Személyiségi jog és / vagy GDPR


B.Áron # 2023.03.27. 18:52

Tisztelt Szakértők!

A munkáltató bizonyos eszközzel méri az online jelenlétet. Az online alatt azt értem, hogy a gép előtt töltött időt méri, nem az online térben való barangolást. Amennyiben ezt nem hozza a munkáltató tudtára, abban az esetben sérti a személyiségi jogot vagy az adatvédelmi törvényt? Más, hasonló vonatkozásban van önnyilatkozat, hogy az adatokat nem használja fel profilozásra.

drbjozsef # 2023.03.27. 19:04

B.Áron,

Tekintve, hogy a munkáltató által biztosított munkaeszközt tilos magáncélra felhasználni (ha otthonra ad laptopot, elvileg azt is) főszabály szerint, így fel sem merülhet, hogy magán adataidhoz juthatna hozzá. A saját eszközét a beleegyezésed nélkül is ellenőrizheti.
Ha külön, kifejezetten engedi a magáncélú használatot, akkor tájékoztatási kötelezettsége van az eszköz ellenőrzésére vonatkozóan, de a beleegyezésed akkor sem kell.

Ha csak a gépi főidőt méri és mást nem, akkor mégis milyen profilozásra gondolsz? Hogy milyen napszakban kávézol/cigizel/kakálsz?

Majordomus # 2023.03.27. 19:42

Még munkaidő kihasználtsági ellenőrzésnek is elmegy ha nem a pornónézési szokásaidat méri.

B.Áron # 2023.03.27. 20:10

Hogy milyen napszakban kávézol/cigizel/kakálsz?

Kb. megfogtad a lényeget. Az óránként 10 perc pihenőidőt mivel töltöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.03.27. 20:39

Elsőre nem ezt írtad. Valami teljesen mást. Nem akarsz egy konkrét, érthető tényállást adni?

drbjozsef # 2023.03.28. 04:27

Az óránként 10 perc pihenőidőt mivel töltöm.
Ha csak az időt méri, akkor honnan tudhatná, hogy MIVEL töltöd a szünetedet?
Vagy úgy érted, hogy a 10 perces monitormentes időt is a gép előtt, mondjuk internetezéssel töltöd, és pont hogy aggódik az egészségedért a munkáltató?

oligaliga # 2023.03.28. 06:34

B.Áron

Mi van az adatvédelmi szabályzatban a gépek megfigyeléséről? Van-e a foglalkoztatási szabályzatnak a munkaközi szünet ellenőrzésére vonatkozó része? Miért nem írsz konkrét tényeket? Nem kell megnevezni a munkáltatót, de azt le tudod írni, hogy egészen pontosan mi a gondod (pl. figyelmeztetést kaptál, mert 10 percig inaktív volt a géped).

Vadsuhanc # 2023.03.28. 08:11

Az óránként 10 perc pihenőidőt mivel töltöm.

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy téveszme az, hogy a monitor előtti munkavégzésben óránként 10 perc szünetet az szabadidő. Nem nem az. Nem jelent kávészünetet vagy cigaretta szünetet, hanem 10 percig más típusú munkát kell végeznie a munkavállalónak. Úgy, hogy elméletben joga van tudni a munkáltatódnak, hogy ilyenkor mit csinálsz abban a 10 percben amit nem monitor előtt töltesz.

A többihez nem értek vagy nem jól van feltéve a kérdés. Kamera előtt kell ülni?

drbjozsef # 2023.03.28. 08:17

hanem 10 percig más típusú munkát kell végeznie a munkavállalónak.

Ez elméletben mind szép és jó.
De egy programozó, egy mérnök, egy online ügyfélszolga, és még héttucat hasonló munakör mégis mit csináljon ebben a 10 percben? Takarítson, vagy mossa le a főnök kocsiját? Vagy tíz percre menjen le a futószalag mellé, és ő is tekergesse a csavarokat?
Igen, elvileg ugyanolyan munkaidő, de ez értelmesen nyilván nem megoldható.

Vadsuhanc # 2023.03.28. 08:23

drbjozsef...

Igen ez így (igazad )van. Tulajdonképpen a munkáltatónak kell(ene) meghatározni azt, hogy ezt a 10 percet a munkavállaló mivel tölti. De ez akkor is szabály. Dohányozni és kávézni elméletben nem lehetne.

