Álláskereső jogászok

gyalubalu # 2012.01.03. 11:47

Folyamatosan bővülő ügyfélkörrel rendelkező budai ügyvédi iroda komplex és változatos szakmai kihívásokat kereső ügyvédet, ügyvéd jelöltet, vagy legalább negyedéves jogászhallgató gyakornokot keres. A 6 vagy 8 órás munkaviszony keretében munkatársunk az ügyvédi iroda alkalmazottja lesz, a munkavégzés helyeként az ügyvédi irodával hosszú ideje állandó megbízási jogviszonyban álló partner budapesti irodája szolgál. A munkakör sikeres ellátásához szinte kizárólag a polgári jogág alapos ismerete szükséges. A korábbi munkatapasztalat hiánya nem jelent kizáró tényezőt.

Elvárások:

• Igazolhatóan sikerrel teljesített, vagy legkésőbb a 2011/2012-es tanév II. félévében teljesítendő Polgári Jog, Polgári Eljárásjog és Közigazgatási Jog tárgyak (diploma hiányában)
  • Tárgyalóképes angol és német nyelvtudás

Előnyt jelent:

• Felsőfokú gazdasági végzettség
  • Haladó informatikai tudás hardware és software oldalon egyaránt

Feladatok:

• Okiratok szerkesztése (iratminták, szerződések, beadványok)
  • Cégképviselet hatóságok és partnerek előtt
  • Döntés-előkészítés
  • Állandó és ad hoc jellegű jogi feladatok ellátása, jogszabályok értelmezése, jogesetek felkutatása

Fényképes szakmai önéletrajzát és motivációs levelét tartalmazó pályázati anyagát az budapest.ugyvedjelolt@gmail.com címre várjuk, ahol kérésre a feladatokról bővebb tájékoztatást is adunk.

hunfrakk # 2011.11.10. 18:21

impi van veled mostanság?

Impossible # 2011.11.10. 17:06

Kedves Jennyfere,

az Erasmus-os kint töltött félév kezdetnek nagyon jó, egyébként lehet menni kicsivel hosszabb időre is...

ha elvégezted a magyar egyetemet, szerezhetsz egy LL.M címet, ez általában 1 vagy 2 év alatt megcsinálható, akár idehaza is, persze külföldön nagyobb a választék belőle. Idehaza a jogászképzés osztatlan, nincs különválaszta alap- és mesterképzésre (3 plussz 2 év ugye), külföldön viszont igen, szóval nem kell kint elvégezned az 5 évet ahhoz, hogy legyen esélyed, elég a 2 év, ami néhol 1 év alatt is megoldható. Angolul mindenképpen tudj nagyon jól.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.09. 13:34

Dolgoznak magyar jogászok az unió apparátusában.

Legislator # 2011.11.09. 12:00

Elvben EU joggal, vagy nemzetközi joggal, nemzetközi magánjoggal, összehasonlító joggal lehet kezdeni valamit. Más kérdés, hogy ez nem nagyon sok magyar embernek jött össze.

Sunshine after the rain.

Jennyfere # 2011.11.09. 07:54

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy annak aki Magyarországon végez (majd) jogi egyetemen milyen lehetőségei vannak a külföldi munkavállalásra?

Ezt úgy értem, hogy egy végzett pl. orvos könnyebben külföldre költözhet, mert (bár ott nagy valószínűséggel fejlettebb a technika) kb. ugyanúgy kell kihúzni egy fogat...

Míg ha valaki egy adott ország jogrendszerét sajátítja el, hogyan tud érvényesülni más országban?

Esetleg az adott ország valamelyik jogi egyetemén kellene tanulni? Erre szerintem az a fél év Erasmus nem elég.

Ötletek, tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Legislator # 2011.11.09. 07:49

Miért kell beszopni, hogy az USA fenékig tejfel? Ott is rengetegen éheznek, csak nem beszélnek róla.

Sunshine after the rain.

bandeeraz # 2011.11.08. 12:47

cat981: pont azért születik kevés gyerek, mert a legtöbben biztos egzisztenciára várnak... van akinek ez nem jön össze 30 éves korára, és erről nem biztos, hogy csak ő tehet.

Kacsa1111 # 2011.11.08. 11:41

Kedves bandeeraz,

koránt sem kívántam általánosítani, lentebb picit részletesebben is elírtam, az imént csak kvázi visszautaltam rá. A lényeg kb. annyi, hogy a versenyszféra - mivel a pénz nagy úr - nagyobb tálból meríthet.

