Álláskereső jogászok

Kacsa1111 # 2010.11.19. 19:09

Kedves Sherlock,

azért keresnek, mert az a dolguk:)))
menj fel a honlapjukra, ha többre is kiváncsi vag velük kapcsolatban...:)

a litigation lawyer és a barrister két nem (vagy nem szorosan) kötődő fogalom.
a litigation lawyer peres eljárásokkal foglalkozik.
gondolom ettől nem lett tisztább a kép?:)

Kacsa11

Sherlock # 2010.11.19. 18:09

Kedves András,

be kell látnom, hogy abban a versenyben én Dávid lennék Góliát előtt, de nem a dolog bibliai kontextusában, hanem a való életben, azaz esély nélkül. A söröket természetesen megisszuk. ;)

Kedves Kacsa,

átsiklottál a kérdésem felett. :) Te tudod mi az a litigation lawyer(barrister-féle?)? És miért keres a Hudson mindig embereket? Valami piramis játék? :D

Kacsa1111 # 2010.11.19. 17:34

a lokalizációs problémát gyorsan helyre tenném:

a kaledónia az oktogonhoz van közelebb (nem kicsit), ugyanakkor a a mozsár utcán belül a nagymezőtől (sokkal) messzebb:)))

1:1es döntetlent hirdetek...:)

Kacsa11

Grád András # 2010.11.19. 17:28

OK, Sherlock, vettem az adást! :-) A következő talin ki vagy hívva egy fekvőtámasz-párbajra! Bemelegítésképpen! :-) A vesztes fizet a győztesnek egy kori sört, én Belhavent kérek! (Ismered talán a viccet, amikor az öreg odaszól a feleségének: Anyjuk, ha valamelyikünk meghal, én beköltözöm a városba.)

Egyébként a Mozsár utca nagyjából közepén van a pub, talán egy picivel tényleg közelebb a Nagymező utcához, viszont a legtöbben a körút felől jönnek.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Sherlock # 2010.11.19. 17:20

Mozsár utca; és inkább az Opera közelében van :D - legalábbis én onnan megyek, mert szeretem a Nagymező utcát, több kiváló hely is van ott(pl. Bartók konzervatórium). És csak hogy én is "beszóljak" valamit, nem a fekvőtámasz szokott lenni a bemelegítés?(bocsánat) :D

kfgabri,

én is örülök neki, hogy korombeli vagy(bár nem tudom Impi mit írt volna, ha 40-50-60-24 vagy :))

Grád András # 2010.11.19. 17:13

Mondjuk úgy, hogy nem büszke vagyok a koromra, hanem vállalom. Ez ahogy mondani szokás, nem érdem, hanem állapot. De bárkivel kiállok bármikor bemelegítés nélkül is egy fekvőtámaszversenyre! :-) És lehet felkötni a gatyát! :-) A tali helyszíne meg a Kaledónia Pub az Oktogon közelében (az utcát mindig elfelejtem, hiába, az öregség!) :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2010.11.19. 17:08

Na, örülök neki, akkor korunkbeli vagy, az jó. :D Illeni fogsz a társaságba, amiből csak a tanárúr lóg ki a korát illetően, de ahogy észrevettem, ő büszke is arra, hogy öreg(ebb) (bocs, András!) :DDD

kfgabri # 2010.11.19. 16:51

31

Impossible # 2010.11.19. 16:46

kfgabri,

hadd legyek bunkó, te hány éves vagy? :D

Kacsa1111 # 2010.11.19. 16:45

Kedves kbs,

közben már látom, hogy pazs lelőtte a poénomat...:)

másfelől az írekről sem lehet sok infód...iskolákban tanítják nekik, és gaelic nyelven is kiírnak kb. mindent, de még annyi haszna sincs, mint nálunk az orosz oktatásnak...felnőtt korára az írek 99%-a egy pár szón kívül egyáltalán nem beszél gaelic-ül.:)

Kacsa11

kfgabri # 2010.11.19. 16:44

Halott nyelv ide, vagy oda, Izrael jogrendje és államszervezete működőképesebb, mint a magyar.

pazs # 2010.11.19. 16:39

KBS: dehogyis voltak szellemileg rövidlátók, de ők nem úgy harcoltak, hogy megsértődtek meg beszóltak, hanem azért alkottak új szavakat is, nem?

A svábok magyarországi népcsoport, valóban német eredetűek, de nemigen szeretik, ha németként emlegetik őket. Ahogy a bajorok, a szászok és a többi német sem.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.19. 16:30

Te Kacsa, világosíts már fel engem, szegény tévelygőt: mik a svábok, ha nem németek?

kfgabri # 2010.11.19. 16:29

Zéró toleranciát tapasztalok egyeseknél. Bocsánat, behódoltam az idegenek, hiszen a tolerancia sem magyar szó :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.19. 16:28

Tehát Kazinczy és társai továbbá Kosztolányi Dezső szellemileg rövidlátók voltak, mert ahelyett, hogy a seggüket verdesték volna a földhöz örömükben amiért a nyelvünk oly rohamosan gazdagodik a német, latin és francia szavakkal, nekiláttak új szavakat alkotni, meg nyelvőrködni. A marhák!

