Ne aggódj, ez még nem biztos.
Álláskereső jogászok
Szerintem érdemes pályázni, nem hiszem, hogy az ÁJB hivatalának munkáját annyira meghatározná a politika és annyira személyfüggő lenne, mint a KE hivataláé.
Egyébként igazából nem tudom, hogy SP hivatalában egyáltalán mit csinált az aláírásra megküldött törvények alkotmányosságát ellenőrző jogászcsapat (persze, ha egyáltalán volt ilyen - Sólyom idejében volt - , végül is az ő elnöki felfogásából az következik, hogy ha a Fidesz megszavazta, akkor alkotmányos, és kész.....akkor meg mi a túrónak kellett volna oda jogász?).
De ha volt is ilyen jogászcsapat, ráírták neki, hogy úgy alkotmánysértő a törvény ahogy van, és vissza kellene küldeni, vagy megküldeni az AB-nek, de a Viktor ezt nem szeretné, írja alá nyugodtan Palibá?:)
Ízlés dolga. :)
„mint ahogy a K.E. tette...”
És milyen jól tette! Megjegyzem, valójában az előző köztársasági elnök rúgott ki mindenkit, a mostani "új" embereinek egy része éppenséggel "régi".
Látom, nem bírsz elszakadni a közszférától. ;)
Lehet, hogy front van, de nem értem.
Helyettesként megnyílik a világ: bankokkal-vállalkozásokkal fogsz találkozni, szoktak abrakot is adni a ledokumentált üzlet után a közjegyzők, nem értem, mi a kérdés?
A te döntésed: a kibetonozott életpálya, vagy a picit pörgősebb magánszféra.
Nagyságrendileg az income közt sok különbség nincs, de helyettesként rajtad is múlik a mellékes, ami akár nagyságrendekkel növelhet később.
Sziasztok!
HELLPPP! Tényleg szükségem lenne b.milyen véleményre, mégha megelepő is a kérés/kérdés! Elmehetnék közjegyzőhelyettesnek - már ha engem választanának, amire valljuk be kicsi a sansz - DE. Jelenleg közigben dolgozom, illetve itt is kezdtem, ha váltanák a fizum UGYANANNYI lenne, azzal hogy akkor bukom az egyébként nem nagy összegű fennmaradó 6 hónapra a cafetériámat. Kjhelyettesi álláshoz képest azt mondom, meglepően kevés lenne a fizu (részben ezért is váltanék), és határőzott (min 1 év) idejű munkajogvszonyról lenne szó. Persze lehet többet sem lenne ilyen alaklom. Ötlet? Köszi
A miskolci székhelyű Mészáros Ügyvédi Iroda ügyvédjelölti állást hirdet friss diplomások részére. Jelentkezni a muir@muir.hu, vagy a muir@upcmail.hu e-mail címre, vagy postai úton a 3525 Miskolc, Toldi u. 9. sz. címre elküldött, illetve ezen címen személyesen leadott fényképpel ellátott önéletrajzok benyújtása útján lehet. A jelentkezéseket 2012. június 10. napjáig várjuk. Egyéb információ iránt érdeklődni a 46/506-005 telefonszámon lehet.
Miskolc, 2012. május 16.
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pályázatot hirdet két határozatlan idejű
jogi referensi munkakör
betöltésére.
A munkakörbe tartozó feladatok:
· a Hivatalhoz érkezett beadványok előzetes vizsgálata, hatáskörelemzése,
· az ügy elbírálásához szükséges egyéb, kiegészítő adatok, iratok beszerzése,
· intézkedési javaslattétel az érdemi ügyintézésre, a beadvány további vizsgálatára,
· közreműködés a Biztos beszámolójának elkészítésében
A pályázóval szembeni követelmények:
· büntetlen előélet,
· magyar állampolgárság,
· jogi egyetemi végzettség,
· legalább három éves szakmai gyakorlat,
· magas szintű számítógépes felhasználói ismeretek.
A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
· jogi szakvizsga,
· gyermekjogi, környezetvédelmi, büntetőjogi vagy munkajogi szakjogászi végzettség,
· az alapjogok védelmének területén működő civil szervezetnél szerzett tapasztalat,
· egyéb, a munkakörben hasznosítható ismeret, végzettség,
· angol, német vagy francia nyelv ismerete,
Jogállására, illetményére és egyéb juttatásaira a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben előírt rendelkezések, valamint az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Közszolgálati Szabályzatában foglaltak alkalmazandók. A kinevezés határozatlan időre szól, heti 40 órás munkaidőben, 6 hónapos próbaidő kikötésével.