Kacsa11

cat981 # 2011.11.08. 09:57

"Szerintem ilyen általánosításokat felesleges levonni. Mondjuk szerintem a legegészségesebb az lenne, ha lenne átjárás a közszféra és a versenyszféra között, mind a két területnek úgy lenne a legjobb."

De még mennyire :)). "Örömmel" jelentem, hogy ez a telekommunikációs üzletágban 3-4 éve már működő modell. A multinacionális cégek vezetői kerülnek a hatáságok élére, vezetői, tanácsadói pozíciókba stb. és ugyanez fordítva. És innen már nem nehéz elképzelni, hogy ezek a nagyvállalatok mennyire lesznek a hatóságok célkereszt tűzében...

Én pont egy életre eltiltanám a politikusokat, magasbeosztású hatósági vezetőket, hogy valaha is munkát vállallhassanak az üzleti életben, versenyszférában. (Politikus, hatósági ember csak az legyen aki őszintén, ösztönösen hivatását érzi ennek a szakmának, az ilyen ember valószínüleg kevesebb vágyat is táplál egy üzleti, versenyszférában való részvételben egész életén át.) Fordítva szakmai szempontból jól működhetne a dolog de szintén magas az esélye a korrupciónak.

cat981 # 2011.11.08. 09:40

Bandeeraz,
„Csak azt felejted el, hogy egy kereset manapság nem elég a megélhetéshez, ezért kell a nőknek is dolgozni. Ez a nyugati modell, nem Szaúd-Arábiában élünk.”

Vagy nagyon fáradt lehetsz mindig amikor reagálsz az írásaimra, vagy jogász létedre elég gyengén és nagyon rosszul tudsz következtetni… Saját példámon írtam (ráadásul), hogy nemhogy elfelejtem, hanem ezt jól tudván éveken keresztül előredolgoztam, hogy a családalapításra már megfelelő tartalékkal és több lábon állva megfelelő folyamatos jövedelemmel rendelkezzem és el tudja egyedül is tartani majd a családot. (És szerintem ezt az „eredeti” mintát kellene minden férfinek követnie aki majd felelős családfő akar egyszer lenni, vagy amíg ezt nem tudja biztosítani akkor addig inkább addig ne kezdjen bele, de mind1 ez csak az én véleményem)

Nem Szaúd-Arábiára és az arab országokra gondoltam és nem ez volt mindig a „nyugati modell”, hanem pl. az 1900-1960-as évekbeli amerikájára (USA, Kanada) ahol dübörgött a gazdaság – és leginkább a háborúk előtt nem utána és amiatt - úgy, hogy csak a férj dolgozott mégis jómódban, gondtalanul élt egy átlagos 2-4 fős család.

pazs,
„„és a gyengébbik nemet megillető életvitel és társadalmi berendezkedés (csak a férj dolgozott) esetén ” Ez mikor és hol volt általános a világtörténelemben?”

Lásd pl. 1900-1960-as évek amerikája. Ez sem volt tökéletes, természetesen voltak hibái, de azt gondolom nagyságrendekkel jobb volt az azt követő de főleg a utóbbi évtizedeknél. De ha szerinted nem is volt ilyen a világtörténelemben még, akkor ez azt kell jelentse, hogy ne is törekedjünk rá? (Mert eléggé beletörődöttnek tűnt az, ahogyan fogalmaztál.)
„Azzal meg aztán végképp nem értek egyet, hogy a férj egyetlen feladata az anyagi egzisztencia biztosítása és ördögtől való ötlet lenne, ha nagyobb részt vállal a háztartásban és/vagy több időt tölt a gyerekeivel. ”
Nem az egyetlen, hanem az elsődleges. De Te is jól tudsz következtetni…, szintén (és ráadásul) saját példámon írtam, hogy az előirányoztam az áthelyeztetésemet/lefokozásomat a munkahelyemen, hogy többet lehessek majd otthon a családdal, gyerekekkel, tehát nemcsak a házat kocsik, pénzt lökni szándékozom a családnak, aztán meg élem a saját életem…
Kamacs76,
Megértem, manapság nem az igazán értékes emberek érvényesülnek, vagy tudnak érvényesülni, illetve becsülik meg a világban. Épp ezért, felismervén ezt a helyzetet már 20-22 évesen lemondtam, hogy azzal foglalkozzak amivel leginkább szeretnék, vagy amilyen hivatást szerettem volna, mert tudtam hogy abból nem lehet majd megélni, vagy jól élni, jövedelmet alapozni, ezért csak hobby szinten, ill. „másodállásban” tudom űzni a mai napig, de ez van…:/, sajnos nem születtem milliomosnak :). Meg én olyan vagyok, hogy addig sose nyugodtam, amíg megfelelő forrásokkal és tartalékokkal nem rendelkeztem – mondjuk utána sem és sosem, mert jönnek mindig magasabb célok, de ez az én hibán… :) )

