Kedves wers,
8-án lett beteg - állítása szerint - de csak 17-én ment orvoshoz. A bejelentett (?) sms-ek akár le is tagadhatók.
Kedves wers,
8-án lett beteg - állítása szerint - de csak 17-én ment orvoshoz. A bejelentett (?) sms-ek akár le is tagadhatók.
ha 17-én voltál orvosnál, valószínüleg 18-ra írt keresőképesnek, 18-án el kell fogadniuk a táppénzes papírt
Ezért szoktam javasolni, hogy a táppénre vételről az igazolást juttassa el a munkavállaló mihamarabb a munkáltatónak két okból is, mert ezzel igazolja távollétét (van olyan munkahely, ahol 3 nap igazolatlan után megy a felmondás postán), valamint hamarabb kapja táppénzt.
De ha kórházba kerültél volna, arról az igazolást csak a zárójelentéssel együtt állítják ki normál esetben.
Arra nem lehet senkit kötelezni, hogy amíg nem nyílvánítják keresőképesnek, megjelenjen a munkahelyén.
Üdvözlöm!
Az lenne a problémám hogy próba idő alatt voltam egy cégnél július 8 án beteg lettem ezt jeleztem is a munkaadómnak mivel a telefont nem vette fel ezért sms ben. írtam mag neki ő erre válaszolt is. közben tájékoztattam hogy hogy is áll az állapotom. július 15 írtam neki hogy 17 én megyek vissza az orvoshoz erre a válasza az volt hogy 17 -én vigyem be a táppénzes pappírt 17 én már nem értem be a munkahelyemre ezért 18 án vittem erre közölte hogy 18 nyolcadikával megszüntették a munkaviszonyomat és 8-tol 18 ig ki írtak szabadságra amit a béremből vissza is vontak mivel nem jár ennyi nap szabadság.Nem hajlandóak a táppénzemet kifizetni arra hivatkozva hogy nem adtam le 3 nap után az első táppénzes pappírt én csak 17 én kaptam meg az orvostól és én ezt le is adtam 18-án telefonon fenyegetőznek hogy még én fogok vissza fizetni és hogy mit képzelek, Mikor nem is voltam beteg, Ők ezt alapították meg. Minden sms megvan a telefonomba. Forduljak Munkaügyi bírósághoz? Hiszen az ügyvédeikkel fenyegetnek.
Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát,cselekedni fogunk!
További szép napot!
Fix 79
Lehet nyilvántartott álláskereső és álláskeresési támogatást is kaphat.
Ezt pillanatnyilag értem,de nem tudjuk,hogy mit tegyünk,mert az orvos nem írhatja ki dolgozni, még beteg.A táppénz nem jár,mert nincs munkaviszonya.Munkanélküli nem lehet,mert nem dolgozhat a munkaképtelensége miatt.Ezek után mit lehet tenni,hová lehet fordulni?
Köszönöm válaszát:Fix 79
Na és? A munkaviszony a határozott idő lejártával megszűnt.
A szerződés lejárta előtt már táppénzen volt.
Ilyenkor mi a teendő?
Köszönettel:Fix 79
Akkor megszűnt a munkaviszonya, a többi kérdésnek így értelme sincs.
Egy vállalkozónál határozott idejű munkaszerződése volt,ami a napokban járt le.
Köszönöm a válaszát!
Fix 79
De jó lenne tudni, mit értesz "szerződéses munkaviszony" alatt. Ami lejárt.
Tisztelt Jogi Fórumozók!
Olyan kérdésem lenne,hogy az egyik családtagomnak szerződéses munkaviszonya van.A szerződése lejárt,de a munkaviszonyát betegség miatt a jövőben nem fogja tudni felvenni.Elbocsájthatja-e a vállalkozó míg beteg? Ha igen,akkor mi a további teendő?
Köszönöm mielőbbi válaszukat!
Fix 79
Üdvözlet!
Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy állapotos vagyok, március 12-e óta van munkaviszonyom. Múlt héten az orvosom szigorú táppénzre utalt, problémák miatt. Közöltem a munkáltatómmal állapotomat, és a táppénz szükségességét szerdai napon, majd pénteken hívtak, hogy megszüntetik a munkaviszonyom az terhesség miatt. Azóta kaptam is postán egy azonnali hatállyal megszüntető felmondást próbaidő alatt. Tudom, hogy ezt megtehetik, mert nem kell indokolniuk, de bizonyítható, hogy a terhesség miatt szüntették meg a szerződést, ilyen esetben lehet e tenni valamit? A másik kérdésem az lenne, hogy a táppénz meddig jár? A megszüntetés napjáig vagy ameddig szükséges és csak utána szűnik meg a munkaviszony? És ez jogos e, hogy táppénz alatt megszüntetik a munkaviszonyt?
Sziasztok!
Problémám a következő. Próba idő alatt derült ki, hogy terhes vagyok és elmentem táppénzre. Bejelentettem írásban, szóban, e-mailben, hogy terhes vagyok. 5 napra rá írásban, postai úton megküldték a felmondásomat. Tudom, hogy jelen törvények szerint sajnos a munkáltató ezt megteheti, de tényleg nincs semmi apró kis törvény, ami engem is véd? Olyat is olvastam, hogy a felmondás akkor lép hatályba, amikor lejár a táppénzem, illetve amikor átveszem a levelet. Mivel veszélyeztetett terhes vagyok, szülésig táppénzen tudok maradni. Vagy ez sem véd? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv, Bea
Nem egyszerű eset, ezért ha meggondolná magát, utána tenne róla, hogy felmondjak és mielőtt bármi szerződés módosítást aláíratna velem, felmondok, terveztem amúgy is.
Szép napot, olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg már lassan két hónapja gerinc műtét miatt táppénzen vagyok. A mi nap behívtak a munkahelyemre, hogy kirúgnak ha nem megyek vissza stb. Már most úgy vagyok vele, legyen, de amíg táppénzen vagyok, nem tud velem mit kezdeni, jól tudom? Ha táppénz után első napomon beadom a felmondásom, lehetséges e, hogy olyan felmondással álljon a munkáltatom elő, hogy ne kaphassak munkanélkülit vagy bármi hasonló?
Az, hogy jár -e neki táppénz vagy sem leginkább attól függ, milyen ellátásban részesül. Egy rehabilitációs járadékosnak a 15 nap betegszabadságon túl tényleg nem jár táppénz, de egy rehabilitációs ellátásban részesülőnek igen. Igaz akkor szüneteltetnie kell az ellátását.
szerintem az nem hivatkozási alap, hogy amúgy sem tudna neki munkát adni, a munkavállaló nincs munkaképes állapotban függetlenül a munkáltató helyzetétől (nem túl munkavállaló barát, tudom)
Sajnos paranoiás vagyok:
„A munkahelyéről már értesítették, hogy elküldik és azt
javasolták neki, hogy ő írja meg a felmondását.”
Ha a munkáltató így is, úgy is elküldi, miért kéri a munkavállalót, hogy mondjon fel ő?
Mert nekik jár valamilyen járulék, ha nem tud dolgozni, akkor csak ennyi jár az államtól.
Köszönöm és elnézést, ezt nem tudtam. Ettől függetlenül én nem mondanék fel.
A 15 nap betegszabadságot a munkáltató fizeti, utána a táppénzt pedig az állam. Megváltozott munkaképességűeknél ez máshogy van?
besszerritával értek egyet, ha én lennék a munkáltató én sem mondanék fel
És még egy: amennyiben nincs munkaviszonya, táppénz sem jár!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |