Munkáltatói jövedelem igazolás


Majordomus # 2022.03.17. 08:39

Lejárt a személyi és cserélt...

wers # 2022.03.17. 08:34

Gyanítom a személyi igazolvány száma változott

készpénzes kifizetést jelöltek be” és? A bankszámlakivonaton látszik, ha nem.

Rexor # 2022.03.17. 08:24

Ha van ügyfélkapud miért nem kérsz le egy NAV-os jövedelemigazolást? Minden banknak el kell fogadnia ezt, és így nem kell a munkáltatói igazolásra várni.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.17. 06:31

Noel, te kötözködsz.

(A "személyi szám" a születéstől a halálig ugyanaz, nem változik. Még a nemváltóknak sem.)

Kovács_Béla_Sándor # 2022.03.17. 06:27

A támogatott lakásvásárlási kölcsön pont olyan: a fogyasztó számára nem változik a kamat.

drbjozsef # 2022.03.17. 05:22

Noel97,

Nincs ilyen konkrét határidő, ezért erre vonatkozó passzus sincs.
Tulajdonképpen nem kötelező kiállítani az igazolást a munkáltatónak, legalábbis nincs ilyen _konkrétan_ előírva.
Ehelyett ez van az Mt.-ben :

6. § (1) A munkaszerződés teljesítése során - kivéve, ha törvény eltérő követelményt ír elő - úgy kell eljárni, ahogy az adott helyzetben általában elvárható. Felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat. A másik fél felróható magatartására hivatkozhat az is, aki maga felróhatóan járt el.
(2) A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a jóhiszeműség és a tisztesség elvének megfelelően kell eljárni, továbbá kölcsönösen együtt kell működni, és nem lehet olyan magatartást tanúsítani, amely a másik fél jogát, jogos érdekét sérti. A jóhiszeműség és tisztesség követelményét sérti az is, akinek joggyakorlása szemben áll olyan korábbi magatartásával, amelyben a másik fél okkal bízhatott.
(3) A munkáltató a munkavállaló érdekeit a méltányos mérlegelés alapján köteles figyelembe venni, a teljesítés módjának egyoldalú meghatározása a munkavállalónak aránytalan sérelmet nem okozhat.

Legfeljebb erre hivatkozhatsz, és kérhetsz szépen.

drbjozsef # 2022.03.17. 05:19

Szomorú örökös,

Egy szóval sem említett ilyesmit. Miért kell mindenbe mindig belelátni valami nem odavalót?

Nem sok helyen adnak most végig fix kamatot, de 5 vagy 10 évre fixálhatja.
És mivel értesz mindenhez is, biztosan tudod, hogy az mnb kamatemeléseket nem egy nappal követik le a banki termékek, hanem néhány héttel, úgyhogy aki 1-2 héten belül vesz fel hitelt, az szinte bizonyosan több millió forintot takarít meg a teljes törlesztési idő alatt.

https://kiszamolo.hu/…iaci-korkep/

Szomorú örökös # 2022.03.17. 04:45

Noel97

nem mindegy milyen kamattal tudjuk “megcsípni”, amik jelenleg folyamatosan növekednek, tehát ha kicsúszunk a jelenlegi ajánlatából a banknak amit 30napig tart akkor nagy valószínűséggel milliós különbségeink lesznek a visszafizetést tekintve.

Te komolyan azt hiszed, hogy ha most egy bizonyos kamatra leszerződsz, akkor az tuti nem fog változni a törlesztés alatt? :-O

Noel97 # 2022.03.16. 19:25

Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hitelhez kért munkáltatói igazolást a munkáltatómnak van-e valamilyen határideje vagy szabályozás erre, hogy elkészítse miután igényeltem?

A történet mindössze annyi, hogy házvásárlás miatt van szükségünk a munkáltatóikra, tehát nem kis összegekről van szó és nem mindegy milyen kamattal tudjuk “megcsípni”, amik jelenleg folyamatosan növekednek, tehát ha kicsúszunk a jelenlegi ajánlatából a banknak amit 30napig tart akkor nagy valószínűséggel milliós különbségeink lesznek a visszafizetést tekintve.
A történet másik fele, hogy a munkáltatóm nem olyan rég szervezte ki a bérszámfejtést külsős cégnek és valami borzasztóak, nincs hónap amikor nincsenek elrontva a fizetések vagy ha az rendben van akkor szinte biztos, hogy mellette valamit elnéznek. És az ajtót sem tudom náluk verni, ha valamit szeretnék, mert csak e-mailen keresztül vehetem fel velük a kapcsolatot amire jobb esetben válaszolnak és korrigálnak.

Na most amikor kértem a munkáltatói igazolásomat akkor küldtek is egyet, de oltári nagy baromságokkal. (1 évvel ezelőtti személyi számom került rá ami akkor cserélődött és azóta mindenhol jól szerepelt az új száma; készpénzes kifizetést jelöltek be, mikor mostmár 6. éve dolgzom a cégnél és a legapróbb kifizetést is utalva kaptam mindig is -ez sem mindegy tudtommal a bankban-; és a nettó bér is nagyon gyanúsan alacsony amit ők számoltak, habár arra azt írtam nekik, hogy az nem is érdekel, csak a többit javítsák ki minél hamarabb és küldjék újra).

Küldtem a reklamációm amire se választ nem kaptam, se a helyes munkáltatóim nem érkezett még meg.
És hihetetlen módon dühít, hogy ezzel csúszhatunk ki határidőkből és gondolom majd csak leírhatom nekik, hogy emiatt hova mehetnek, de ha bukunk rajta akkor azt nem fogja nekünk senki kárpótolni.

Előre is köszönöm, ha van aki tud ezzel kapcsolatban szabályt vagy bármit, hogy legalább csak tudjak valami kézzel foghatót ezzel kapcsolatba, hogy ez így normális-e.