Off - topic
milyen ország az, ahol 2-3x kell pénzt fizetnem ahhoz, hogy felépítsem a házamat, örököljek, vagy ha fialtatom a pénzt, kamatadót fizetek, vagy az állam csak simán elveszi tőlem a nyudíjamat?
ebben élünk. érdemes itthon maradni? máshol is ilyen szar?
http://www.jogiforum.hu/forum/34/23560#…
:DDD
március 31-én lesz ítélet, ha minden igaz
mit szóltok hozzá?
Cat írta: "hanem hogy hogy nézel ki, jófej, vicces, aranyos vagy-e, nő főnöknél ez a meghatározó hiába intelligens, értelmiségi, igazgató, legbelül mégiscsak nő ami felülír mindent (az esetek 99%-ában)."
XD
Sunshine after the rain.
"Az mióta hatalmi érdek, hogy a gyerek szakemberek segítségével kórházban jöjjön világra, ne pedig a szülők magasztos elvei miatt otthon, egy bába asszisztálásával?"
Azóta, hogy fizess az ovrosnak, a nővéreknek, az ápolóknak, az aszisztenseknek, mindenkinek a korházban... Tudniillik az egészésségügyi dolgozok bérmegállapításánál figyleembe veszik a korház gazdaságisai hogy napi 1-2 ezer borravalót úgyis összeszed a legalacsonyabb beosztású korházi ápoló is, tehát elegendő neki a 70-80 ezer nettó, ugyanennyit hozzákeres adózatlanul... Aki meg nem ad borravalót arra rá se néznek...
A cikkel nem az otthonszülés kérdésére akartam felhívni a figyelmet (egjegyzem személy szerint nem vagyok otthonszülés párti, én nem merném bevállalni), hanem hogy történtek ennél súlyosabb esetket is amiből nem lett gyakorlatilag semmi, tehát igencsak kirívó a jelenlegi eset.
akinek van orvos ismerőse (pl. műtős) és van vele olyan kapcsolatba egyszer majd beszélgessen el vele hogy mennek a dolgok a gyakorlatban és azt is kérdezze meg kit miért és hány műtőst vontak komolyan felelősségre gondatlanságból lett komoly problémák (haláleset után is), nem is gondolná egy kivülálló mit el nem sikálnak egymás közt, a bíróságra el sem jut az estek zöme.
Az is álalános elsősorban idősebbeknél (pl. balesetiseknél) hogy akinek a kórházi kezelése hosszú és költséges lenne és kétséges, 50%-nál kevesebb az esély, hogy felépül, nem adják meg a szükséges kezelést, meghal a beteg, majd mély és őszinte fájdalommal közlik a hozzátartozókkal, hogy ők minden megtettek, de sajnos nem volt elég erős a beteg szervezete...
Mellesleg, ha egy orvos „öl“, akkor az a büdös életben utána nem fog az eü-ben dolgozni
dehogynem, utána is ottmaradnak tovább
kende péter (akit amúgy nem kedvelek politikai szerepvállalása miatt) nagyon jól összefoglalta az orvosi műhibák ügyeit
itt vannak a teljes könyvek
Ne a médiahiszti alapján ítéljük már el az orvosokat! Van egy kis különbség, ha az orvos úgy "öl", hogy az a legjobb tudása és a kórházban rendelkezésre álló felszerelések mellett is elkerülhetetlen volt, és más, ha Geréb Ágnes a bábai végzettségével a Születés Házában teszi ezt úgy, hogy csak tiszta törülköző és az otthonszülést ünnepelő feminista asszonykórus van.
Mellesleg, ha egy orvos "öl", akkor az a büdös életben utána nem fog az eü-ben dolgozni, ez a nő pedig több haláleset után is változatlanul folytatja tevékenységét, és még fel van háborodva.
orvosokat tényleg nem szokták letöltendőre elítélni
pedig ők is ölnek eleget
Ne keltsük már itt a hisztériát. A vádlottat orvosi műhiba elkövetése miatt ítélték el. A többi a védőjének a PR-akciója, nyilván a felülvizsgálati eljárás befolyásolása érdekében.