bandeeraz # 2011.11.08. 08:35

Szerintem ilyen általánosításokat felesleges levonni. Mondjuk szerintem a legegészségesebb az lenne, ha lenne átjárás a közszféra és a versenyszféra között, mind a két területnek úgy lenne a legjobb.

Kacsa1111 # 2011.11.07. 21:18

Kedves Legislator,

Magyarországról beszéltünk.

nem a nők fizikuma kapcsán tettünk geográfiai szűkítést.

Azért akarom név szerint tudni, mert nincs, és nem is volt soha.

ne haragudj, de ez nettó szűklátókörűség (honnan tudod, hogy nincs valamint hogy sosem volt?), másfelől a fentiek fényében tévedés is.

akkor felőlem legyen 3 millió

a közigazgatásról sok fogalmam ugyan nincs, de kétlem, hogy 3 millió embert foglalkoztatna...:)

viszont olyan céget kapcsiból tudok mondani, amelyik több, mint 2 millió munkavállalóval rendelkezik.:)

ezzel együtt értem mire akarsz kilyukadni: egy vállalat működése nem olyan komplex, mint egy államé. Ez azonban nem cáfolja azon állításomat, hogy a magasabb fizetés okán inkább a versenyszférába kerülnek a jobb kvalitással bíró emberkék.

Kacsa11

Kamacs76 # 2011.11.07. 12:15

Újra itt:-) Látom, a felvetett téma felkavarta az állóvizet.

Kedves cat 981,

bocs, hogy csak most válaszolok:-)

1. valóban - mint azt az alábbiakban sokan, tőlem sokkal többet tapasztaltak és okosabbak is megírták - vannak olyan melók, amik nem nőknek valók. viszont itt, ezen a fórumon azért eléggé körbehatárolt az a munkaterület, amely szóba jöhet, hiszen nem bányászok, kazánkovácsok stb. ülnek itt:-) nyilvánvalóan adminisztratív munkakörök jönnek szóba, ahol én nem látok ekkora problémát.
  2. igazad van, egy munkahelyi problémák miatt stresszes anyuka nem használ a gyereknek. de sztem egy munkanélküli, mindennapi megélhetésért aggódó anyuka sem. márpedig a gyerek az pénz, sok pénz. és nem minden apuka milliomos. sem pedig, kigyúrt, kopasz,.... lúzer:-) a többség vhol a kettő közt a nagy átlag. mint pld. az én férjem is, aki nem lenne egyedül képes fenntartani egy egy gyermekes családot, és nem hiszem, hogy hibáztatnom kellene azért, mert az állam azt a hivatást, amit választott úgy fizeti meg, ahogy. Az a másik mondjuk, hogy én az a típus vagyok, akit 6 lóval sem lehetne otthon tartani:-))))
  3. mint írtam, nálunk sok kismama jött vissza, és dolgoznak 4-6 órában, sőt úgy is, hogy a hét bizonyos napjain jönnek be, egyébként távmunka. az internet, laptopok, okostelefonok, stb. világában ma ez már nem olyan kivitelezhetetlen probléma.
  4. vállalva a kritikát: ha az állam vkinek támogatást ad, akkor az ő dolga, hogy mire használja fel. én elítélhetem érte, de attól még az ő dolga. azt se nézi meg senki, hogy én a fizetésemet mire költöm. ja, hogy én azért megdolgoztam:-) hát állam bácsi meg nézze meg jobban, kiknek és mire ad támogatást.

most ennyi, mert hív a főnököm:-)

pazs # 2011.11.07. 10:39

cat981: „és a gyengébbik nemet megillető életvitel és társadalmi berendezkedés (csak a férj dolgozott) esetén ” Ez mikor és hol volt általános a világtörténelemben? Ja, a hercegek feleségeinél. Vagy szerinted az átlag parasztasszony "csak" gyereket nevelt? És banderaaz-nak is nagyon igaza van.
Azzal meg aztán végképp nem értek egyet, hogy a férj egyetlen feladata az anyagi egzisztencia biztosítása és ördögtől való ötlet lenne, ha nagyobb részt vállal a háztartásban és/vagy több időt tölt a gyerekeivel.

