Leg,
Élelmiszerbolt egy bevásárlóközpontban. Kifizettem mindent rendesen, nem pitytegett a pittyegő sem, indulnék hazafelé, mikor odalép a biztonsági őr: "Jöjjön velem!" Mondom miért? "Rutinellenőrzés." Azt mondja "Jöjjön hátra a szobába!" Mondom miért? Nem megyek. Mire az: "BEVIGYEM?! BEVIGYEM?!" Mondom nem vihet be. Mire az: "De bevihetem." Megyek vele... bent ül egy másik állat. Elkezdik, hogy pakoljam ki a szatyrot, pakoljam ki a zsebeimet. Mondom nekik, még jó, hogy levetkőzni nem kell. Mire az egyik: "lehet, hogy még az is sorra kerül." Mondom neki, az nem zavarja, hogy a pittyogó nem is pittyogott?" Erre az: "Itt én kérdezek!" - na ennek hallatán eszembejutottak filmekből látott kihallgatások pár évtizeddel ezelőtti időkből... Azt mondja az egyik: "ha valami nem tetszik, lehet panaszt tenni". Mondom, én nem panaszt fogok tenni, hanem fel fogom jelenteni magukat. Végülis mindent rendben találtak, és elengedtek. Odamentem az irodához, hogy panaszt tegyek, a nő elkezdte nekem magyarázni, hogy a biztonsági őröknek joguk van mindehhez, amit csináltak, mire mondtam neki, hogy ehhez aztán nincsen joguk, hogy ilyen stílusban beszéljenek az emberrel. Na erre megjelent a biztonsági őr, és ki akart toloncolni az egész boltból...mondom neki, azt mondta, lehet panaszt tenni. Erre azt mondja: "jöjjön már, mert felrúgom!" Mondom, mi az, hogy felrúg? Nem beszélhet így velem. Mire az: "dehogynem beszélhetek" és ezzel otthagyott. Szóval még panaszt se hagytak tenni, gyönyörű eljárás, nem? Most azon gondolkozom, hogy mit lehetne ezekkel csinálni. Mert valamit csinálni kell, ez nem járja. Ötlet?