„egy minisztérium a kiírt pályázat majdani nyertesét kérte meg, a barátaitól szerezzen be vesztes pályázatokat”
ez így van ma is - mindenütt - pályázatok 90%-a ilyen
„egy minisztérium a kiírt pályázat majdani nyertesét kérte meg, a barátaitól szerezzen be vesztes pályázatokat”
ez így van ma is - mindenütt - pályázatok 90%-a ilyen
"842 ezer forintért pedig szivarszakértőt foglalkoztatott"
Én ezt három mondatban elintézem.
Köznap: gépi kubai szivart illik, vagy Guantanamera.
Ünnepnap: mondjuk Punch (kézi készítésű havanna szivar).
Nagyon nagy eseményeken: Cohiba Siglo V, Romeo y Julieta Churchill, Montechristo C 2003, Partagas Culebras.
Alapismeretekhez.Wirtz, Dieter H.: A legendás kubai szivar. Plusz világháló.
Sunshine after the rain.
a barca játékosa jól dobta el magát, az inter 10 emberrel játszik.
nem fair így
szivarról jut eszembe: Csörcsill vajon nézné a meccset?:)
én nem szeretem csörcsillt
Én ezzel a mondattal tudok egyetérteni:
"Én soha nem mentem olyan helyre, ahol próbaidő alatt kevesebbet fizettek, mint azt követően." (Legislator)
Szívem szerint én sem mennék ilyen helyre. Nem anyagi megfontolásból, hanem amiatt, amit ez a hozzáállás kifejez: nem értékelünk igazán, mivel fennáll a lehetősége annak, hogy nagyon hamar kirúgunk. A piac erről szól, mert pénzközpontú. Szerintem a piacnak emberközpontúnak kellene lennie, az hosszú távon (!!!) ki is fizetődik, csakhogy ezeknek a siker azonnal kell. Szerintem pedig igazán értékes dolgot azonnal elnyerni nem lehet.
Ha felvételiztetnék, én nem azt mondanám a jelentkezőnek, hogy beszéljen önmagáról, hanem hogy beszéljen a joggal való viszonyáról, aztán pedig adnék neki egy jogesetet, hogy fejtse ki írásban az ezzel kapcsolatos véleményét. Így meg lehet sejteni a tehetséget, és a tehetségbe érdemes fektetni a pénzt, nem pedig abba, aki jól el tudja adni magát, mert a jogi egyetemeken nem színészeket, hanem jogászokat képeznek.
1 jogesetet
hááát
Csörcsillt, mint személyt én sem szeretem.
Sunshine after the rain.
Kedves kaméleon,
„Miután a 4. hónapban is csak a normál fizu 40%-át kaptam, és reklamáltam, azt mondta a kedves tulaj-főnök: „Ki beszélt itt 3 hónapról?”
no igen...a munkaszerződés bérezés fejezetében ezt érdemes szabályozni...
Kedves bajussz,
nem a barcának szurkoltam:)
Kedves Legislator,
pedig churchill nagyon nagy arc! persze volt neki egy-két hibája és/vagy személyiségzavara...
meg egy-két hibás döntése
de akkora szövege volt!!!:)))
"képviselő(nő): miniszerelnök úr! de hát maga részeg!
Churchill: maga meg rusnya...de én holnapra kijózanodom"
:)))
Kedves Impossible,
nem is tudok mit írni neked...már le se hülyézlek...
annyiszor elmagyaráztam, hogy a tehetséget önmagában feldughatod a seggedbe, hogy nem fárasztom magam ezzel ismét...
azt is sokszor mondtam el neked, hogy el kéne fogadnod, hogy nem mindenki más fog hozzád alkalmazkodni, hanem neked kéne alkalmazkodnod mindenki máshoz...kurva nehéz és szomorú életnek nézel elébe ilyen hozzáállással...