Szerintem itt lenne az ideje, hogy a kamara lépjen az ilyen ügyekben; ez legalább a harmadik eset, amikor a védő a nyilvánosságot használva próbál nyomást gyakorolni a bíróságra. Szvsz ez etikátlan. Nem vagyunk az USÁ-ban.
Kedves Berényi Miki,
nem magasztos, hanem elmebeteg...jobb is, ha otthon szül, úgy talán még van egy kis esély, hogy nem fog szaporodni.
Kacsa11
Az mióta hatalmi érdek, hogy a gyerek szakemberek segítségével kórházban jöjjön világra, ne pedig a szülők magasztos elvei miatt otthon, egy bába asszisztálásával?
Jó példa arra, hogy aki kilép a hatalmi érdekeknek engedelmeskedők táborából azt kicsinálják... üzenve egyben minden hasonló gondolkodónak hogy ez vár rá ha követni próbálja az "engedetlenséget" és/vagy kinyitja a száját...
én bírnám, sőt csak azt bírnám, már volt is rá példa, jó is volt, bár ez nagyban függ attól, milyen nő :D
én sem
nem bírnám, ha nő lenne a főnököm!
"....de azért szeretlek“........nő a főnök.........."
ez a lényeg vazz... :DDD
ezért marad állásod nem a munkád miatt
ui: nem a munkádat minősítettem ezzel, hanem arra utalok, hogy nem a munka minősége a meghatározó(hacsaknem nagyon szar) hanem hogy hogy nézel ki, jófej, vicces, aranyos vagy-e, nő főnöknél ez a meghatározó hiába intellingens, értelmiségi, igazgató, legbelül mégiscsak nő ami felülír mindent (az esetek 99%-ában).
Nem akarok okoskodni, de annak idején, amikor elkezdetem a "pályámat" azt mondták nekem, hogy egy tanácsadást, vagy egy elemzést úgy kell megírni, hogy akinek lövése sincs a témához az is megértse a lényeget. pl. ha az ember teletűúzdel valamit jogszabályi hivatkozással nem biztos hogy érthető lesz a dolog (mivel általában maga a jogszabály nem egyértelmű, ezért van szükség jogászokra :)
Kedves mosza,
anélkül, hogy ismerném a munkádat és a feladatodat csak megkérdezném: nem lehet, hogy az a bajuk, hogy telerakod a véleményedet/memorandumodat stb. jogszabályi hivatkozással?
csak azért kérdem, mert általában a lófaszt sem érdekli, hogy a ptk. hányadik szakasza mit mond...sőt még az sem érdekli, hogy a ptk. mondja.
egyszerűen az érdekli a nem jogász döntéshozót, hogy mit kell csinálnia, illetve mit tehet, mit nem tehet. ez utóbbi esetben még az is érdekli gyakran, hogy miképpen tehetné mégis.
Kacsa11
Mosza: na, ezentúl előadáson szétgúnyolom mérnökkémet meg könyvelőkémet:-))).
Sunshine after the rain.
HUNFRAKK: Örülök, hogy velem ilyeneket nem játszanak:-))).
Sunshine after the rain.
Mosza: hivatkozz elismert jogtudósok véleményeire:-D.
Sunshine after the rain.
javaslat:
úgy hivatkozd meg a jsz-t, hogy ne lássák, hogy az jsz.-i hivatkozás
(csak mondat végére zárójelbe tedd be, hogy pl. Ptk. 200. §)
ezért rossz az, ha van az embernek főnöke
dilettánsok mondják meg mit és hogyan kell csinálni
pénzügyesek, mérnökök (akik akár közvetlen főnökök is) sokszor letolják, leszolják jogászokat
(nekem is szokták mondani, jó jó, hogy ez a jogszabály, de meg kell oldani az ügyet, és az már más kérdés)
ki kell tűzni célul:
főnök, számonkérő személyzet nélküli munka
önállóság - ez az álom...
szörnyű egy életen át csinovnyiknak, szolgának lenni...

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02