A munkavégzés helye:
Budapest, V. ker. Nádor u. 22.
A pályázat részeként benyújtandó iratok:
· a pályázó szakmai életútját részletesen bemutató, fényképes szakmai önéletrajz,
· motivációs levél,
· iskolai végzettségét, szakképzettségét, nyelvismeretét tanúsító okiratok, dokumentumok másolata (a pályázat elnyerése esetén az eredeti okiratok bemutatása),
A munkakör betölthető:
2012. július 1-től
A pályázat benyújtásának határideje:
2012. május 31.
A pályázat elbírálásának határideje:
2012. június 15.
A pályázatok benyújtásának helye és módja:
A pályázatokat elektronikusan a hr@ajbh.hu e-mail címre, illetve írásban az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Gazdálkodási és Humánpolitikai Főosztályára (1051 Budapest, Nádor u. 22., levélcím: 1387 Budapest, Pf.: 40.) kell beküldeni egy példányban. A zárt borítékra kérjük ráírni: "Pályázat a jogi referensi munkakörre".
A pályázat elbírálásának rendje:
A Gazdálkodási és Humánpolitikai Főosztály a beérkezett pályázatokat értékeli, és kiválasztja a személyes meghallgatásra kerülő pályázók anyagát. Az interjúk lefolytatása után javaslatát - döntésre - az Alapvető Jogok Biztosa elé terjeszti. A pályázat eredményéről a pályázók írásban értesítést kapnak.
Ezt szívesen feladnám Neked kifejtősnek... :)
A közigben elég speciális a kereslet és a kínálat viszonya, maradjunk annyiban, hogy ÁLTALÁBAN nem a közigen kívüli piac logikája szerint működik.
Nem értem, miért ne lenne "munkaerőpiac"... a piac a kereslet és a kínálat találkozási helye, nem? Ez sztem a közigre is igaz.
Imp és Sherlock: tőlem közigben sem kérték... de ott ésszerű kérni, az igaz. Ez viszont már akkor nem "munkaerőpiac".
KBS: na tessék, az első munkahelyemen 3,5 évig dolgoztam, szakvizsgáknál váltottam (2. munkahely 5 hét, a harmadik - a jelenlegi - már majdnem három éve). Ja igen és felvettek más helyekre is, csak oda nem mentem. Jujjj, promiszkuitás :)
Közigben azért kérik, mert ott amúgy nem derülne ki, hogy nincs, míg mondjuk jelöltként nem nagyon lehet laikust bejegyeztetni.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Közigben pl kérni szoktak diplomamásolatot...
A sűrű váltogatás is annak számít. ;)
Mondtam én, hogy egyszerre? :)
Többre is? Promiszkuitás. :O)
A piacot nem érdekli, komoly helyen nem vetnek egy pillantást sem a diplomádra (például tőlem egy helyen sem kérték bemutatni az elmúlt hét évben, pedig interjúztam mindenféle helyre és néhányra fel is vettek).
Majd azt mondod interjún, hogy nyelvet tanultál, külföldön voltál stb. Meg aztán ez csak 1 szempont a sok közül (másban lehetsz tutibb, mint a többi jelentkező). Tehát röviden: hülyeség ezen agyalni.
Sziasztok!
Köszönöm, tegnap beszéltem egy tavaly végzett jogásszal és kiderült, hogy látszik a diplomában. Engem nem zavar, de a piacot igen. (Tudomásom szerint a munkaerőpiac az ingyen hozzáférhető információkra épít elsődlegesen, így az 5 év helyett 8 évet a kisebb termelékenységnek /(körülményektől függetlenül)rosszabb teljesítménynek fogja tartani.)
Attól még juthat h 8 év alatt végzi el.
pedig ezek olyan jó dolgok :P
Kedves Impossible,
lehet, hogy valaki szeretne is jutni valamire...:)
Kacsa11
Panna,
nem mindegy? Mivan ha látszik? Semmi.
És a recenziót is.
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02