Behajtást is vállaltok? :D
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Behajtást is vállaltok? :D
Srácok, szegény Imp még munkába sem állt, de ti már az első fizetésén marakodtok! :-) Micsoda keselyű-társaságba keveredtem! :-)
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
http://www.jogiforum.hu/…ajanlat_6712#…
Ser,
Jó ötlet:-D. Majd újra gyúrok is emiatt...:-D.
Sunshine after the rain.
Sziasztok!
Pár hónapja próbálok elhelyezkedni, sajnos sikertelenül, ezért heti 2 nap dolgozom részmunkaidőben, nem jogászi munkakörben.
Egy ismerős ügyvéd felajánlotta, hogy tanulhatok nála, ha kifizetem a járulékaimat és így természetesen elég heti 3 napot az irodában töltenem, így közben tudok a részmunkaidős állásommal pénzt keresni.
kérdésem a következő: Ha a kamara felé csak a munkaszerződés leadása kötelező, akkor szerintetek van olyan lehetőség, hogy az APEH felé nem jelentjük le a munkaviszonyt, így nekem nem kell a járulékokat fizetnem, viszont a szakvizsgához szükséges idő megy...
Tudom, ez így nem jogszerű, de ellenőrzik ezt, véleményetek szerint?
Üdv,
Zoltán
Kedves azew,
szerintem nem ellenőrzik.
ez most megnyugtat?
Kacsa11
Vajon hogy oldja meg az az ügyvéd, aki még pénzt is kér a jelöltjétől az inas évekért, annak mégis ketyeg az ideje a kamaránál?
azew: ellenben számos bűncselekményt megvalósíthat a terv.
Amúgy azt sem gondoltam volna, hogy az APEH bekéri a megbízási szerződést és a számlamásolatot attól az ügyvédtől, aki ingatlan-adásvételi szerződést ellenjegyez és erről az APEH az illeték kiszabásakor szerez tudomást. Pedig ilyen is van.
Én sem vagyok benne biztos, hogy a közokirat-hamisítás a legjobb belépő az ügyvédi hivatásba...
ha kifizeted a járulékodat...
ennyire pofátlan hogy lehet valaki?!
Nem mondod komolyan, hogy ilyenről most hallott-tál először? Ennél van még durvább is.......
Van egy ügyvéd aki maga is alig-alig keres, semmi szüksége jelöltre, munkát sem tud neki adni, de ennyit tudna segíteni, hogy legalább fusson a jelölt gyakorlati ideje. Ez még így szerintem rendben is lenne, ha a jelölt jelölt nem szeretne még ezen is csavarni egyet.
Nem tud felháborítani azew gondolata. Egy kicsit sem.
MOSZA:D
Sunshine after the rain.
Ne zsidózz!!!:)
„Nem tud felháborítani azew gondolata. Egy kicsit sem.”
Tudjuk Naina. Egyszer már volt szó a jogszerűségről, jogkövető magatartásról alkotott sajátos nézeteidről.
Ez azért nem semmi, ami itt összejött
Tisztázzuk egy kicsit:
Ügyvédjelölt csak munkaviszonyban állhat, tehát önállóan nem fizethet járulékot, csak munkáltatója útján. A TB fel csak egyetlen jelentés megy az alkalmazottakról az év végén az un. nyenyi lap.
Minden más az APEH fel megy. A tb járulék is az APEH útján megy és onnan kerül a tb-hez.
A le nem jelentett munkaviszony az első hónapban már a számítógépes program jelzi az APEH-nél, tehát be kell jelenteni a munkaviszonyt.
Aki alkalmazott, annak bért kell kapni, melynek van minimális összege. Ezen összeg átvételét a munkavállaló aláírásával igazolja a havi bérlapon
Egy ilyen lepapírozott ügyvédjelölti foglalkoztatás megvalósítja az adó és tb csaláson valamint a számvitel rendjének megsértésén túl a többrendbeli közokirat-hamisítás tényállását is. Esetleg folytatólagosan és üzletszerűen.
A fentiek nem jelentik azt, hogy ez ne lenne általánosan bevett gyakorlat
off
lewhoXD: én, mikor?
on
Sunshine after the rain.
„A fentiek nem jelentik azt, hogy ez ne lenne általánosan bevett gyakorlat”
Pedig már épp akartam írni Bélának, hogy képzelje el,milyen nehéz nekem a sok becsületes, jogkövető magatartást tanúsító jogász között megélni saját valómat.
Leg:
MOSZA:D=moszad
/gyenge volt tudom:)/
Naina: :DDD
Naina, ajánlom becses figyelmedbe Thomas Mann A törvény című kisregényét, abban is kiemelten azt, amit az Úr válaszol Mózesnek, amikor az a teljes zsidó nép elpusztítását követeli a törvényszegések miatt.
Béla,
már Te is zsidózól? :)))
*
bocsi, de már amúgy is vicces ez a topic :)
cat981!
Béla nem zsidózott, hanem egy Thomas Mann könyvet hivatkozott. Ha rákeresel a COMPLEX 1000 év törvényeire, ott számtalan olyan törvényt találsz, ahol a lent hivatkozott indokok alapján Királyaink eltiltották az izraelitákat attól, hogy az államkincstár kezelésében részt vegyenek. Javaslom továbbá, hogy keresd meg a történelem könyvekben, hogy II. András miért koboztatta el a Fuggerek vagyonát és, miért tudatosult a magyar nyelvben a Fugger- fukar kifejezés.
Kedves kbs,
lehet, hogy nekem rémlik rosszul, de mintha isten akarta volna elpusztítani a zsidó népet, és mózes dumálta ki a helyzetet...
Kacsa11

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02