Álláskereső jogászok

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.27. 07:11

Ne aggódj, ez még nem biztos.

Egyjogász # 2012.05.26. 16:25

Szerintem érdemes pályázni, nem hiszem, hogy az ÁJB hivatalának munkáját annyira meghatározná a politika és annyira személyfüggő lenne, mint a KE hivataláé.

Egyébként igazából nem tudom, hogy SP hivatalában egyáltalán mit csinált az aláírásra megküldött törvények alkotmányosságát ellenőrző jogászcsapat (persze, ha egyáltalán volt ilyen - Sólyom idejében volt - , végül is az ő elnöki felfogásából az következik, hogy ha a Fidesz megszavazta, akkor alkotmányos, és kész.....akkor meg mi a túrónak kellett volna oda jogász?).

De ha volt is ilyen jogászcsapat, ráírták neki, hogy úgy alkotmánysértő a törvény ahogy van, és vissza kellene küldeni, vagy megküldeni az AB-nek, de a Viktor ezt nem szeretné, írja alá nyugodtan Palibá?:)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.26. 13:19

Ízlés dolga. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.26. 09:55

mint ahogy a K.E. tette...
És milyen jól tette! Megjegyzem, valójában az előző köztársasági elnök rúgott ki mindenkit, a mostani "új" embereinek egy része éppenséggel "régi".

Látom, nem bírsz elszakadni a közszférától. ;)

kfgabri # 2012.05.25. 09:15

Lehet, hogy front van, de nem értem.
Helyettesként megnyílik a világ: bankokkal-vállalkozásokkal fogsz találkozni, szoktak abrakot is adni a ledokumentált üzlet után a közjegyzők, nem értem, mi a kérdés?
A te döntésed: a kibetonozott életpálya, vagy a picit pörgősebb magánszféra.
Nagyságrendileg az income közt sok különbség nincs, de helyettesként rajtad is múlik a mellékes, ami akár nagyságrendekkel növelhet később.

Kriszi83 # 2012.05.25. 08:36

Sziasztok!

HELLPPP! Tényleg szükségem lenne b.milyen véleményre, mégha megelepő is a kérés/kérdés! Elmehetnék közjegyzőhelyettesnek - már ha engem választanának, amire valljuk be kicsi a sansz - DE. Jelenleg közigben dolgozom, illetve itt is kezdtem, ha váltanák a fizum UGYANANNYI lenne, azzal hogy akkor bukom az egyébként nem nagy összegű fennmaradó 6 hónapra a cafetériámat. Kjhelyettesi álláshoz képest azt mondom, meglepően kevés lenne a fizu (részben ezért is váltanék), és határőzott (min 1 év) idejű munkajogvszonyról lenne szó. Persze lehet többet sem lenne ilyen alaklom. Ötlet? Köszi

septem signis obsignatum # 2012.05.17. 09:13

A miskolci székhelyű Mészáros Ügyvédi Iroda ügyvédjelölti állást hirdet friss diplomások részére. Jelentkezni a muir@muir.hu, vagy a muir@upcmail.hu e-mail címre, vagy postai úton a 3525 Miskolc, Toldi u. 9. sz. címre elküldött, illetve ezen címen személyesen leadott fényképpel ellátott önéletrajzok benyújtása útján lehet. A jelentkezéseket 2012. június 10. napjáig várjuk. Egyéb információ iránt érdeklődni a 46/506-005 telefonszámon lehet.

Miskolc, 2012. május 16.

septem signis obsignatum # 2012.05.16. 12:57

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pályázatot hirdet két határozatlan idejű

jogi referensi munkakör

betöltésére.

A munkakörbe tartozó feladatok:

· a Hivatalhoz érkezett beadványok előzetes vizsgálata, hatáskörelemzése,

· az ügy elbírálásához szükséges egyéb, kiegészítő adatok, iratok beszerzése,

· intézkedési javaslattétel az érdemi ügyintézésre, a beadvány további vizsgálatára,

· közreműködés a Biztos beszámolójának elkészítésében

A pályázóval szembeni követelmények:

· büntetlen előélet,

· magyar állampolgárság,

· jogi egyetemi végzettség,

· legalább három éves szakmai gyakorlat,

· magas szintű számítógépes felhasználói ismeretek.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

· jogi szakvizsga,

· gyermekjogi, környezetvédelmi, büntetőjogi vagy munkajogi szakjogászi végzettség,

· az alapjogok védelmének területén működő civil szervezetnél szerzett tapasztalat,

· egyéb, a munkakörben hasznosítható ismeret, végzettség,

· angol, német vagy francia nyelv ismerete,

Jogállására, illetményére és egyéb juttatásaira a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben előírt rendelkezések, valamint az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Közszolgálati Szabályzatában foglaltak alkalmazandók. A kinevezés határozatlan időre szól, heti 40 órás munkaidőben, 6 hónapos próbaidő kikötésével.

