Álláskereső jogászok

bukfenc2 # 2012.06.20. 06:59

Szakszervezeteknél próbálkozzatok, jogsegélyszolgálatra! A HVDSZ 2000-nél /több céget foglal magában/ úgy dolgozik egy ismerősöm, hogy heti két alkalommal 1-1 órát. Több cégnél is dolgozik így!

Kriszi83 # 2012.06.20. 06:26

Kedves Egyjogász: Leszel az ismerősöm??? :-)
(Egyébként pont ez a gond, hogy ismerősön keresztül sem megy, és ezzel szerintem nem én vagyok így mostanában egyedül...ebben is kértem volna a megerősítést, mindegy.

Kedves csirko: Kezdőként az gondolom egy kifejezetten jó variáció az ösztöndíjas. "Biztos" jogviszony az egy évre modjuk, kicsit körülnézel, tetszik-e neked a közszféra, vagy nagyon sok munkád lesz és önállónak fognak kezelni, vagy ennek pont az ellentétje, de mindneképp ismerkedsz és belekerülsz a vérkeringésbe, a továbbiak rajtad (is) múlnak. Vannak körülöttem is ösztöndíjasok, csak most már én vagyok az "öreg" hozzájuk képest. (Az más kérdés, hogy nyilván kivagyok, ha az ő munkájukat kell gatyába rázni.) Hajrá!
Meiner Meinung nach...

csirko # 2012.06.19. 18:08

Kedves Kriszi83!

Igen, PSZÁF. Ha emögött a ,, nem feltétlenül rossz" mögött van közérdekű és közérdekűnek is szánt tanács, gondolat, szívesen veszem. :)

Egyjogász # 2012.06.19. 15:54

"Egyik sem ismerős által..."

Na, ez volt az alapvető hiba...:)))

Kriszi83 # 2012.06.19. 12:31

Sziasztok!

Kedves utolsó hozzászoló a PSZÁF-ra gondolsz? :-) egyébként 5 évvel ezelőtt én is ösztöndíjasként kezdtem, nem feltétlenül rossz dolog az. Más. Márc. végén letettem az utolsó szakvizsgát. JUHHHÉÉÉ!!! De! Azóta több mint 50 helyre küldtem el a CV-met egy jobb(an fizető) állás reményében és ez idő alatt (3 hónap) 3 helyre hívtak be!!! Egyik sem ismerős által...és persze sehol sem én voltam a befutó (na jó, egyre még várok). Most komolyan ilyen K nehéz? esküszüm több végzettséget nem lehet, na és nemi s akarok szerezni. Adott esetben pedig kész röhej, mit kérnek a kedves mt-ók...5let így nyár elején?

csirko # 2012.06.14. 07:10

Sziasztok!

Nem tudom volt-e erről korábban szó, de nincs valakinek tapasztalata vagy némi információja egy önálló pü-i felügyeletet ellátó állami szervnél ajánlott ösztöndíjas foglalkoztatásról?

Impossible # 2012.06.12. 14:22

Ha tudsz vmit szólhatsz...

Rexor # 2012.06.12. 14:17

Szia Imp,

Sajnálom, de ne add fel, biztos jön valami. Én köszönöm megvagyok (kissé elhavazva, amit a nyár sem olvaszt fel :).

Impossible # 2012.06.10. 22:33

Szia Rexor!

Kedves töled h érdeklödsz. Elég sz.r a helyzet, nincs meló, regisztráltam a munkaügyi központban...sok értelme annak sincs. Te hogy vagy?

Rexor # 2012.06.08. 14:00

Nem beszélve arról, hogy van két lábunk is aminek a használata ingyér' van.

Imp, mizújásg veled, ezer éve nem hallottunk felőled. Meló van valahol?

kfgabri # 2012.06.08. 12:38

Rég voltam jelölt, de az én főnököm azt mondta, aki akar valamit, az bejön, akit mi akarunk, az vonattal elérhető, ezért ő nem kért se jogsit, se kocsit. (bíróság, hivatalok, stb.)

