Betegállományból visszakényszerítés a munkába


Majordomus # 2023.06.25. 19:44

Hát ilyen légkörben ....
.
A 4 hónapos táppénz idejét használd fel arra hogy új állást keresel.

Önéletrajzok pályázatok beadása stb... legalább felméred a lehetőségeidet és nem kell engedned a fenyegetőzésnek.

KNikolett # 2023.06.25. 12:52

Köszönöm szépen a hozzászólást! Hát ahogy alakulnak a dolgok lehet lassan jobb is lenne nekem ha inkább elküldenek.....
Ha visszamegyek dolgozni képzelem milyen fogadtatásban lesz részem, mikor már most érzem ezt az utálatot a főnökömmel, kollégákkal szemben.
Azóta megkaptam azt is, hogy azért ez nem egy szívműtét.....
Ilyen környezetbe nehéz lesz visszatérni.

drbjozsef # 2023.06.22. 12:23

KNikolett,

A munkáltatód maga nem jogosult ellenőrizni, de ha szerinte keresőképes vagy, akkor kérhet felülvizsgálatot.
A keresőképtelenség ideje alatt így mondhat fel :

Mt. 68. § (1) A felmondási idő legkorábban a felmondás közlését követő napon kezdődik.
(2) A munkáltató felmondása esetén a felmondási idő legkorábban az alábbiakban meghatározott tartam lejártát követő napon kezdődik:

  1. a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év
KNikolett # 2023.06.21. 12:38

Üdvözlök mindenkit!

Ketoldali tüdőembóliát kaptam. Legalább 4 hónapig nem is engedne vissza dolgozni az orvosom. Mikor kijöttem a kórházból a főnökömnek, kollégáknak is elmondtam mind ezt, hogy hosszú lesz a gyógyulás és legalább 4 hónapig nem tudok menni. Főleg a nyár miatt is a nagy meleg sem fog jót tenni most. Azonban már türelmetlenek a munkahelyen, éreztetik, hogy várnák mikor mennék vissza....célozgatnak a nyári szabadságolások miatt is. Mert tudom hogy azért is várnak vissza és sürgetnek, hogy ott legyek mert a kollégák könnyebben beoszthatják nyárra a szabadságokat. Azonban ezt többször is elmondtam, hogy nem vagyok még jól de gyógyulok mindig jobb , de nem tudok még visszamenni. Őszintén szólva az egészségem fontosabb mint a saját káromra idő előtt visszamenni dolgozni hogy a kollégák akikkel együtt dolgozom el tudjon menni hosszabb szabira. Ez nagyon zavar és felzaklat engem. A minap meg történt egy olyan, hogy felhívott a főnök, hogy lenne aláírni való amit majd le kell adnia és ezért eljönne hozzám, hogy aláírhassam. El is jött. Viszont én nagyon jól tudom, hogy azokat a papírokat nem létfontosságú aláírni. Szerintem ez csak indok volt egy "ellenőrzésre" hogy lássa milyen állapotban vagyok. Ezt megtehetik? Ellenőrizgethetnek?
A véleményetekre lenne szükségem! Szerintetek a munkahelyem tud tenni bármit jogilag hogy visszakényszerítsen hamarabb dilgozni? Mondhatják azt pl. hogy betegállomány alatt ha nem megyek vissza akkor elküldhetnek?
Előre is köszönöm a válaszokat!