A munkavégzés helye:
Budapest, V. ker. Nádor u. 22.

A pályázat részeként benyújtandó iratok:

· a pályázó szakmai életútját részletesen bemutató, fényképes szakmai önéletrajz,

· motivációs levél,

· iskolai végzettségét, szakképzettségét, nyelvismeretét tanúsító okiratok, dokumentumok másolata (a pályázat elnyerése esetén az eredeti okiratok bemutatása),

A munkakör betölthető:
2012. július 1-től

A pályázat benyújtásának határideje:
2012. május 31.

A pályázat elbírálásának határideje:
2012. június 15.

A pályázatok benyújtásának helye és módja:

A pályázatokat elektronikusan a hr@ajbh.hu e-mail címre, illetve írásban az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Gazdálkodási és Humánpolitikai Főosztályára (1051 Budapest, Nádor u. 22., levélcím: 1387 Budapest, Pf.: 40.) kell beküldeni egy példányban. A zárt borítékra kérjük ráírni: "Pályázat a jogi referensi munkakörre".

A pályázat elbírálásának rendje:

A Gazdálkodási és Humánpolitikai Főosztály a beérkezett pályázatokat értékeli, és kiválasztja a személyes meghallgatásra kerülő pályázók anyagát. Az interjúk lefolytatása után javaslatát - döntésre - az Alapvető Jogok Biztosa elé terjeszti. A pályázat eredményéről a pályázók írásban értesítést kapnak.

http://www.obh.hu/

Impossible # 2012.05.09. 18:13

Ezt szívesen feladnám Neked kifejtősnek... :)

pazs # 2012.05.09. 06:49

A közigben elég speciális a kereslet és a kínálat viszonya, maradjunk annyiban, hogy ÁLTALÁBAN nem a közigen kívüli piac logikája szerint működik.

Impossible # 2012.05.08. 22:36

Nem értem, miért ne lenne "munkaerőpiac"... a piac a kereslet és a kínálat találkozási helye, nem? Ez sztem a közigre is igaz.

pazs # 2012.05.08. 11:03

Imp és Sherlock: tőlem közigben sem kérték... de ott ésszerű kérni, az igaz. Ez viszont már akkor nem "munkaerőpiac".

KBS: na tessék, az első munkahelyemen 3,5 évig dolgoztam, szakvizsgáknál váltottam (2. munkahely 5 hét, a harmadik - a jelenlegi - már majdnem három éve). Ja igen és felvettek más helyekre is, csak oda nem mentem. Jujjj, promiszkuitás :)

Sherlock # 2012.05.08. 10:20

Közigben azért kérik, mert ott amúgy nem derülne ki, hogy nincs, míg mondjuk jelöltként nem nagyon lehet laikust bejegyeztetni.

Impossible # 2012.05.08. 10:10

Közigben pl kérni szoktak diplomamásolatot...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.07. 16:34

A sűrű váltogatás is annak számít. ;)

pazs # 2012.05.07. 15:54

Mondtam én, hogy egyszerre? :)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.07. 15:53

Többre is? Promiszkuitás. :O)

pazs # 2012.05.07. 13:55

A piacot nem érdekli, komoly helyen nem vetnek egy pillantást sem a diplomádra (például tőlem egy helyen sem kérték bemutatni az elmúlt hét évben, pedig interjúztam mindenféle helyre és néhányra fel is vettek).

Impossible # 2012.05.07. 13:53

Majd azt mondod interjún, hogy nyelvet tanultál, külföldön voltál stb. Meg aztán ez csak 1 szempont a sok közül (másban lehetsz tutibb, mint a többi jelentkező). Tehát röviden: hülyeség ezen agyalni.

Panna.T # 2012.05.07. 08:29

Sziasztok!

Köszönöm, tegnap beszéltem egy tavaly végzett jogásszal és kiderült, hogy látszik a diplomában. Engem nem zavar, de a piacot igen. (Tudomásom szerint a munkaerőpiac az ingyen hozzáférhető információkra épít elsődlegesen, így az 5 év helyett 8 évet a kisebb termelékenységnek /(körülményektől függetlenül)rosszabb teljesítménynek fogja tartani.)

Impossible # 2012.04.23. 12:12

Attól még juthat h 8 év alatt végzi el.

bajussz # 2012.04.23. 08:07

pedig ezek olyan jó dolgok :P

Kacsa1111 # 2012.04.22. 07:03

Kedves Impossible,

lehet, hogy valaki szeretne is jutni valamire...:)

Kacsa11

Impossible # 2012.04.21. 20:59

Panna,

nem mindegy? Mivan ha látszik? Semmi.

Legislator # 2012.04.21. 16:21

És a recenziót is.

Sunshine after the rain.