Inkább felvesznek egy németet, mint egy magyart.
Álláskereső jogászok
Ja de amúgy tök cuki, hogy így törődsz velem. :D
McDonald's-ban miért mondtak nemet?
hunfrakk,
köszi az ötletet!
Diák kell nekik.
Allianz is nemet mondott, oda elég lett volna középfokú végzettség (talán épp ezért mondott nemet, franc tudja).
Ügyvédi Kamarába érdemes bemenni?
hunfrakk,
köszi, de ezt már néztem, pályáztam is, ahova alkalmas vagyok, nem válaszoltak még. Egyébként simán fennhagyják azokat a hirdetéseket is, amiknél az állást már betöltötték. Ugyanígy fennhagyják az Ügyvédi Kamara honlapján is a rég nem aktuálisakat is, ezért gondoltam, hogy bemegyek.
Nyugi Imp, nem érdemes lemenni kutyába (és Mekibe), előbb-utóbb összejön valami jogi munka! Ilyenkor szokták mondani, hogy úgy még sohasem volt, hogy valahogy ne lett volna! Ezzel együtt egyetértve Wasppal szerintem sem szégyen nem jogi munkát végezni addig is, de talán a Meki az már túlzás. (Igaz, pont én dumálok, aki annak idején egyetemi hallgatóként kubikoltam, de az mégis más volt.) :-)
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
én sem jogi pályán vagyok, a kényszermegoldásból elég jó állás lett, eddig legalábbis úgy tűnik
hogy is van a vicc , amikor találkozik a jogász meg a bölcsész 10 év múlva? sajnos az már nem csak a bolcsészre vonatkozik. nem mintha bajom lenne velük, de így szól a vicc
Kedves Tanárúr,
köszönöm a bíztatást. :)
Mekibe se vettek fel. :D (Legalább nem estem túlzásba, tiszta előny. :DD )
Imp átküldtem Neked pár linket, majd olvasd el a hirdetéseket, a mekinél tuti jobbak!
Iwikó
Köszi, Ildi! :) De mondom, ne fáradj ezzel. :)
ok, többet nem teszem, azért olvasd végig őket. :)
Iwikó
Ildi, az a probléma szerintem ezekkel a középfokú végzettséghez kötött munkákkal, hogy a diploma ezeknél hátrány, és ezért nem vesznek fel, felvesznek inkább egy érettségizettet. (Kevesebbet kell neki fizetni, mert a nem-diplomás minimálbér alacsonyabb a diplomásnál, meg talán még hülyébb is az illető, mint diplomával.) Nem gondolod? :)
szerintem olyan csak a közszférában van, hogy diplomás minimálbér, versenyszférában nincs...de lehet, hogy rosszul tévedek...:)
Kacsa11
nem kötelező beleírni önéletrajzba, hogy van felsőfokú végzettséged
amúgy meg olyan, hogy diplomás minimálbér nincsen
aki olyan munkakört lát el, melyhez középfokú végzettség szükséges, annál a kötelező legkisebb munkabár bruttó 87.500 Ft
Jó, de hazudni nem akarok, ha egyszer van, akkor van, nem tagadhatom le.
az elhallgatás "hazugság"?
csak magadnak ártasz a nyíltsággal
Az.
"Köszönettel vettük pályázatát, mellyel kapcsolatban sajnálattal tájékoztatjuk, hogy az elküldött jelentkezés alapján nem áll módunkban alkalmazni."
Jójó persze, mert angolul is tudni kellett volna, bocs, hogy nem érdekelt. :D
Imp, Cromwell nem véletlenül mondta, hogy bízzál Istenben, de tartsd szárazon a puskaport. Meg kéne tanulni sürgősen angolul, és össze fog jönni a dolog, talán már közben is!
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Ahol nem kell tudni, oda se vesznek fel. Volt olyan ügyvédi iroda (több is), ahol nem kellett tudni, csak éppen 30-an jelentkeztünk egyetlen egy helyre, egy másiknál meg ügyvédjelölt felvételizetett a foglalóból meg cégeljárásból, meg szerződést biztosító mellékkötelezettségekből, na aztán ezek alapján úgy látszik a nagy tapasztalatával megállapította, hogy nem én szartam magamból az anyagot a legjobban, vagy jött egy nálam szimpibb, szilikonnal felturbózott jelölt, akinek a külső értékei elhomályosították belső hiányosságait. Na a többi helyen meg tárgyalóképes angol középfokúval, miközben nem jut eszükbe, hogy középfokúval az ember nem tárgyalóképes, de sebaj. :D
Cromwell szerintem "de" helyett "és"-t mondott. :)
Trust in God
and keep your gunpowder dry!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02