Álláskereső jogászok

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.19. 14:28

akkor esetleg talán a közigazgatásban jegyzői.
Hány, de hány ilyen helyre nem találnak jogvégzettet.

A kedves kolléga hol él? A legeldugottabb falu jegyzői pályázatára is legalább fél tucat jelentkező van. Szakvizsgával, közigazgatási gyakorlattal esetleg mindkettővel. A - korábban jogi végzettség nélkül is betölthető - ügyintézői posztok egyikét esetlge le lehet csípni. De a falvakban azt se, mert abban már hátrány a "doctor iuris" titulus. Sokat kell neki fizetni.

Legislator # 2009.08.19. 14:44

KBS-sel tudok egyetérteni. Ahol meg nem találnak jegyzőt, ott kénytelenek egy idő után csatlakozni egy körjegyzőséghez.

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.08.19. 14:50

a jegyzőnek nem feltétel a jogi diploma??

Kacsa1111 # 2009.08.19. 14:53

Kedves Impossible,

ha nem értetted volna: az előző kérdésemben a sorok közé volt dugva, hogy mindenki megkérdezi...
akkor tehát mindenki barom?
mondom, hogy a hiba a te készülékedbne van:)))

Kacsa11

Legislator # 2009.08.19. 15:23

Jegyző: igazgatásszervezői oklevél, vagy állam-és jogtudományi területen szerzett diploma+közig. vagy jogi szakvizsga+min. két év szakmai gyakorlat

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.08.19. 15:29

a "területen szerzett" akár törölhető is

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.08.19. 15:33

viszont a közigazgatási menedzser szakon szerzett oklevél is szóba jön

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.08.19. 18:52

mosza,

köszi szépen!
Kedves Tőled. :)

Kedves kácsa,

nem kérdezi meg mindenki. Nem voltam sok helyen, az igaz, de csak egyvalaki kérdezte meg. Egyébként pedig nem tartom nagyra a kis magyar irodákat. Nem mindenki barom, csak nagyon sokan. :D És mit gondolsz a válaszomról, az rendben van?

Legislator # 2009.08.20. 08:39

Imp,

Ha érdekelnek a szükségmegoldások, be kell regisztrálni a Diplomás Munkaügyi Központba. (Ha még van ilyen...). Lehet ingyen álláskeresési tanácsadáson, önismereti foglalkozáson részt venni (régen az ifjúságiban volt ilyen, a diplomásban is bizonyára van, csak érdeklődni kell)-nagyon hasznos dolog, jó buli...

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.08.20. 09:31

Köszi, Leg, oda már jelentkeztem, kaptam egy időpontot, majd megyek.

Grád András # 2009.08.20. 10:55

"Egyébként pedig nem tartom nagyra a kis magyar irodákat."

Hát... nem lesz könnyű dolga Imp! Mert ugye vannak egyfelől a nagy nemzetközi irodák, ahol a felsőfokú angol (meg lehetőleg még 1-2 nyelv) stílszerűen "a must", oda az ismert objektív okokból ezidő szerint nincs esélye bekerülni. Aztán vannak a kis magyar irodák, amiket nem tart nagyra, oda nyilván nem is akar éppen ezért igazán bekerülni. Hadd jegyezzem meg jószándékúlag, hogy az ilyen attitűdök akarata ellenére is "átjönnek" egy felvételi beszélgetésnél, és nem biztos, hogy jó fényt vetnek egy jelöltre, aki 0 nap joggyakorlattal lenézi az x éve működő irodát, függetlenül annak színvolatától, amit a fentiek folytán ráadásul nem is nagyon ismerhet... (A jelöltektől megkívánt és korábban emlegetett jogászi logikáról meg annyit, hogy sikertelen iroda általában nemigen keres jelölteket, mert nincs miből fizetnie.) :-) Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2009.08.20. 12:01