Legislator # 2011.11.07. 10:26

"név szerint szeretnéd tudni? komolyan?:)

nézd a discovery-t...előfordul női melós olajfúrótornyon..."

Magyarországról beszéltünk. Azért akarom név szerint tudni, mert nincs, és nem is volt soha.

Ugyan nincs 10 millió munkavállalók, akkor felőlem legyen 3 millió, csakhogy a közigazgatás mind a 10 millió magyar állampolgárral foglalkozik, vagy foglalkozhat. De 3 millió főt foglalkoztató vállalat sincs.

Sunshine after the rain.

bandeeraz # 2011.11.07. 10:26

Csak azt felejted el, hogy egy kereset manapság nem elég a megélhetéshez, ezért kell a nőknek is dolgozni. Ez a nyugati modell, nem Szaúd-Arábiában élünk. Lehet szeretni-utálni, de evvan.

cat981 # 2011.11.07. 10:08

„cat981: Te a férfinak a gyerekkel kapcsolatos felelősségéről soha nem pofázol?”

Ha nem vetted volna észre legalább 20 soron keresztül csak erről „pofáztam”… Vagy szerinted a család a gyerekek eltartása és az egzisztencia biztosítása nem a férfi felelőssége? Menjen el a nő/feleség/anyuka húzni az igát és a férfi/férj/apa maradjon otthon a gyerekekkel? Esetleg maradjanak otthon mindketten egy jótündér pedig majd megteremti számukra az egzisztenciát? (Kétségkívül ez utóbbi volna az ideális.)

(A Földön létező összes élőlényt és fajt, a legprimitívebb élőlények esetében is ELSŐDLEGESEN a gyengébbik nem neveli és gondozza kiskorukig az utódukat és jobban is kötődnek hozzá, mert ez a természetes, ez a természet rendje. (Csak a „mai” ember egy olyan természetellenes „állat”, hogy fordítva akarja ezt csinálni.) Az ősember esetében is ez így volt, de még az előző évszázad elejéig is, amíg nem jött a nagy „agymosás” és csali, amit a nők jó része könnyen be is kapott…Itt is sarkítottam rendesen, valamint az utóbbi időken szeretem több tekintetben és területen is az embert (a felelőtlen, tudatlan, buta, műveletlen részét, ami a többség – kivételek meg mindig vannak, ezt nem kell külön mindig megjegyezni) az állatokhoz hasonlítani (pl. a birka jelenleg a kedvenc nagyon találó hasonlat rá), valamint mert a 20. század utolsó harmadától teljesen természetellenes és instabilitás irányában zajlanak úgy általában minden területen a folyamatok…)

Sünvadász,
Ha abban nincs semmi szépítés amit írsz, akkor ahogy írtam, egy szerencsés ember vagy.

„Meg vagyok győződve róla, hogy jó szóval, meggyőzéssel, s természetesen személyes példamutatással sokkal többet lehet elérni, mint folyamatos stresszel, állandó b...gatással.”

Én is, csak győzd meg a külföldi befektetőket, vállalattulajdonosakat is erről. És akkor ezzel még nincs vége, ezt meg is kell tudni valósítani és tartani hosszútávon, nem 1-2 hétig, hónapig.

„Egyetértek Legislatorral, hogy a közig-ben sem csupa hülye van,”

Én sehol nem írtam, hogy csupa hülye van, azt írtam hogy „…közigazgatásban…sok helyen…”. Most még csak nem is úgy fogalmaztam hogy általában, de fogalmazhattam volna úgy is, mert a többségre megintcsak igaz az inkompetencia. Illetve a végeredmény számít és ezt nem lehet semmivel sem kimagyarázni, pláne ha hosszútávon rossz. Valamint ha egy csapat, vagy osztály, cég stb. összességébe véve rossz munkát végez, a kisebbik, jobbik felének tűrnie kell, hogy a csapattal, céggel együtt leminősítik. Ha ez nagyon zavarja menjen át más céghez, egy jobb csapatba.