Majordomus # 2023.03.28. 19:33

Hm.
S akinek alacsony a vérnyomása vagy dohányzik,az 8 órán keresztűl nem gyujthat rá?
.
Mondjuk jobban járna,de ezen az alapon wc - re sem mehetne ki.

efi99 # 2023.03.28. 20:42

Tipikus hülye szabály ez a 10 percezés, az egész arra a tévhitre épül, hogy a dolgozó szeme elromlik a monitortól és ezt úgy kell orvosolni, hogy akkor 10 percig még közelebbről A4-es papírokat olvasgat. (Meg hogy a már óvodásként is -8-as szemű delikvensnek 30 évvel később fizeti a szemüveget, mert "tönkretette az elcédé" Teljes dilettanizmus.
A kérdező esetében meg nyilvánvalóan arról van szó, hogy 10 percig másra használja a gépet és ennek monitorozása miatt aggódik.

drbjozsef # 2023.03.29. 05:00

S akinek alacsony a vérnyomása vagy dohányzik,az 8 órán keresztűl nem gyujthat rá?

De.
A szabadidejében.

targoncas_laci # 2023.06.05. 19:54

Kedves Fórumtagok!

Lehet, hogy a téma bagatellnek tűnik, de a véleményeteket kérném az alábbiakkal kapcsolatban:
Mentális betegségen estem át, mely gyógyszeres és szakorvosi kezelésekkel járt. Erről jóhiszeműen tájékoztattam a felettesemet a munkahelyemen. Gondoltam tudnia kell, hogy miért kések többször is a munkából, illetve miért nem tudok bemenni. (Mielőtt a munkakerülés vádja ér.) Ezt csak vele közöltem 4 szem közt. De ma már az egész cég tudja. (300+ fős multi). Sajnos kellemetlen napi szinten visszahallani a dolgozóktól, amikor emlékeztetnek a pszichés problémáimra, és ez értelemszerűen a betegségemen sem segít.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy a főnököm köteles ilyen orvosi jellegű, betegséggel kapcsolatos információt magában tartani? Védi a jog a személyiségemet, emberi méltóságomat? Ha történt jogsértés, akkor van valami lehetőségem a jogorvoslatra, vagy egyszerűen fogadjam el, hogy a felettesem ilyen jellemtelen?

drbjozsef # 2023.06.06. 09:03

targoncas_laci,

Az egészségügyi adat az különleges adatnak minősül. Viszont önként mondtad el a főnöknek, aki nem törvény szerint adatkezelő. Szerintem így sem adhatta volna tovább, de a kérdésed szempontjából ez sem számít : a kérdés az, hogy hogyan bizonyítanád azt, hogy a főnököd közölte azt bárkivel is? Hogyan tudod igazolni, hogy ez az adat egészen biztosan tőle került ki illetéktelenekhez?
Amikor közölted vele, felhívtad a figyelmét, hogy ez szenzitív adat, és ne adja tovább senkinek? Ha igen, azt tudod bizonyítani.

Én a helyedben elengedném. Ilyen jellemtelen.

targoncas_laci # 2023.06.06. 15:44

drbjozsef,

köszönöm válaszát!
Természetesen közöltem vele, hogy szenzitív adat de sajnos bizonyítani nem tudom és az információ továbbadását sem. A tanulságot levontam , máskor jobban figyelek.

Majordomus # 2023.06.06. 19:42

Esetleg másik munkahely. Most van bőven...

efi99 # 2023.06.07. 09:51

Kezd el te is terjeszteni róla.
Csak hogy érezze a törődést.

Majordomus # 2023.06.07. 19:35

Mondjuk csalja a feleségét vagy még jobb hogy homoszexuális....

Szomorú örökös # 2023.06.08. 04:15

Majordomus

Én anno a rokonomról - aki miatt akkor ide regisztráltam - tudtam meg némi nyomozás után, amit egy ismerősöm „követett el”, hogy rendszeresen pénzért orális szexet vállal a munkahelyén a férfi öltözőben. Először rendesen kiakadtam azért rajta, mert a mi családunkban k...rva még soha nem volt, de az info stimmelt, simán el tudtam róla képzelni - valami ilyesmit én is sejtettem róla már korábban. Különösebben nem tudattam vele, hogy tudok róla, bőven elég volt nekem, hogy van egy fegyver a kezemben, amit bármikor használhatok ellene, ha nagyon elfajulnának a dolgaink. De nem nagyon volt rá szükség, volt neki is bőven fegyvere, amit többnyire maga ellen sikerült elsütnie, így a hatóság elvégezte helyettem is a feladatot. A legnagyobb ciki az volt, hogy mások már régóta tudták ezt róla, csak én nem.