palmeli, Melypat! Magyar jogtöri (alkotmánytöri) ZH-ról, ill. jogtöri gyakorlat ZH-ról írhatnátok valami infót! Pénteken írjuk! Amire csak emlékeztek, -kérdések mik voltak, mennyi volt, stb.- és hasznos lehet, jöhet! Húzósak?
ME - ÁJK
Dr. Attika! Hogy érted azt a 3 órát? Hogy kell elképzelni egy ilyen szigorlatot?
Szia Ayber! Nagyon jó kezdeményezés ez a topic! Én is kíváncsi vagyok minden infora, ami a tanulmányi előmenetelemet segítheti. Ami azt illeti, most inkább hátramenetelek, mert a holnapi római ZH-m eredményét már most tudom... Nem jutottam az anyag végére, de most már nem is emésztem magam, mára lazítok kicsit. Pár óra alatt nem lehet megváltani a világot sem... :) Majd legközelebb. Már a babukák is jobban vannak, remélem az elkövetkezendő napokban hagynak tanulni.
Természetesen szigorlat.
Kinél vizsgáztál rómából? Orsolyánál? Ha igen három óra még egy szogorlat?
Üdv a miskolci egyetemen vagyok harmadéves nappalis hallgató, ha van valami kérdésetek megpróbálok segíteni.
A rómát tényleg komolyan veszik.
melypat@freemail.hu
Szia!
Másodéves levelezős hallgató vagyok a miskolci jogi karon. Talán tudok neked pár dologban segíteni.
A kérdéseidre reagálva:
A római jogot NAGYON szigorúan veszik. Ezt eleinte én sem vettem komolyan, de hamar rájöttem, hogy hiba volt. Kb. az évfolyam fele a római jog miatt morzsolódik le.
Tanulási módszerről nem nagyon tudok tanácsot adni. Szerintem mindenkinek magának kell rátalálnia „A” módszerre, ami neki bejön. Én színezni szoktam (sorkihúzóval). Az egyetlen, mindenki által megszívlelendő tanács: minél többet foglalkozni az anyaggal. Sokkal egyszerűbb minden nap picit elővenni a tanulnivalót, mint azután a vizsgaidőszakban kikészülni. Ez persze minden tárgyra igaz, de a római jogra különösen. Ezt nem lehet „tűzoltásszerűen” megtanulni. Tudom, hogy az embernek levelezős hallgatóként sem sok ideje, sem pedig sok energiája nincs, de van, amit nem lehet megúszni.
A vizsga tulajdonképpen attól függ, hogy kihez kerülsz. Nem szeretnélek riogatni, de tényleg nem könnyű. Egyébként pedig utólag mindenki aszerint ítéli meg, hogy neki hogyan sikerült.
Ha tudok még segíteni valamiben, akkor írhatsz e-mail-t is.
Szia!
palmeli
Sziasztok!
Első levelezős jogász hallgató vagyok. Jó lenne felsőbb évesekkel beszélgetni, tájékozódni egyes tanárokról, elvárásokról, tapasztalatokról. Pl. Római jog-ot mennyire veszik szigorúan Miskolcon? Hogyan érdemes tanulni? Aláhúzni a könyvben, kiírni.. vagy van valakinek kész jegyzete? A vizsga maga milyen? Ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnék. Várom a hozzászólásokat.
Sziasztok! Üdv, Ayber.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02