Megbízási szerződés - GYOD


malajc # 2019.06.28. 21:00

Tisztelt Szakértők! Jelenleg megbízási szerződéssel dolgozom egy cégnek. Heti kb 20 órában, otthonról végzem a feladatomat.

Mivel van egy sérült gyermekem, be szeretném adni a kérelmet a GYOD-ra (gyermekek otthongondozási díja).

A kérdésem az lenne, hogy a megbízási szerződésbe belefoglalhatja-e a cég, hogy engem heti 20 órában, otthoni munkavégzéssel bíztak meg? Vagy megbízási szerződésben ilyen kitételek nem szerepelhetnek?

A kérdés azért fontos, mert GYOD mellett heti 20 órát lehet csak dolgozni, vagy otthonról dolgozva lehet túllépni ezt az óraszámot. Az én megbízási szerződésemben viszont csak egy órabér van, munkaidőre és a munkavégzés helyére vonatkozó információ nincsen. Visszadobhatja vajon az igénylés beadásakor a kormányablak emiatt a kérelmemet?

Válaszukat köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.29. 08:06

A megbízásban eleve nem nagyon lehet kikötni a munkavégzés helyét, az úgy már gyanúsan hasonlít a munkaviszonyra. Ha pedig még a munkaidőt is kikötik, akkor szinte biztos hogy az.

malajc # 2019.06.29. 12:24

Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Köszönöm válaszát! Pontosan ez a problémám. Ugyanis a GYOD igénylés beadásakor volt olyan szülő, akitől munkahelyi igazolást kértek, vagy azt, hogy legyen benne a munkaszerződésében, hogy 4 órában/otthonról dolgozik. Én ezt nyilván nem tudom megoldani, mert a cég, akitől megbízást kapok, gondolom, nem fogja beleírni pont amiatt, amit Ön is leírt. Vajon ilyen esetben mi a megoldás? Mert a gyakorlatban valóban itthonról dolgozom, jogosult lennék a GYOD-ra, de mit tudok vajon tenni, ha így a kormányablak nem fogadja be a kérelmet?
Köszönettel,

malajc # 2020.01.22. 11:50

Tisztelt Szakértők!

Ismét GYOD-dal kapcsolatban kérdeznék. Jelenleg itthonról dolgozom és kapom a GYOD-ot tartósan beteg gyermekem után. Felmerült egy új munkahely lehetősége. Az lenne a kérdésem, hogyha én heti 20 órát dolgoznék az új helyen, de azt 3 napra lebontva dolgoznám le (7-7-6 órában), akkor jogosult leszek-e még így a GYOD-ra?

/amennyiben nem vagyok jogosult, akkor valóban lehet olyan, hogy valaki mondjuk összesen heti 1*8 órát szeretne a beteg gyermeke mellett dolgozni, de nem teheti meg a napi 4 órás szabály miatt? Ez nem támadható jogilag?/

Válaszukat előre is köszönöm!