Kacsa11
az pedig szerintem igenis érthető, hogy próbaidő alatt, míg eldől, hogy beválsz-e vagy sem, nem akar a munkáltató annyi pénzt beléd ölni, mint egyébként...
mint ahogy az is, hogy a béren kívüli juttatásokat sem kapod próbaidő alatt, mert csak a saját adminisztrációs terheit növelné feleslegesen, ha próbaidő alatt megszűnne a munkaviszonyod.
Kacsa11
Nekem valamiért a Dolgozó lány c. filmből ('80-as évek vége, már akkor tudták :)) jutott eszembe a következő mondat: "Aki a csúcson van, az felrúghatja a szabályokat, aki oda tart, az nem."
Legyen ez a mottó, kedves Impossible. Tudom, hogy nehéz, én is ezen az úton megyek. Drukkolok, hogy majd a csúcson emlékezz arra, hogyan is kell felvételiztetni és megtalálni a tehetségeket.
Kacsa,
a legutóbbi hozzászólásodhoz:
a kedves munkáltatónak talán vállalnia kellene a felelősséget a saját döntéséért, persze ez sem divat. Azért kell annyi jelöltet kirúgni olyan nagyon hamar, mert bénán választják ki őket (azaz olyat választanak ki, akit nem akarnak kiválasztani).
az azelőtti hozzászólásodhoz:
én nem hülyézlek le, amikor a jogász-felsőoktatás megreformálásáról írsz. Szerintem meg a kiválasztási rendszert is meg kellene reformálni. Etől még tudom, hogy alkalmazkodnom kell, ha boldogulni akarok; az alkalmazkodás egyébként nekem nehezen megy, túl nagy az arcom, és rövid időn belül nem derül fény a jó oldalamra, mivel nem színészi képességeim vannak, hanem jogászi, ez pedig ezen a pályán hátrányt jelent már rögtön az elején. :D
pazs,
szóval te egyetértesz az elgondolásommal, ami a kiválasztást illeti?
Kedves Impossible,
„én nem hülyézlek le, amikor a jogász-felsőoktatás megreformálásáról írsz. Szerintem meg a kiválasztási rendszert is meg kellene reformálni.”
jaj, te nagyon hülye...az egyik szabályozva van, a másik meg nem...
„a kedves munkáltatónak talán vállalnia kellene a felelősséget a saját döntéséért”
és akkor mire van a próbaidő?
Kacsa11
"jaj, te nagyon hülye…az egyik szabályozva van, a másik meg nem…"
És? Csak azt lehet megreformálni, ami szabályozva van?
"és akkor mire van a próbaidő?"
Érdemes lenne megnézned az arányokat, hogy a felvettek közül hányan maradnak, és hányat rúgnak ki. Azért ez jelez valamit (szerintem). :)
Imp: azzal, hogy oldjon meg egy jogesetet (nem feltétlen írásban), azzal igen. Amelyik helyekre én felvételiztem eddig, ott mindig volt valami hasonló. Mielőtt valaki félreérti, nem a 'sorolja fel a keresetlevél kellékeit' típusú villámkérdéseket tartom célravezetőnek egy állásinterjún.
amikor elémtették az ügyvédjelölti munkaszerződést, én kértem, hogy tegyük bele a 3 hónap próbaidőt.
bár én tudtam, hogy nem kapok fizetést, gondoltam ha buzizni akar velem a munkaadó, akkor bármikor felmutathatom neki a középső ujjamat
Kedves Kacsa1111,
Nem a dumáival van bajom, meg a személyiségével. Csak zavar, hogy egy város lakóinak életét áldozták fel, hogy a nácik meg ne tudják, hogy ők a kódjaikat tudják. Én tudom, hogy ezt racionálisan meg lehet magyarázni, meg hogy háború volt, de ez akkor is borzasztó.
Sunshine after the rain.
"bár én tudtam, hogy nem kapok fizetést, gondoltam ha buzizni akar velem a munkaadó, akkor bármikor felmutathatom neki a középső ujjamat"
:-D, ez király duma.
Sunshine after the rain.
Hi, Leg!
