Off - topic

Legislator # 2010.09.19. 16:16

Mindenki azt hisz el, amit akar.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.09.19. 15:44

Rájöttem, hogy kácsa azér fszagyerek, mert jól megmondja a magáét, és mihelyt nem olvasom a hozzászólásait, hiányérzetem támad. Pl. most biztos vagyok benne, hogy ha ezt itt látná, megmondaná a frankót, és ha még baromság is lenne, elhinném. Ez az, amit nem lehet tanítani. :DDD

Legislator # 2010.09.19. 14:02

A bírók inkább értenek a joghoz, mint az országgyűlési képviselők. Persze itt személyenként is lehetnek eltérések.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.09.19. 13:06

Leg,

és a bírókéról? :D

Legislator # 2010.09.19. 12:56

Nem vagyok meggyőződve a országgyűlési vizsgálóbizottsági tagok tökéletes jogi felkészültségéről, éppen emiatt is szabályozni kéne, hogy egy ilyen bizottság mit vizsgálhat, és meddig mehet el.

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2010.09.19. 11:52

Impy?

Mi a bajod az végeredménnyel, pláne úgy általánosságban, amikor ilyen médiaháborúk és bulvár hasábok írásainak napi világa között kell a szereplőknek minden oldalon mozogni? Konkrét dolgok annál vaskosabb és terjedelmesebb belső ismeretet kívánnak, mint az otthoni munkakeresés és külső véleményformálás, ami persze csak egy ideiglenes állapot! (s)ex-katedra?

Impossible # 2010.09.19. 11:40

Ser,

"a res iudicata pedig 2000 éve működik"

én inkább úgy mondanám, hogy 2000 éve müködött :D

Szia Marci!

Ehhez a részhez szólnék hozzá:

"Az igazságszolgáltatás az nagyon komplex és ne húzd rá mindenkire ugyanazt a sablont, ami egyes szereplőkre esetleg úgy lehet igaz, ahogyan másokra már (szándékosan)egyáltalán nem!!!Főleg kívűlről nézve és nem ismerve mélyebben a szereplőit!"

Engem nem a szereplői érdekelnek, hanem a végeredmény, de talán ez nem baj. :)

Sz.Márton # 2010.09.19. 11:11

A vizsgálóbizottság létrehozása és elvégzendő komoly feladata természetesen sok ember elvárásával is megegyezett!

Az, hogy mit lehet pontosan és kimerítően kideríteni a mai világban az már sok szakember tudásán és más (az információkból /még/megélő)emberek hozzáállásán is múlik.

Sherlock # 2010.09.19. 11:06

Messze nem tökéletes a bírói kar,

DE

hogy pont olyanok "mondják meg a frankót" helyettük, akiken a büdös életben nem volt talár, az szerintem abszurd. A függetlenséget igenis védeni kell(főleg mostanában...), a res iudicata pedig 2000 éve működik. A bizottság meg baromira nem jel, "ha valamit nem tudtok megoldani, hozzatok létre egy bizottságot".

Sz.Márton # 2010.09.19. 11:02

Impy, kivételesen a honlapos véleményeddel részben egyetértek, mert pont a fő lényegi eleme, (amit egyszer már leírtam egy más topicban)az ügyvédjelölt foglalkozás így van leírva és hírdetve(!):

"ügyvédejlölti, foglalkozással."

Talán (?) ki kéne javítani ezt az a szakmai apróságot, ha ennyire terjesztve van, de más dolog engem nem érdekel, hiszen mindenki nyilvánosan úgy mutatja magát, ahogy gondolja és a többi már csak a munkája eredményességén múlik.

Az igazságszolgáltatás az nagyon komplex és ne húzd rá mindenkire ugyanazt a sablont, ami egyes szereplőkre esetleg úgy lehet igaz, ahogyan másokra már (szándékosan)egyáltalán nem!!!Főleg kívűlről nézve és nem ismerve mélyebben a szereplőit!

Quid est veritas?

Impossible # 2010.09.19. 10:59

hát én nem bírom osztani ezt a véleményt (bocs) :D

sejtem, ezzel is ki fogok lógni a sorból... de már megszokhatták a fórumozók a különc meglátásaimat :D

hogy vizsgálóbizottságokra szükség van, az egy jel szerintem, méghozzá annak a jele, hogy valami nagyon rosszul működik, úgyhogy nem a vizsgálóbizottságokat kellene elküldeni messzire... (a folytatást mindenki képzelje ide). :D

Sherlock # 2010.09.19. 10:53

Akkor is igaza van abban Baka Andrásnak, hogy a bizottságok menjenek... (messzire)

Impossible # 2010.09.19. 10:21

res iudicata pro veritate accipitur, mi? :D

szerintem nem a vizsgálóbizottságokkal van a baj, hanem azzal, hogy az igazságszolgáltatás sem működik igazságosan :D

Sherlock # 2010.09.19. 10:00
Impossible # 2010.09.19. 06:06

Bocsánat, nem akarok állandóan beszólni, mégis sikerül. :D

Impossible # 2010.09.18. 22:02

Attika, ne szívd mellre, ez csak az én meglátásom, a többségnek valószínűleg tetszik, mivel fingja sincs ahhoz, miről van szó.

Impossible # 2010.09.18. 22:01

Rohadtul nem 2 adó van, de ne zavarja már... én így szégyellném hirdetni magam. Lehet gáz honlapokat csinálni, de nem kéne azzal felvágni.

Impossible # 2010.09.18. 21:15

Gondolom, Attika... elegem van a közlekedési szarságokból. Mellesleg Attika honlapja etekintetben eléggé gyér.

Eweol # 2010.09.18. 21:01

Éppen most olvastam egyik fórum-társunk nyilatkozatát a legfrissebb HVG-ben. A lényeg: Kozsó az USA-ban telepedett le és csak hobbiszinten autózik a magyar közutakon tengerentúli rendszámmal.

Impossible # 2010.09.18. 19:53

Szia Ildi! :)

Kácsával is szívesen beszélgettem volna még, de nagyon kellett rohannom, este 7-kor zárt az antikvárium, ahova vittem könyveket eladni, és már alig volt idő. Jó lett volna, ha meg tudtalak volna várni, én is gondoltam rá, de marhára siettem, mert kellett a pénz még aznap. Kácsa élőben teljesen jófej, nemis értem, minek beszélek vele fórumon, nem kéne. :D

Te hogy vagy?

Legközelebbi JF-talira jössz? Elvileg decemberben lesz.

Ildikóka82 # 2010.09.18. 08:55

Imp,

tegnap pont lemaradtam rólad a budai hídfőnél.. :-)

Iwikó

Legislator # 2010.09.13. 21:51

cool headbangerz:-D.

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2010.09.13. 20:42

Egyjogász # 2010.09.13. 07:11

"Attól, hogy valaki katolikus egyetemre jár, még nem biztos, hogy katolikus."

Mi tudjuk. De az ilyen bulvárcikkek "célközönsége" is tudja?

Berényi Miki # 2010.09.13. 05:11

És szegény srác olyan szerelmes volt, hogy nem bírta tovább, jelentkezett a műsorba, hogy ott, ostoba feladatokat teljesítve szerezze meg a lányt? Vagy csak jelentkezett a műsorba, és ott, a forgatások alatt szeretett bele?