Szia kfgabri! :)
Köszi, hogy lefordítottad, amire szerinted András gondolt. :) ( Én nem így fordítanám le. :) )
"András logikája szerint: x számú partner után a kísértés kisebb és a partnered és családod iránti elkötelezettséged nagyobb, mondván a hormonjaid már megkapták a magukét."
Szerintem András erről nem is írt (én legalábbis nem látom, hogy erről írt volna). :)
Egyébként - két szempontból is - tévedésnek tartom azt a felfogást, amely szerint azért lehetsz hűséges a házastársadhoz/"partneredhez", mert már éppen elégszer szexeltél másokkal. Egyrészt a házastársad/"partnered" meg fog öregedni, esetleg meg fog betegedni, elhízhat stb., tehát idővel simán előfordulhat, hogy szexuálisan nem lesz vonzó számodra. Ha ilyen helyzetben hűséges maradsz, szerintem nem annak köszönhetően (legalábbis biztosan nem kizárólag annak köszönhetően) vagy hűséges, hogy korábban már többekkel volt szexuális kapcsolatod.
Másrészt nem hiszem, hogy az elköteleződésre való képesség korábbi szükségletek kielégítettségéből származhatna. Ezt inkább megalkuvásnak nevezném. :D