Off - topic

Ildikóka82 # 2010.10.05. 08:48

'Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.'
Stephen King

Iwikó

hunfrakk # 2010.10.04. 15:25

Sherlock # 2010.10.04. 13:26

Kedves Berényi Miki,

én itt nem a méretre gondoltam(nem kicsit írtam), egy egyéni ügyvédnek is lehet "neve". Úgyhogy szerintem egyetértünk többé-kevésbé.

Kedves Rexor,

még mindig a Deloitte Derbin gondolkozom, de számvitelest nem ismerek, úgy pedig nem szeretnék járni, hogy találok valaki ismeretlent, aztán a munka felénél meggondolja magát(volt már ilyen). Egy jogász ajánlására én adok. :D

http://careers.deloitte.com/…custom2.aspx

Berényi Miki # 2010.10.04. 12:00

Sherlock,

A megjegyzésem csak azért volt, mert nem szeretem azt, amikor egyes irodákat csupán méretük vagy ügyfélkörük miatt szólnak le. A szakmaiság kellene, hogy legyen a döntő a témában, azt pedig nem az iroda mérete és az ügyek jellege határozza meg.

Rexor # 2010.10.04. 11:52

Kedves Sherlock: van, de mi a kérdés? :)

Sherlock # 2010.10.04. 11:10

Kedves Berényi Miki,

bár gondolom, hogy ezt nekem szántad, nem szeretnék ezzel kapcsolatban írogatni, persze ha komolyan gondolod akkor vitatkozhatunk róla rendesen.

Kedves hunfrakk,

én imádom a gyakorikérdéseket, jókat szoktam derülni, de a "törvények, jog" kategóriában nem lehet segíteni, mindig van okosabb, aki inkább a "contra legem" irányzatot követi és sokkal meggyőzőbb, mint aki a törvény szerint "mozog".

Nincs valakinek pénzügy-számvitel szakos hallgató ismerőse egyébként? :)

hunfrakk # 2010.10.04. 10:29
Rexor # 2010.10.04. 08:00

Hunfrakk, nem tudom mit jelent az "érékelhető szint" , de én jogászként 12 éve adótanácsadóként dolgozom :)

Rexor # 2010.10.04. 07:57

Leg számvitelt én is tanultam adótanácsadói tanfolyamon. Plusz most folytatom mérlegképes könyvelőin :). Könyvvizsgálónak lenni nem olyan egyszerű, 3 év szakmai gyakorlat kell hozzá közgáz számvitel szakirány után (csak a 3 évet túl kell élni...).

Berényi Miki # 2010.10.04. 07:34

Jaj azok a noname ügyvédi irodák! Pfujj! Szégyen!

hunfrakk # 2010.10.03. 21:35

hunfrakk # 2010.10.03. 21:32

Impossible # 2010.10.03. 19:03

"Én is versenyeztem – versenyzem – és van egy pár barátom, aki már volt olyan interjún, ahol csak a versenyre voltak kíváncsiak. Miért?"

már voltam olyan interjún,
ahol tesztet irattak, miért?
ahol nem hitték el, hogy én oldottam meg jól a feladatot, miért?
ahol elvárták, hogy üvöltözzem a rendőrökkel, miért?

mert idióták :D

orangeman # 2010.10.03. 12:52

Kedves Imp!

Nem csoda, hogy nem vagy felvételiztető.
Én is versenyeztem - versenyzem - és van egy pár barátom, aki már volt olyan interjún, ahol csak a versenyre voltak kíváncsiak. Miért?
Ha versenyeztél, abból valószínű, hogy

• van valamennyi eszed
  • tudsz egy normális szinten valami idegen nyelvet
  • ha szükséges, tudsz sokat és intenzíven dolgozni
  • hozzá vagy szokva a csapatmunkához
  • legalább valami érdekel és motivált vagy

Egyébként ha érdekel az adótanácsadás, legjobb, ha ilyen versenyeken indulsz. Az persze többet ér, mint az OTDK. Aki meg ügyész akar lenni, az nyilván inkább a büntetőjogi perbeszédversenyen induljon, és kerülje messziről a Deloitte-t.
Egyébként én már voltam olyan nemzetközi versenyen, ami ugyanúgy bunda volt mint az OTDK.

