Bűnelkövetési trükkök a Szegedi Egyetem honlapján - mobilból poloska, coca-cola szirup hamisitvány stb.


Magister # 2003.07.28. 14:19

Tedd már meg az érdeklődő potenciális jövendőbeli bűnelkövetőknek azt a szívességet, hogy elárulod, milyen web oldal címét gépelted be ezen információk eléréséhez!


Magister

Pult Fiction (törölt felhasználó) # 2002.01.21. 14:05

Mindezt legfeljebb szeretnéd, igaz?

Bár még ezzel együtt is inkább 'életre nevelne' mint sok hely Hahahahahaha!!!!!!!!

PF

Visitor # 2001.11.14. 20:06

A Szegedi Egyetem honlapján nemcsak tanrendi információkat olvashatunk, vagy ösztöndíjakról, szociális juttatásokról tájékozódhatunk: az oldal bőven kínál információkat olyan a felsőoktatáshoz kevésbé kötődő témákban is, mint drogtermesztés, bombakészítés vagy éppen adó- és vámcsalások kivitelezése.

Az ominózus honlap több ezer kisebb-nagyobb bűncselekmény elkövetéséhez ad gyakorlati tanácsot a legártatlanabb trükköktől a legfondorlatosabb csalásokig, lopásokig. Javaslatot olvashatunk a szociális támogatás csalárd igénylésétől a sorkatonai szolgálat megúszására alkalmas trükkök ismertetéséig. Profi módszereket közölnek adó- és vámcsalásra, lopások kivitelezésére, okirat-hamisításra, nyerőautomaták megcsapolására. Ezen kívül tanácsokat találunk egyes gépkocsimárkák felnyitásáról, mobiltelefonok kikódolásáról, illetve a cigarettacsempészet kockázatmentes módjáról is.

Az árucikkek vonalkódjainak manipulálását - hamisítását - részletesen taglalják a szerzők, igen komoly károkat okozva a kereskedelmi láncoknak.

A pénzkiadó automaták segítségével elkövethető - és alig leleplezhető - csalások mellett közzéteszik az Országos Rendőr-főkapitányság rádiófrekvenciáit és az alkalmazott fedőneveket!

A honlap instrukciói segítségével mobiltelefonunkat lehallgató készülékké alakíthatjuk át, vagy elkészíthetjük a Coca-cola szirup hamisítványát is. A többezernyi ötletet tartalmazó, csaknem háromszáz oldalas listán még olyan hétköznapi trükkök találhatók, mint a közüzemi szolgáltatók mérőóráinak blokkolása, a hamis diákigazolvány elkészítése, a kárpótlási jegyekkel való visszaélés, pecséthamisítás.

Az Országos Rendőr-főkapitányság internetfigyelő csoportjának egyelőre még nyomozati jogköre sincsen hasonló esetekben. Erre majd csak a közeljövőben nyílik lehetőség egy átalakulás nyomán. Ma még erősen vitatható az is, hogy egyáltalán bűncselekménynek minősülnek e az ilyen és ehhez hasonló, a világhálón közzétett tanácsok.