levelező jogász képzés

Kacsa1111 # 2010.07.04. 14:47

Kedves hunfrakk,

Impi, ne devalváld, ne diszkreditáld a PPKE-JÁK-ot nagy nyilvánosság előtt.

mé', megtiltotta az egyház?:)))

Kacsa11

Impossible # 2010.07.04. 13:56

hunfrakk,

nem a PPKE-t szidtam, magamat dicsértem. :D

hunfrakk # 2010.07.04. 07:56

Impi, ne devalváld, ne diszkreditáld a PPKE-JÁK-ot nagy nyilvánosság előtt.

Legislator # 2010.07.04. 06:23

Impi: szerintem az ELTE nagyon más soxor.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.04. 05:48

Az más, te zseni vagy. A szuperképességek nélküli szegény embernek bizony keményen tanulnia kell.

Impossible # 2010.07.03. 21:29

Ugyanmár. 2x figyelmesen elolvasod, már megvan a vizsga. Ok, én Pázmányos voltam, de nem hiszem, hogy nagyon más. Sőt, volt, amit el se olvastam, és úgy volt meg. Igaz, az már egyetem végén (IQ-ból nyomtam le). :D Nem kell félni, nem kell ezt túlragozni.

Blondie # 2010.07.03. 20:30

Kedves Telokin2,

Én most vagyok másodikos az Elte jogi karán levelező tagozaton.
Szerintem, hogy valaki elvégezze levelezőn nagyon "jó koponyának" kell lennie vagy nagyon sok szabadidővel és szorgalommal kell rendelkeznie. Nagyon sok a megtanulandó anyag, ami kb 600 oldalt jelent egy sima vizsgára.
A vizsgák "hangulata"....pl ALkotmányjog egyik vizsganapja: 92 főből 17 főnek sikerült a vizsga. Szóval csatlakozva az egyik előző hozzászólóhoz sok alázat, szorgalom, kitartás, és némi fanatizmus és nem lesz semmi gond.

Telokin2 # 2010.06.27. 09:22

Kedves Mosza és Impossible!

Köszönöm szépen a válaszotokat!

Impossible kérdésére válaszolva: azért az eltére gondoltam, mert mindenképpen budapesti vagy környéki képzés érdekelne, hogy megspóroljam a szállás és az utazás költéseit és nem utolsó sorban az idejét. Megfordult a fejemben a Pázmány is, de mivel jelenleg az elte ájk munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakára járok, ezért gondoltam első körben az eltére. Elnézést, az ajtk rövidítést illetően nem akartam pontatlan lenni, de az ETR így hozza, meg máshol is láttam már így, azt hittem megváltozott.

Mosza, köszönöm a részletes javaslatokat. Elgondolkodtattál, pozitív irányba.

Az előadások látogatásával (bár nem egyszerű azzal a 21 nap alapszabadsággal, amivel egy korombeli rendelkezik) és a könyvek megvásárlásával egyet értek és levelezőn valóban megtapasztaltam, hogy fontos az összetartás a csoporttársakkal, így kölcsönösen tudjuk segíteni is egymást.

Összességében, - ha igazodom ahhoz amit írtál -, a türelem és az alázat megvan bennem, azt hiszem megszállott és őrült is tudok lenni :)). Bírom a szenvedést is :).
Tehát nem is igazán a tanulástól, annak nagyságától félek, hanem sokkal inkább attól, hogy hogyan fogok rá elegendő időt kisakkozni. Tudom, erre a válasz az előre tanulás lehetne.

Illetve ami még elgondolkodtat, hogy mi lesz, miután megszerzem a diplomámat (nézzük pozitívan a dolgokat :) ) Ha jól tudom, utána még 2 vagy 3 év gyakorlat és szakvizsgák letétele szükséges.
Te mit csináltál Mosza, kiléptél onnan ahol addig dolgoztál és elhelyezkedtél "gyakornokként"? Ha túl személyes, akkor nem kell válaszolnod!

Összességében, szeretnék belevágni, de láthatod, vannak bennem kételyek. De reménykedem abban, hogy igaz, az, hogy amit az ember igazán akar, azt el is éri...!

Telokin

Legislator # 2010.06.26. 14:49

Szia, Mosza!

Rémlett, de a feledékenység, ugye:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.06.26. 06:05

Szia, Mosza kolléga!

Köszi az egyetértést.

OFF
Van már munkád?
ON

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.06.25. 23:12

(Csak a pontosság kedvéért: ELTE-ÁJK van, ÁJTK nincs.) Emberileg lehetséges megcsinálni munka mellett levelezőn, hiszen sokan megcsinálják. (Erre való a levelező szak, hogy munka mellett is lehessen diplomát szerezni.) Én azt nem értem, miért épp az eltére szeretnél jelentkezni, vannak egyetemek, ahol könnyebb... pl. Szeged.

Telokin2 # 2010.06.25. 19:34

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni.
Szeretnék az ELTE ÁJTK jogász szakára jelentkezni, viszont csak levelezőre tudnék járni, mert főállásban dolgozom. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek így munka mellett levelező tagozaton mennyire lehetséges elvégezni? Azzal tisztában vagyok, hogy tanulni kell, de nem tudom, mennyire tudnám összeegyeztetni a munkával, illetve későbbiekben esetlegesen a családdal. Az első diplomámat is munka mellett végeztem el, de úgy gondolom nem lehet a két képzést sem a nehézség sem a tanulnivaló nagysága terén összehasonlítani.
Illetve kíváncsi lennék, hogy mennyi igazság alapja van a rémhíreknek, hogy eléggé a "szivatásra" megy a dolog.
Megköszönném tehát azok véleményét, akik munka, esetleg család mellett végzik ezt a szakot és/vagy van tapasztalatuk az ELTE levelezős jogász képzéséről.