For God and Ulster

Legislator # 2010.10.03. 11:34

Imp,

Az a lényeg, hogy olyan "macska" kell, aki megfogja az egeret. Akiről nem ez sugárzik, az megnyerhetett akár minden versenyt, kaphatott köztársasági gyűrűt, akkor sem veszik fel. Persze, van aki eladja magát, de kiderül, hogy érdemi tevékenység végzésére alkalmatlan. Van, aki eladja magát,és beválik. És van, aki rendelkezik annyi mindennel életrajzilag, hogy neki már szinte alig kell eladnia magát, ő is beválhat, de rá is cseszhet, ha nem jól nyomja. Aki akar, perbeszéd-versenyezzen, OTDK-t csináljon (ha lelke bírja a csalódást).

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.10.03. 11:27

Könyvvizsgálatot meg számvitelt közgázon lehet tanulni (utóbbit a BCE KIK-en is). Bár az a gyanúm, hogy a könyvvizsgálókat külön képzik, és eléggé nehéz könyvvizsgálóvá válni. (De majdnem olyan jól fizet, mint a közjegyzőség).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.10.02. 23:49

Ser,

én nem mondtam, hogy noname-be menj, vannak olyan helyek, amik jól mutatnak az önéletrajzban, de még a noname is sokkal jobb a semminél vagy még egy versenynél is szerintem, és most már személyes tapasztalatom, hogy különben sem az a legfontosabb, hogy az önéletrajzban mi van. Én ha felvételiztető lennék, magasról tennék a versenyekre, de mint azt már jóformán mindenki tudja itt, sajátos felfogásom van. :D

Sherlock # 2010.10.02. 16:37

Kedves Impossible,

nem barristernek készülök -főleg, hogy most már solicitorok is beszélhetnek :D. A versenyzés szerintem egyébként meggyőzőbb lehet egy cv-ben, mint egy noname ügyvédi iroda, elvégre tudjuk azért, hogy miket bíznak a "neonomád" gyakornokokra és társaikra.

Impossible # 2010.10.02. 16:15

mondjuk perbeszédverseny (ha tudnék annak megfelelő szinten valamelyik nyelven :D )

vagy az is meg van bundázva? :D

egyébként versenyzés helyett lehetne gyakornokoskodni is, az szerintem hasznosabb

Sherlock # 2010.10.02. 14:36

Kedves Kacsa,

az OTDK tisztaságához nem férhet kétség. XD De nekem nem lenne bajom a bundával, ha mondjuk egy harmadik helyet/különdíjat jelentene.

Kacsa1111 # 2010.10.02. 07:02

Kedves Impossible,

miért? milyen versenyekre szánnád? szétbundázott OTDK-ra?:)))

Kacsa11

Impossible # 2010.10.01. 23:10

Ser,

hát nálam biztos kompetensebb

de én az időmet nem ilyen kaliberű versenyekre szánnám

egyébként mindegy, mire szánnám, mert semmire se szántam, és a semminél minden több :D

Sherlock # 2010.10.01. 19:19

Szerintem sem lenne egy elvetemült ötlet, mert az a helyzet, hogy olyanok röhögnek ki mikor én elmondom, hogy Petrocelli miatt jöttem jogra, akik azért jöttek mert nem kell számolni...

Kacsa1111 # 2010.10.01. 16:20

Kedves hunfrakk,

kéne oktatniuk...

Kacsa11

Sherlock # 2010.10.01. 14:51

Kedves hunfrakk,

castingolok majd egy közgázost-számvitelest. :)

Kedves Kacsa,

nem az volt a lényeg; az egy milla nyilván megéri :D

Kedves Impossible,

én meghallgatlak, csak úgy gondoltam, hogy ebben Kacsa a kompetens. :)

P.S.: Miért, mire szánnád? :P