Mindenki azt hisz el, amit akar.
Sunshine after the rain.
Mindenki azt hisz el, amit akar.
Sunshine after the rain.
Rájöttem, hogy kácsa azér fszagyerek, mert jól megmondja a magáét, és mihelyt nem olvasom a hozzászólásait, hiányérzetem támad. Pl. most biztos vagyok benne, hogy ha ezt itt látná, megmondaná a frankót, és ha még baromság is lenne, elhinném. Ez az, amit nem lehet tanítani. :DDD
A bírók inkább értenek a joghoz, mint az országgyűlési képviselők. Persze itt személyenként is lehetnek eltérések.
Sunshine after the rain.
Leg,
és a bírókéról? :D
Nem vagyok meggyőződve a országgyűlési vizsgálóbizottsági tagok tökéletes jogi felkészültségéről, éppen emiatt is szabályozni kéne, hogy egy ilyen bizottság mit vizsgálhat, és meddig mehet el.
Sunshine after the rain.
Impy?
Mi a bajod az végeredménnyel, pláne úgy általánosságban, amikor ilyen médiaháborúk és bulvár hasábok írásainak napi világa között kell a szereplőknek minden oldalon mozogni? Konkrét dolgok annál vaskosabb és terjedelmesebb belső ismeretet kívánnak, mint az otthoni munkakeresés és külső véleményformálás, ami persze csak egy ideiglenes állapot! (s)ex-katedra?
Ser,
"a res iudicata pedig 2000 éve működik"
én inkább úgy mondanám, hogy 2000 éve müködött :D
Szia Marci!
Ehhez a részhez szólnék hozzá:
"Az igazságszolgáltatás az nagyon komplex és ne húzd rá mindenkire ugyanazt a sablont, ami egyes szereplőkre esetleg úgy lehet igaz, ahogyan másokra már (szándékosan)egyáltalán nem!!!Főleg kívűlről nézve és nem ismerve mélyebben a szereplőit!"
Engem nem a szereplői érdekelnek, hanem a végeredmény, de talán ez nem baj. :)
A vizsgálóbizottság létrehozása és elvégzendő komoly feladata természetesen sok ember elvárásával is megegyezett!
Az, hogy mit lehet pontosan és kimerítően kideríteni a mai világban az már sok szakember tudásán és más (az információkból /még/megélő)emberek hozzáállásán is múlik.
Messze nem tökéletes a bírói kar,
DE
hogy pont olyanok "mondják meg a frankót" helyettük, akiken a büdös életben nem volt talár, az szerintem abszurd. A függetlenséget igenis védeni kell(főleg mostanában...), a res iudicata pedig 2000 éve működik. A bizottság meg baromira nem jel, "ha valamit nem tudtok megoldani, hozzatok létre egy bizottságot".
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Impy, kivételesen a honlapos véleményeddel részben egyetértek, mert pont a fő lényegi eleme, (amit egyszer már leírtam egy más topicban)az ügyvédjelölt foglalkozás így van leírva és hírdetve(!):
"ügyvédejlölti, foglalkozással."
Talán (?) ki kéne javítani ezt az a szakmai apróságot, ha ennyire terjesztve van, de más dolog engem nem érdekel, hiszen mindenki nyilvánosan úgy mutatja magát, ahogy gondolja és a többi már csak a munkája eredményességén múlik.
Az igazságszolgáltatás az nagyon komplex és ne húzd rá mindenkire ugyanazt a sablont, ami egyes szereplőkre esetleg úgy lehet igaz, ahogyan másokra már (szándékosan)egyáltalán nem!!!Főleg kívűlről nézve és nem ismerve mélyebben a szereplőit!
Quid est veritas?
hát én nem bírom osztani ezt a véleményt (bocs) :D
sejtem, ezzel is ki fogok lógni a sorból... de már megszokhatták a fórumozók a különc meglátásaimat :D
hogy vizsgálóbizottságokra szükség van, az egy jel szerintem, méghozzá annak a jele, hogy valami nagyon rosszul működik, úgyhogy nem a vizsgálóbizottságokat kellene elküldeni messzire... (a folytatást mindenki képzelje ide). :D
Akkor is igaza van abban Baka Andrásnak, hogy a bizottságok menjenek... (messzire)
res iudicata pro veritate accipitur, mi? :D
szerintem nem a vizsgálóbizottságokkal van a baj, hanem azzal, hogy az igazságszolgáltatás sem működik igazságosan :D
Bocsánat, nem akarok állandóan beszólni, mégis sikerül. :D
Attika, ne szívd mellre, ez csak az én meglátásom, a többségnek valószínűleg tetszik, mivel fingja sincs ahhoz, miről van szó.
Rohadtul nem 2 adó van, de ne zavarja már... én így szégyellném hirdetni magam. Lehet gáz honlapokat csinálni, de nem kéne azzal felvágni.
Gondolom, Attika... elegem van a közlekedési szarságokból. Mellesleg Attika honlapja etekintetben eléggé gyér.
Éppen most olvastam egyik fórum-társunk nyilatkozatát a legfrissebb HVG-ben. A lényeg: Kozsó az USA-ban telepedett le és csak hobbiszinten autózik a magyar közutakon tengerentúli rendszámmal.
Szia Ildi! :)
Kácsával is szívesen beszélgettem volna még, de nagyon kellett rohannom, este 7-kor zárt az antikvárium, ahova vittem könyveket eladni, és már alig volt idő. Jó lett volna, ha meg tudtalak volna várni, én is gondoltam rá, de marhára siettem, mert kellett a pénz még aznap. Kácsa élőben teljesen jófej, nemis értem, minek beszélek vele fórumon, nem kéne. :D
Te hogy vagy?
Legközelebbi JF-talira jössz? Elvileg decemberben lesz.
Imp,
tegnap pont lemaradtam rólad a budai hídfőnél.. :-)
Iwikó
cool headbangerz:-D.
Sunshine after the rain.
"Attól, hogy valaki katolikus egyetemre jár, még nem biztos, hogy katolikus."
Mi tudjuk. De az ilyen bulvárcikkek "célközönsége" is tudja?
És szegény srác olyan szerelmes volt, hogy nem bírta tovább, jelentkezett a műsorba, hogy ott, ostoba feladatokat teljesítve szerezze meg a lányt? Vagy csak jelentkezett a műsorba, és ott, a forgatások alatt szeretett bele?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02