Előre is köszönöm!

Jennyfere # 2010.06.24. 09:49

Csak azt felejtettem el oda írni, hogy ELTE :)

Jennyfere # 2010.06.24. 09:47

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy levelezőröl hogyan lehet átiratkozni nappalira? Ha valaki már végigjárta ezt az utat oda, esetleg vissza, mik a tapasztalatai?

Üdv, Jenn

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.23. 07:38

Az indoklás - indoklás nem illik a sorba.

hunfrakk # 2010.06.22. 18:38

így van Kacsa!

és még néhány ilyen a tapasztalataimból (és abból a körből, ami idegesít)

nem indoklás, hanem indokolás (lásd bírói ítéletek, közig.határozatok)
nem paragrafus, hanem szakasz
nem "egyenlőre nincs megegyezés" hanem "egyelőre nincs megegyezés"
az 1959. évi IV. törvényt nem úgy olvassuk fel, hogy 1959. évi négyes törvény, hanem úgy, hogy 1959. évi negyedik törvény

Impossible # 2010.06.22. 13:04

Orsi,

arra gondol. :D

orsiborsi21 # 2010.06.21. 21:15

Kacsa, ez most olyan mint az összegzés-összegezés?Vagy nem tudom mire gondolsz:P...

Kacsa1111 # 2010.06.21. 18:58

Kedves orsiborsi21,

sok sikert az újságíráshoz (bár nem sokra tartom a firkászokat), ha ez a szíved vágya, és remélem nem egy szennylaphoz kerülsz...

de egyet nagyon véss az eszedbe:

nem indoklás, hanem INDOKOLÁS!!!

Kacsa11

orsiborsi21 # 2010.06.21. 17:09

Kedves Mosza!
Nem igazán értek egyet veled, véleményem szerint kevés olyan diploma van (a jogi diplomán kívül) amely, megszerzésével az ember nem csak egy papírt, hanem kap egy olyan általános tudást, és tág látókört, aminek a segítségével bármilyen területen (legyen az gazdasági, politikai, egészségügyi stb...) megállja a helyét, nyilván az ehhez szükséges szakmai gyakorlatok, tapasztalatok segítségével...ahhoz, pedig, hogy a közigazgatásban kik, milyen végzettséggel dolgoznak, nincs hozzáfűznivalóm, ez Magyarország, és ezért tartunk ott ahol...sajnos...és ez nem csak a közigazgatásra igaz, ha jókor vagy jó helyen,és kellő kapcsolatokkal rendelkezel akkor bárhova bekerülhetsz, még akkor is ha lövésed sincs az adott dologhoz...ez ellen tenni kell, nem pedig sírni...az újságíráshoz, pedig szerinted mi kell?Média- és kommunikáció???:)Sztem abszolúte lehet hasznosítani a jogi ismereteket, ha az ember nem egy szenny laphoz megy el Kiszel Tündéről storyzgatni...bár még egy ilyen helyen is jól jön, ha tisztában vagy ezzel-azzal:P.

Impossible # 2010.06.21. 14:45

Kedves Orsi,

„valóban van különbség a nappalin végzettek, és a levelezősök diplomája között?“

NINCS!!!

Hajrá!

orsiborsi21 # 2010.06.21. 14:43

Tulajdonképpen, engem főként a nemzetközi- illetve a médiajog érdekel, foglalkoztat. Újságíró szeretnék lenni, mivel főváros központú országban élünk, ezért pesten ilyen irányban könnyebb, valamint több lehetőséggel élhetnék a közeljövőben...a jogi tanulmányaimat semmi esetre sem szeretném abba hagyni, úgy gondolom, hogy kellő ambícióval s jogi diplomával az ember az élet szinte bármely területén érvényesülhet, ilyen az újságírás is. Jó a nappali tagozat...de valahogy számomra unalmas a mai diákélet...lehallgatjuk az előadásokat, szorgalmi időszakban az ember csak teng-leng, bulizunk, ismerkedünk...de valahogy ez számomra "kevés".Ezért gondoltam, hogy átjelentkezem levelezőre,és pesten szerencsét próbálok, akár egy újságnál, akár egy jogi irodában, úgy érzem ha "pörög" az életem, minden sokkal könnyebben megy...

Impossible # 2010.06.21. 14:43

Kedves Orsi,

"valóban van különbség a nappalin végzettek, és a levelezősök diplomája között?"

NINCS!!!

Sz.Márton # 2010.06.21. 14:21

Ha tudsz utána is valamit a "jogról" és azt alkalmazni is képes vagy, akkor mindegy, hogy nappali vagy levelezős voltál.
Akinek ez a mai világban komoly szempont, az más aljasságra is képes...(...)!
Ha már komolyan gondolkozol rajta, akkor biztos valami oka van és ne félj megtenni! Sok ember végzett már ott is levelezőn, olyan is aki nem szégyelli, ÉS MÉGIS HASZNOSÍTJA...!

orsiborsi21 # 2010.06.21. 14:07

Sziasztok!
Joghallgató vagyok, a pécsi egyetemen tanulok, és az utóbbi időben azon gondolkozom, hogy átjelentkezem levelező tagozatra, véleményekre lennék kíváncsi, hogy ki mit gondol a levelezőről, valóban van különbség a nappalin végzettek, és a levelezősök diplomája között?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel
bOrsi