Visszatérve még egy gondolta erejéig a nők munkavállalására:
„van, de nem a gyengébb fizikumuk, hanem egy sokkal objektívebb (hiszen a gyengébb fizikum eléggé relatív) ok miatt: bizonyos munkakörök a nőknél hosszú távon meddőséget okozhatnak.”
Itt a pont! Bár a tv. valszeg. elsőlegesen nem a stresszre gondol: Legalább 15 olyan női kollégát ismertem az elmúlt 5 évből (és nem csak vezető munkakörben lévők), akik a stressz miatt csak többéves megfeszített és kimerítő próbálkozások után és orvosi szerek és terápiák segítségével tudtak csak megfoganni, valamint a baba világrahozatala sem ment általában zökkenőmentesen (koraszülés, császározás, vákumozás, mérgezés, a magzat nem lett tökéletesen egészséges stb.). Csak halkan merem megjegyezni, mert borzalmas megállapítás, de meg kell a tisztánlátás miatt, hogy ezek a nők, ha nem lennének orvosi segédeszközök, valószínűleg soha nem lett volna gyerekük, vagy belehaltak volna szülésbe és/vagy a baba is, ami orvosi eszközök hiányában megfelelő, helyes, és a gyengébbik nemet megillető életvitel és társadalmi berendezkedés (csak a férj dolgozott) esetén (ahogy régen volt) valószínűleg nem következne be, ahogy régen sem fordult elő gyakran.

hunfrakk # 2011.11.06. 20:45
Kacsa1111 # 2011.11.06. 16:57

Kedves Legislator,

10 millió munkavállalóval?

a magyar államnak nincs 10 millió munkavállalója...ha át akarod forgatni vállalati szintre, akkor az állampolgár inkább a vásárlónak felel meg...

Attól függ, ki kit tart krémnek, és melyik szakmában...

az előbb említett tényből következik, hogy bármelyikben.

Női kazánkovács? És név szerint ki?

név szerint szeretnéd tudni? komolyan?:)
nézd a discovery-t...előfordul női melós olajfúrótornyon...

bár kiterjesztőleg értelmezve a meddőség absztrakt veszélye is fizikumot

nem gondolnám, hogy az egészségkárosító hatásokkal szembeni ellenállóképesség összefüggésben állna a fizikummal. ebben az esetben ugyanis mi férfiak lennénk a gyengébb fizikumúak.:)

Kacsa11

Legislator # 2011.11.06. 16:49

10 millió munkavállalóval? Nem a GDP-ről beszéltem. De Kínához képest a megavállalatok is túrók.
"Lefölözi a szakemberek krémjét." Attól függ, ki kit tart krémnek, és melyik szakmában...

Női kazánkovács? És név szerint ki? A meddőségre utalás a pontos, bár kiterjesztőleg értelmezve a meddőség absztrakt veszélye is fizikumot (de nem a fizikai teljesítőképességet!) gyengítő tényező.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2011.11.06. 16:29

nem kell a versenyszférát túlmisztifikálni. a közigazgatásban sem csupa hülye van.

ez igaz, azonban azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a versenyszféra - a magasabb fizetés okán - lefölözi a szakemberek krémjét...ezért bár vannak kivételek, statisztikailag a jó szakemberek inkább a versenyszférába kerülnek.

meg egy 10 millás országhoz képest mi egy vállalat? ttttttúúúrrróóóóó

szerintem akad a világon nem egy olyan vállalat, amelyhez képest a magyar bizony egy picike ország...:)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.11.06. 16:21

Kedves Legislator,

olajbányász, kazánkovács, és vasöntő területen nőkről még nem hallottam...

pedig dolgoznak nők ezeken a területeken is.

És mintha lenne egy olyan jogszabály(hely), amely megjelöli azon munkaköröket, amelyekben a hölgyek, gyengébb fizikumuk okán nem foglalkoztathatóak.

van, de nem a gyengébb fizikumuk, hanem egy sokkal objektívebb (hiszen a gyengébb fizikum eléggé relatív) ok miatt: bizonyos munkakörök a nőknél hosszú távon meddőséget okozhatnak.

Kacsa11

hunfrakk # 2011.11.06. 15:54

Meztelenül tombolt az ügyvédnő

http://valovilag5.postr.hu/…-az-ugyvedno

Kovács_Béla_Sándor # 2011.11.06. 15:48

A megyénkben van egy kislány, ő birkózott, és verte a kor- és súlycsoportjába tartozó összes fiút. Aztán 12 éves korában érthető okokból abbahagyta a koedukált versenyzést.