Álláskereső jogászok

Impossible # 2010.11.23. 17:06

jelentkezz az unokatesómhoz, ott eltölthetsz akár 16 órát is egy 24 óra alatt sem elvégezhető munkával :DDD

Lonicera # 2010.11.23. 11:20

Mindenképpen jelezni fogom!

De addig is:
Biztosan fizető, napi 8 órás, de 4 órában is elvégezhető, abszolút stresszmentes, közigazgatásban betöltött állásomat valamivel pörgősebb, akár napi 12 órás alkalmazott ügyvédi állásra cserélném! :)))

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.23. 10:09

Esetleg súghatnál, hol lesz akkor üresedés...

Lonicera # 2010.11.23. 10:05

Huhhh ... ma betelt a pohár! Igazából mindig is sejtettem, de ma tudatosult bennem: a közigazgatás nem nekem való!
A mai naptól én is tovább gyarapítom az álláskereső jogászok amúgy is népes táborát :)

kfgabri # 2010.11.23. 08:59

András: Nekem jelenleg a legmegerőltetőbb sport a lányom ölben cipelni a bölcsiig, közben fél kézzel tolni a babakocsit, onnan pedig sprintelni a munkába...

cat981 # 2010.11.23. 08:42

kbs,
ennyi kis csúsztatás itt belefér... :)

bajussz # 2010.11.22. 12:06
nanten # 2010.11.21. 11:33

Kiegészítés:
Most nézem, hogy az oldal támadówebhelyként van megjelölve, furcsa, nekem nem volt gondom vele.

Mindegy, bemásolom ide azt a bizonyos kérdést és választ:
(Mezey Professzor úr válaszol.)
ASZ: Rektorként már másként vélekedik arról a korábbi kijelentéséről, hogy nincs jogásztúlképzés Magyarországon?
M. B.: Igaz, hogy éves szinten a diplomát szerző jogászok száma több ezerre rúg, az ágazat szűk értelemben vett, úgynevezett igazságügyi felvevőpiaca pedig ritkán haladja meg az évi száz főt, mégsem jellemző a munkanélküliség a jogászok körében. Habár sokan terjesztenek rémhíreket, éppen ezek eloszlatására igyekeztünk néhány évvel ezelőtt felkutatni dékán társaimmal azokat a fiatalokat, akik jogász végzettségük ellenére sem találtak munkát. Magunk is meglepődtünk, hogy országosan is csak néhány bejelentett álláskeresőt találtunk. Mikor meg akartuk kérdezni őket az okokról és tudakozódni helyzetükről, már ki is jelentkeztek a rendszerből. Persze a végzettek többsége nem klasszikus igazságügyi, igazságügyi jogászi feladatokat lát el a munkahelyén. De ideális esetben egy végzett jogász rutinosan tárgyal, pontosan tudja, hogy a hivatalos ügyeket hol lehet elintézni, valamint óriási kapcsolati tőkéje van. Habár nem a karrier csúcsát jelenti, de egy jogász tökéletesen alkalmas arra, hogy akár iskolatitkárként dolgozzon. A végzettek jelentős része például az eurobürokrácia, a diplomácia, a kereskedelem vagy a bankügy területén helyezkedik el, vállalkozik vagy médiaszereplő lesz, sportvezetőként vagy művelődésszervezőként dolgozik. A piac tehát felszívta a frissen végzetteket. A jogász alapkészsége, a konfliktuskezelés alkalmassá teszi arra, hogy a társadalmi élet valamennyi zónájában jó eséllyel eredményesen lással el feladatait.

nanten # 2010.11.21. 11:31

Nálunk az egyetemen a legtöbb tanár azt mondja, hogy igen kevés munkanélküli jogász van. Sőt konkrétan azt is mondták, hogy ők nem ismernek ilyet.
Sőt van egy cikk is:
http://www.szemeszter.hu/?…

A harmadik kérdés és válasz az, ami érdekes. Mennyire igaz ez?
Az egyik oldalról azt hallom -főleg a szakmán kívüliektől-, hogy túl sok jogász van az országban, nem lehet megélni stb. Ekkor jön a tipikus "Dunát lehet vele rekeszteni példa..."
A másik oldalról, a szakmabeleiktől pedig pont az ellenkezőjét hallom... Szóval már végkép tanácstalan vagyok.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.21. 09:54

Elég felületes megfigyelő vagy, cat. Egyrészt nem ártatlanul lett elejtve az a szó, megvan annak a maga háttere, másrészt volt ott egyéb is.