Hetek múltán ismét a fedélzeten! (Hetekig megint napi 10-12 órákat dolgoztam, le is fáradtam rendesen!) Tudom miről beszélsz Churchillel kapcsolatban, és nyilván iszonyú döntés emberek tízezreit feláldozni (én biztos képtelen lennék ilyen döntésekre), de tárgyilagosan nézve el kell ismerni, hogy ha viszont nem ezt teszi, akkor nem tízezreket, hanem százezreket, talán milliókat áldoz fel. Nem olvastad a '11 több mint 3' című regényt? Egy bányamentő parancsnokról szól, akinek el kell döntenie, hogy melyik vágatban rekedt bányászokat menti meg, ahol 11-en vannak, vagy ahol 3-an. Mindkettőhöz nem volt elég embere, ha párhuzamosan csinálja, mindkét vágatban meghal mindenki. A 11-et választotta, objektíve helyesen. Ez végülis ugyanaz kicsiben háború nélkül... Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Grád András.
abszolút jó szerintem a hasonlat. Nem ismerem a a könyvet, de én is voltam már hasonló helyzetben kit bocsátsak el - mindenképp kellett leépítés miatt - és nálam pl. a minőség megelőzi a mennyiséget, ergó ha pl. az a három ember a legjobb embereim lettek volna rendezett élettel, családdal, tisztességesek, becsületesek emberek stb., a másik 11 lógós, munkakerülő, kszelávi típusú csőcselék én a három ember mellett döntök. (Itt most nagyon leegyszerűsítve a dolgot.)
"az pedig szerintem igenis érthető, hogy próbaidő alatt, míg eldől, hogy beválsz-e vagy sem, nem akar a munkáltató annyi pénzt beléd ölni, mint egyébként…"
Kedves Kacsa,
Én meg egy olyan "trükkről" hallottam, hogy felvesz a munkáltató valakit 3 hónap próbaidőre "szaré-húgyé", azzal, hogy ha igyekszik, a "véglegesítés" után duplája-háromszorosa is lehet a bére.
A delikvens húz, mint a barom, aztán a próbaidő lejárta előtt pár nappal közli vele a főnök, hogy "pá, nem váltál be" (persze indokolni nem kell).
És ez a végtelenségig eljátszható, teljesen törvényesen......
Genyák persze mindig mindenhol lesznek, de ez a módszer szerintem nem a legéletszerűbb a mi pályánkon, mert legyünk őszinték, általában nem munkavégzése első 3 hónapjában működik valaki jogászként a leghatékonyabban. Legalábbis nálunk ez a kezdeti 3 hónap igazából a betanításról szól, és a legjobban magammal csesznék ki, ha ezt folyamatosan újrakezdeném: ahelyett, hogy élvezném a sikeres betanítás "gyümölcseit", az érdemi munkavégzést, folyton betanítanék, ami viszont elég munkás.
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Egyjogász,
csatlakozom Grád Andráshoz...
olyan helyen, ahol balta-munka van, esetleg beválhat az általad vázolt módszer, de az olyan ügyvédi iroda, amelyik ezt módszeresen alkalmazza nem képes minőségi termék előállítására.
Kacsa11
Kedves András!
Majd elolvasom a regényt.
Sunshine after the rain.
tudom-tudom, negatív vagyok....de ez...
most találtam:
"Menedzserasszisztensi állást kínálok 1 nőnek.
Elvárások vele szemben: kulturált megjelenés, Word -Excel alapvető ismerete, jó írásbeli kommunikációs készség, önálló munkavégzés.
Készséges, terhelhető, lojális és diszkrét személyiség
Elvégzendő feladatok:
Az irattárrendezés módszerének kiválasztása és megvalósítása, a dokumentumok osztályozása és iktatása,a vezető munkájával kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátása,beszerzések intézése (pl: irodaszerek, stb)telefonok, e-mailek kezelése,
Előnyben részesül az a pályázó, aki hajlandó a fönökét orálisan kielégíteni. Ez esetben kiemelt jövedelem. irodaimunka@citromail.hu"
Iwikó
fake

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02