Nahát! Akadt valaki a fórumon rajtam kívül, akit érdekel a teológia, ezt sem gondoltam volna. De melyik? Kat. vagy ref. vagy mi?
Álláskereső jogászok
Egyébként asszem 1 évet be lehet számítani a PhD-képzésből a szakvizsgához szükséges gyakorlati időbe, ha az ember nem azonnyomban kezdte meg a PhD-képzést az egyetem befejezése után. Ez most akkor értelmes is lett. :D Mindegy, a lényeg a lényeg.
ja már látom, akkor pedig hajrá! :)
szia bajusz!
A 40 évesen beiskolázott a K_B_S volt (és neki bejött).
Én "csak" 35 vagyok és "már" befejeztem az egyetemet.
De azért nem haragszom....:-)
Ha a - jelenlegi - munkahelyemen hasznosítható képzéseket nézem, akkor az egészségügyi vagy a társasági jogi szakjogász jöhet szóba. Előbbi 2, utóbbi 3 félév + zv. Ha ami érdekel, akkor mondjuk a családjog, ez szintén 3 félév + zv. ELTE-n drágább, Pécsen olcsóbb, ha jól láttam (bár amennyit én az ELTE-n már kifizettem..., azokhoz képest ez aprópénz...)
Úgy gondoltam, hogy 3-4 év a szakvizsga, időben belefér, energiában nem tudom.
de ahogy látom, KBS-nek bejött, tessék példát venni róla! ;)
az ex-főnököm is ingatlanos szakjogász papírt szerzett, de szerintem 2 évet (vagy 1et, már nem tudom) feleslegesen "gürcölt"
szia belle!
- a véleményem következik-
én ezt a 40 éves egyetemre beiratkozást elkésettnek tartom. olyankor már nem úgy terhelhető az ember, mint huszonévesen.
ha minden jól megy, és elsőre leszakvizsgázol, 49 évesen kezdheted a praxist. akkor már lassan unokákat kell altatni, nem bíróságra járni:)
van pár gyereked, vagy biztos családi háttér, hogy eltartsanak, ha esetleg nem sikerülnek a tervek?
kicsit élesre sikerült ez a hozzászólás, bocsi, de valahogy így gondolom a dolgot
Kedves Rexor!
Dolgoztam. Hivatali visszaélések után kutakodtam.
Tudom, amit írtál, abban igazad van...
:O)
Szerintem ha valaki ingatlanjoggal foglalkozik, akkor az ingatlan szakjogászi képzés ér valamit. Ha valaki ott akarja megtanulni az ingatlanjogot, akkor nem. Szóval csak annak ajánlom a szakjogász képzést, aki gyakorlatban is azzal a jogterülettel foglalkozik, egyébként semmi értelme.
Az LLM pedig valóban akkor ér valamit, ha az ember elsősorban nemzetközi business law environmentben akkor practice-t kiépíteni, akkor nagyon fancy egy ilyen skill and paper:))))
Kedves Belle,
Ha megkérdezhetem a tanulás mellett dolgoztál is? Mert a sok papaír nem túl sokat ér munkatapasztalat nélkül sajnos.
Köszi. Bocs, nagyon hosszan nem olvastam vissza a hozzászólásokban, így nem tudtam, hogy ezen párszor már elrágódtatok:-)
Kedves Impy,
hol akarsz LLM-et csinálni és milyet?
Amúgy nem teljesen értek egyet, ha egy magyar irodába akar menni és hangsúlyosan családjoggal, vagy valamilyen speciális területtel akar foglalkozni, akkor pénzkidobás az LLM - legyünk őszinték, nem olcsó... Egy LLM-et vagy egy MBA-t akkor tud "használni"/"kamatoztatni" ha valamilyen szinten nemzetközi környezetben akar dolgozni. Ráadásul LLM-ből is nagyon sokféle van, a CEU-n pl. 2 van ami nekem tetszik, az economic and legal studies és az international business law(inkább utóbbi), de pl. egy international human rights LLM-ért szerintem max. a TASZ kapkodna itthon.
Amúgy nem védem a szakjogász képzéseket, sokkal több rációt látnék bennük ha (jóval) olcsóbbak lennének és (sokkal) rövidebbek lennének, magyarul javulna az ár/érték arány, mert a nevük alapján 1-2-ből ki lehetne hozni valami használhatót(csődjog, energiajog, stb.)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
ez egy sorozatosan visszatérő kérdés itt, már sokan kérdezték, és születtek is válaszok
én a magam nevében tudok csak nyilatkozni, én ilyenekre nem járnék, inkább elvégeznék egy LL.M képzést, az be is van tervezve a közeljövőre
persze attól is függ, mit akarsz csinálni; van olyan idióta munkáltató, aki szereti a szakjogászis papírt
Kérdés: ezekbe a jogi szakképzésekbe mennyire érdemes belevágni? Tapasztalat?
hasonló helyzetben van egy barátnőm is, igaz neki nincs használható nyelvtudása, és az első két diplomája pedagógus:-( de évek óta nem tanít, először az egyik kereskedelmi rádiónál dolgozott, majd az mtv-nél, és az elbocsátások szele őt is elérte. tavaly végzett a jogon. egyelőre keresgél. nem igazán tudok ezekre a helyzetekre okosat mondani...
én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ha úgy érzed, belefér, akkor fuss neki:-)
Én tele vagyok ambicióval!!!:-)
35 éves vagyok, 3 diplomám van, meg szakértői oklevelem. 2 év kihagyással (amikor is nyelvet tanultam) végig tanultam az életemet, most mégis itt vagyok az álláskeresők sorában. Az ügyészség, bíróság le sem ...-ja az egyéb okleveleimet, a közigazgatásról per pillanat ne beszéljünk...
Én mindent átgondoltam 18 évesen, aztán ismét gondolkodnom kell...
Na persze a világ nem áll meg.
Gondolkodom tovább...
legalább alaposan átgondoltad:-))
és biztatásképp: nem egy végzett csop.társamról tudok, aki velünk egy korosztály, és jelöltként dolgozik. akik közigazgatásban vannak, azok többnyire már előtte is ott dolgoztak.
szerintem az, hol kötsz ki - sok minden más mellett - a Te habitusodtól, és ambícióidtól is függ:-) ez persze magánvélemény:-)
„Gondolkodom, érdemes a 35 évemmel ebbe belevágni??”
25-től 40-ig én is ezen gondolkodtam. :O)
szia belle,
most kezdenéd még az egyetemet? én most végzek, és azt merészeltem itt mondani, hogy biztos hülyének néznének, ha azt mondanám, hogy ennyi idősen és levelezős diplomával a bíróságot tűztem ki vágyaim tárgyául:-)) és szépen meg is kaptam a beosztásom, igazuk van:-))
ha belegondolok abba, hogy mikor mehetek majd nyugdíjba - hacsak az élet közbe nem szól, ezt meg kiszámítani lehetetlen - akkor abba egy szép "karrier" még simán belefér:-)
sok pénz, ez tény, és sok idő, ez is tény. hogy megéri-e? azt szerintem előre képtelenség megmondani, de az idő akkor is múlik, ha tanulsz, meg akkor is, ha nem. igaz, a pénzed megmarad.
én a tanulásra fordított összegeket nem tartom ablakon kidobott pénznek. anno ezt diákhitellel oldottam meg, fizetem is egy ideig, de azért hiszek abban, hogy a másik oldalon előbb-utóbb csak kiegyenlítődnek a tételek:-)
szóval, ha van szabadidőd, és energiád továbbá némi pénzed (vagy hajlandó vagy eladósodni a Diákhitel Zrt-nek:-)), akkor szerintem vágj bele:-)
Bocsánat, hosszú, barna nő vagyok..:-)
Gyors számolás:
40 év iskolakezdés, +5 év egyetem, +3 év gyakorlat, szakvizsga=48 év a legjobb esetben, csúszások nélkül. Kb 10 év szerény körülmény, tandíj és joggyakorlat alatti alacsony fizetés. Plusz ügyfélszerzési kockázat.
Gondolkodom, érdemes a 35 évemmel ebbe belevágni??
"Én is a többdiplomások körét osztom a 35 évemmel, de én úgy látom, hogy aki később végzi el a jogot, annak csak a közigazgatás marad."
Szintén zenész. Köziggel foglalkozom, de nem gyakorlatban.
Sunshine after the rain.
Ügyvéd vagyok, de ne önözz, kolléga, mert visszaurazlak.
(Mindjárt jön Guba: "Nem magázz, te disznó!". :) )
tuuuuuuudtam, hogy ez lesz a vége:-) szegény kislány jó dolgában nyavalyog:D
tudom, hülyén hangzik, de ez igenis nagy dilemma... megélhetés vs. "vágyak, tervek".
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02