Impossible # 2010.11.20. 22:30

cat,

a találkozó mindig nagyon kulturált, kivéve amikor kácsa beszól, hogy pucoljam ki a cipőmet az állásinterjúra. A társaság nagyon baráti, bár lehet hogy ez csak az alkohol hatása számlájára írható. :D

cat981 # 2010.11.20. 22:22

bocsánat hogy beböfögök ide nem jogászként :), csak néhány vicces észrevétel, mert nagyon szórakoztató volt végigfutni az elmúlt nap hozzászólásait: kfgabri most jött, de már az első egynéhányadik beírásával úgy meghajtotta ezt a topikot hogy ilyen forgalom ritkán van a fórumon :), valamint hogy egyetlen egy ártatlanul elejtett szó miatt (back-office) megy már három oldalon az adok-kapok :), pedig eredetileg talit beszélnétek meg, jól előkészítitek :), a találkozón bokszmeccs lesz? :)

cat981 # 2010.11.20. 22:22

bocsánat hogy beböfögök ide nem jogászként :), csak néhány vicces észrevétel, mert nagyon szórakoztató volt végigfutni az elmúlt nap hozzászólásait: kfgabri most jött, de már az első egynéhányadik beírásával úgy meghajtotta ezt a topikot hogy ilyen forgalom ritkán van a fórumon :), valamint hogy egyetlen egy ártatlanul elejtett szó miatt (back-office) megy már három oldalon az adok-kapok :), pedig eredetileg talit beszélnétek meg, jól előkészítitek :), a találkozón bokszmeccs lesz? :)

Impossible # 2010.11.20. 20:01

annyit segítek, hogy nem vagyok szőke (a JF-talin résztvevők tudhatják), és a karzaton (tehát fent) ülök középtájon

guba # 2010.11.20. 19:11

Az a magas szőke férfi, felemás cipőben, akinek egy kicsit zavart a tekintete. :-)

Impossible # 2010.11.20. 18:32

Na ki talál meg a képen? :D

http://www.facebook.com/photo.php?…!/photo.php?fbid=464114203348&set=a.464113778348.260112.109547588348&l=9e32929cb5&pid=5532290&id=109547588348

Impossible # 2010.11.20. 17:14

Ja, én komolyan vettem.
Egyébként jó volt az ünnepség, bejutottam a díszterem karzatára is, képzeld el. :D Kár, hogy az ingyen pezsgőt és a sütiket elvitték, még elszórakoztam volna egy darabig. Ott maradt kb. 20-30 pohárnyi, meg egy tele üveg. Egy pillanatra el is gondolkoztam, kint maradjak pezsgőzni, vagy bemenjek az előadásra, aztán sajnos bementem, mert kíváncsi voltam, miről beszélnek. Én a "PPP szekció"-ba jelentkeztem, azok jófejnek tűntek, me gsokat beszéltek a Pázmányos összetartásról. Hát kíváncsi lennék, mennyire tartanának velem össze, ha megkérdezném, tudnak-e nekem valami állást. :D Pl. az ogy.-i képviselőség tök szimpinek tűnik. :D

Sherlock # 2010.11.19. 22:19

Azt a részét poénnak szántam, de köszönöm. ;)

Impossible # 2010.11.19. 21:47

Ser,

a Hudson egy állásközvetítő, azért keresnek embert.

Grád András # 2010.11.19. 20:22

Kedves Sherlock!

Lehet, hogy egy "hithű" feminista beperelne, de nekem a feminizmus kőkorszakát idéző ezen ortodox vadhajtáshoz valahogy nincs érzékem. Én továbbra is előreengedem a nőket az ajtóban (kivéve kocsma-bejárat), felsegítem a kabátjukat, és a jobb oldalamra engedem őket az utcán, pedig elég ritkán hordok kardot a másikon (a vicc az, hogy néha előfordul).

A női egyenjogúság emberi jogi értelemben számomra evidencia (mondjuk hogy azonos munkáért azonos bér jár, ez természetesen az irodámban is így van), de ettől még elismerhetek női előjogokat. Például azt, hogy ha az izomzatuk genetikai és törzsfejlődési okokból lényegesen gyengébb a férfiakénál (most persze nem az egykori NDK úszóválogatott enyhén borostás tagjaira gondolok), akkor az ő fekvőtámaszaik duplán számítanak.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Sherlock # 2010.11.19. 20:11

Kedves András,

egy igaz hitű feminista ezért beperelne. :D - bár H. Szilágyi szerint Mo.-on a feminizmusnak azért nem volt soha divatja, mert a nők itt már győztek. :) De szerintem tényleg ne kerüljünk be a Kaledonia best of-ba, amint fekvőtámaszokkal búcsúztatjuk az óévet és a polgár kollokviumomat. :D

Kedves Kacsa,

nem sokkal lett tisztább. :) Majd felvilágosíttatom magam valahogy. :D

guba # 2010.11.19. 20:01

A svábok magyarországi népcsoport, valóban német eredetűek, de nemigen szeretik, ha németként emlegetik őket. Ahogy a bajorok, a szászok és a többi német sem.

Ez azért így nem pontos, sőt. Magyarországon minden német nemzetiségűt svábnak hívnak ez igaz, de a svábok alapvetően ma is Németországban élnek, Baden-Württembergben.
Az pedig, hogy ne tartanák magukat németnek a magyar svábok, az teljes tévedés.

Grád András # 2010.11.19. 19:58

Egyenjogúság van, semmi akadálya, de azt hiszem az úgy sportszerű, hogy a lányoknak fele annyi elég, vagyis az ő fekvőtámaszaik duplán számítanak. Te is sportolsz?

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kfgabri # 2010.11.19. 19:44

Lányoknak is kell fekvőtámaszt csinálni? Vagy ez csak afféle férfiassági verseny?

Grád András # 2010.11.19. 19:36

Ugyan, Sherlock, ne legyél már ilyen kishitű! Góliát én? A 62 kilómmal? Meg a (legalábbis hozzátok képest) tekintélyes korommal? :-) Alázd le az öreget! :-)