A sikeres iroda pedig nem akar fizetni. :D Persze ez is a magyar irodákra igaz. Azt nem tudom, miből gondolja tanárúr, hogy 0 nap joggyakorlatom van, én csak annyit írtam, hogy állásom nincsen. Egyébként szerintem nem jönnek át akaratom ellenére az "attitűdjeim", én ugyanis mindig motiváltan igyekszem viselkedni, és tulajdonképpen motivált is vagyok, hiszen kell a pénz, meg szeretnék dolgozni. A nemzetközi irodákban pedig nem szükséges 3 nyelv, elég bőven 2, és különben sem becsülöm le magam, ez a jelenlegi gond idővel ki lesz pipálva. És miért ne nézhetnék le egy x éve működő irodát? :) Attól nem lesz nagy szám valaki a szememben, hogy x éve életképes. Azért ennyire nem vagyok kisigényű.

Kacsa1111 # 2009.08.20. 14:49

Kedves Impossible,

a két nyelv még csak hagyján...nem az lesz a fő gondod, ha nemzetközi irodába akarsz menni...
külföldi tanulmány és/vagy munkatapasztalat...ezekkel hogy állsz?
ha sehogy, akkor inkább barátkozz meg a lebecsült kisirodákkal...

Kacsa11

Impossible # 2009.08.20. 14:54

Még sehogy. De nem ez a lényeg. Csak azért, mert most így állok, nem fogom elásni magam, sőt, inkább behozom a lemaradást. Azon meg nem kell megsértődniük a kis irodáknak, hogy lenézem őket. Ha megsértődnek, akkor méginkább lenézem. :D

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.20. 15:53

Vidéken és tisztában van a valósággal. Napi kapcsolatban van jegyzőkkel, polgármesterekkel.
Nos, annál rosszabb. Ha valaki tájékozatlanságában téved, az elnézhető. Ám ha tudatosan akar valakit megtéveszteni, az már súlyos. Nem is értem, mi okod van rá.

Impossible # 2009.08.20. 16:46

Na jólvan, ne veszekedjetek. :)

Eweol # 2009.08.20. 19:12

nem olyan régen még a mekdonáldsz is jó lett volna neki és arról panaszkodott, hogy rite diplomásoknak miért nem írnak ki külön álláshirdetést - azóta már nem tartja nagyra a kis magyar irodákat sem... gratulálok.

bajussz # 2009.08.20. 19:24

a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

Legislator # 2009.08.20. 19:30

Nem kell Impit bántani. mindenki képzelje magát bele a helyzetébe pályakezdőként. És még sok ezer társáéba, aki nem kap állást...

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.08.20. 20:30

Nem kell bántani, de kérdőre lehet vonni, ő is azt csinálja mindig, én nem féltem:)

Eweol: a kis irodákat nem tartja nagyra, az lehet, de a meki az más kategória, nem ügyvédi iroda, hanem kényszermegoldás. Oda nem támaszt igényeket.

Kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan jutott el a jelenlegi munkahelyére, mennyi idő alatt. És most nem a kocsival 10 perc alattra gondolok:)

Eweol # 2009.08.20. 23:26

Senki nem akarja bántani, sem én, sem Kacsa.
Leg tanácsára beleképzeltem magam Imp helyzetébe, de kicsit fura a hozzáállása... (nota bene, ha az én családomban apai ágon mindenki jogász lett volna, sőt még anyai ágon is néhányan, akkor vagy soha nem választottam volna ezt a pályát, vagy az egyetem elvégzése előtt hónapokkal már pontosan tudtam volna, hol lesz az első munkahelyem)
Még mindig a lenézett kis magyar irodák vannak országszerte többségben, kényszermegoldással vagy anélkül, de bízom benne, hogy a közigben vagy bíroságon összejön valami Impnek. (Az a nagy "nemzetközi" még kicsit messzebb van, hacsak a család valamelyik tagja nem (senior) partner egy ilyen cégnél. Egyébként ha tárgyalásokra szeretne járni és ügyfelekkel "beszélgetni", akkor egy "kis magyar"ban erre több lehetőség adódhat.)