Impossible # 2012.06.06. 22:13

Szia Ser!

Sztem aki kocsit kér, az nemigen van tele lóvéval :) amúgy náluk már jártam... :D az iroda jól néz ki... úgy is mondhatom végülis, h tele van, csak szarik fizetni, mert megteheti. Magyarország...

Impossible # 2012.06.06. 22:13

Szia Ser!

Sztem aki kocsit kér, az nemigen van tele lóvéval :) amúgy náluk már jártam... :D az iroda jól néz ki... úgy is mondhatom végülis, h tele van, csak szarik fizetni, mert megteheti. Magyarország...

kfgabri # 2012.06.06. 17:15

Drága Sherlock,

Mit tehetek teérted?
G.

Sherlock # 2012.06.06. 16:37

Az a lóvétól függ, mert ha éhbéren tart (és a munkához kell a kocsi) akkor még az se az igazi ha fizeti a benzint, nekem évi 40 ezer most a kötelező(ill. most bonus/malust ugrok és csak 32 lesz, juhéj :D ) + a teljesítményadó. Nettó 400 jelölti fizuért meg már bejárogat kocsival az ember :D

Impossible # 2012.06.06. 15:49

"Elvárások: saját gépkocsi"

meg gondolom saját benzin... :DDD

Impossible # 2012.06.02. 16:08

Azt akkó nyomozzanak guglival így is lehet végülis.

Impossible # 2012.06.02. 16:05

Nem az a gondom ezzel, h nem lehet kinyomozni, mi a nevük, hanem h ha van nevük, gagyin mutat, ha nem írják ki vagy ha fríméles az email-címük... az ilyeneknek beküldenék egy olyan önéletrajzot, amiben a fényképem ki van takarva, a nevem helyén meg az van h dr. jelentkezö :D

Egyjogász # 2012.06.02. 04:28

Biztos tesztelik a jelentkezők kreativitását, hogy a megadott adatok (kapcsolattartó neve vagy email cím) alapján mennyi idő alatt találják meg a neten hirdető irodát. Barátunk a gugli segítségével ez kb. 3-5 másodperc.

Impossible # 2012.06.01. 23:11

...vagy lehetetlenült a terminál lol

egyébként ha már álláskeresö rovat: javasolnám, h a noname hirdetéseket szürjék ki, vagy magyarázza meg nekem valaki, mi oka lehet pl. egy ügyvédi irodának arra, h a saját hirdetésében ne vállalja a nevét...

Sherlock # 2012.05.29. 09:30

Kedves Gabri,

régebben mintha lehetett volna neked mailt írni. Terminálódott a lehetőség?

kfgabri # 2012.05.28. 08:37

Mosza, én a biztosnál gyakornokoskodtam hamvas ifjúkoromban, nem voltam még olyan dörzsölt és kifinomult, mint most, de azt megfogalmazódott, hogy segíteni azon lehet, aki hagyja, és akkor a panaszok 95%-a szociális demagógia volt ügyféloldalról, az eljárás pedig még most is a jogok deklarálásán nyugszik, nem pedig a definiálásán, ezt pedig én nem szeretem.
Azt pláne nem, ha nem párosulnak kötelezettségekkel.
Valamiért hazánkban a jogvédő fórumok udvariasan negligálják a Ptk. elejét, hogy aszongya saját felróható magatartás meg az előnyök szerzése.

Egyjogász # 2012.05.28. 07:36

Ha O.V. kér ki, akkor szerintem nem is kell pályáznod:) De ha ilyen kapcsolataid vannak, inkább mozdulj rá egy államtitkári posztra

Legislator # 2012.05.27. 11:47

:-))).

Sunshine after the rain.

Legislator # 2012.05.27. 09:06

A végén te leszel a biztos:-D.

Sunshine after the rain.