Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Fenyegetés

wers # e-mail 2018.07.12. 16:37

Ja, miután bejelentette, hogy babát vár, már nem is akartak felmondani (mivel ugye nem is tehetik)

lewho # e-mail 2018.07.12. 16:06

Most azt mondta, nem is akartak felmondani.

Akkor most felmondtak vagy sem?

Mondván, ha nem fogom be a számat, valami komolyabb történhet velem. Csak vigyázzak magamra.

Ez mit jelent?

Burn Out # e-mail 2018.07.12. 15:47

elmentél táppénzre, gondolom veszélyeztetett terhes is leszel, szülés után 3 évig nem mész vissza. most inkább csak az egészségeddel törődj. mire visszamész, már lehet nem lesznek ott. addig meg csitu van.

MmeTou # e-mail 2018.07.12. 13:19

Böngésztem az eddigieket, de az enyémhez hasonló történetet nem találtam. Kérdésem a következő: 2014.óta dolgozom egy egyházi fenntartású szociális intézményben. Tavaly vezetőváltás volt, a régi dolgozókat majdhogynem mind egy szálig lecserélték. Idén én kerültem célkeresztbe, kiderült, hogy az egyik vezető lánya pályázik a helyemre. Pár hete elő is álltak a felmondás gondolatával, azonban megleptem őket, mivel akkor 11hetes terhes voltam, ott be is jelentettem. Ekkor változott a hozzáállásuk, maradjak, míg jólesik. Persze nem esett jól, így táppénzre kerültem a 13.héttől. A klienseimtől elköszöntem, nem titkolván, nekem miért kell ilyen gyorsan távozzak. Illetve ők is összerakták a képet, kinek kellett helyet csinálni. A táppénzes papírom leadáskor a vezető nyilvánosan, majd négyszemközt komolyabban megfenyegetett. Mondván, ha nem fogom be a számat, valami komolyabb történhet velem. Csak vigyázzak magamra. Mit tehet velem (jogilag)? Illetve érdemes lenne-e felkeresnem egy munkajogászt tanácsèrt a későbbiekre nézve? A vezetők egyébként mindent tagadnak, megmásítanak korábbi eseményeket, kijelentéseiket. Most azt mondta, nem is akartak felmondani. Sajnos a fenntartó részéről sem hiszem, hogy b.ki hinne nekem. Bizonyítékaim nincsenek.