(A zsidók meg az írek pedig egyenesen vakok szellemileg; ők ugyanis nem hogy védik a nyelvüket, hanem a gyakorlatilag már kihalt nyelvet próbálják újjáéleszteni. A rohadt nacionalisták!)

lawcitrom # 2010.11.19. 16:16

Büghücsi komment vogymuk:)

Impossible # 2010.11.19. 15:59

az anyai ágról való nagyszüleim úgy mondták, hogy "a stelázsin van az eszcájg", csak hogy én is hozzászóljak :D

Grád András # 2010.11.19. 15:57

Gyerekek, a Jóisten áldjon meg benneteket, én sme azt mondom, hogy direkt használjunk mennél több idegen szót (ha valaki megnézi a hozzászólásaimat akármeddig visszamenőlegesen, látni fogja, hogy éppen nem jellemző rám), de a végletekről legtöbbször ki szokott derülni, hogy marhaságok. Vagyis pont ugyanakkora marhaság teletűzdelni abeszédünket fölösleges, odaerőltetett idegen szavakkal (miként egykori kitűnő tanítványom, PAZS ezt pompásan illusztrálta), mint mélymagyar alapon minden idegen szóról megmagyarázni, hogy nem része a köznyelvnek (lásd globális, struktúra, nem a fenét!), vagy hogy csak hülye szleng a Szex és New York hatására (már az én gyerekkoromban is ezt mondtuk a lányokra, pedig az nem tegnap volt, a film szereplői akkor még meg sem születtek) stb.

Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy hacsak nem akarunk ösmagyar őseink kb. 1000 szavas szókincsével beszélni, akkor az összes többi szó eredetileg idegen szó volt, mint pl. a szláv sztol szóból származó asztal, merthogy derék őseink a vándorló életmódból fakadóan azt Verecke előtt még nem ismerték. Ez ellen az örök folyamat, a nyelv ilyetén gazdagodása ellen küzdeni minimum szellemi rövidlátás, hogy ne kelljen az idegen stupiditás szót használnom. :-) Úgyhogy az igazság mint legtöbbször, ez esetben is középen van. Fölösleges küzdeni a globalizáció, a struktúra, a csaj stb. ellen, inkább örülni kell a nyelv gazdagodásának. Mert egy nyelvben mennél több a szó, annál gazdagabb...

Kacsa1111 # 2010.11.19. 15:50

Kedves kbs,

te fogalmizavarban leledzel: a sváb, mióta német?:)

ha pedig kfgabri a hindu szobalány, akkor magadat merre pozicionálod?:)

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.19. 14:57

Soha nem igényeltem, hogy a német némettel beszélve az "étkészlet" kifejezést használja, ahogyan az sem visszatetsző a számomra, ha az angol az angolnak back-office-t említ. Sőt, abban se találok kivetnivalót, ha kfgabri a szahibjának ezt mondja.

Kacsa1111 # 2010.11.19. 14:50

Kedves kbs,

Az eszcájg étkészlet és kész.

sváb családoknál: az étkészlet eszcájg és kész.:)
mint ahogy a munkaidő vége sem munkaidő vége, hanem fájront...és kész.

most hirtelen dézsá vű (remélem így írva nem annyira feltűnő az idegen kifejezés:) ) érzésem lett ettől a fájrontozástól...ezt mintha már megvitattuk volna régebben:)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.11.19. 14:47

Kedves Berényi Miki,

Szóval aki zászlót fog a kezébe, az xenofób és mélymagyar?

hol írtam én ilyet???
de még ha ezt is írtam volna, tanulj meg a sorok között olvasni!

szövegértésből egyes. leülhetsz.

Kacsa11

pazs # 2010.11.19. 14:44

KBS: örülök, hogy egyetértünk :)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.19. 14:39

nem mindenhol gyarmati pidgin a back office, ellenben gáz olyan környezetben használni, ahol ez nem elfogadott vagy legalábbis nem hordoz többletjelentést.

Drága pazs! Én sem mondtam ennél többet. (Vö.: "elvárom egy állítólag magyar személytől, hogy a többi magyarral beszélve a magyar nyelvet használja")

Természetesen nem én határozom meg, mi az idegen, hanem a művelt beszélők közvéleménye. Én ennek csak része vagyok, de azt hiszem, csak nagyon ritkán nem esik egybe az én véleményemmel.

pazs # 2010.11.19. 14:32

KBS - most sóhajtok. Szóval csak azon idegen vagy idegen eredetű szavak használatával van a baj, amelyekkel neked van bajod?
Szerintem nem mindig és nem mindenhol gyarmati pidgin a back office, ellenben gáz olyan környezetben használni, ahol ez nem elfogadott vagy legalábbis nem hordoz többletjelentést.
[De ezzel a véleményemmel nyilván sunyi liberálisnak számítok például Dr.Attika meghatározása szerint.]