Fórum joghallgatók régebbi elöl     új hozzászólás


Hogyan tervezzem meg a karrierem?

drmosza # e-mail 2019.06.13. 13:12

Imperátor Úr!
Tudom, hogy itt voltál. :D
Ez a kérdés kb. olyan, mint a következő: hogyha elvégzem a jogi egyetemet akkor lehetek alkotmánybíró?...

Impossible # e-mail 2019.06.13. 10:00

Én régen is itt voltam, de amúgy köszi! :DDD

drmosza # e-mail 2019.06.12. 13:07

..mivé lett ez a jogi fórum.... :(

Impossible # e-mail 2019.05.28. 13:18

Kedves Phoebe!

"Mindig is a jog szerelmese voltam..."

Mit szeretsz benne?

El nem tudom képzelni, hogy beleszeressek. :D

Tényleg érdekel, mi ebben a szerethető.

Szerintem 30 évesen teljesen időben vagy. Én ha újrakezdhetném, biztos hogy nem végezném el a jogot, de ez egy másik történet. :D Az értékes időből minimum 5 évet ebbe beletolni szerintem eleve kár, ennél sokkal hasznosabb dolgokkal is lehet időt tölteni.

Ha viszont ez az álmod (kérdés persze, hogy miért), akkor 30 évesen simán lehet, sőt később is. Itt fórumon is van olyan jogász, aki jóval később iratkozott be a jogra, és ma sikeres ügyvéd. Ha angolul jól beszélsz, az pedig kifejezetten jól fog jönni a munkaerőpiacon, arról nem is beszélve, hogy mint írtad, már van munkatapasztalatod is. Egyszóval szerintem nagyon is érdemes belevágnod, de előtte a helyedben átgondolnám, milyen elvárásaim vannak ezzel kapcsolatban, hogy egyrészt ne kizárólag a pénzért, másrészt ne valami irreális várakozásból kifolyólag iratkozz be.

Phoebe85 # e-mail 2019.05.25. 09:53

Kedves Fórumtagok!

A kérdésem hasonló, mint lentebb, E. Zoltáné.
Annyi különbséggel, hogy 30 éves nő vagyok, tehát munkaerőpiaci szempontból lassan "kiöregedő" - legalábbis az általános társadalmi megítélés szerint. :-)
Jelenleg társadalombiztosítási területen dolgozom, angol nyelven beszélek. Mindig is a jog szerelmese voltam, de anno úgy hozta az élet, hogy mást kellett választanom, így került képbe a társadalombiztosítás. Azóta eltelt már pár év, de a gondolat, hogy belevágjak a jogba, sosem hagyott alább.
Érdekelne a végzett és a már több éve tevékenykedő jogászok véleménye, érdemes-e még ennyi évesen is belevágni, levelezőn, munka mellett ezekbe a tanulmányokba?
Jogi asszisztensi végzettséggel rendelkezem, így tervezem, hogy a közeljövőben ezzel a képesítéssel helyezkedem el valahová, ahol esetleg később a jogi tanulmányaimat is kamatoztatni tudom.
Sajnos vidéken kevesebb lehetőség van erre, ismeretség hiányában meg pláne. De én bizakodó vagyok vagy csak naiv? :-)

Köszönöm a bejegyzésem elolvasását és az esetleges válaszokat is!

Üdv.: Phoebe

orangeman # e-mail 2019.04.29. 16:15

Mit szeretnél, milyen előzetes tapaszatalatod/diplomád/tudásod van/milyen nyelven tudsz?

For God and Ulster

E.Zoltán # e-mail 2019.04.20. 13:35

Üdv mindenkinek!

Szeretném kérni a szakmában dolgozók véleményét. 34 éves vagyok, és ősztől jogi tanulmányokat szeretnék folytatni levelező képzésen. Tisztában vagyok vele, hogy már egy kicsit "koros" vagyok, ennek ellenére szeretném kihozni a helyzetemből és a képességeimből a maximumot.

A kérdésem az, hogy milyen módon tudnám építeni a jövőbeli karrieremet, mint levelezős hallgató, ha még nem dolgozom ezen a területen?

Előre is köszönöm az észrevételeket és a rám szánt időt!