Grád Tanár Úr legutóbb egy rövid, ugyanakkor nagyon reális és objektív helyzetelemzést tett közzé.

bajussz # 2009.08.21. 01:51

tárgyalásokra azért be lehet ülni bármikor, annyival előrébb lennének az emberek, akár önéletrajzba is be lehet írni. nem?

Grád András # 2009.08.21. 06:45

"Azt nem tudom, miből gondolja tanárúr, hogy 0 nap joggyakorlatom van, én csak annyit írtam, hogy állásom nincsen."

Kedves Imp, én csak Önnek hittem, de ha nem kellett volna, akkor bocs! Eddig azt írta, hogy most végzett az egyetemen, és munkát keres! Nem tudhattam, hogy előtte már évekig jogászként dolgozott. :-) (Félreértések elkerülése végett az esetleges egyetem alatti kötelező gyakorlaton való részvételnek semmi köze a joggyakorlathoz, minthogy utóbbi diplomához kötött.)

"Egyébként szerintem nem jönnek át akaratom ellenére az „attitűdjeim“, én ugyanis mindig motiváltan igyekszem viselkedni, és tulajdonképpen motivált is vagyok, hiszen kell a pénz."

Csak szólok, Imp, hogy a szájszélen túlhúzott rúzs, amely fiatalos benyomást igyekszik kelteni, úgy néz ki, mint a szájszélen túlhúzott rúzs, amely fiatalos benyomást igyekszik kelteni. :-)

"Azon meg nem kell megsértődniük a kis irodáknak, hogy lenézem őket. Ha megsértődnek, akkor méginkább lenézem."

Hogy egészen őszinte legyek, személy szerint engem eléggé hidegen hagy, hogy mit gondol a kis (közepes, nagy stb.) irodákról, ráadásul komoly mentális problémákra utalna saját magamnál, ha egy napon azt fedezném fel, hogy Önhöz kívánom igazítani az önértékelésemet. Viszont jószándékúlag szólok, hogy a nagyon nagy arc pont olyan hátrány, mint az önbizalom hiánya a felvétel szempontjából, arról pedig, hogy ehhez képest miként igyekszik viselkedni, illetve ennek hatásairól lásd fent. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2009.08.21. 08:13

Kedves tanárúr,

sajnálom, ha esetleg bunkó voltam. :D
Tegnap épp ezen gondolkoztam, hogy hogy leszóltam itt a magyar irodákat, és hogy nem kellett volna. Nem fogalmaztam helyesen. Jobb, ha úgy mondom, hogy vonzóbbnak találom a nemzetköziseket, sok szempontból. Van olyan szempont, ami miatt a kicsik "jobbak", de én ezeket kevésbé kedvelem. És persze, lehetséges, hogy a közel nulla tapasztalatom birtokában nem szép dolog ilyesmiket mondanom, de ha így gondolom, akkor megmondom, hogy így gondolom, végülis így szűk körben, fórumon, miért ne. :D
Nyilván vannak kivételek, meg az én véleményem is változhat a későbbi benyomások hatására, nem akartam megbántani a magyar irodákban dolgozókat, az is munka, és az is lehet tisztességes munka, amit én becsülök. Szóval ennyivel pontosítanék a korábbi álláspontomon a kis irodákkal kapcsolatban. Néha túl nyers vagyok, igyekszem ezen javítani. :) (És persze valahogy ki kell dühöngje magát az ember - csak kis magyar irodákban voltam felvételizni, és egyikben nagyobbat csalódtam mint a másikban...:D És nem amiatt, hogy nem vettek fel, hanem a stílusuk miatt.)

Impossible # 2009.08.21. 08:38

Na újabb szép hirdetésbe botlottam (és így szeressem a magyar irodákat?! :D )

Követelmény: Legalább cum laude diploma

Előny: Ajánlások
Summa cum laude ELTE diploma