Én igyekszem eljutni a találkozóra ma este, a tőlem telhetőt megteszem az ügy érdekében, bár máshol kellene lennem, és kaledóniára megint nem nagyon futja... de azért remélem, ott tudok majd lenni.
Én vagyok a leggázabb az egész társaságban, szóval kicsit kellemetlen is így odamenni, újra munkanélküli hóhányóként (most hólapátolásból tengetem napjaim :D ), dehát ez van a hülyeségeimnek köszönhetően. :P
Szóval remélem, találkozunk. :)
András, nem tudom, elolvasod-e mostanában, de azért ideírom a válaszomat arra, amit alább kifejtettél:
Igyekszem vázlatosan írni, hogy ne legyen elviselhetetlenül hosszú.
Szóval:
ez a kérdés (házasság előtti szexuális élet helytelensége vagy helyessége) annyira nem egyértelmű szerintem, ahogyan vázoltad. Én rengeteget foglalkoztam ezzel a kérdéssel, de még én sem értem meg teljesen, pont azért, mert számomra is nehéznek tűnik nagyon jó indokokat felsorakoztatni a házasság előtti szex helytelenítése mellett; viszont ezzel együtt szerintem azt is be lehet látni, hogy a helyességének védése legalább ugyanennyire nehéz.
Az én saját véleményem szerint onnét érdemes kiindulni a házasság előtti szexuális élet helyes volta megítélésének kérdésében, hogy mit nevezünk "szex"-nek. Ha ezt egy technikaként értelmezzük, akkor valóban érdemes lehet már házasság előtt gyakorolni, hogy később minél jobban menjen. Szóval szerintem sok múlik azon, mennyire tudom kötni a szexet a választott konkrét személyhez. Ha csak lazán kötöm hozzá, akkor technika, ha szorosan, akkor a vele való kiteljesedés lehet. Minél több nővel gyakorlom, annál jobban tolódik a technika irányába, és háttérbe szorul a választott konkrét személy. Ha a kapcsolat fenntartását attól teszem függővé, hogy a szex nekem jó-e, akkor megfeledkezem a másikról, és arról is, hogy tehetnék azért, hogy jobb legyen. A boldogság szerintem nem készen kapható termék, hanem elő kell állítani, nagyon kemény, hosszú munka során.
Azt nem hiszem el, hogy - mint írtad - a házastársak egymás életét a rossz szex miatt voltak képesek megnyomorítani, ezt leegyszerűsítésnek és túlzásnak tartom; ha ugyanis igazán számítottak volna egymásnak, nem eshettek volna szét.
Ha jól értettem, akkor a szexet az evéshez hasonlítottad. Nyilván van ebben valami, de a hasonlóság ellenére különbségek is felfedezhetők e kettő között, és ha csak a hasonlóságokra alapozva ítélsz, ebben az esetben is elnagyolt lesz a vélemény.
És végül az esélyekkel kapcsolatban: az írásodból azt tudom kivenni, hogy szerinted érdemes több nővel kipróbálni a szexet annak érdekében, hogy megtaláld - az ezek közül (!) - leginkább megfelelőt. Namost ha matematikailag nézzük, mennyivel növeled a jó szex megtalálásának esélyét azáltal, hogy - tegyük fel - 1 helyett 25 nővel próbálod ki, mielőtt végleg döntenél valaki mellett, akkor, ha figyelembe vesszük az összes fellelhető, számodra külső és belső tulajdonságok alapján is potenciálisnak mondható nők számát? Szerintem valamennyivel növeled, de nem számottevően.