Céges munkaszerződés és politikai ráhatás


Kornicska1975 # 2020.08.02. 18:25

Üdvözletem az Ügyvéd Uraknak/Hölgyeknek!

Egy igen fontos témában szeretnék tanácsot kérni.

Adott egy cég ahol dolgozom, ahol az igazgató behívatott és kiosztott mondhatni megzsarolt fenyegetve jogi eljárással .
Ennek oka hogy facebook csoportban beszélgetésekkor tettem 2 kijelentést egy témában ahol a cégre panaszkodtak, igaz én ezzel a céget véddeni akartam de valahol igazoltam is a panaszokat.
Hogy negyed akkora létszámmal dolgozunk nagy volt a leépítés ezért nincs akkora aktivitás a cég részéről mint régen.
Másik meg az volt hogy kijelentettem, hogy sajna igen vannak elhanyagolt munka folyamatok a városban fák megmetszése stb..

Az igazgató egyből a munka szerződésemre utalt, meg hogy titoktartási kötelezetség bla bla..

De kezdjük azzal én egy rehabilitációs 84% os rokkant foglalkoztatott vagyok. Aki udvaros munka kőrben van szerződésileg és csak 4 órára szól a munka szerződésem. rehabilitációs törvények és munka törvénykönyv szerint a beteg rokkant nem túlóráztatható és az állapotára kiható sújosbodást okozó munkát nem végeztethet a cég.
Nem beszélve arról hogy orvosi igazolásom van arról hogy se nagy hidegbe se nagy melegbe nem lehetek szabadban mivel Művesekezelt vagyok, erre fől már nagyon sokszór tettek ki ezeknek és nem egyszer voltam már megszédűlve, és itt a cégnél a gerincem is megbetegedett.

Kérdezem én, a cég eljárhat irányomban a nyilatkozataim alapján? És én mint rokkant a cég ellen eljárhatok hogy ő szerződést szegett sőt a betegségemre való tekintettel mégis olyan munkákat végeztetett el amit nem szabadna zsarolva azzal ha nem csinálom ki leszek rugva?
Önök szerint milyen eséjjel nyerhetek én?
Az igazgato még azt is mondta akár 700.000ft büntetés is lehet ha eljárnának ellenem.
Én ha eljárnék a cég ellen mennyi kártérítést követelhetek állapot romlásom elősegítése okozása és lelki zsarolás fenyegetőzések és még ezek után a politikai diszkriminációs ráhatás miatt???????

Mekkora az esély hogy én nyernék és nem a cég?
És ehhez tudnak nekem ajánlani egy nem tl drága de igen jó ügyvédet? Mivel rokkant beteg vagyok sajna nem nagy a keresetem, és már elegem van a megaláztatásbol és a nyomásból meg fenyegetőzésekből..

Előre is köszönöm a segítségeket.