meg az előzetes normakontroll (ki, mikor, miért...), és ennyi önkó+közig nekem nem volt! :)

munka-tb:

• munkaviszony megszűnése, megszűntetése (az azonnal hatályúra részletesen kitértünk)
  • szabadság (mennyi, hogy lehet kiadni...)
  • illetve tb-ből az üzemi baleset, baleseti táppénz (példán keresztül), illetve hogy a TB szerv követelheti-e a munkáltatótól a kifizetett pénzt

EU:

• alapszerződések (csak felsorolás)
  • EP-ről mit tudok (ráment a frakciókra, választásra, illetve a nemzeti parlament és az EP közötti különbségre)
  • kötszegési eljárás (mikor, mi a mente)
  • Európai Tanács és a Tanács között mi a különbség
  • áruk szabad mozgása (Keck jogeset mi volt, mit mondott ki)

Ha minden igaz nem hagytam ki semmit. És ahogy írtam is, nagyon rendesek voltak, kicsit szégyeltem is magam, mert volt, hogy nem jutott eszembe semmi, pedig ezeket mind tudtam, de mégsem jött egyből, viszont mindíg rávezettek, és szerintem látták, hogy készültem, csak picit szeppent voltam! :)
Szóval fel a fejjel mindenkinek, kitartást, biztos, hogy meglesz!

És mégegyszer köszönöm mindenkinek a drukkolást! :))) Jó éjt mindenkinek, most megyek aludni, rám fér, hogy aludjak egy jót! :)